Need Some Inspiration?

Select a Theme
Storbyferie
Barcelona

Intro

Storbyferie i Barcelona

Drømmer du om en storbyferie i Barcelona? Metropolen er perfekt enten du vil på shopping eller bade. Denne vakre, europeiske byen ligger i regionen Katalonia, og mange av innbyggerne refererer til seg selv som ”katalanere”, ikke spanjoler, og er svært stolte av dette. Så si gjerne at du er på besøk i Katalonia, og ikke Spania! Byen er helt unik i sin arkitektur og kunst, og har ca. 1,6 millioner innbyggere. Barcelona er en allsidig storby hvor det er mye å finne på for alle og enhver – uansett hvilken smak du har! Enten du liker kunst, arkitektur, kultur eller er opptatt av god mat, er en Barcelona-storbyferie tingen for deg. I tillegg har Barcelona den unike bystranden: en lang, hvit sandstrand full av strandcafeer, utesteder og akkurat like mange lokale som turister. Her er det gode muligheter til å bli både brun og blid.

continued

Barcelona er byen du alltid drømmer deg tilbake til. Det å kunne gå på oppdagelsesferd i store avenyer og trange gater er drømmen for mange, og her blir den til virkelighet. Det å oppdage nye og ukjente steder, betrakte spennende arkitektur, prøve fremmede smaker eller finne den lille butikken du aldri har sett maken til. Mest kjent er nok promenadegaten La Rambla og hovedattraksjonen La Sagrada Familia, men Barcelona er mye, mye mer. Befolkningen i Barcelona er motebevisste og tidsriktige. Byen er enkel å ta seg rundt i til fots, eller du kan leie en sykkel og oppdage byen på to hjul. Det fine med Barcelona er at det er alltid liv og mennesker å finne hvis du ønsker å være sosial, samtidig som du kan finne rolige og folketomme områder eller koselige små cafeer når du skulle ønske det. Barcelona er virkelig en unik by!

Top things to Do

Toppattraksjoner i Barcelona

Det er utrolig mye å se av attraksjoner og severdigheter i Barcelona, og du vil ikke rekke alt første gang du besøker byen. Det er imidlertid visse ting du absolutt bør få med deg, og nedenfor kan du lese mer om hva vi mener du bør gjøre når du er på storbyferie i Barcelona!

Kultur og arkitektur i Barcelona

Barcelona har en historie som strekker seg langt tilbake i tid, og byen en særegen arkitektonisk stil med verkene til Gaudí som hovedattraksjoner. Dersom du liker arkitektur, er det absolutt verdt å få med seg hovedverkene til Gaudí, som består av den kjente kirken La Sagrada Familia, som ble påbegynt allerede i 1882 og den dag i dag fortsatt ikke er ferdigstilt. Andre kjente arkitektoniske bygg som er signert Gaudí, er blant annet Casa Battló, Casa Milà og Palau Güell. I skulpturparken Parc Güell kan du oppleve søyler og mosaikkinstallasjoner i lett gjenkjennelig Gaudí-stil. La deg begeistre av hans buer og runde former og mange farger, som minner om art nouveau og modernisme, stilarter som var typisk for hans aktive periode.

Er du glad i kunst, anbefales det å besøke Picassomuseet under storbyferien i Barcelona. Museet har en av de største samlingene av Picassos verker, og er et yndet turistmål. Her finner du blant annet tegninger Picasso lagde allerede som barn. Om du liker det surrealistiske, kan en tur til Dalí-museet være for deg. Det å ta steget inn i Dalís verden er en opplevelse i seg selv. Her kan man se etasjer med hans verker, skulpturer og installasjoner. Museet ligger en to timers togtur utenfor Barcelona, og museumslokalene var det første stedet Dalí holdt en kunstutstilling.

Mat i Barcelona

Mat er halve reisen når man er i Barcelona. Spania har en lang og verdenskjent mattradisjon – og her får du den autentiske opplevelsen. Unngå turistfellene rundt La Rambla, og besøk heller en av restaurantene i bydelen Garcia. Ikke minst er det nærmest obligatorisk å spise den katalanske nasjonalretten paella, en gryte med både kjøtt og skalldyr. De fleste steder i Barcelona serverer også tapas, lekre småretter av lokale råvarer. Er du innom en kafé i løpet av turen din, kan du prøve deg på ensaimada. Denne søte gjærbaksten som ofte er fylt med vanilje- eller mandelkrem, og den gjør seg både til frokost og kos til kaffen.

Did you know that?

Visste du at …

… Antoni Gaudí har hatt en utrolig stor innflytelse på byen Barcelona? Det er han som har tegnet kirken La Sagrada Familia, som er så detaljert tegnet og avansert, at den stadig bygges på. 

… Eiffeltårnet var tiltenkt Barcelona? Men siden spanjolene ikke ønsket tårnet, ble det Paris som fikk æren av å huse det som i dag er en av verdens mest kjente bygninger.

… mange kjente kunstnere har holdt til i Barcelona? Pablo Picasso, Salvador Dalí og Joan Miró har alle bodd i byen. 

 

Find things you can do in Barcelona

The local perspective

Innbyggernes favoritter

De lokale spanjolene har trykket bydelen El Born til sitt hjerte. Området ligger rundt ti minutters gange unna promenadegaten La Rambla, og det har en lun og rolig atmosfære. Det er hit du drar om du vil overvære de kuleste trendene for øyeblikket. Det er her du finner de mest interessante butikkene, barene og kafeene. Ta deg en tur rundt i området, så kanskje du finner din egen personlige favoritt.

Eller hva med å besøke det lokale markedet Els Encants? Markedet holder åpent dagtid, og fint å sjekke om det er åpent når du har tenkt deg dit. Hit drar spanjolene på jakt etter skatter innen interiør, antikviteter og hjemmelagede klær for å nevne noe.

Barcelona har den fordelen at byen ligger langs sjøen, og den har flere strender som til sammen er over fem kilometer lange. Dersom du er i Barcelona mellom juni og september, er det å ligge noen timer på stranden et perfekt avbrekk fra travel sightseeing og shopping. Med sand mellom tærne og til lyden av deilig sjøvann kan du senke skuldrene og slappe av. Senere på kvelden anbefales det å sjekke ut Barcelonas berømte uteliv. Det er verdt å merke seg at innbyggerne i Barcelona er moteriktige, så du risikerer å bli nektet adgang om du dukker opp i sandaler og t-skjorte!

Et av de stedene som er like populære blant de lokale som hos turistene, er uten tvil Font Magica. Monumentet ble reist til verdensutstillingen i 1929, og det er lokalisert ved Montjuïc og ved fjellets fot ligger Placa d’Espanya. På kveldstid omdannes fontenen til et fascinerende lysshow med tilpasset musikk – alt fra klassisk til moderne. En perfekt avslutning på en lang dag.

En perfekt dag i Barcelona!

Start din storbyferie i Barcelona med en tur til Tibidabo for å oppleve den fantastiske utsikten over Barcelona by. Dette er Barcelonas høyeste fjelltopp, og den rager 512 meter over havet. Herfra har du fantastisk utsikt. På fjelltoppen ligger også den vakre kirken Sagrat Cor. På veien opp kan du ta den kjente blå trikken, som går gjennom det fasjonable boligstrøket som ligger opp mot fjelltoppen.

Tilbake i byen kan det kanskje friste med shopping? En tur innom det store kjøpesenteret El Corte Inglés eller shoppinggaten Passeig de Gracia gjør det vanskelig å motstå fristelsen å gå tomhendt hjem!

Videre vil en middag på en av restaurantene lang stranden på kveldstid med påfølgende drinker være perfekt. Kanskje på restauranten 7 Portes som åpnet helt tilbake i 1936? For den helt perfekte avslutningen på kvelden, kan man ta turen til Font Magica for å få med seg det forrykende lysshowet.

Barcelona er et fantastisk utgangspunkt for en storbyferie. Men det er greit å være oppmerksom på at lommetyveri forekommer, så hold godt på lommeboken.

Shopping i Barcelona

Shopping i Barcelona er en unik opplevelse for deg som liker å handle, de har nemlig et bredt utvalg av butikker. Barcelona byr på alt fra nisjebutikker, store internasjonale kjeder til eksklusive forretninger. Langs hovedgaten La Rambla finner du det kjente kjøpesenteret El Corte Inglés. Her er det en rekke butikker som selger det meste innen klær, sko og tilbehør. Glories er Barcelonas største kjøpesenter, og det består av tre bygninger som huser alt fra klær til interiør.

Foretrekker du å gå gatelangs å shoppe så anbefales handlegaten Passeig de Gracia. Her finner du en rekke internasjonale merker og store kjeder. Perfekt for en shoppingglad turist! I Barcelona dukker det stadig opp nye butikker og anbefalte bydeler for shopping er El Born og Gracia. Prisene i Barcelona er noe lavere enn hjemme, så her er det absolutt muligheter for å komme over et godt tilbud!

Langs promenadegaten La Rambla som strekker seg fra Plaça de Catalunya til havneområdet finner du en rekke suvenirbutikker, boder og yrende folkeliv. I en av sidegatene finner du matmarkedet La Boqueria – en opplevelse for alle sanser! Her kan du nyte bugnende frukt- og grønnsaksdisker, spanske delikatesser og mat fra hele verden. Et paradis for sansene!