Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
Oslo

Intro

Weekend i Oslo

Oslo er en fantastisk by, der den ligger innerst i Oslofjorden. Som Norges hovedstad byr den på et vell av muligheter; fra Nordmarka og de store parkene i sentrum, til fjorden og øyene. Det er såpass mye å se og gjøre at en helg i Oslo egentlig er alt for kort, men til gjengjeld kan du komme tilbake – igjen og igjen! Og med litt planlegging kan du fort gjøre en ellers alminnelig tur til hovedstaden om til en storbyferie som overskygger både London og New York. Oslo har hoteller i internasjonal toppklasse med spa og 5-stjerners restauranter, men har også mye å tilby de som reiser med mindre budsjett. Oslos overnattingstilbud er kort og godt tilrettelagt for ethvert behov og ethvert utgangspunkt, enten du reiser med familien eller på forretningsreise.

continued

Enten du er ute etter et avslappende hverdagsavbrekk eller en helg full av opplevelser, finner du det i Tigerstaden. Kanskje tar du en hotellweekend i Oslo med gutta for å se et fotballoppgjør i løpet av helgen, kanskje er du på jentetur og skal nyte shopping og uteliv. En weekendtur i Oslo innfrir for alle og enhver. Lad batteriene i Nordmarka eller finn hvilepulsen langs Aker Brygge eller på en av øyene. Oslofjorden er definitivt en av Tigerstadens favorittdestinasjoner på sommertid. Som oftest finner du halve byen innlosjert på de rimelige og sjarmerende båtene som går i skytteltrafikk mellom Hovedøya, Gressholmen og Langøyene. Men stå opp tidlig, for etter klokken 12 har byens studenter våknet etter gårsdagens kalas, og inntatt kaia med sine piknikkurver.

Top things to Do

Oslohelg - ting å gjøre

Vigelandsparken på Frogner er en av de største grønne lungene i byen og regnes som Oslos største turistmagnet. Hele parken er utsmykket med til sammen 212 forskjellige menneskestatuer, med turistmagnetene Monolitten og Sinnataggen. Men for de som ønsker noe annet, vil det fort bli åpenbart at ”lille Oslo” har noe av det mest varierte og spennende kultur- og aktivitetstilbudet i Europa. Er du først i sentrum, bør du legge turen innom Akershus Festning – som troner over fjorden. Akershus Festning er over 700 år gammel og har mange interessante historier å fortelle om beleiringer og angrep. På området finner du dessuten servering, så vel som Hjemmefrontmuseet og Forsvarsmuseet. Operahuset i Bjørvika har også fått mye internasjonal oppmerksomhet på grunn av sin slående arkitektur. Sitt på taket og nyt utsikten eller få en guidet tur og kjøp suvenirer innendørs. Om kvelden kan du ta på deg finstasen og oppleve opera og ballet.

Den største attraksjonen for turister som tilbringer en helg i Oslo er allikevel Holmenkollen Skimuseum og Hopptårn. Foruten fantastisk utsikt, kan du kjenne det krible i beina fra hopptårnet eller se skienes historie gjennom 4 000 år. På Bygdøy kan du få et innblikk i norsk vikinghistorie. Her kan du beskue tre vikingskip og ta gjenstander fra vikingtiden nærmere i betraktning. På Bygdøy finner du også Kon-Tiki- og Fram-museene, som dokumenterer fartøyet Thor Heyerdahl krysset Stillehavet med. Fram er skipet Roald Amundsen brukte da han reiste til Sydpolen i 1911. Bygdøy byr også på Norsk Folkemuseum, som er det fremste kulturhistoriske museet i Norge. Her finner du store samlinger fra by- og bygdemiljø i Norge. På Friluftsmuseet finner du 155 antikvariske bygninger, deriblant Gol Stavkirke fra 1200-tallet.

For å oppleve Norges største samling av billedkunst, bør du legge turen innom Nasjonalgalleriet i Universitetsgaten. Galleriet stiller ut kunst fra både norske og internasjonale storheter. Et kjent norsk malerikon er Edvard Munch. Enn så lenge finner du Munchmuseet på Tøyen før det flytter til omstridte Bjørvika om noen år, og her finner du det verdensberømte ”Skrik”. En annen kjent norsk kunstnerskikkelse er forfatteren Henrik Ibsen. I Ibsens gate 26 finner du museet til hans ære, og dette er også leiligheten hvor Ibsen bodde de siste 11 årene av sitt liv.

Did you know that?

Visste du at …

… over halvparten av Oslos areal er dekket av skog?

… det finnes mer enn 40 øyer i Oslofjorden?

… Oslo er en av Europas største byer, men samtidig en av byene med minst befolkningstetthet? (Kilde)

… operahuset er det største kulturelle bygget i Norge?

… Oslo har vært Norges hovedstad siden 1814? 

… Oslo er et av verdens beste steder å bo, i følge FN sine levestandard-statistikker? (Kilde)

Find things you can do in Oslo

The local perspective

Bli en ekte Osloværing

Oslos innbyggere elsker parklivet om sommeren. Overalt i byen finner du grønne lunger, men de mest kjente og kjære er nok Vigelandsparken, Sofienbergparken og St. Hanshaugen. Vær forberedt på høy stemning og grillmat i sommersesongen hver helg i Oslo – ofte er parkområdene de beste vorspiel-arenaene. Ønsker du å bade i tillegg til parklivet, bør du ta turen til Frysja, Akerselvas øverste punkt. Her finner du et fint uteområde, som samtidig ikke er overbefolket. Når det kommer til både shopping og uteliv, liker mange lokale å sette kursen mot Grünerløkka. I helgene er det ofte bruktmarkeder her, og for øvrig finnes det mange unike designbutikker innen både hjemartikler og mote – spesielt for de som ønsker et litt ”streetsmart” utseende. ”Løkka” er også hjem til mange konseptpuber- og barer, og her er det lett å havne i prat med folk. Går du innover mot sentrum langs Akerselva finner du Blå, som regnes som et av de fremste kulturstedene i Oslo. Her er det uteservering langs sjarmerende Akerselva og ofte livemusikk.

Veldig mange Oslofolk setter også kursen ut mot øyene i sommerhalvåret. Det går jevnlig båter fra sentrumskaien, så det er bare å bli med båtene ut. På både Gressholmen, Lindøya og Hovedøya grilles og bades det, mens andre spiller fotball eller kaster frisbee. Forbered deg på spesielt høy stemning i helgene. Et annet populært område blant Osloværinger er Youngstorget og Torggata, lillebroren til Karl Johans gate. Her finnes det etter hvert mange populære butikker og utesteder. I helgene er det ofte konserter på ett eller flere av disse utestedene. I mars hvert år arrangeres By:Larm, en musikkfestival over flere dager med base på Youngstorget. Hvis du foretrekker museer, bør du få med deg Teknisk Museum på Kjelsås. Det er ikke bare er en favoritt blant de lokale, men også for voksne så vel som barn.

Shoppingweekend i Oslo - move over, 5th Avenue

Oslo er et shoppingeldorado i Norge. Ta for eksempel Bogstadveien, som går for å være den mest eksklusive shoppinggaten i Norge. Her finner du alt fra sportstøy og hjemartikler til mote. Fellesnevneren for de fleste butikkene her er at du finner kvalitet og finesse, med dertil priser. Likevel strekker utvalget seg fra Moods of Norway sin flaggskipsbutikk til jordnære H&M.

Frogner er stedet hvis du vil finne ting til hus og hjem eller delikatesser. Her er det en jungel av små, eksklusive butikker. Hvis du derimot ønsker det litt mer rocka og alternativt tar du turen til Grünerløkka. Her er det mange funky små butikker, og i helgene arrangeres det markeder hvor du kan finne vintage-skatter.

For de mer bedagelige shopperne finnes det også mange kjøpesentre i Oslo. Oslo City i sentrum er åpent til kl. 22 alle dager utenom lørdag, ellers finner du også Byporten like i nærheten. Arkaden Shopping ligger i Karl Johans gate, og utgjør dermed siste del av et sentralt shoppingtrekløver. Du bør også lete i Torggata, hvor du kan finne alt fra Clas Ohlson til små designerbutikker. Her holder også en av Norges største bokhandlere til. Apropos bokhandlere; på Tronsmo i Universitetsgaten finner du et kresent, men stort utvalg av kunstbøker og tegneserier. Oslo er stedet for outlet-shopping, og du finner Oslo Outlet i Parkveien. Det største outlet-senteret er Norwegian Outlet, som du passerer på vei mot Drøbak. Her kan du finne merkevarekupp til særdeles hyggelige priser.

Storbyferie for familien

Ta med barna på det interaktive opplevelsessenteret og museet Popsenteret på Schous Plass. Her kan du reise gjennom norsk musikkhistorie og spille inn din egen versjon av kjente låter, lage ditt eget albumcover med mer. På Alna og Stovner Ridesenter kan du prøve deg på hesteryggen, mens du på Øvrevoll eller Bjerke travbane kan spille på hest. Frognerbadet eller Tøyenbadet byr på vannlek og moro for hele familien, men du kan også velge å dra på båttur eller fisketur ute på fjorden. Hvert år avholdes Norway Cup på Ekebergsletta, og på Ekeberg kan du samtidig spasere gjennom den spennende skulpturparken.

Om vinteren er det også mye å gjøre i Oslo. Dra på aking i Korketrekkeren, stå på skøyter i Spikersuppa midt i sentrum eller prøv alle de fine skiløypene innover i Nordmarka. Vinteren er også høysesong for kino, eller hva med spa på Artesia Spa Majorstuen eller Artesia Grand Hotel? Leos Lekeland i Bærum er også et must for barna. Her kan du finne klatrestativ, trampoliner, ballhav, kanoner, rutsjebaner og veldig mye mer – alt innendørs! Freialand er også en vinner blant barna. Her vanker det både opplevelser og smaksprøver.