Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Trondheim

Intro

Dra på spa i Trondheim

Frister det med spa i Trondheim? Trondheim har flere spa- og velværesentre. Trønderne har de senere år lagt til rette for flere forskjellige spamuligheter, blant annet med nye spa i sentrum. Så i Trondheim kan du virkelig kose deg på spa, noe som gir mer energi, renser kroppen og fjerner hverdagsstresset. Spa fungerer som pleie av både kropp og sjel, og er en ypperlig mulighet til å få et avbrekk fra hverdagen. Det å planlegge en tur med fokus på spa i Trondheim kan være både spennende og avslappende, siden det er flere store spa og velværesentre i byen du kan velge mellom. Det er både frittstående spa, som er mer aktuelt for deg som foretrekker å bo på et billig hotell, og spahoteller. Så det er helt opp til deg hvilken ferie du legger opp til når du drar til Trondheim. Uansett vil du nok få en flott ferie!

continued

Når du har bestemt at Trondheim blir reisemålet for spaferien i år, er det bare å sette i gang med å finne ut hvilke muligheter byen har å by på. Det er alltid lurt å lese litt mer om hotellene i Trondheim og spamulighetene, så du ikke ender opp med å bli skuffet over tilbudet når du ankommer. I denne artikkelen finner du nyttig informasjon om både spahotellene og de frittstående spaene i byen. Bor du på et spahotell er ikke behovet for frittstående spa så stort, men noen foretrekker å bo billig på et enkelt hotell, så de i stedet kan besøke forskjellige frittstående spa i løpet av ferien. I tillegg har vi funnet ut hva menneskene i Trondheim foretrekker på spafronten i byen, og vi ser på andre attraksjoner og severdigheter du bør få med deg.

Top things to Do

Spa i Trondheim sentrum

På Solsiden Spa og Velværesenter er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Fordelt på 500 kvadratmeter byr de på massasjebad, kaldtvannskulp, spesialdusjanlegg og fotmassasjesone. I tillegg er det et eget avslapningsområde med lun atmosfære, og badstue hvor du kan svette bort urenheter. Av behandlinger tilbyr Solsiden Spa og Velværesenter salt-peeling, kurbad, leirebehandling og ulike former for massasje. Her kan kroppen virkelig få tilført energi, bli renset og vitalisert. Alle behandlinger på Solsiden Spa og Velværesenter inkluderer fruktbuffet og juice – så her får du også det lille ekstra.

Hos Glow, Body & Mind på Ila tilbys det meste fra topp til tå. I delikate lokaler med avslappende stemning og lun innredning, kan Glow, Body & Mind tilby en rekke behandlinger. Her får du massasjer, ansiktsbehandlinger og mange andre skjønnhetsbehandlinger. De har også en signaturbehandling som kalles ”Glow Spesial”. Dette er en behandling med synlige resultater, hvor du får peeling av føtter og ansikt, etterfulgt av skjønnhetspleie, som manikyr, pedikyr og napping av bryn.

Spahoteller i Trondheim og omegn

Spahoteller er perfekt for deg som ønsker et lengre avbrekk fra hverdagen og spa i Trondheim. Trondheim og omegn har flere egnede steder hvor du kan nyte deilige behandlinger og lade batteriene. For å ikke snakke om vakker norsk natur i form av både fjell og fjord.

Britannia Spa og Velvære åpnet i 2009 og tilhører Britannia Hotell som ligger i Trondheim sentrum. Her har de egne spa-pakker som inkluderer overnatting med frokost på hotellet. I tillegg får du musserende når du ankommer, treretters middag på Jonathan Mat og Vinkjeller, fri adgang til hotellets spa-avdeling og en times behandling med terapeut. Kanskje den perfekte spadagen? Britannia Spa og Velvære tilbyr kurbad, badstue, velværebasseng og mineralbasseng med mineraler fra Dødehavet.

Et stykke utenfor Trondheim finner du Hovdes gård. Dette lekre hotellet har en fantastisk spa-avdeling hvor ditt velvære står i fokus. I vakre omgivelser kan du kjenne roen senke seg og nyte den lune atmosfæren. Gjestene tilbys boblebad, badstue og avslapningsrom. I tillegg har de en luksuriøs og innholdsrik spameny. Her tilbys det en rekke behandlinger, som massasje, peeling, leireinnpakning og algebehandlinger. Eller hva med en sjokolademassasje hvor du smøres inn i mørk sjokolade? Her kan du virkelig lade batteriene og ta et velfortjent avbrekk fra hverdagen.

Noen kilometer øst for Trondheim sentrum ligger Anitas Dagspa. Her kan du la tankene vandre mens du mottar deilige terapeutiske behandlinger. Anitas Dagspa tilbyr aromaterapi, ulike innpakninger av kroppen, massasjer og ulike skjønnhetsbehandlinger. Her vil du føle deg som en gudinne for en liten stund, og du kan legge hverdagens bekymringer fra deg en time eller tre. Du har fortjent en fantastisk og luksuriøs opplevelse for kropp og sjel!

Trondheims Hamam er et tyrkisk bad som tilbyr spa, massasje, velvære og avslapning. Høres ikke det perfekt ut? I orientalskinspirerte omgivelser kan du la deg trollbinde av fantastiske behandlinger inspirert av osmansk og tyrkisk kultur. Hamam var for flere hundre år siden et sted hvor man møttes for å bade og snakke sammen. Her kan du sammen med venner eller kjæresten, nyte velbehaget og kjenne det helsebringende vannet på kroppen. Du vil garantert finne roen og glemme hverdagsstresset her. I tillegg tilbyr Trondheims Hamam en rekke behandlinger, som peeling, innpakning og massasje.

Did you know that?

Visste du at …

… Trondheim har Norges eneste trikkelinje utenfor Oslo? Gråkallbanen ble opprinnelig nedlagt i 1988, men en rekke ildsjeler fikk trikken tilbake i 1990 – og den går fortsatt.

… trøndere sier sjø etter noen setninger? Sjø er en forkortelse for skjønner du, sjø. 

… åtte prosent av alle reiser i Trondheim skjer på sykkel? Dette betyr at det foretas 40 000 sykkelturer blant trønderne – daglig. Det er kun i Kristiansand folk sykler mer enn i Trondheim. (Kilde)

The local perspective

Spafavorittene til menneskene i Trondheim

Det er liten tvil om at Britannia har blitt en lokal folkefavoritt etter åpningen i 2009. Det er her trønderne går når de skal unne seg den lille ekstra hverdagsluksusen. Det er ingen hemmelighet at Trondheim er en by med mange studenter. Du finner til og med Hud & Spa Akademiet i byen, en skole for mennesker som ønsker å jobbe som terapeuter innen spa og velvære. Her kan du få en rekke elevbehandlinger til en rabattert pris – noe som er ypperlig for de med et begrenset budsjett.

Gjør som menneskene i Trondheim

Etter noen dager med spa i Trondheim kan det være greit å bryte opp dagene med litt shopping. I sentrum av Trondheim finner du flere kjøpesentre, som Trondheim Torg ved torget, Solsiden kjøpesenter og Byhaven. Kjøpesentrene har mellom 40 og 70 butikker og spisesteder, så her burde det være mulig å gjøre et kupp eller to. Nordre gate er byens handlegate, og her finner du en rekke butikker innen mote og interiør som du ikke finner andre steder i landet.

Om du liker gamle trehus og shopping, kan det være en idé å ta turen over gamle bybroen og besøke Bakklandet. Blant trehusbebyggelsen finner du en rekke småbutikker, kunstgallerier og kafeer. Kanskje det frister å sette seg ned på en av de mange kafeene og ta en kopp kaffe og en liten matbit? Herfra kan du nyte den gode atmosfæren og se på menneskene. Perfekt avslapping!

Et must når du er i Trondheim er en tur innom Nidarosdomen. Dette er Norges eneste katedral, og den ble påbegynt allerede i år 1070. Den fantastiske arkitekturen og det høyreiste bygget vil garantert imponere. Det er ikke uten grunn at folk har valfartet til Trondheim og Nidarosdomen i nesten 1000 år.

Restauranter og uteliv

Ønsker du å unne deg en bedre middag, har Trondheim et godt utvalg av restauranter for enhver smak. Om du ønsker en annerledes opplevelse, anbefales en tur på Egon Restauranten i Tyholttårnet. Restauranten ligger cirka 70 meter over bakkenivå, og i løpet av en time har restauranten snurret 360 grader – noe som garanterer et måltid med utsikt. Om du ønsker kvalitet i alle ledd, passer restauranten To Rom og Kjøkken ypperlig. Råvarer, lokaler og servitører sikrer at du her får du en helaftens opplevelse!

På kveldstid finnes det en rekke utesteder for deg som liker å ta et glass champagne eller en øl. Solsiden som ligger øst for Nidelven, har en rekke barer, restauranter og utesteder. På kveldstid forvandles Solsiden til et eldorado av utesteder hvor du finner et bredt spekter av danse- og drikkeglade trøndere. Om du liker deg best i høyden, kan du besøke Astrum Grill & Raw Bar. Denne restauranten og baren ligger i toppetasjen til Clarion Hotel Trondheim og gir deg gode utsiktmuligheter.