Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
Paris

Intro

En weekendtur til Paris

Paris er som kjent Frankrikes hovedstad, og ikke bare det – en av verdens mest innflytelsesrike byer når det gjelder mat, kunst, kultur, mote og design. Paris er også den mest populære turistdestinasjonen i verden, med over 32 millioner besøkende årlig. Dette betyr også usedvanlig gode overnattingsmuligheter for deg som reiser på weekendtur til Paris. Byen har riktignok rykte på seg for å være den meste romantiske i verden, så kanskje dette er den gangen du tar med deg din kjære på ferie? Da har du i så fall et utall forskjellige romantiske hoteller å velge mellom. Eller kanskje et spa-hotell er stedet for å dyrke romantikken? Hvis du ønsker å reise med jobben kan du også sjekke inn på et av de mange forretningshotellene, og hvis du er backpacker eller på interrail, er Paris en av de mest fantastiske byene å bo på hostel eller vandrerhjem.

continued

Paris er verdenskjent for romantikk, kunst og bohemsk livsstil. Som turist i byen kan du velge å oppleve det klassiske Paris, eller ta en annen fremgangsmåte for å oppdage en ny side av den ikoniske hovedstaden. Uansett hva du velger (og velg gjerne begge deler for en fullendt opplevelse!), er Paris en by som aldri skuffer. Selv om hovedstaden er en de dyrere byene på reisemålslisten, er det fullt mulig å finne rimelig overnatting og bespisning. Eller kanskje du og kjæresten eller venninnegjengen, bestemmer dere for å tilbringe en Night in Paris på en parkbenk under stjernene. Ønsker du å leie bil i løpet av Paris-turen, kan du også berolige deg med at det kun finnes ett stoppskilt i hele Paris! Det kan likevel være lurt å holde seg unna rushtidene, da turen plutselig kan ta en time lenger enn forventet.

Top things to Do

Toppattraksjoner i Paris

Hvorfor ikke starte din weekend i Paris med verdens mest besøkte turistattraksjon? Eiffeltårnet i Paris ble bygget til minne om hundreårsjubileet til den franske revolusjonen, og byr på fantastisk utsikt over byen. Bli heller ikke forundret hvis du opplever frierier eller synlig affeksjon i toppen av tårnet. Triumfbuen er en nesten like monumental attraksjon. Dette arkitektoniske mesterverket ble initiert av selveste Napoleon, og er det største av sitt slag i verden. Det er også verdt å nevne at Triumfbuen ligger helt i den vestlige enden av avenyen Champs Elysées, som er en stor turistmagnet i seg selv. Spaser langs den 3 km lange gaten og finn parkområder på den ene siden og eksklusive butikker på andre siden.

Den gotiske katedralen Notre Dame er også av det verdensberømte formatet. Dette mesterlige byggverket ble påstartet på midten av 1100-tallet, og byr på en detaljrikdom uten sidestykke. Fra taket kan du også oppleve en slående utsikt over Paris. Sacré-Coeur er en nesten like kjent katedral. Det er i det sjarmerende distriktet Montmartre du finner dette praktfulle bygget, som på avstand nesten kan minne om Taj Mahal. Rett utenfor Paris finner du det myteomspunnede Versailles – et palass opprinnelig bygget for kong Ludvig XIV. Dette er renessansearkitektur i særklasse, og du bør ta deg godt tid både innenfor og utenfor i de vakre hagene.

Museet Louvre er et annet definitivt landemerke i Paris. Dette er verdens største kunstmuseum innenfor sin sjanger, med hele 35 000 kunstverker. Mest kjent er Da Vincis Mona Lisa, men du vil også finne kunstskatter fra hele verden ­– i mange forskjellige kategorier. En annen Paris-attraksjon som tiltrekker seg mange nysgjerrige, er katakombene. Ved Montparnasse kan du entre ”dødens rike” under bakken, og oppleve den morbide utsmykningen av hodeskaller og knokler. Grunnen til at katakombene er fylt med ben-levninger, er at man en gang på 1800-tallet måtte flytte lik fra de overfylte kirkegårdene. I dag er det en stor turistattraksjon som også har funnet veien til filmlerretet, i for eksempel Disney-klassikeren Ringeren i Notre Dame fra 1996.

Shopping i Paris

Når du skal tilbringe en weekend i Paris, kan det være greit å gå gjort unna litt shopping. Hvorfor ikke starte med kjøpesentrene? Galeries Lafayette i opera-distriktet formidler eksklusive merkeklær og tilbehør, noe som kan gi deg en komplett make-over. Printemps ved 64 Boulevards Haussmann er et annet enormt og dessuten svært stilig kjøpesenter. Også her er varene i high-end-segmentet. Galerie des Champs tilbyr like eksklusive varer, men vær oppmerksom på at prisene kan bli ekstra stive, ettersom det ligger ved en turist-åre. Monoprix-magasiner er spredt utover Paris, og her kan du derimot regne med å finne bedre priser. For enda hyggeligere priser kan du sette kursen mot loppemarkedene. Du finner tre store loppemarkeder i Paris; Saint Quen ved Porte de Clignancourt, ved Porte de Montreuil, og ved Porte de Vanves. Disse holder åpent i helgene og på mandager, noe som burde være gode nyheter for deg som er på helgetur.

Er du mer interessert i shoppinggater, har Paris også mange av dem. Prøv for eksempel Avenue Montaigne, som er kjent for være tilholdssted for en rekke sterke merkevarer og designerbutikker. Mange av dem er franske: Ines de la Fressange, Guy Laroche, Céline, Chanel og Jean-Louis Scherrer. Vi kommer heller ikke utenom paradegaten Champs-Elysées. Her finner du et bredt utvalg, men for det meste konseptbutikker og eksklusive merkevarer. Det mest folkelige du finner her er gjerne H&M og Zara. Prøv også Rue du Fauborg Saint-Honore eller Rue Bonaparte for deg som føler deg ekstra hip. Et annet tips er å alltid utforske sidegater og parallellgater. Her kan du komme over både priser og varer som ikke bærer preg av å være turistfeller.

When in Paris, er det obligatorisk å smake så mye mat som mulig. Prøv for eksempel Hediard, som har flere filialer i Paris. Her finner du det du trenger av gastronomiske fortreffeligheter i både flytende og fast form. Prøv også De Vinis Illustribis, som formidler et stort utvalg av årgangsvin, vinglass, karafler og mye mer. Det vanker smaksprøver og en matbit hvis du ønsker det.

Aktiviteter i Paris

Det første du bør gjøre under din weekendtur til Paris, er å bli med på et elvecruise lang Seinen. Du får da sett et tverrsnitt av hele byen, og samtidig får du servert viktig informasjon av guiden ombord. Paris har også et fotballag det kan være verdt å få med seg; Paris St. Germain. Av annen kultur er det verdt å nevne Paris’ mange berømte teatre. Cabarét-teateret Moulin Rouge er kanskje det mest kjente, og her kan du se forestillinger i verdensklasse. Kombiner gjerne med en helaften med mat og drikke.

Har du med deg barna, kommer de til å sette stor pris på et besøk i Disneyland. Dette innebærer riktignok en 3 mils kjøretur ut av sentrum, men det har aldri vært mer verdt det. Her kan barna bruke en hel dag på å vandre gjennom kjente og kjære Disney-kulisser, kose seg i fornøyelsesparken og ta bilder med Mikke og de andre kjente karakterene.

Did you know that?

Visste du at …

… det finnes flere hunder i Paris enn det finnes barn?

… det er lovfestet at ingen bygning i Paris kan overstige seks etasjer? Dette er for å sikre at alle skal kunne se sola skinne. 

… det finnes hele 181 steder i Paris hvor du kan få en espresso til € 1? Det finnes i tillegg et kart som kan hjelpe deg å finne dem. 

… det finnes 31 kondom-maskiner spredt rundt omkring byen – på åpen gate? Paris er tross alt romantikkens by… 

… det finnes over 1784 bakerier i Paris? Det er gode nyheter for deg som liker ferske croissanter eller bagetter. 

Find things you can do in Paris

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Når du skal på weekendtur til Paris, kan et godt tips være å undersøke hva pariserne liker å gjøre. Litt utenfor Paris sentrum, i 18. bydistrikt, finner du Parc de la Villette. Her er det langt fra overbefolket, og det er ofte kulturelle arrangementer i helgene. Du finner i tillegg en uavhengig bokforhandler og et moderne vitenskapsmuseum innenfor parkområdet. Reiser du hit i oktober, bør du også få med deg Pitchfork Music Festival, som ofte skilter med noen av de beste live-artistene i verden. Hvis du ønsker å stresse ned ytterligere, kan du foreta en spasertur gjennom gaten Rue des Thermopyles. Her finner du autentisk parisisk sjarme og ofte også gatefestivaler og pop-up-barer.

Enkelte steder i Paris vil du finne overbygde handlegater eller passasjer. Galerie Vivienne er den mest luksuriøse av disse. Dette betyr at butikkene skrur opp prisene litt, men til gjengjeld er hele passasjen en attraksjon med nydelig utsmykning. På Carnavalet Museum kan du finne Paris sin historie, fra oldtiden til i dag. Dette er langt unna den hektiske atmosfæren ved Louvre, og mange av utstillingene er dessuten gratis.

Er du i Paris for uteliv, kan du for eksempel prøve Barrio Latino, som er et latinamerikansk klubblokale og spisested over hele fire etasjer. Vær forberedt på å bli revet med av salsa-rytmene. Er du ute etter noe helt annerledes, kan du besøke BAM Karaoke Box. Her får du muligheten til å leie et lydtett rom for deg og vennene dine, mens du kan synge og kose deg uten å bekymre deg for publikum.