Theme Name

Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
København

Intro

Opplev lykkens by – med en weekend til København

København er en by som skapt for helgeutflukter. Den spennende danske hovedstaden har alt du kan ønske deg fra en storby - vakker arkitektur, shopping og uteliv, samtidig som det er lett å finne nydelige strender, og en idyll som minner om langt sydligere breddegrader. Den korte avstanden – og ikke minst muligheten til å benytte seg av fly, tog, båt og bil på reiseveien, er også praktisk. Vi vet jo alle at det er «deilig å være norsk … i Danmark», og det er liten tvil om at ordtaket stemmer. Uansett om du har med deg kjæresten på en romantisk weekend i København, eller om du er på reise i forbindelse med jobb, har den vidunderlige danske hovedstaden gode overnattingstilbud og hoteller i København for ethvert ønske og utgangspunkt. Det går også an å leie en leilighet i København, hvis skulle du foretrekke det.

continued

Har du tatt en København weekend med venninnene for å nyte utelivet og shoppingen? Sjekk inn på et ”skjem-meg-bort”-spahotell i København for å fjerne muskelknutene etter en dag med shopping i Strøget, og avslutt dagen med barhopping langs Københavns gater – der dere kan nyte det pulserende utelivet den moderne hovedstaden har å by på. Eller kanskje det brygger opp til en guttetur med bading, gourmetmiddager og uteliv? Da kan dere for eksempel sjekke ut et av Københavns mange strandhoteller. Det er også gode golfmuligheter i nærheten av København, så du og gutta kan trygt ta med golfkøllene for en runde på greenen før dere tar turen videre til god øl, musikk og velkjente danske smil til de sene nattetimer. København er mulighetenes by, uansett hvilket reisefølge du måtte ha. Det inkluderer også din firbeinte venn, hvis du har med ham eller henne!

Top things to Do

Toppattraksjoner – Købens beste

Det er ikke mangel på attraksjoner du kan få med deg på en weekend i København. De arkitekturinteresserte kan like godt begynne med Rådhuset og Rådhusplassen. Bygget ruver med sine vakre og pompøse utsmykninger, og de spesielt interesserte vil kunne gjenkjenne inspirasjon fra italiensk renessanse og dansk middelalderarkitektur. Er du først i disse traktene, er det også obligatorisk å besøke Tivoli i København. Fra april til slutten av september yrer det av liv her, og både voksne og barn koser seg. Fra november frem til jul arrangeres det julemarked på Tivoliplassen, som også er svært populært.

Noe annet som høster begeistring fra både den yngre og eldre generasjonen, er Zoologisk museum. Museet er i Europa-toppen innenfor sin sjanger og tilbyr moderne fasiliteter, med utstoppede dyr og dinosaurutstillinger blant høydepunktene. Andre museer, som kanskje er spesielt tilrettelagt for unge, er Guinness World of Records Museum og Ripley’s Believe It Or Not Museum. Førstnevnte tematiserer alle de forunderlige verdensrekordene, mens sistnevnte tar for seg verdens mange merkverdigheter. Vet du for eksempel hva skottene har under kilten? Det kan du finne ut av her.

Det er naturligvis også vanskelig å komme utenom Nationalmuseet. Her kan du få et innblikk i Danmarks kulturhistorie – fra oldtiden til samtiden. Barna kan glede seg over en egen barneavdeling. En annen spennende attraksjon for alle aldre er Rundetårn. Her kan du kaste lange blikk mot himmelen og observere planeter, stjerner og andre himmellegemer. Ikke minst er det et bra utsiktspunkt over København. Er du nysgjerrig på de danske kronjuvelene og samtidig fascinert av overdådige slott? Da er Rosenborg slott stedet for deg. For enda mer fengslende arkitektur kan du besøke Vor Frelsers kirke. Fra toppen av kirketårnet ruver du 95 meter over bakken og kan nyte en spektakulær utsikt.

Weekendshopping og andre aktiviteter i København

København er et herlig sted å være for enhver shoppingentusiast. Selv om mye av Københavns shoppingtilbud er sentrert rundt Strøget, kan du også finne mange skatter andre steder. Strøget er likevel et veletablert mekka. Her finner du mange små nisjebutikker med kuriositeter, mote og design. Uansett budsjett kan du finne noe du liker, men det er allikevel verdt å merke seg at det er billigere fra Nygade til Rådhuspladsen. Den eksklusive siden av Strøget finner du fra Kongens Nytorv til Vimmelskaftet.

Kjøpesentre er for de som liker alt samlet på ett sted. København har heldigvis flere spennende kjøpesentre. Prøv for eksempel Fisketorvet Shopping – tidligere ”det gamle fisketorget i København”. Foruten slående arkitektur finner du også over hundre butikker, restauranter, kafeer, til og med kinosaler. Fields i Arne Jakobsens Allé 12 er et annet alternativ, med om mulig enda flere butikker.

Barna kommer til å være i ekstase dersom du tar dem med til København Zoo. Her kan dere ta flere hundre dyrearter nærmere i betraktning og oppleve kuriositeter som den tasmanske pungdjevelen, isbjørner og asiatiske elefanter. En annen favoritt blant barna er Naturlegepladsen i Hammelstrupvej, som også er Danmarks største lekeplass. Noe som kan samle både barn og voksne, er naturligvis Københavns mange badeplasser. Prøv Bellevue-stranden, ca. 10 km utenfor sentrum, eller Havnebadet Islands Brygge.

Ønsker du å virkelig koble av, har København også et stort utvalg av spa- og velværetilbud. Prøv Arndal Spa i sentrum for eksempel – et luksusspa og treningssenter som kommer til å gjøre deg fri for enhver bekymring. Amazing Space på Hotel d’Angleterre serverer sunn og helsebringende drikke. Ønsker du velvære for både deg og barna, kan Fredriksberg Svømmehall og spa være et godt alternativ. Her kan barna kose seg i bassenget, mens du slapper av med kurbad eller massasje. En weekend i København byr kort og godt det beste fra to verdener – velvære og opplevelser.

Did you know that?

Visste du at …

… København har flere Michelin-restauranter enn noen annen Skandinavisk by?

… København har blitt kåret til en av verdens beste sykkelby? Københavns innbyggere sykler daglig 1,2 km langs mer enn 340 km med sykkelfelter.

… rundt 30 % av den danske befolkningen bor i København og omegn? 

… København ble kåret til verdens lykkeligste by i 2007? 

 

Find things you can do in København

The local perspective

Gjør som danskene – spis god mat og dra på sykkeltur!

Alle vet at danskene sykler. De fleste dansker har en sykkel som de bruker aktivt, så vil du være dansk – ja, da må du leie deg sykkel og tråkke rundt i byen som en ”riktig dansk” under din weekendtur til København! Ingenting slår København på hjul, og en populær aktivitet er å pakke en piknikkurv og slå til med en ordentlig piknik i et av de mange nydelige parkområdene. Danskene elsker sine grønne lunger, og kan friste med parker som Kongens Have – et nydelig parkområde som ofte også er arena for kunstutstillinger og andre happenings. Et annet populært parkområde er Ørstedparken, men ønsker du å bade, kan du for eksempel ta turen til Amager Strand – som er en populær bystrand. Bydelen Christiania er også et must for deg som ønsker en mer avslappet stemning – et lite friområde som byr på unik stemning, kunst, utsalg og servering. Dansk design er verdenskjent, og byen København er hjem til utallige designbutikker. Ta turen innom Urban Living, Hay Design Store og Normann Copenhagen for sjeldne designperler.

Værnedamsvej er en lokal magnet for de som ønsker å handle inn delikatesser og gourmetmat, enten til piknikkurven eller til husholdningen. Her finner du slaktere, fine oster, kaker og vin. For deg som søker det autentiske danske utelivet, kan det være et bra utgangspunkt å starte på Loppen. Dette er Københavns eldste rock ’n’ roll-bar, som fra tid til annen tiltrekker seg toppsjiktet av lovende danske artister. Et annet veldig kjent og populært konsertsted er Vega. Her sitrer det av utestemning og annenhver uke holdes det også klubbkonsepter. For noe mindre rocka, kan du prøve KB3, som tiltrekker seg et mer ”fancy” klientell, champagne og elektronisk musikk.

Som enhver by kjent for god shopping, har også København et godt utvalg loppemarkeder og brukthandler. Danskene selv går sjelden glipp av en god handel, og vet hvor de skal handle og ikke minst hvordan de skal prute. Montmartre på Kongens Nytorv spesialiserer seg på kunst og håndverk, og Øksnehallen eller Det Blå Pakhus finner du ofte loppemarkeder året rundt, og spesielt lørdag formiddag. Kanskje finner du en interiørperle for en slikk og ingenting under din weekendtur i København? Når det kommer til bruktbutikker, bør du sjekke ut Ravnsborggade og Nedre Frihavnsgade. Her kan du kose deg med et stort utvalg brukte klær og hyggelige caféer i shoppingpausene.