Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
Berlin

Intro

Nyt en weekend i Berlin

Berlin har blitt en av de hippeste byen i Europa de senere årene. Den korte avstanden til Norge og de billige flybillettene gjør det perfekt å ta en weekendtur til Berlin. Etter murens fall har Berlin blitt tilgjengelig for alle, og kreativiteten har blomstret opp i alle tenkelige varianter. Berlin er derfor ikke lenger bare en by for kunstnere og bohemer. Uansett om du reiser med familien eller jobben en helg, vil du finne både egnet sted å bo og egnede aktiviteter. Berlin er også som skapt for en guttetur eller jentetur, alt ettersom. For gutta er det en jungel av spennende øl å smake på, fotball, uteliv og mye mer. For jentene finnes det spa, shopping, gallerier og alt hva man måtte ønske seg. Berlin har også en romantisk side, hvis du ønsker å ta med kjæresten din for å oppleve en helt spesiell helg.

continued

Berlin er en by med jevnt over hyggelige priser, både når det kommer til overnatting og ellers. Endelig kan du kanskje ta deg råd til 5-stjerners luksus? Eventuelt kan du finne den helt andre enden av skalaen og overnatte på et vandrerhjem for en skarve hundrelapp, og dermed frigjøre ekstra midler til opplevelser. Uansett hvilket utgangspunkt du reiser med, vil du finne deg til rette – enten det er på et forretningshotell, spa-hotell, flyplasshotell, dyrevennlig hotell eller leilighetshotell. Du visste kanskje ikke at det også finnes strandhoteller i Berlin? Dette kan være det perfekte stedet å hente seg inn igjen etter en lang dag med opplevelser i byen. Uavhengig av hva du er på jakt etter, vil informasjonen nedenfor hjelpe deg med å få en best mulig tur til Berlin. Du får tips om attraksjonene du bør få med deg og mye annet!

Top things to Do

Toppattraksjoner på weekendtur til Berlin

Berlin er enormt stort og mangfoldig, så det gjelder å være litt selektiv når du bare har en helg. Likevel er det noen absolutte toppattraksjoner som du bør prøve å snike inn i skjemaet. Et godt sted å starte er nettopp Berlinmuren, eller det vil si; det som er igjen av den. Du kan til og med få med deg en bit av muren hjem, så du kan skryte av å ha et symbol på den kalde krigen hjemme i stua. Brandenburger Tor er også et monument som symboliserer byggingen av Berlinmuren og det splittede Berlin. I dag er det likevel bare en uskyldig, men storslått turistattraksjon. For enda mer Berlinmur-tematikk, kan du ta turen til Checkpoint Charlie. Dette er den mest berømte grenseovergangen mellom Øst- og Vest-Berlin.

Et annet ruvende monument er Fjernsynstårnet. Herfra kan du nyte utsikt i alle himmelretninger og derav også få en bedre oversikt over byen. Berlin og Tyskland har en mørk historie. Holocaust Memorial er et gigantisk minnesmerke over europeiske jøder som mistet livet under 2. verdenskrig. De nesten 3 000 sementklossene fordelt utover 19 000 kvadratmeter er simpelthen et syn du må oppleve på egenhånd. En annen kjent turistmagnet er Berliner Dom, i bydelen Mitte. Denne spektakulære katedralen ble bygget i begynnelsen av 1900-tallet og er et funn for alle arkitekturentusiaster.

Vi kommer heller ikke utenom Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Kirken ble opprinnelig bygget som minne etter keiser Wilhelm den I., men står mest som et symbol på krigens herjinger, ettersom kirkebygget er en ruin. Når det kommer til de mer lystige sidene av Berlin, kan du for eksempel avlegge et besøk til Schloss Charlottenburg. Her finner du roen i de enorme hagene, mens du kan betrakte den fantastiske ornamentikken. Over til familiehygge: Barna vil elske dyreparken i Berlin; Zoologischer Garten. Dette er en av Europas største og mest anerkjente dyrehager, og billettene er heller ikke dyre.

Shopping i Berlin

Berlin er byen som har alt, bare ikke på ett sted. Er du på jakt etter billig shopping, kan det være lurt å holde seg på østkanten, for eksempel i bydelen Prenzlauer Berg. Bydelen er kjent for å huse et stort utvalg av vintage- og second hand-butikker. Kreuzberg er kanskje det hippeste støket i hele Berlin, så her kan du regne med å finne mye kul kunst, finurlige hjemartikler og vintage-kupp. Siden du tilbringer en weekend i Berlin, bør du også oppsøke loppemarkedene ved Mauerparken nord i sentrum. Her finner du LP-er, bøker, pyntegjenstander og trykksaker som kan sette et helt unikt preg på hjemmet ditt.

Berlin konkurrerer nesten med Paris og London når det kommer til eksklusiv shopping. Samtidig er prisene ofte langt hyggeligere. Du kommer ikke utenom KaDeWe, som gir deg kjente og kjære designerplagg. Galerie Lafayette i Friedrichstrasse er et overdådig kjøpesenter som også samler noen av de fremste designermerkene under ett tak. Hele gaten Kurfürstendamm er en fristelse i luksus og eksklusivitet. Fiks deg en ny designerveske med matchende sko eller handle en ny dress fra det stødige tyske merket Hugo Boss. Tauentzienstrasse, like i nærheten, er også en handlegate som kan skilte med mye av det samme eksklusive utvalget. Et tips er å utforske sidegater og parallellgater for å snuble over de virkelig store kuppene.

Bydelen Mitte er stedet for deg som ønsker et kompromiss mellom det billige og det dyre. Mulackstrasse har for eksempel mange finurlige butikker og gallerier. For deg som liker kjøpesentre, er Mall of Berlin ved Potsdamer Platz et funn. Alexa er et annet godt alternativ. Er du villig til å reise litt utenfor sentrum, finner du Berlin Boulevard i Steglitz. Her unngår du de store folkemengdene, samtidig som utvalget er like bra som i byen. Schlosstrasse er også verdt en spasertur for deg som enten vil vindusshoppe eller handle. Her har til og med Bugatti et showroom!

Aktiviteter i Berlin

Opplevelser og rekreasjon kan gå hånd i hånd i Berlin. Hvis du tar turen til Grünewald-skogen kan du oppleve skogens fred og ro, mens du sitter på en sykkel eller hesteryggen. Hvis det er fint vær, kan du til og med ta et bad i Schlachtensee eller Wannsee. Området tilbyr også guidede turer. På den såkalte Museumsøya, øst for Unter den Linden, finner du et Unesco-vernet område. Her ligger også fem av Berlins viktigste museer, for eksempel Neues Museum og Pergamonmuseet. Sistnevnte er såpass fascinerende at du godt kan ta med barna, ettersom museet byr på arkeologiske utgravninger. Apropos museer, forsøk også DDR-museet. Dette er et interaktivt museum som gir innblikk i den gamle østblokk-tilværelsen. Rund av det hele med å leie en Trabant og reis gjennom det gamle Øst-Tyskland på egenhånd.

Det er ikke til å komme utenom at Berlin også er en betydelig by for de utelivsglade. Hvis du vet hvor du skal kikke, koker denne byen nærmest hele døgnet. På grensen mellom Kreuzberg og Friedrischshain finner du for eksempel en tidligere fabrikk som sies å være europeisk tekno sin vugge. Salon Zur Wilden Renate er et annet monsterlokale som strekker seg over tre etasjer. Her kan du finne noen av de beste house-festene i hele Tyskland, og samtidig være trygg på at stedet ikke er oversvømt av turister.

Did you know that?

Visste du at …

… Berlin er hele ni ganger større enn Paris? 

… Berlin har rundt 1 700 broer, noe som er langt mer enn Venezia? 

… Berlin er den eneste byen i verden med tre aktive operahus? 

… The East Side Gallery er verdens lengste kunstgalleri i friluft? Med sine 1,3 km med kunst langs en del av den gamle Berlinmuren er dette også et sterkt symbol på det nye og frie Berlin. 

(Kilde)

Find things you can do in Berlin

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Hopp på undergrunnsbanen og gå av på Botanischer Garten Station. Her finner du – helt riktig – en botanisk hage. Ta en spasertur gjennom denne frodige og mangfoldige hagen og sørg for at du også besøker det som er et av verdens største drivhus. Bauhaus burde være et kjent navn for alle arkitekturinteresserte. På Bauhaus-Archiv kan du oppleve en stor utstilling av moderne kunst og design, og selve museet er en attraksjon i seg selv. Det består av to bygg forbundet av en bro ved bredden av Landwehrkanal. For ølhundene er det verdt å få med seg det såkalte Aufsturz. Her kan du nippe deg gjennom mer enn 100 forskjellige øltyper, med bisarre smaker som bananøl eller røkt øl. Som en bonus er det dessuten ofte konserter og utstillinger her.

Shoppingfavoritter blant de innfødte er delikatessebutikker som Proviant i Wühlischstrasse. Her kan du sanke inn til den perfekte piknikkurven; skinke, oster, brød og vin. De tilbyr også servering på stedet, hvis du er i humør til å bli oppvartet. Ønsker du heller å finne deg en ny bok, kan du for eksempel oppsøke bokhandelen Extra-Buch, som selger moderne bøker til hyggeligere priser enn andre steder. Et annet funn for deg som virkelig liker å grave dypt etter bruktskattene, kan være Hallentrödelmarkt Treptow. Her finner du en råsortering av brukte møbler, ting og tang til huset, og til og med moderne teknologi. Dette er fortsatt et uoppdaget sted blant turister, og fungerer ofte som en møteplass for mange lokale.