Need Some Inspiration?

Select a Theme
Storbyferie
Europa

Intro

Storbyferie i Europa – en billig byferie

Det er mange storbyer i Europa, og nordmenn har blitt mer og mer glad i å reise på helgeturer eller lengre turer for å oppleve disse spennende byene. Vi nordmenn er egentlig ganske bortskjemte, med så mange fantastiske reisemål bare noen timers flytur unna. Dette, kombinert med at flyprisene har sunket mye de siste årene, gjør det ideelt å dra på storbyferie i Europa nå. Det er vanskelig ikke å la seg friste av reisemål som Paris, London, Berlin, Amsterdam, Barcelona – listen over fantastiske storbyer i Europa er kanskje lang, men med langhelger og fridager er det bare å begynne et sted! Ta med deg kjæresten, familie eller noen venner på en weekend i Europa, og kom hjem igjen med spennende ting og flotte minner. Vi trenger alle et avbrekk i hverdagen nå og da, og en storbyferie i Europa er perfekt for å senke stressnivået i kroppen!

continued

Europa er en eksepsjonell verdensdel. Ingen andre steder i verden finner du så mange forskjellige kulturer klemt inn i ett og samme kontinent. Fra Hellas ved Middelhavet til Estland eller Ukraina ved russergrensen. Kulturene er så vidt forskjellige bare noen timer fra hverandre og noen av landene er så små at du kan kjøre gjennom dem på noen timer. De fleste storbyene er kun én eller to timer med fly unna Norge. Et lite, men allikevel et så stort kontinent, med utallige reisemuligheter! Med stor vekst i flytrafikk er det kommet en rekke ruter som går både daglig og flere ganger om dagen, som gjør det enklere enn noen gang å hive seg rundt og dra på en langweekend eller storbyferie i Europa. Det er snart ukesslutt og du lurer på hva du skal finne på i helgen? Weekend i London! Eller hva med en langhelg i Praha?

Top things to Do

Populære reisemål i Europa

Det å kunne reise så enkelt til andre land og kulturer som det vi europeere kan, er virkelig en fantastisk mulighet. I USA har en stor andel av landets innbyggere aldri vært utenfor sitt eget hjemland, på grunn av de store avstandene. Benytt deg derfor av denne fantastiske muligheten og besøke noen billige storbyer i Europa i år – det trenger nemlig ikke koste så mye å dra på tur! Nedenfor finner du litt mer informasjon om noen av de mest populære storbyene i Europa.

Opplev romantiske Paris

Det er utrolig mye spennende du kan oppleve på storbyferie i Paris. Dersom du bare er der en helg, er det visse ting du bør prioritere. Eiffeltårnet er et naturlig startpunkt, og ved å gå opp de mange trappetrinnene, eller ta heisen, får du fantastisk utsikt over Paris – noe som gir deg bedre oversikt over byen. Luxembourgpalasset er en annen severdighet du absolutt bør få med deg, det er her det franske senatet holder til. Ta turen videre til Triumfbuen og Champs-Elysées, hvor du finner butikker, restauranter og en rekke teatre. Selv om det er mye spennende å se i løpet av oppholdet, bør du også sette av godt med tid til å kose deg på de mange fantastiske restaurantene og koselige kafeene byen har å by på.

Besøk shoppingparadiset London

Hvis hovedmålet ditt med en storbyferie i Europa er shopping, er det London som er byen for deg. Det sies at det er over 30 000 butikker i London, så det kan være lurt å lese seg litt opp om hvor du bør sette inn støtet. London har alt du kan tenke deg av butikker – enten du er på jakt etter små spesialbutikker eller gigantiske varehus. De mest populære handlegatene blant turister som besøker London, er Oxford Street og Kings Road. I disse gatene finner du alle de kjente store merkebutikkene samt kjente kjedebutikker som Topshop og River Island. Sørg også for å ta turen innom varemagasinet Harrods i løpet av oppholdet ditt. Det er kjent for sitt luksuriøse preg, og du finner ingen billige restauranter i dette senteret. Westfield er et annet populært senter i byen, og dette senteret er kjent for å være et av Europas største.

Berlin – en gjenoppstått gigant

Berlin er en pulserende og spennende storby som er spesielt godt kjent for sitt fantastiske uteliv. Hvis gutte- eller jentegjengen din planlegger en storbyferie i Europa, er Berlin et perfekt reisemål. I byen finner du nattklubber som holder åpent til tidlig morgen, koselige barer, kneiper – alt du måtte ønske deg. På dagtid er det mye spennende å se i byen, som Brandenburger Tor, TV-tårnet og den fantastiske dyrehagen – hvor det er mer enn 14 000 dyr. Berlin er også en perfekt by for alle som liker å shoppe, og du finner alt fra koselige småbutikker i bortgjemte gater til gigantiske varehus og kjøpesentre.

Did you know that?

Visste du at …

… hvis du tar ferge fra sørspissen av Spania, bruker du bare 30 minutter over til Afrika? 

… Liechtenstein er et av de minste landene i Europa? Sist gang landet var engasjert i en krig, i 1866, sendte de ut 80 soldater. De kom tilbake med 81, etter å ha fått en venn i Italia. 

… flyplassen i Brussel er det stedet i verden hvor det selges mest sjokolade? 

… Bulgaria er det eldste landet i Europa? Landet har ikke endret navn siden år 681 e.Kr.

… teknisk sett så er ikke Europa et kontinent? Det var grekerne som kom på at Europa skulle skilles fra Asia. 

(Kilde)

Find things you can do in Europa

The local perspective

Europeernes favorittsteder

De fleste europeere har allerede vært i de fleste storbyer i Europa, og foretrekker derfor å dra til kontinentets skjulte skatter i stedet – som det er mange av. Hva med en ferie til Cork i Irland, som av mange omtales som Irlands virkelig hovedstad? Cork er en avslappet by med en hyggelig lokalbefolkning, og ikke like folksom som hovedstaden. Den er kjent for sine mange gode restauranter og puber, og den har også mange gode steder hvor du kan høre live-musikk.

Et annet godt alternativ er Maastricht i Nederland, en veldig vakker universitetsby. Mange hopper over Amsterdam, og drar hit i stedet. Byen har to store torg, noe som gjør det enkelt å finne frem i den. Vrijthof er kjent for sin flotte katedral og mange barer og restauranter, mens Markt er stedet hvor du finner byens rådhus. Karnevalet i byen, som vanligvis arrangeres rundt midten av februar, er en fantastisk opplevelse for både store og små. Hele byen kler seg ut og samles i byens gater. Det er musikk og dans, teater, fest og moro fra søndag til onsdag.

Toruń i Polen er et annet tips vi vil gi deg. Byen er perfekt hvis du vil på en billig storbyferie i Europa. Den gotiske byen er omringet av en bymur, og er en herlig avveksling fra de mye større byene Warszawa og Krakow. Byen er kjent for å være Copernicus’ fødested, og den ble grunnlagt av germanske riddere. Sørg for å få med deg riddernes slott i løpet av oppholdet, som er på UNESCOs verdensarvliste.