Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
London

Intro

Weekend i London med shopping og kultur

London er Europas største by og kan i tillegg skilte med et enormt kulturelt mangfold. Med så mange forskjellige impulser, kulturpåvirkninger og mennesker er det ikke overraskende at London har et av verdens beste overnattingstilbud. En weekend i London er både spennende og urbant, og ingen tur er noen gang lik. Uansett om du reiser alene, med kjæresten, familie, venner eller på forretningsreise er du garantert å finne et overnattingssted som passer akkurat dine behov. London er også en utmerket destinasjon for en guttetur, med både fotball og publiv i høysetet i den engelske kulturen. Det er fullt mulig å få til en billig London weekend med litt planlegging og gode tips. Eller er det kanskje jentetur med shopping, kulturopplevelser og skjønnhet og velvære som er målet denne gangen? London har alt for dere også.

continued

Overnatting- og hotelltilbudet i London speiler mangfoldet ellers i byen. Det vrimler av både forretningshoteller og familiehoteller. Skal du virkelig gjøre stas på deg og kjæresten, vil du kanskje heller gå for et spa-hotell? Det kryr også av romantiske hoteller hvis du ønsker en helt spesiell stemning. Er du på en skikkelig guttetur, frister det kanskje med et kasinohotell? Da kan dere ha James Bond-tema for hele helgen – hvis dere ønsker det. Prisnivået på hoteller i London kan være noe stivt, men det er garantert verdt det. Hvis du ønsker å bruke lite penger på overnatting, kan du bo litt utenfor sentrum eller sjekke inn på et av de sjarmerende B&B-stedene. Byen som nevnes i samme åndedrag New York og Paris, er kun en kort flytur unna og har alt innenfor underholdning, kulturtilbud og shopping.

Top things to Do

Opplev Londons toppattraksjoner

Det kan være vanskelig å prioritere blant Londons rikholdige tilbud, men det finnes allikevel noen nærmest obligatoriske sjekkpunkter på listen. Start gjerne på British Museum, som stiller ut kunstverk fra antikken og frem til nåtiden. Det er ikke hver dag du kan se mumier fra oldtidens Egypt. National Gallery på Trafalgar Square er også et must. Her kan du se malerier fra 1200- til 1900-tallet, inkludert verker av storheter som Van Gogh, Boticelli, Da Vinci og Renoir. Natural History Museum er en sikker vinner. Her kan du se en samling av verdens største og mest sjeldne dyr, inkludert dinosaurer.

Tate Modern huser en samling moderne kunst og samtidskunst. Selve bygget er også en attraksjon for enhver med interesse for arkitektur. Etter besøket kan du nyte utsikten over Themsen til et måltid på Tate Modern Café. Et av Londons kanskje mest kjente landemerker er det såkalte London Eye. Dette pariserhjulet er enormt og kan gi deg en fenomenal utsikt over mer enn 55 av Londons fremste landemerker. Turen varer i 30 minutter og gir deg Londons desidert beste utsikt.

Victoria & Albert Museum feirer 3 000 år med kunst og design, og her finner du mange finurligheter. Alt fra møbler til malerier, skulpturer og tekstiler. Tower of London er den mest besøkte turistattraksjonen i hele Storbritannia. Det har vært et kongelig palass, et fengsel og et henrettelsessted, noe som sørger for en svært fascinerende historie. De Kongelige Museene i Greenwich er også verdt et besøk. Her kan du utforske den berømte Cutty Sark. Til slutt er det verdt å nevne Madame Tussauds vokskabinett, som fortsatt er et enormt trekkplaster for liten og stor. Her kan du bevitne de naturtro voksgjengivelsene av alt fra kongefamilien til berømte skuespillere. Hit må du huske å ta med deg kameraet.

Shoppingtilbudet i London er nærmest legendarisk og kan lett være utgangspunktet for hele din weekend i London. Oxford Street i sentrum er et bra sted å varme opp VISA-kortet. Her finnes det mer enn 300 butikker, designer-outlets og kjøpesentre. Utforsk også sidegatene for å finne de beste godbitene. Regent Street er en utpreget elegant handlegate som har mote som spesialfelt. For noe mer tradisjonelt britisk, spesielt innen herremote, kan du prøve Jermyn Street, som også ligger like i nærheten. Gatene for prangende luksus er Bond Street og Mayfair. Her finner du ofte kjendiser som jakter etter nye skatter fra Burberry, Louis Vuitton eller Tiffany & Co.

I og rundt Covent Garden er det mange unike småbutikker som formidler alt fra smykker til håndlagde søtsaker. På Covent Garden Market finner du unik kunst og håndverk. I King’s Road er det mange interessante butikker, men her finner du også inspirerende interiørdesign. En bonus er antikvitetsmarkedet Chelsea Antiques Market. I Knightsbridge ligger det legendariske Harrod’s. Her kan du få din egen shoppingassistent hvis du ønsker det, og handle fra absolutt øverste hylle av merkevarer. Ikke bli forundret hvis du finner en kjendis bak mørke solbriller på eksklusive Harrod’s.

Hva skjer i London?

Det viktigste du antageligvis kan gjøre forut for din weekendtur til London, er å finne ut hva som foregår i byen helgen du er der. London er rett som det er vertskap for store festivaler, begivenheter, parader og konserter. For ikke å snakke om fotballkamper. Har du med deg barna, kan du også besøke akvariet. Her kan du møte på alt fra hai til pingviner. Planlegger du besøket ditt godt, kan du også få med deg matingen. Du finner London Zoo i Regents Park, Europas eldste dyrepark. Hvis du reiser ca. 20 km utenfor London, finner du en annen sikker vinner blant barna: Chessington World of Adventures. Denne parken byr på uskyldig moro og adrenalinkick om hverandre og passer for både voksne og barn.

Et alternativt museumsbesøk kan være London Dungeon som bringer deg helt tilbake til middelalderen. Dette er derimot ikke for de aller minste da tematikken også beveger seg innom Jack The Ripper. Ønsker du noe enda roligere, kan du enkelt bestille et elvecruise på Themsen, rusle i Hyde Park eller bestille en time på et av Londons mange spa. London har det beste fra to verdener; fullkommen ro og spennende opplevelser. Science Museum tilbyr også fascinerende opplevelser. I tillegg er det mange interaktive elementer og en IMAX-kino som hjelper deg med å få innsikt i vitenskapens spørsmål.

Did you know that?

Visste du at …

… omtrent 25 % av Londons befolkning opprinnelig ble født i et annet land? (Kilde)

                 … Buckingham Palace opprinnelig ble bygget på tomten til et bordell?

                 … London tidligere har hett Londonium, Ludenwic og Ludenburg?

                 … det årlig avholdes mer enn 17 000 konserter i London?

                 … London er hjem til flere live komedieshow årlig enn noen annen by i verden?

Find things you can do in London

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Det sies at setningen «Jeg kjeder meg» ikke eksisterer i vokabularet til en ekte «Londoner». Du finner gjerne få lokale på de kjente turiststedene. Mat og matlagning er populært verden over, og særs i London – en by som alltid er først ute med det siste. Ta turen til ”The Modern Pantry” (15 minutter fra St. Paul's Cathedral) for en klassisk ”Weekend Brunch”, eller sjekk ut de siste mattrendene på markeder som Street Feast i Dalston.

Det har aldri skortet på uteliv i London, og vil du virkelig feste uten andre turister, er det Øst-London du må dra til. Sjekk ut klubber som XOYO eller Cargo, eller ta turen innom utestedet Cockney Experience for å oppleve tradisjonelt London-uteliv under din weekendtur til London.

Dersom du vil unne deg et innblikk i impresjonistisk kunst under din London Weekend, bør du ta turen til Courtauld Gallery i sentrum. Dette stedet flyr under turistradaren og kan by på verker fra Monet, Van Gogh og Cezanne. For utenom kunsten er også museet et syn i seg selv, spesielt ornamentikken i taket. Det er mange parkområder i London, men ikke alle er like rolige. Hvis du finner Kyoto Garden, som igjen er en del av Holland Park, kan du derimot regne med en særegen opplevelse av ro mellom påfugler og små fossefall. Hvis du ønsker litt mer liv, kan du sette kursen mot Spitalfields Market som byr på shopping og indie-merkevarer. Her kan du finne alt fra T-skjorter og kule vesker til små delikatesser. I tillegg finnes det flere bordtennisbord på området, hvor du kan få opp pulsen etter litt bedagelig shopping.

På Duke of York Square er det Farmer’s Market på lørdager. Markedet byr på alle mulige slags råvarer og delikatesser. Her kan du smake deg frem mellom frukt, grønnsaker, oster, kaker, sauser, kjøttretter og alt du assosierer med mat – fra alle mulige nasjonaliteter. Ofte er det også live-musikk på området, og hvis ikke dette er kunst nok for deg – oppsøk Saatchi Gallery like i nærheten