Need Some Inspiration?

Select a Theme
Storbyferie
London

Intro

Storbyferie i London - byen som har alt

Den engelske hovedstaden har alt en reisende måtte begjære – enten du er 7 eller 70 år. Historie, fotball, shopping, kultur, puber og parker – i London finner du alt. Byen har vært et favorittreisemål for nordmenn i mange år, og en storbyferie i London er aldri kjedelig. Dette er en by som er i stadig forandring, og derfor er en storbyferie til London noe man bør unne seg flere ganger i livet. London er en storby, en verdensmetropol, og i stadig forandring, som gjør at mange reiser dit igjen og igjen. Byen har en historie så lang og innholdsrik som ingen annen, samtidig som den er trendsettende og fullt av alt det siste, innen mote, musikk, filmer og mye mer. Det er nemlig fullt mulig å oppleve noe nytt hver eneste gang – gang på gang. Ikke bare nye mennesker og opplevelser, men også nye steder.

continued

London er en av de få stedene der du finner det moderne livet i skjønn forening med historien og nostalgisk fortid. Fra verdensberømte band og musikere som The Rolling Stones, til de fantastiske og ikonsike bygningene, som Big Ben og Buckingham Palace, kongefamilien og den erkebritiske te-drikkingen. Konserter, stand-up, shopping, museer - London har alt. Ta for deg bydel for bydel, og du har nok å gjøre for flere år med helgeturer. Kontrasten mellom bydelene kan være enorm, og et godt tips er å velge område etter dagsformen. Er hodet fullt av inntrykk, ta en tur i en av de mange parkene for å roe deg ned, kanskje en ridetur i Hyde Park? Er du klar for de hippeste pubene og butikkene, dra østover til Shoreditch/Hoxton-området. Er det dagen for å fjonge seg opp tar du turen til Chelsea og Knightsbridge.

Top things to Do

Toppattraksjoner

London er spekket med turistattraksjoner i alle kategorier. Det er bare å glemme å rekke over alle i løpet av en langhelg. Hvis det er første gang du er på storbyferie i London, er det likevel noen attraksjoner du bare må få med deg: Piccadilly Circus – se, glan, kjenn på pulsen og hør på bråket under de enorme neonskiltene. Da skjønner du at du er i London. Covent Garden er ofte veldig fullt av folk, men likevel hyggelig både for store og små, med gatemusikanter, folkeliv, marked og butikker. Buckingham Palace er et mektig syn, kanskje særlig for oss nordmenn som ikke er så bortskjemte med store slott. Få med deg det populære vaktskiftet – changing of the guards.

Themsen må oppleves – enten på en båttur eller ved å rusle langs elva. En fin rute er å starte med lunsj på det deilige matmarkedet Borough Market, like under London Bridge. Deretter rusler du videre til Tate Modern. Er du det minste interessert i kunst bør du gå inn – det vil si, du bør gå inn uansett. Deretter kan du enten fortsette vestover til London Eye, Big Ben og Westminster Abbey – alle et must for førstegangsreisende. Eller så kan du krysse Millennium Bridge og besøke St. Pauls Cathedral på andre siden av elva. Den vakre kirken er absolutt verdt et besøk.

Teater og musikaler i London

Et annet must når du er i London er å se en musikal eller gå på teater. Liker du ikke musikaler er byen spekket med teateroppsetninger, og er du glad i Shakespeare bør du besøkte teateret “The Globe”. Men selv den mest skeptiske vil sannsynligvis more seg på musikal i London. Se “Løvenes konge” eller “Wicked” hvis du reiser med barn, eller velg en mer moderne musikal hvis du er på voksentur.

Museer

London er en fantastisk museumsby, og her er det bare å velge fra øverste hylle. For den historieinteresserte er British Museum et must, for de minste er National History Museum et godt valg. Både Tate Modern og Tate Britain er flotte museer, og også National Portrait Gallery. Er du moteinteressert er Victoria and Albert et sted som veldig ofte har spennende utstillinger. Sjekk “London-bibelen” Time Out for å finne ut hvilke utstillinger som finnes mens du er der.

Flere av turiststtraksjonene nevnt ovenfor ligger i sentralt i London, hvor du også finner de fleste av hotellene i London. Med et sentralt hotell har du enkel tilgang til de mest populære severdighetene, men også gode kollektivforbindelser, så du kan komme deg akkurat dit du vil, enten det skulle være med tube, buss, taxi, eller sykkel. 

Did you know that?

Visste du at …

... Hver dag går ca. 40 000 mennesker over Tower Bridge? Brua er for øvrig 244 meter lang, og dekket av 22 000 liter maling. 

... Verdens første trafikklys ble oppført utenfor House of Commons i 1868. Det eksploderte året etter, og skadet en politimann. 

... Jimi Hendrix spilte for aller siste gang på en jamsession på den legendariske London-klubben Ronnie Scott’s, bare noen dager før han døde den 18. september 1970. 

Find things you can do in London

The local perspective

Lokale favoritter

Rundt Leicester Square og Piccadilly Circus støter du hovedsakelig på andre turister. Skal du finne ekte londonere må du oppsøke dem i bydelene der de bor. Mange londonere liker å shoppe i Kings Road i Chelsea, og her er det ikke like tettpakket som på Oxford Street. Også i Notting Hill finner du deler av det ekte, gamle London. Begge disse er lekre, dyrere områder.

Øst-London

Er du på jakt etter det yngre, røffere og mer alternative London må du ta turen østover, til Shoreditch, Hoxton og Hackney. Spitalfields Market er definitivt verdt et besøk på en storbyferie i London, og det sies at Kate Moss liker å handle i butikkene i dette området. Søndagsmarkedet i området rundt Brick Lane er et eventyr for oss nordmenn. Her er også mange hyggelige, erkebritiske barer – prøv for eksempel Ten Bells. Er du sulten, så spiser du selvsagt indisk i Brick Lane. Forretningsfolket finner du gjerne på barene nærmere Old Street i The City, Londons forretningsstrøk.

Jo lenger øst du drar, jo hippere blir det. Mange hippe, unge Londonere har lagt sin elsk på lørdagsmarkedet Broadway Market i Hackney, og her kan du både spise, drikke, se og bli sett. Her finner du også kule vintagebutikker og autentiske engelske puber. Eller hva med å besøke konsert- og utstedet Oslo?

Brixton

Det tradisjonelt svarte området Brixton – ofte kalt “The soul of Black Britain” – har gjennomgått en forvandling de siste årene, og er i dag et populært utelivsområde. På det forholdsvis nye Brixton Village Market spiser du deilig gourmetmat for en billig penge, og området har blitt et favorittsted for artister, rockere og de som er nysgjerrige på utelivet. Brixton Academy er dessuten et fantastisk konsertsted, som ofte har store navn på plakaten. Sjekk ut i god tid før du reiser på storbyferie til London.

Fotball – og shopping

For mange er London synonymt med to ting: fotball og/eller shopping. Og er du interessert i begge er det mange muligheter i den engelske hovedstaden. Fotballkamper krever planlegging – det kan være vanskelig å få tak i billetter. Men det å se en fotballkamp i London, enten du ser Arsenal, Chelsea eller noen av de andre London-lagene, er en opplevelse for livet. Så var det shopping. Den eneste planleggingen du trenger å gjøre her, er å spare penger til turen. Oxford Street kommer man ikke utenom hvis man skal shoppe – i alle fall ikke det fantastiske kjøpesenteret Selfridges. Carnaby Street er spennende, Bond Street er luksusgata og Kings Road i Chelsea er en annen bra handlegate – noe også området rundt Spitalfields Market er.

Tips for familieferien

Hvis dere reiser på familietur, er det viktig at alle får være med å bestemme, og det finnes masse å gjøre som er like morsomt for både store og små. For eksempel London Eye, Europas største pariserhjul, som åpnet til tusenårsskiftet. Opprinnelig var tanken at det skulle være en midlertidig del av tusenårsfeiringa, men London Eye var så populært at det ble stående. Og det er absolutt verdt turen – utsikten er fantastisk.

Barn i alle aldre vil elske en tur innom Hamleys, en av verdens største lekebutikker i Regent Street. Har du tenåringsbarn er det obligatorisk med en shoppingtur i Oxford Street – ikke gå glipp av den enorme Topshop-butikken midt på Oxford Circus. Den sportsinteresserte bør ta turen innom Lilywhites på Piccadilly Circus – fem etasjer med sportsutstyr, og mye å spare for oss nordmenn, særlig på joggesko. Et besøk på varemagasinet Harrods er også en attraksjon i seg selv – selv om man ikke har råd å kjøpe noe.

London er også kjent for sine mange vakre parker, og her kan du dra på piknik, slappe av med en bok eller leke med ungene. Hyde Park må oppleves når du først er i London. Andre fine parker er Green Park, Regent’s Park, Kensington Gardens eller St. James Park. Er du heldig dumper du borti en gratis konsert – eller du kan høre på kranglefantene på Speakers Corner ved Hyde Park. Hampstead Heath er et friområde med masse grønt, fred og ro og nesten litt landsbypreg, bare seks kilometer fra Trafalgar Square.