Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
New York

Intro

Weekend i New York

”The Big Apple” er den største byen i USA, og kjent for å være en av de mest multikulturelle byene i hele verden. Derav er også tilbudet av ting å gjøre, se og oppleve desto mer sammensatt. Du bør planlegge litt i forkant av din weekendtur til New York, for det er fort gjort å bli blendet av alle de sterke inntrykkene, store folkemengdene og byens vell av aktiviteter og tilbud. Når det kommer til overnatting, trenger du i hvert fall ikke bekymre deg. Du kan velge mellom alt fra luksus- og spa-hoteller til de økonomiske alternativene med 1- og 2-stjerner. For deg som ønsker å bruke New York til å forene business og fornøyelser, kan du sjekke inn på et forretningshotell. Eventuelt også et flyplasshotell, så du er sikret nærhet til transporten hjemover. Si din pris og dine ønsker – New York leverer.

continued

Dersom du er villig til å bosette deg litt utenfor Manhattan, for eksempel nærmere Brooklyn eller Greenwich Village, sparer du en hel del ekstra penger til opplevelser. I New York trenger du strengt tatt ikke sove, for dette er ”the city that never sleeps”. Opplev New Yorks berømte uteliv, og avslutt kvelden på en av byens døgnåpne serveringssteder, eller hva med å bestille take-out? I New York kan du velge akkurat det som passer deg, når det passer deg. Her vasser du i kulturtilbud, mote, museer, konserter, opplevelser og rekreasjon. Kanskje treffer du på et av dine store filmidoler også, tilfeldig på et gatehjørne eller en restaurant. Det er noe av magien med New York; den evig pulserende, levende tilstedeværelsen, de gjemte undergrunnshemmelighetene og samtidig muligheten til å være fullstendig anonym i den enorme menneskemengden.

Top things to Do

New Yorks på sitt beste – attraksjonene du ikke kan gå glipp av

Et bra sted å starte en storbyweekend New York er Empire State Building. Herfra kan du nyte en formidabel utsikt og samtidig få en viss oversikt over byen. Staten Island Ferry er også et godt utgangspunkt for din weekend i New York. Byen sett fra vannet er et slående syn. Kombiner gjerne med en tur til Frihetsstatuen, så du får tatt den nærmere i betraktning. MOMA, eller Museum of Modern Art, er en annen attraksjon du absolutt bør få med deg. Dette er kanskje verdens mest kjente kunstmuseum. Teaterdistriktet rundt Broadway er også verdt et besøk, enten for å se en musikal eller et TV-show. Billetter til nedsatte priser finner du på Times Square. Ground Zero, hvor de to World Trade Center-bygningene stod, er også en viktig del av amerikansk historie.

Man kommer heller ikke utenom Central Park, den store grønne lungen midt i byen. Dette er stedet for avkobling, lek og moro, og du bør være på utkikk etter utstillinger, konserter og begivenheter når du går gjennom parken. Stikk også innom Grand Central Station, hvor du kan beundre arkitekturen og spise på The Oyster Bar. Besøk Rockefeller Centre og se hva som skjer på den store åpne plassen. Her finner du også en rekke små butikker, som selger alt fra bøker til sveitsisk sjokolade. Ellers er det mer enn nok å oppleve på Times Square i rushtiden, med svermen av gule taxier og ruvende reklameskilt.

Brooklyn Bridge er et vakkert skue, spesielt om kvelden. Radio City Music Hall er stedet for de store konsertbegivenhetene, mens Greenwich Village og Soho er bydelene med flest kunsthandlere. Lincoln Center for the Performing Arts er også et sted å oppsøke på kveldstid. Her er det variert program og forestillinger hele uka. Er du ute etter fasjonabel vindusshopping, kan du derimot sette kursen mot 5th Avenue.  For noe mer sportslig, kan du ta turen til Yankee Stadium for å besøke museet eller se en baseballkamp.

Unike aktiviteter i New York

Når du først er på weekendtur til New York, kan det være verdt å unne seg en helikoptertur over byen. Denne guidede turen vil garantert ta pusten fra deg, og lar deg sveipe over de forskjellige attraksjonene med et unikt fugleperspektiv. Har du med deg barna, er det perfekt å ta en tur til Bronx Zoo. New York har også flere botaniske hager, på Staten Island, i Bronx og i Brooklyn. Hagen i Brooklyn er spesielt populær blant lokalbefolkningen, og her finner du blant annet en japansk hage, en urtehage og en hage med den lokale floraen.

For deg som elsker film, bør du sette kursen mot Museum of the Moving Image. Dette er ikke bare en feiring av filmmediet, men snarere en feiring av alle typer medier. Bli med på de interaktive opplevelsene og lær mer om blant annet The Muppet Show. New York sprudler over av noe av verdens heftigste uteliv. Start kvelden med litt standup, en konsert og god mat, og fortsett til morgengry på klubber du aldri har sett maken til.

Shopping i New York

Når du skal tilbringe en weekend i New York, kan det være greit å få shoppet litt. Shoppingtilbudet i New York er mildt sagt overveldende. For å gjøre det litt enklere for deg selv, kan du starte på kjøpesentrene og magasinene. Bloomingdale’s er også en klassiker. Forsøk den store filialen ved Lexington Avenue, og se om du ikke finner både noe kult, klassisk og eksklusivt. Macy’s er et annet kjent trekkplaster. Prøv filialen på 34th Street og utforsk alle ni etasjene. Century 21 i finansdistriktet er derimot stedet for de store kuppene. Her finner du merkevarer til sterkt reduserte priser, spesielt innen mote, tilbehør og innredning. Vær forberedt på kø, ettersom dette er et populært sted.

For deg som ønsker skattejakt på loppemarkeder, er New York helt i særklasse. Du finner loppemarkeder i hvert eneste distrikt, prøv for eksempel The Market NYC som finnes på fire forskjellige steder i byen; Bleecker Street, Greenwich Village, Bedford Avenue og i Williamsburg. Her kan du grave frem gamle og nye designerklær, smykker, kunst og design. I den andre enden av skalaen finner du handlegaten 5th Avenue. Her er stikkord luksus og eksklusivitet, med store konseptbutikker for merker som Armani, Versace, Gucci og Dolce & Gabbana. H&M, Zara og Uniqlo er eksempler på mer folkelige butikker.

New York er også unikt når det kommer til outlet-shopping. Ta turen innom Woodbury, og finn 5th Avenue-merkene, bare til sterkt reduserte priser. Dette er faktisk verdens største outlet, med hele 220 butikker. Ønsker du kunst og rariteter bør du derimot ta en formiddag i Soho-distriktet. Chelsea Market er også et must for de gastronomisk orienterte. Fordelt over et helt kvartal finner du her en rekke delikatessebutikker, blomster, vin og bakerier.

Did you know that?

Visste du at …

… New York opprinnelig het New Amsterdam? 

… Frihetsstatuen opprinnelig var en gave fra Frankrike? 

… Brooklyn-distriktet alene ville utgjort den fjerde største byen i USA?

… hele verdens befolkning kunne fått plass til å bo i Texas hvis alle bodde like tett som man gjør i New York? (Kilder)

… Albert Einsteins øyeepler oppbevares trygt i en bankboks i New York City? 

Find things you can do in New York

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Bagels er et typisk New York-fenomen, men det er ikke alle steder kvaliteten er like god. På Absolute Bagels kan du derimot være sikker på at du får prima kvalitet. Sørg for at du kjøper mer enn én, de er fryktelig gode! For et litt annerledes perspektiv på New York, kan du med fordel besøke Museum of the City of New York på 5th Avenue. Her får du innblikk i New Yorks urbane historie, og det er alltid spennende og annerledes utstillinger her. Du kan til og med bli med på guidede turer og forelesninger hvis du er heldig. For mer alternativ kultur, kan du også dra til East Harlem og den berømte Graffiti Wall of Fame. Er du heldig får du til og med se graffitikunstnerne i aksjon. Dersom du virkelig vil oppleve New York som en New Yorker, er det ingenting som slår metroen. I New York tar alle metro, buss eller går. Så lenge du husker å kalle den ”the subway” og ikke ”the metro”, bør du gli rett inn!

For en original sightseeing utenom det vanlige, kan du hoppe om bord på Roosevelt Island Tram. Her henger du høyt over bakken i en gondol-lignende bane, mens du kan nyte fantastisk utsikt på begge sider av East River. Roosevelt Island er også en undervurdert attraksjon. Her kan du finne ro, noe som er et luksusgode i New York, og sjekke ut den nye Four Freedoms Park. Du bør også ta en tur gjennom China Town, spise på en av de lokale restaurantene og få med deg en såkalt fortune cookie. Etter maten kan du gå gjennom Columbus Park og kanskje få med deg en kinesisk jam-session. New York er kjent for sine mange elegante jazzklubber. Stikk for eksempel innom Smalls Jazz Club, som holder åpent ut i de små timer.