Need Some Inspiration?

Select a Theme
Sportsreiser
Sportsreiser

Intro

Sportsreiser – for deg som liker en aktiv ferie

Før hadde man en idé om at når man reiste på ferie skulle man slappe av og kose seg. Gjerne ligge på en solseng hele dagen, bade og shoppe litt. Kombinert med god mat og drikke mellom slagene, var dette alt man trengte å drive med i ferien. Slik er det fortsatt for noen, med for mange er det blitt viktig å fylle ferietiden med noe mer aktivt. Hvorfor ikke reise på en sportstur? Da kan du kombinere trening og bevegelse med å oppleve et nytt sted og møte nye mennesker. Markedet for sportsreiser har eksplodert de senere årene, og det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan finne på i ferien. Sportsreiser begrenser seg ikke kun til tradisjonell sport som svømming, dansing eller klatring; i dag kan du reise på motorsykkelturer, fotballturer og terrengsykling. Eller hva med kiting, rafting eller kajakktur?

continued

Fordi markedet er så stort og tilbudene er så mange, er det viktig å undersøke grundig i forkant av en sportstur, slik at man vet hva man har å forholde seg til. Det kan være lurt å konsentrere seg om én eller få aktiviteter av gangen slik at ferien ikke oppleves som et eneste jag for å rekke neste nye idrett. Men hvis det er dette du ønsker, er det selvfølgelig ikke noe i veien for det heller. Det beste kan være en kombinasjon av aktiviteter og avslapning, og gjerne legge det til et varmt land (dersom du ikke ønsker vintersport, selvfølgelig!). Hva med en rideferie i de spanske fjellene som avsluttes på en solfylt strand? Eller skikite, alpinismo eller isklatring i Spanias snøkledte fjell, før du tar turen sørover til varmere trakter, tapas, vin og flamenco. Det finnes en rekke muligheter, der kun fantasien setter grenser.

Types

Forskjellige typer sportsreiser

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne når man skal planlegge en sportsreise. Hvor skal man reise? Hva slags idrett skal man prioritere? Hvilke tilbud finnes? Du kan dra på alt fra motorcrossreiser i Spania, yogaretreats i Europa, Asia og Sør-Amerika, kampsportreiser, skiferier; alt mellom himmel og jord! Det fine med disse reisene er at du kan velge en som passer ditt nivå, enten du er nybegynner eller aktiv utøver.

Skal du på ferie om vinteren kan en skiferie til Alpene være midt i blinken. Det finnes mange steder å velge mellom, og det er Sveits, Østerrike og til dels Italia som er de mest aktuelle landene å reise til. Hva med å reise til Mayrhofen i Østerrike? Her koster et seksdagers heiskort rundt 2 200 kroner, og det er mulig å finne rimelig overnatting flere steder i nærheten. Hvis du heller ønsker å satse på det mer luksuriøse, kan et opphold i for eksempel Verbier være noe for deg. Stedet ligger midt blant fire daler, og har en veldig god atmosfære med fantastisk utsikt til fjelltoppene. Både her og i Mayrhofen kan du kose deg med alt innen skisport – langrenn, slalåm, snowboard og mye mer.

Hotellet Club La Santa markedsfører seg som verdens beste lekeplass for aktive mennesker. Beliggende på Lanzarote, en av de største Kanariøyene utenfor Afrikas solrike vestkyst, tilbyr dette stedet over 30 sportsfasiliteter for allsidige atleter som virkelig vil utfordre seg selv med en aktiv sportsreise. Club La Santa består av over 400 leiligheter, og de har ansatt et eget team som guider deg gjennom mangfoldet av aktiviteter du kan være med på. Siden hotellet satser på triatlon er det naturlig at de tilbyr sykling, løping og svømming, men her kan du også delta på fotball, styrketrening, badminton, dykking, boksing og friidrett for å nevne noe. Her kan du også leie deg en personlig trener hvis du ønsker det og få utført kroppsanalyse for å teste hva slags formen kroppen din er i. Med et stabilt, varmt klima året rundt er dette det perfekte valget for dem som ønsker en deilig ferie med masse aktivitet til en overkommelig pris.

Suggestions/Where

Forslag til sportsreisedestinasjoner

Capoeira i Brasil

Er du interessert i kampsport? Liker du å danse? Da kan capoeira være noe for deg! Den tradisjonelle, brasilianske kombinasjonen av kampsport og dans er populær som aldri før. Langs hele kysten av Brasil finnes det utallige capoeira-sentre og capoeira-mestre som villig lærer deg de grasiøse bevegelsene i denne sporten. Samtidig kan du kombinere din aktive livsstil med en deilig, solrik strandferie på en av Brasils mange flotte strender. Hva med å ta en tur til vakre Ponta Negra utenfor Natal i delstaten Rio Grande do Norte? Det finnes mange gode restauranter, shoppingmuligheter og ikke minst en hyggelig lokalbefolkning som gjerne gir deg gode tips hvis du forteller dem at du er på besøk i landet deres for å utvikle dine kunnskaper og ferdigheter innen capoeira.

Yoga på Bali

Vakre Bali i Indonesia er en spesielt interessant øy som i flere tiår har vært en yndet destinasjon for turister. Etter at yoga ble populært i Vesten har også Bali blitt et av de mest etterspurte reisemålene for mennesker som ønsker å kombinere en deilig strandferie med yoga, den indiske bevegelighets- og avspenningstreningen som hevdes å ha en rekke positive innvirkninger på både sjel, kropp og sinn. Fordi Bali er en hinduistisk øy, og yogaen har sitt opphav i de gamle vediske skriftene i hinduismen, finnes det mange yogasentre på Bali der man kan reise for å utvikle sine yogaferdigheter. Det finnes også en rekke typer yoga man kan prøve – alt fra tradisjonell hathayoga og ashtangayoga, til den mer spenstige bikramyogaen, der man utfører en serie bevegelser i et rom som holder 40 varmegrader. En utfordring selv for den mest veltrente!

Find things you can do

Tips

Tips for en vellykket sportsreise

1) Vær ute i god tid med bestillingen og vit hva du ønsker før du bestiller. Da får du på et tidlig tidspunkt oversikt over tidsbruk, kostnader og aktiviteter i forbindelse med din sportstur, og slipper å treffe på uventede kostnader. Skal du på banekurs i Tyskland? Husk å sjekke om alt er inkludert av sykkel, forsikringer og sikkerhetsutstyr. Skal du på klatrekurs i Thailand? Sjekk hva det koster å leie utstyr på stedet, eller om det er inkludert i prisen!

2) Ta hensyn til skader eller andre fysiske utfordringer når du reiser på sportsreise. Ikke velg en sport eller idrett som er for anstrengende eller kan være farlig for deg på grunn av din helsetilstand. Det er anbefalt å snakke med arrangøren av kurset på forhånd, for å forsikre deg om at de har alternativer for deg dersom det er visse øvelser eller aktiviteter du ikke kan være med på. Som regel vil de gjøre sitt beste for å hjelpe deg!

3) Husk at hvile og restitusjon er viktig for at kroppen skal fungere best mulig. Det nytter ikke å holde på med fysiske aktiviteter hele dagen hver dag på ferie. Det kan fort bli fristende å gi alt man har og enda litt til, men det er viktig å lytte til kroppen. Det kommer ingenting godt ut av å overtrene, snarere kan du heller pådra deg overstrekk eller andre skader. Det beste tipset er å starte rolig de første dagene og heller øke på hvis det føles rett, ut i oppholdet. Unn deg også noen timer her og der med en god bok eller et avslappende bad på en strand eller i et basseng. Det fortjener du!

Did you know that

Visste du at …?

… mange hoteller i Syden tilbyr trening og aktiviteter for sine gjester? Hvis du ønsker det, er det mulig å kombinere en tradisjonell sydentur med variert trening hvis du synes det blir for heftig å kun fokusere på sport i ferien!

… Skottland er det landet som har flest golfbaner per innbygger i Europa? Her kan du bokstavelig talt slå deg løs på mange ulike baner. Hvis sydligere strøk frister mer, finnes det også mange flotte golfbaner i blant annet Spania og Portugal.

… mange land arrangerer idrettskamper for ungdom? I stedet for den tradisjonelle språkreisen kan det være et godt og sunt alternativ å sende de håpefulle på en aktiv og sporty ferie. Både England, Frankrike og Spania har mange gode tilbud i denne kategorien.

… at de neste olympiske leker arrangeres i Rio de Janeiro i 2016? Det er fortsatt ledige billetter igjen, både til fly og inngang til arrangementer du måtte ønske å bivåne, men du må være rask hvis du vil ha. Det er noe helt spesielt å se olympisk historie bli skapt rett fremfor øynene sine! Hvis ikke sommervarianten skulle friste, er kanskje vinterlekene i Seoul i Sør-Korea i 2018 mer attraktive?

… det også finnes mange alternativer for dem som ønsker å reise på sportsferie i Norge? Med sin varierte natur og fire årstider er Norge et eldorado for sportsturister. Hva med en vandring til Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell, eller ekstremsport i Hordaland? Kajakkpadling i Lofoten eller skisport på et av Norges mange skisteder? Mulighetene er endeløse, kun fantasien setter grenser!