Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
Barcelona

Intro

Weekendtur til Barcelona

Barcelona er Spanias fremste turistby og verdens tredje mest besøkte by. Den er også kjent som byen som har alt: shopping, strandliv, kultur, historie, god mat og mye mer. En weekend i Barcelona kan være den perfekte ferien, uavhengig om du reiser med familien eller om du reiser med jobben. Det er også en ideell by for en guttetur, med sitt pulserende uteliv og muligheten til å se selveste FC Barcelona på Nou Camp. FC Barcelona anses av mange som verdens aller beste fotballag, og stemningen på stadionet er fantastisk. Tenker du å få til litt kvalitetstid med jentene en helg, kan du glede deg over at det finnes gode shoppingmuligheter og langstrakte bystrender for å fikse den rette brunfargen. Barcelona omtales av mange som Europas flotteste by, og det er på ingen måte uten grunn – noe du raskt vil skjønne når du ankommer byen.

continued

Velg mellom 5-stjerners luksushoteller eller 1- og 2-stjernersvariantene. Gå for et leilighetshotell hvis du ønsker å ordne mer selv. Prøv et kasinohotell eller et golfhotell hvis du ønsker noe litt annerledes, eller test et romantisk hotell hvis du vil blåse nytt liv i romantikken. Barcelona er faktisk byen som har alt, også innen overnattingsmuligheter. Nedenfor har vi samlet en god del informasjon som kan være nyttig for deg som skal på weekendtur til Barcelona. Du finner gode tips til attraksjonen du bør få med deg i løpet av oppholdet, så du kan prioritere med den begrensede tiden du har i byen. I tillegg til noen interessante fakta om Barcelona, har vi også funnet ut hva innbyggerne i byen liker best. Det er jo liten tvil om at det er de lokale som kjenner til alle byens hemmeligheter!

Top things to Do

Toppattraksjoner

Den spektakulære kirken La Sagrada Familia er kanskje den største severdigheten av dem alle i Barcelona. Dette er et av arkitekten Gaudis mange berømte verker, og ble påstartet allerede i 1882. Enda står den ikke ferdig. Et annet av Gaudis mesterverk er Guellpalasset, som for utenom fascinerende arkitektur, også har et museum. Barcelona har flere flotte gotiske byggverk fra omkring 1300-tallet. Santa Marias kirke og Catedral de la Seu er eksempler på dette. Hvis du liker å se på folk og flotte fontener, er Plaza de Catalunya stedet. Dette torget vrimler av liv og ligger dessuten i nærhet til hovedgaten La Rambla og mange spennende butikker. Er du ute etter en billig weekendtur til Barcelona, kan du trøste deg med at de fleste av disse attraksjonene er gratis.

Spania har en imponerende skipsfartshistorie. Det maritime museet gir deg et innblikk i denne, med artefakter og gjenstander som gjør hele historien levende. Du kan ikke reise på weekendtur til Barcelona uten å besøke Picasso-museet, som er litt av et syn. Byhistorisk museum er også et obligatorisk stoppested hvis du er nysgjerrig på Barcelonas rike historie. Vil du heller se et litt annerledes museum, kan du stikke innom Erotisk museum, rett vest for La Rambla.

Barcelona er hjem til Europas største akvarium, og her kan du blant annet kikke haier i hvitøyet. Liker du andre former for spenning, kan du ta turen til FC Barcelonas hjemmebane, Nou Camp. For utenom ekstatisk stemning blant inntil 100 000 tilskuere, kan du besøke klubbens fotballmuseum.

Liker du parklivet, bør du legge turen innom Parc de la Ciutadella, ikke langt fra havneområdet. Her kan du finne roen i nydelige omgivelser, men også flere museer. De viktigste er museet for moderne kunst, zoologisk museum og geologisk museum. Har du ennå ikke fått nok av museer, kan du legge turen innom det olympiske museum, som blant annet gir et tilbakeblikk på tiden da Barcelona var vertskap for sommer-OL i 1992.

Shopping i Barcelona

Shoppingtilbudet i Barcelona er både sammensatt og forholdsvis billig. De beste kjøpene kan du antageligvis gjøre på varer som klær, sko og lærvarer, men det er også mulig å finne kupp i mat- og vin-kategorien. Som en bonus er også Barcelona en by hvor du kan finne kunst og antikviteter som holder høy standard. Styr gjerne unna turistfellene i La Rambla, men stopp derimot gjerne opp ved Plaza de Catalunya. Her kan du finne klær, sko, bøker, musikk og film. De beste bydelene for shopping er kanskje El Borne og Gracia. Passeig de Gracia er en populær handlegate, det samme med Avinguda del Portal de Angel. Et tips er å utforske sidegater og parallellgater også, ettersom shoppingtilbudet er omskiftelig.

Barcelona har flere kjøpesentre, noe som kan gjøre shoppingen enklere. Prøv for eksempel Diagonal Mar  eller Mare Magnum. Glorias er et annet kjøpesenter, som du finner ved den kjente Torre Agbar-bygningen. De største og mest kjente er allikevel El Corte Ingles ved Plaza de Catalynua og Heron City ved Passeig d'Andreu Nin. Du finner også kjente okjeder som H&M og Zara i Barcelona, hvor du vil kunne glede deg over å finne enda hyggeligere priser enn i Norge. For antikviteter bør du sjekke ut gaten Carrer dels Banys Nous. Markedet Els Encant Vells gir deg et rikt utvalg av forskjellige produkter, mens markedet Fira de Bellcaire ved la Sagrada Familia også er verdt et besøk.

Aktiviteter i Barcelona

Du kan ikke dra til Barcelona uten å få med deg en fyrrig Flamenco-konsert. Hvis du tar turen gjennom gamlebyen vil du se mange plakater som forteller deg hvordan du bestiller billetter. Kom gjerne tidlig, for det blir fort fullt. Ventetiden kan du fylle med god mat og drikke. Barcelona er også stedet for mange andre typer konserter, så du gjør lurt i å undersøke litt før du reiser på weekendtur til Barcelona. Det kan uansett nevnes at de to store festivalene Primavera Sound og Sonar går av stabelen hver sommer. Hit kommer artister i den absolutte verdensklasse, og hele Barcelona koker litt ekstra disse dagene.

For deg som har med barna, kan du med fordel besøke dyrehagen. Den ligger til og med i sentrum! Det er ikke hver dag du får muligheten til å se for eksempel komodo-varaner, verdens eldste nålevende øgler. Er du glad i uteliv, kommer du også til å sette pris på alle nattklubbene og barene i Barcelona. Sjekk ut området rundt La Rambla for eksempel, og du vil svømme i tilbud.

En flott familieaktivitet er å ta taubanen til Montjuic. Her kan du nyte en fantastisk panoramautsikt over byen, og når du kommer frem kan du rusle rundt i et stort grøntområde. Du kan også besøke Montjuic-borgen, som har en rik historikk. Borgen har blant annet vært et fengsel for opprørere under Francos tid, og har til og med en statue av den kontroversielle diktatoren utenfor. Hvis du reiser 30 minutter utenfor byen, finner du det kjente vinområdet Alella. Bli gjerne med på en guidet tur til vingårdene og nyt fin natur, enda finere vin og en liten matbit som en formiddagstur. Et siste tips er å reise til Barcelona rett før juletid og oppleve julemarkedene. Rett ved La Sagrada Familia er det for eksempel et stort marked i november og desember. Du kommer derimot ikke til å ønske gløgg mens du shopper, ettersom temperaturen gjerne er mellom 10-15 grader, selv på denne tiden av året.

 

Did you know that?

Visste du at …

... strendene i Barcelona var tilholdssted for industri helt frem til 1992? 

… det har tatt lengre tid å bygge La Sagrada Familia enn det tok å bygge den store pyramiden i Giza? 

… det finnes 12 forlatte undergrunnsstasjoner i Barcelona? 

… av alle museene i Barcelona er det fotballmuseet ved Nou Camp som er mest besøkt? (Kilde)

Find things you can do in Barcelona

The local perspective

Innbyggernes favoritter

Et populært sted blant de innfødte er det såkalte Palau Robert. Dette er en hage og paviljong hvor du kan nyte livet og bare slappe av med en bok eller en piknik. Om kvelden kan det hende at parken blir levende med musikk, liv og røre. Om vinteren dukker det ofte opp utstillinger. De lokale elsker også strendene sine. Spesielt i sommersesongen kan det være store strandfester med livemusikk og bål. Da holder man det gående så lenge det er folk som er villige til å danse, gjerne helt til morgenen. Hvis du derimot ønsker å finne komplett ro, kan du ta turen til den mindre kjente Turó Park, hvor det også er veldig frodig og naturskjønt.

Når det kommer til shopping under din weekendtur til Barcelona, bør du sørge for å stikke innom et av markedene. Concepción Market er et veldig godt alternativ. Dette markedet har 125 år med tradisjoner, og formidler utmerkede oster, fisk, frukt, grønnsaker, blomster og mye mer. Dette er samtidig et moderne marked, så du kan også stikke innom en av de tre barene eller handle elektronikk. Kunne du tenke deg å få kjennskap i noe annet veldig spansk, er Los Toreros, tyrefektingsmuseet, kanskje stedet for deg. Her kan du også nyte en herlig tapas-middag til en rimelig penge.