Need Some Inspiration?

Select a Theme
Weekendtur
Amsterdam

Intro

Weekendtur til Amsterdam

Amsterdam er et populær reisemål for nordmenn som er lystne på en weekendtur. Byen tilbyr en fin miks av kultur, historie og uteliv, og er dessuten en svært sjarmerende by. Amsterdams størrelse gjør den perfekt å utforske i løpet av en langhelg. Byen er kjent som en liberal og noe bohemsk by, men likevel er den godt egnet både for familier på tur og forretnignsreisende. Er du på gutte- eller jentetur, kan du glede deg over at utelivet er svært variert og spennende. Bo på et hotell i sentrum under din weekend i Amsterdam, eller prøv et kasinohotell eller spa-hotell, hvis du vil kose deg litt ekstra!

Amsterdam har også alternative overnattingsmuligheter. Langs kanalene finner du lektere bygget om til hoteller og pensjonater, eller du kan prøve leilighetshoteller,

continued

hvis du vil være mer selvstendig. Et annet alternativ er å sjekke inn på et hostel, som er et populært valg blant backpackere og unge reisende. I Amsterdam finner du mange slike hosteller, og noen av dem har et helt spesielt designtema eller byr på heftige spill- og rekreasjonsområder. Uansett hvem du har med deg på tur, vil Amsterdam innkvartere deg på en måte som tilfredsstiller alle dine behov.

I Amsterdam finner du alt fra shopping, bra uteliv, spennende restauranter og flotte gate markeder. Ta en titt nedenunder og få noen tips for hva du kan finne på under din weekendtur til Amsterdam.

Top things to Do

Toppattraksjoner

Når du først er i kanalenes by, bør du sørge for å få med deg et kanalcruise. Første museumsstopp er kanskje Rijksmuseum, hvor du finner nærmere 5000 kunstverk, der i blant verker av Rembrandt. Museet ligger på Museumsplein i Amsterdam. Anne Franks hus er også en veldig sentral attraksjon. Dette er huset hvor den jødiske piken Anne Frank og familien gjemte seg for nazistene under annen verdenskrig, før de led en tragisk skjebne. Husbåtmuseet er et annet morsomt museum. Mange nederlendere velger å bo i husbåt, og her kan du se hvordan det går for seg. Det er flere godbiter for de kunstinteresserte: Van Gogh-museet i Amsterdam har verdens største samling av verker fra den betydelige maleren.

Damplassen er et stort bytorg og en møteplass du bør få med deg under din weekendtur til Amsterdam. Plassen er kjent for sine mange flotte bygninger og arkitektur. Som en bonus foregår det ofte store begivenheter på torget. Reiser du med barn, eller er veldig nysgjerrig på dyr og fisker, bør du ta turen til Artis Zoo. Her finner du et akvarium, botaniske hager, et planetarium og et geologisk museum. Med andre ord kan du lett tilbringe en hel dag i dette området. Det beste av alt er at Artis Zoo ligger i sentrum! Bare noen steinkast unna Rijksmuseum finner du noe annet spennende og kuriøst: Coster diamantmuseum. Dette er også en fabrikk, hvor det slipes og poleres diamanter. Et annet kommersielt museum er Heineken Experience, hvor du kan komme enda tettere på det populære nederlandske ølet.

Vitenskapssentret NEMO er en populær attraksjon for små og store. Her kan du bli med på en interaktiv reise gjennom vitenskapens og teknologiens verden, og det vil fort gå mer tid enn planlagt. Andre kuriøse museer er torturmuseet og sexmuseet. I torturmuseet kan du se nærmere på hvilke redskaper og verktøy som ble brukt til tortur før i tiden, mens sexmuseet er langt hyggeligere og feirer gleden og mangfoldet ved akten som forener alle mennesker. Det siste stoppestedet for dagen kan for eksempel være vodkamuseet ved Jernbanestasjonen. Her får du en god innføring i vodkaens historie, og det er selvfølgelig prøvesmaking underveis!

Shopping i Amsterdam

Shoppingtilbudet i Amsterdam er utmerket, og mange drar på weekendtur til Amsterdam kun for shoppingen sin del. I området Negen Straatjes kan du finne kunstgallerier, smykkeforhandlere, designbutikker og bruktbutikker. Her kan du også ta pauser på de mange gode restaurantene og kaféene. Museumsdistriktet er kjent for å huse det mest eksklusive shoppingområdet. I P.C. Hoofstraat finner du merker som Louis Vuitton, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger og Mulberry. Se også etter de lokale nederlandske designerne. Ønsker du  å forenkle shoppingen, kan du besøke kjøpesenteret De Bijenkorf, som er et av Amsterdams mest kjente. Magna Plaza eller De Kalvertoren er andre alternativer. Ønsker du ekstra hyggelige priser, kan du ta turen innom Vroom & Dreesmann, som er den største kjøpesenterkjeden i Nederland. De to mest kjente handlegatene er Kalverstraat og Leiderstraat. Her finner du både eksklusive merker og europeiske favoritter som H&M og Zara.

Ønsker du å handle kunst, design og håndverk, bør du sette kursen mot Spiegelkwartier. Her finner du over 70 forskjellige antikvitetsbutikker og gallerier, som til sammen utgjør et imponerende utvalg av malerier, keramikk, smykker, glass, møbler og mye mer. Haarlemdisjk er også en kjent handlegate. Her kan du få tak i alt fra sko og brukte klær til hus- og hjemartikler. Hvis du kunne tenkt deg en litt roligere handlegate, anbefales det å sjekke ut Beethovenstraat. Her finner du mote, parfymerier og små gavebutikker.

Aktiviteter i Amsterdam

Ønsker du en sporty weekend i Amsterdam, kan det hende du kan få med deg Ajax spille på Amsterdam ArenA. Andre publikumssporter er ishockey, velodrome-sykling og svømming. Du bør også i aller høyeste grad gjøre som de fleste andre nederlendere; få tak i en sykkel og se byen på egenhånd. Hvis det frister med noe midt i mellom parkliv og villmark, kan du ta turen til Lange Bretten. Her finner du naturstier og mange forskjellige dyr, og etterpå kan du skryte av at du har taklet Amsterdams villmark. Vil du slappe av, kan du også finne mange spa- og velværesalonger i Amsterdam. Vær derimot oppmerksom på at mange steder har de unisex-policy, og oppfordrer deg samtidig til å være helt naken, noe som ikke er helt vanlig i Norge.

Amsterdam er også kjent for sitt meget pulserende uteliv. Du trenger derimot ikke å dra på nattklubb, det er også nok av intime jazzklubber, konsertsteder, puber og barer. Felles for dem alle, er likevel at de holder det gående hver eneste dag i uka. For deg som er på weekendtur til Amsterdam, kan du glede deg over at de fleste stedene holder åpent lenger i helgene. I all hovedsak finner du det heftigste utelivet i to områder: Leidseplein og Rembrandtplein. Det hender også at store festivaler ankommer byen, eller at store DJ-begivenheter finner sted, så du bør undersøke litt før du reiser. Store konserter er vanlig kost i Amsterdam, ofte på Ajax sin hjemmebane; Amsterdam ArenA. Ønsker du heller å nyte standup, et cabaretshow eller impro-teater, er det også nok av muligheter for det. Amsterdam er virkelig en by med høy puls.

Did you know that?

Visste du at …?

… det finnes hele 165 kanaler i Amsterdam?

… det årlig er ca. 20 millioner turister i Amsterdam? Noe som er omtrent 20 ganger så mange mennesker som det er fastboende i Amsterdam.

… Amsterdam er den mest multikulturelle byen i verden? (Kilde)

… Amsterdam er en av de 25 tryggeste byene i verden?

… Amsterdam har over 800 flere broer enn Venezia?

Find things you can do in Amsterdam

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Trekaien foran Hermitage-museet ved Amstel-elven er et nydelig sted å sitte å slappe av under din weekend i Amsterdam. Ofte er det til og med kunstutstillinger her, og veien er også kort til Royal Theatre Carré eller Rijksmuseum, hvis du hopper på den såkalte museumsbåten. Det kulturelle episenteret i Amsterdam er antageligvis Melkweg. Her er det mange arrangementer årlig, for eksempel konserter, klubb-begivenheter, utstillinger, kult-kinoforestillinger med mer. Veldig populært blant de lokale er de mange ”coffe shops” rundt om i byen. Her kan du både kjøpe og røyke marihuana, men ikke nyte tobakk. Det er bakvendtland for de fleste nordmenn. Likevel bør du stikke innom en av de mange kaféene, om ikke annet bare for å ta inn den frigjorte stemningen. Et annet unikt Amsterdam-fristed er Cafe De Ceuvel. Dette er et utendørs og innendørs samlingssted skapt med vrakrester fra et skip, og her finner du masse kreative mennesker som gjerne samles rundt et bål eller henger og dingler fra en hengekøye.

Et annet morsomt sted å tilbringe tid, spesielt hvis det er finvær – er Amsterdam Roest. Dette er en strandbar og ofte også knutepunkt for forskjellige markeder. Hvis det blir kaldt, kan du trekke deg tilbake og heller spise på en av restaurantene i nærheten. Selv om Amsterdam ikke er kjent for sitt tropiske vær, finnes det en kunstig øy som heter Blijburg aan ZeeI. Her kan du svømme og sole deg, og samtidig være sikker på å møte mange lokale. Solen er populær når den først kommer til Amsterdam. Du bør også ta en tur innom markedet Bos en Lommerplein, som samler mange billige kvalitetsvarer.