Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
Roma

Intro

Spennende weekendtur til Roma

Det sies at alle veier fører til Rom, og det er i hvert fall sant at det finnes stadig flere billige reisemuligheter til Roma fra Norge. Byen er mye å gape over for enhver turist, men det er også en perfekt destinasjon hvis du ønsker å drømme deg bort fra virkeligheten hjemme – selv om du bare har en weekend i Roma. Hovedstaden er kjent som en svært romantisk by, så hvorfor ikke sjekke inn på et av byens vakre hoteller med din kjære? Dere vil helt sikkert sette pris på et av spa-hotellene, hvis målet er å slappe av og nyte kvalitetstid med hverandre. Det finnes både 1-stjerners hoteller og 5-stjerners hoteller om hverandre. Tenker du på å unne deg en litt spesiell opplevelse, kan dette kanskje være anledningen for slå til med et kasinohotell eller et strandhotell – for virkelig å nyte livet, og alt Roma har å by på.

continued

Som en av Europas mest historiske byer, er Roma en klassisk destinasjon som ikke blir mindre populær med årene. Byen kan bli overfylt på sommertid, så hvis har du muligheten til å ta en weekend eller langweekend til Roma på våren eller sensommeren, vil du ikke angre. Enten du ønsker kulinariske opplevelser, innføring i historie og arkitektur, en vill helg med utforsking av Romas uteliv, eller haute couture-shopping (eller en salig blanding), vil Roma innfri selv de høyeste forventninger. Kunst står selvfølgelig også i høysetet, med Roma som en selvskreven destinasjon for de rike og berømte. Det betyr likevel ikke at byen er forbeholdt de pengesterke; backpackere og studenter har flokket til hovedstaden i alle år uten problemer. Og kanskje er det nettopp de som sitter igjen med de beste minnene.

Top things to Do

Fascinerende attraksjoner og severdigheter

Roma vrimler av attraksjoner som får de fleste til å ville bli fotografer på heltid. Colosseum, det beryktede gamle amfiteateret for gladiatorkamper, ble bygget ferdig i år 72, og holder fortsatt mål som en publikumsmagnet. Colosseum er rangert som nr. 30 i Hillmans kåring av verdens vidundere, og bygningen er definitivt verdt å få med seg under din weekendtur til Roma. Forum Romanium ligger like ved Colosseum. Dette er fascinerende ruiner med den spesielt kjente Titusbuen som fremste trekkplaster. Peterskirken i Vatikanet er en annen legendarisk attraksjon. Som hovedsete for den katolske kirke, og med fantastisk arkitektur, havner denne på 32. plass over verdens fremste vidundere. Som en bonus kan du nyte en slående utsikt fra toppen av kirken. En annen attraksjon i superklassen, er Pantheon. Dette tempelet byr på fantastisk arkitektur og har en spesiell vri, ettersom den eneste lyskilden er gjennom et hull i toppen av kuppelen.

Et virkelig imponerende byggverk er Castel Sant’ Angelo, som ligger i nærheten av Vatikanet. Er du først i dette området, må du også sørge for å ta turen innom Vatikanmuseene. Her finner du en virkelig merkverdig samling av kunstgjenstander, og dessuten det sagnomsuste Sixtinske kapell. Trevifontenen er et imponerende skue i Romas bybilde, og en perfekt severdighet å besøke en varm sommerdag. Dette massive, barokke byggverket er 26 meter bredt og 20 meter høyt. Kast en mynt over skulderen og opp i fontenen, så vil du i følge legenden sikre deg lykke. Spansketrappen, med kirken Trinitá dei Monti i bakgrunnen, er en annen kjent severdighet. Etter du har gått de 138 trappetrinnene og tatt bilder av alt det interessante rundt deg, kan du slå til med litt shopping i området.

Roma har syv høyder, og en av dem er Palatinerhøyden. Her finner du restene av flere keiserpalasser, og du kan også se det som mest sannsynlig er Romas eldste bebyggelse. Den viktigste høyden er likevel Kapitolhøyden, hvor du finner et stort museumsområde. Tre palasser danner nå basis for museene, som stiller ut en stor samling av antikke romerske statuer, kunst fra renessansen, mynter, juveler og mye mer. En liten kuriositet er Tiberøya, en liten båtformet øy midt på Tiberelven. Her finner du blant annet et fascinerende kirkebygg fra slutten av 900-tallet.

Did you know that?

Visste du at …

… det hver kveld plukkes opp nærmere € 3 000 fra Trevi-fontenen? Pengene blir så donert til veldedige formål. 

… Roma har mer enn 280 fontener og 900 kirker? 

… Roma var tidlig ute med å bygge det første kjøpesenteret? Allerede mellom år 107 og 110 e.Kr ble det såkalte Mercati di Traiano bygget. 

… sement og betong er en romersk oppfinnelse som ble først brukt på mange romerske strukturer, som for eksempel Pantheon? 

… Roma er kjent som ”den evige byen” eller ”Caput Mundi”, som kommer fra latin og betyr verdens hovedstad? 

Find things you can do in Roma

The local perspective

When in Rome ...

Auditorium Parco Della Musica er populært blant romerne. Dette er en av Europas største musikk- og event-arenaer, og er i tillegg et fantastisk stykke moderne arkitektur. Her går også litterære arrangementer og filmfestivaler av stabelen, så du bør sjekke ut programmet under din weekend i Roma. Ønsker du avslapning i grønne omgivelser, har Roma hele tre nasjonalparker innenfor bygrensene sine. Pineta Saccheti er en av dem. Her kan du gå lange turer, prøve terrengsykling eller bare nyte den fantastiske utsikten over byen. En gode idé hvis du ønsker å få et overblikk på Roma, og ikke vil benytte deg av de overfylte turistbussene, er å hoppe på trikk nr. 19. Denne trikken tar deg gjennom de fleste forskjellige bydelene, og gir deg et unikt innblikk i det autentiske Roma. Hopp av og på trikken for å få med deg de største turistattraksjonene, eller bare spaser rundt i nabolagene og bli kjent med dem på din egen måte.

Du bør også rusle en tur i San Lorenzo-området, og sørge for å stikke innom SAID, en sjokoladefabrikk som også har et serveringssted. Roma er også kjent for sine mange delikatesse- og slakterbutikker. En av disse finner du i området ved Pantheon. Signoras del Pantheon byr på ferdiglagde snacks og råvarer, som skinke, lam, storvilt og høns fra lokalområdene. Her kan du både smake deg frem og få tips til din egen matlaging. Restauranter i Roma er også i særklasse. Prøv for eksempel Flavio al Velavevodetto i sentrum, som tilbyr nydelig italiensk mat i fine omgivelser. Italiensk mat har aldri skuffet noen, og selv allergikere vil finne flust av alternativer i denne klassiske byen.

Shopping i Roma

Roma og Italia er kjent for sitt rike utvalg innen design og mote. Lærvarer er likevel billigst, så hvis du ønsker nye sko eller en veske, har du funnet riktig destinasjon for helgeturen din. Merk likevel at de fleste butikker holder stengt på søndager, så her er det viktig å utnytte lørdagen best mulig. Spansketrappen står som et landemerke for området med den mest eksklusive shoppingen. Armani, Versace, Dolce & Gabbana med flere har filialer her, og prisene er ikke nødvendigvis det du vil sette mest pris på. For litt billigere shopping, bør du sette kursen mot gaten Via del Corso. Her finner du de fleste typer butikker: sportsbutikker, skobutikker, musikkforretninger og mye mer. En annen shoppinggate du bør sjekke ut, er Via Cola de Rienzo i Vatikanet. Her kan du finne bøker, gaver, mat og lærvarer.

Roma har også flere kjøpesentre du kan stikke innom i løpet av en weekend i Roma, noe som kan gjøre shoppingen enklere. Prøv for eksempel Coin, som formidler merkeklær til begge kjønn. Du finner også parfyme, vesker, sko, kjøkkenutstyr og baderomsutstyr. Et enda mer eksklusivt alternativ er Rinascente, som tilbyr mye av det samme utvalget, bare med enda mer finesse. Et tredje alternativ er Cinecitta Due Centro Commerciale, som har mer enn 100 butikker å velge mellom. Roma er i tillegg kjent for sine markeder. Prøv for eksempel Mercato delle Stampe hvis du elsker bøker. Ta turen til Porta Portese på søndager, som formidler alt mellom himmel og jord.

Aktiviteter i Roma

Reiser du på guttetur, eller bare er fotballinteressert, er Roma også et knutepunkt. Roma har to lag i verdensklasse, nemlig Lazio og Roma. Er du heldig klaffer storbyhelgen din med et oppgjør på en av lagenes hjemmebaner. Da kan du i så fall forberede deg på italiensk temperatur på tribunene og en helt unik stemning.

Roma er kjent for sine gastronomiske kunster. Før eller etter du har utforsket den lokale pastaen og nydelige vinen, kan du jo prøve vinsmaking? Hvis du vil lære enda mer om italiensk mat- og vinkultur under din weekendtur til Roma, kan du til og med bli med på et ekspresskurs i matlaging.

Det finnes mange katakomber under Roma, som ble brukt som massegraver før i tiden. Besøk for eksempel Saint Callixtus-katakomben og bli med på en spennende reise under bakken. Du bør også bli med på et elvecruise, eller en av de morsomme guidede turene. Hva med en guidet tur på segway? Reiser du litt utenfor byen finner du flotte strender, for eksempel i Ostia Lido eller Nettuno. Etter en dag på stranden frister det kanskje med litt høykultur til kvelds? Da kan du velge mellom blant annet balletter, operaer og konserter.