Need Some Inspiration?

Select a Theme
Storbyferie
Storbyferie

Intro

Nyt en hyggelig byferie

Det er lite som slår en byferie, og vi nordmenn er bortskjemte med muligheter til å dra på billig storbyferie til mange fantastiske land rundt om i verden. Storbyferie i Europa er spesielt populært blant nordmenn, siden flyturen ikke er så lang og det kulturelle mangfoldet i de forskjellige byene er svært variert. De siste årene har det imidlertid også blitt mye billigere å fly til USA og storbyer i Asia og Sør-Amerika, noe som har åpnet opp for helt nye muligheter når man tenker seg på storbyferie. Høres det ikke fristende ut med en uke i for eksempel New York, Dubai eller Rio de Janeiro? Hva med en annerledes påskeferie, for eksempel, der hytta og skiene blir byttet ut med spring break i Los Angeles? Med flere direkteruter, større utvalg og lavere priser, er det enklere enn noensinne å skape en uforglemmelig storbyferie.

continued

Mulighetene for storbyferie er mange, og det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man skal velge. Vi håper vi kan hjelpe deg med noen gode tips og råd i denne artikkelen, så det blir enklere for deg å planlegge den perfekte turen – enten du er på jakt etter en billig storbyweekend til en by ikke så langt fra Norge, eller en lengre tur til en storby på et annet kontinent. Det aller første det er lurt å tenke over er for eksempel hva slags klima du vil ha – kjølig eller varmt? Skal du reise alene eller sammen med noen? Ønsker du opplevelser eller shopping? Hvor mye tid du har til rådighet vil også bestemme om du skal bli i Europa, eller reise lengre. Nedenfor har vi både råd til destinasjoner og forskjellige typer storbyferier. Se hvilken som lokker deg mest, og start planlegningen!

Types

Hvilken type storbyferie velger du?

Når du skal ut på storbyferie, har du flere forskjellige ting du først må tenke over. Tilsier budsjettet ditt at du bør sikte deg inn mot en billig storbyferie, eller har du spart nok til at du kan dra på en dyrere tur? Det er en rekke gode alternativer uansett hvilken kategori du havner i, så du vil ha mange forskjellige spennende reisemål å velge mellom. En annen ting å tenke over, er om du er fornøyd med en storby-weekend, eller vil reise på en lengre tur. Dersom du ikke har mulighet til å ta så mange feriedager, er det første alternativet et godt valg. Siden flytiden er kort til de fleste storbyer i Europa, får du opplevd mye i løpet av en helg. Har du derimot godt med tid, og kan unne deg en uke eller mer med ferie, åpner det seg mange nye kontinenter som reisemål.

Når det gjelder forskjellige typer storbyferier, er det et uendelig antall muligheter! Er du teater- eller musikkinteressert? London har så mange konserter og live-eventer at du omtrent kan gå fra den ene til den andre hele dagen, og hele helgen uten annet enn matpauser. Favorittdestinasjonen New York har, i tillegg til alle sine kjente turistattraksjoner, også et vell av kulturtilbud, som teater, musikaler og stand-up. Andre byer, som for eksempel Roma, inviterer til kultur og historie, med berømte attraksjoner som Colosseum, i tillegg til god mat og vin. Ellers kan du velge storbyferier med spa-tema (Tallinn!), romantisk tema (sa noen ”Paris”?) eller kunst og kultur (Praha!). Uansett hva du måtte ønske å få ut av din storbyferie, finnes den perfekte byen for deg. Og ønsker du ikke å gjøre noe som helst, egentlig, finnes det masse for det formålet også!

Suggestions/Where

Forslag til storbyferier

Nedenfor kommer vi med noen gode tips, som det er relativt enkelt å komme seg til med fly, på steder du kan velge å dra til, uansett hvilken type storbyferie du ender opp med å velge – men husk at dette bare er et lite utvalg av steder, det er mange flere flotte storbyer rundt om i verden!

Storbyferie til Paris

Paris er det perfekte reisemålet for et kjærestepar. Det er ikke uten grunn Paris kalles romantikkens by, så her kan man virkelig la kjærligheten blomster. Byen passer selvfølgelige ypperlig å besøke også for alle andre. Den har mange flotte attraksjoner, med Eiffeltårnet i spissen. Frankrike er også kjent for sitt fantastiske kjøkken, så gjør ordentlig research før du bestemmer deg for restaurantene du skal spise på under oppholdet – da er du sikret den supre opplevelsen du forventer. 

Storbyferie til New York

Dersom du har litt mer enn en helg å sette av til ferien, er New York et ypperlig valg. ”The Big Apple” er kjent som storbyen over alle storbyer, og byr på alt du kan ønske deg når du skal på storbyferie. Enten det er shopping som frister, attraksjoner og severdigheter, museer eller sportsbegivenheter, er det mer enn nok å velge mellom i USAs desidert største by. Det har blitt mye billigere å fly til New York de siste årene, selv om du naturligvis må sette av litt ekstra penger til reise og opphold sammenliknet med å besøke en storby i Europa.

Storbyferie til Dubai

Dubai er et eksotisk reisemål for oss nordmenn som har blitt mer tilgjengelig de siste årene grunnet nye direkte flyruter. Byen er kjent for sine mange storslåtte prosjekter, blant annet de verdenskjente skyskraperne, falske øyene og gigantiske kjøpesentrene. Noe som skiller Dubai kraftig fra andre storbyer i verden, er at det stort sett ikke er lov til å drikke alkohol noe annet sted enn på restaurantene og klubbene til en del utvalgte hoteller.

Storbyferie til Bangkok

Bangkok er en annen by som har blitt mer tilgjengelig på grunn av nye direkte flyruter. Før måtte man mellomlande, noe som førte til at turen ofte tok 16–17 timer. I dag kommer man seg imidlertid direkte til Bangkok fra Oslo på rundt 11 timer, en drastisk forbedring. Kulturen i Bangkok er en helt annen enn den du er vant til i Europa, noe som gjør byen til et svært interessant reisemål. At temperaturen ofte er rundt 27 grader på vinterstid er også svært behagelig for forfrosne nordmenn.  

Storbyferie til Rio de Janeiro

Selv om man ikke kan fly til Rio de Janeiro direkte fra Oslo, kan man nå gjøre det fra Stockholm. Dette gjør Sør-Amerika mer tilgjengelig som feriemål enn kontinentet noensinne har vært. Hvem har vel ikke drømt om å besøke denne eksotiske og varme verdensdelen, men latt seg skremme av den lange reisen? En storbyferie i Rio de Janeiro er en opplevelse alle bør få med seg i løpet av livet. Byen kan blant annet friste med verdens største karneval, flotte strender, samba fra morgen til kveld og den kjente Kristus-statuen. Er du fotballinteressert kan du prøve å få med deg en kamp på Maracana, verdens største fotballstadion.

Find things you can do

Tips

Storbyferie-tips

Det er mange tips du kan benytte deg av for å gjøre storbyferien så bra som overhodet mulig. De tipsene som kanskje er aller mest interessante for folk flest, er hvordan man kan spare penger på turen. Foruten å bruke Expedia til å bestille både hotell og fly samtidig, så du sparer ekstra mye, bør du bestille flybilletten i god tid. Det lønner seg sjelden å vente til siste liten, og er du ordentlig uheldig er flyet utsolgt. Hvis du har muligheten til det, bør du også prøve å fly på upopulære dager. Flyene fra Oslo til forskjellige storbyer på fredager, og hjem igjen på søndager, er de flybillettene flyselskapene har minst problemer med å selge, og derfor prises de også høyere. Sørg også for at du får med deg alt du trenger i en liten koffert, som du kan ta med på flyet. De billigste flyselskapene tar ofte ekstra betalt hvis du skal sjekke inn kofferten, så det er penger å tjene på å pakke lett.

 

Når det kommer til bosituasjonen din, kan det ofte være fristende å velge et billig hotell utenfor sentrum av byen. Husk imidlertid på at det koster en del å komme seg til og fra sentrum hver dag, spesielt hvis du ikke bor i nærheten av kollektivtransport. Du taper også mye tid på reisingen, tid du kunne brukt til å utforske byen. På samme måte bør du ikke sløse tid på å stå i de lange køene til de største attraksjonene. Ofte kan du kjøpe billett på nett, severdighetspass eller lignende for å slippe unna den verste køen. Det kan fort være verdt noen ekstra kroner å slippe en time eller to i kø!

Did you know that

Visste du at …

… over 25 % av e-poster som sendes rundt om i verden sendes av folk som er på ferie? Vårt tips er å legge igjen datamaskinen hjemme, så du virkelig får koblet av! 

… flyplassen i Brüssel selger mest sjokolade av alle enkeltsteder i verden? Det er kanskje ikke så rart, når man tenker over det gode ryktet den belgiske sjokoladen har. 

… kriminaliteten i Dubai er tilnærmet lik 0 %? Byen anses dersom som en av de tryggeste byene å besøke over hele verden. Noe av grunnen til den lave kriminaliteten, er landets svært strenge lover. (Kilde)