Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Tallinn

Intro

Spa i sjarmerende Tallinn

Drømmer du om å dra på en deilig spatur til Tallinn? Byen er kjent for sine mange luksuriøse spahoteller, og den er perfekt for deg som trenger et hverdagsavbrekk. Det er liten tvil om at Tallinn er en populær destinasjon for nordmenn som ønsker å dra på spatur, en trend som spesielt har tatt av de siste årene. Det fine med Tallinn er at populariteten ikke har ført til noen særlig økning når et kommer til byens prisnivå. Man kan bo og leve veldig billig i byen, noe som selvfølgelig er supert for deg som skal på ferie dit. Du kan kose deg på restaurant i Tallinn hver dag, uten at det behøver koste deg noe særlig. Tallinn er en moderne by, men som likevel har klart å bevare sin sjarm og sitt særpreg. Den er perfekt for spa, shopping og gode matopplevelser – så hvorfor ikke starte planleggingen av turen dit i dag?

continued

Tallinn har i mange år vært et yndet reisemål for svensker og finner, men flere nordmenn har de senere år oppdaget perlen Tallinn. I tillegg til å ha et rikt utvalg av spa og spahoteller, er det en spennende destinasjon for å se arkitektur og spise god mat. Nedenfor har vi sammenfattet en god del informasjon som det kan være greit å lese gjennom for alle som har tenkt seg på spatur til Tallinn. Finn ut litt mer om de mest populære spahotellene i byen, så du kan ta det beste valget for deg. Hvis du foretrekker å bo på et vanlig, rimeligere hotell, finner du også informasjon om dagspa i Tallinn. Til slutt har vi med noen tips om hva byens innbyggere foretrekker, samt gode tips og råd til hva du bør få med deg i løpe av ferien til Tallinn – du kan jo ikke holde deg inn på hotellet under hele oppholdet, selv om det kanskje er fristende!

Top things to Do

Spahoteller i Tallinn

Mange anbefaler spahoteller til nordmenn først og fremst fordi det er behagelig å kunne bo og få spabehandling under ett og samme tak. Spahotellene i Tallinn er luksuriøse, vakre og byr på behagelig atmosfære. Fordelen med spahotell er at de ansatte snakker engelsk. Det gjør det lettere å kommunisere og sikre en god opplevelse når man forstår hverandre. En spaweekend er komplett når man har funnet sitt spahotell!

Hotel Telegraaf er et femstjerners luksushotell lokalisert i gamlebyen i Tallinn. Hotellet har 86 rom som er luksuriøst og moderne innredet. Hotellet har egen spa-avdeling hvor du finner sauna, dampbad og badebasseng. I tillegg tilbyr spaet en rekke behandlinger av høy kvalitet. Du kan velge mellom flere herlige behandlinger til kropp og ansikt, som stresser deg ned og gjør godt for kropp og sjel.

Hotel Meriton er et elegant og moderne hotell som ligger i hjertet av Tallinn, like ved gamlebyen. Hotellet har 496 lekre rom og egen spa-avdeling. Her kan du få en rekke deilige spabehandlinger eller massasjer. En ting er sikkert, du forlater ikke dette spaområdet uten ny energi og en deilig avslappet kropp. I tillegg byr hotellets spa på badebasseng, sauna og eget velværeområde for hotellets gjester.

Kalev Spa Hotell tilbyr en avslappende, men aktiv ferie. Tilknyttet hotellet finner du både spa og en vannpark. Her kan du boltre deg i kroppslig luksus med ulike spabehandlinger, eller kose deg med hele familien i skliene og bassengene i vannparken. Hotellet har 100 rom med moderne interiør. Med en sentral beliggenhet ved gamlebyen, har du alle byens fasiliteter utenfor døren. Dette er absolutt et hotell for hele familien, enten du ønsker en aktiv eller en avslappende ferie.

Den internasjonale hotellkjeden Radisson Blu har hotellet Sky Hotell med tilhørende spa. Hotellet ble nylig renovert og fremstår som moderne og luksuriøst. Med sine 24 etasjer, 280 hotellrom og perfekt beliggenhet i gamlebyen, er dette et naturlig førstevalg for mange nordmenn på spaferie i Tallinn.

Dagspa i Tallinn

Dersom du ikke bor på et spahotell, men likevel ønsker å gå på spa i Tallinn, finnes det en rekke dagspa hvor du kan komme innom noen timer og nyte deilige behandlinger i flotte omgivelser.

Reval Day Spa finner du i gamlebyen. Det tilbyr en rekke behandlinger innen velvære for kropp og ansikt. Her vil du finne din indre ro og forlate spaet med ny energi. Reval Day Spa har også egne behandlinger for menn, hvor du får både massasje og peeling. Spaet er delikat og komfortabelt innredet. Et perfekt avbrekk fra en hektisk hverdag for både deg og din kjære.

Day Spa i gamlebyen er et dagspa hvor du kan stresse ned og slappe av. Det tilbyr en rekke behandlinger som massasje, peeling og hudpleie. Her brukes blant annet sjøsalt, plankton og urteekstrakt for å skape indre ro hos gjesten og gi en følelse av velbehag. Her kan du få kvalitetsbehandlinger til en billig penge ved bruk av naturlige ingredienser.

Did you know that?

Visste du at …

… kommunikasjonsprogrammet Skype ble utviklet i Estland? Estland ligger langt fremme innen teknologi og teknologisk utvikling. Gratis trådløst Internett i det offentlige rom regnes nærmest som en menneskerett. Estland var også det første landet i verden som gjennomførte et politisk valg gjennom stemmegivning på Internett. 

… før 1918 het byen Reval? Myten skal ha det til at dette stammer fra det tyske ordet «Reh-fall», som beskriver hjort som under jakt faller fra en klippe og ned i døden. 

… byen tilbyr gratis offentlig transport for sine registrerte innbyggere? Prosjektet ble startet opp i januar 2013 og har så langt gitt byen mer enn 10 000 nye registrerte innbyggere. Denne økningen dekker nesten alene den totale kostnaden ved å tilby gratis offentlig transport. 

… Teletorn, byens høyeste bygning, faktisk også er landet høyeste bygning? I 314 meters høyde kan man nyte panoramautsikt over gamlebyen. Hvis sikten er god nok, kan man se helt til kysten av Finland.

The local perspective

Innbyggernes favoritt

De lokale innbyggerne i Tallinn velger historiske Kalma Saun. Dette var Tallinns første sauna, og det åpnet allerede i 1928. Her nyter de vannets gleder, og stedet tilbyr badebasseng, badstue og dampbad. Dette er nok ikke stedet du går om du er på jakt etter de luksuriøse opplevelsene, men et sted hvor du får en autentisk opplevelse av hva estlenderne foretrekker når de skal unne seg velvære.

Shoppingtips fra innbyggerne

Om du er mer lysten på kjøpesentre og shopping i Tallinn, så har byen mye å by på. Stockmann er en favoritt blant estlenderne, og du finner dette store kjøpesenteret på adressen Liivalaia 53. Det er en finsk kjøpesenterkjede med en rekke butikker som selger både klær, sko og sminke. Et annet kjøpesenter som besøkes flittig av byens innbyggere, er Viru Center. Dette er et moderne og urbant kjøpesenter med 109 butikker, hvor du finner alt fra internasjonale til estiske merkeklær. Kjøpesenteret er kjent for sitt motearrangement FIBIT (Fashion Is Back In Tallinn), som arrangeres annethvert år. Her vises det frem både nye og mer etablerte klesdesignere. I tilknytning til Viru Center finner du kjøpesenteret Tallinna Kaubamaja. Dette åpnet allerede i 1960, men fremstår likevel som moderne og trendy, med et godt utvalg innen klær, sko, kosmetikk og interiør.

Ting å se og gjøre i Tallinn

Når man er ferdig med dagens runde med spa i Tallinn, kan det være kjekt å se seg litt rundt i byen. Tallinn er kjent for å være moderne, men samtidig ha beholdt sin sjarm og sitt særpreg. Dette kommer tydelig til syne i den flotte gamlebyen. Gamlebyen kan dateres tilbake til 1100-tallet og her, langs brosteinsbelagte gater, vakre arkitektoniske bygg og hyggelig atmosfære, kan du virkelig hygge deg. Gamlebyen har en rekke koselige restauranter og kafeer hvor du kan lene deg tilbake mens du ser på folkelivet.

Er du begeistret for arkitektur anbefales en tur til Alexander Nevsky-katedralen i gamlebyen. Dette er en russisk-ortodoks kirke som ble bygget på slutten av 1800-tallet. Den imponerende katedralen er et fantastisk eksempel på russisk-ortodoks arkitektur med de typiske løkformede kuplene på taket. Like ved katedralen finner du Toompeaslottet, som har vært hovedsete for landets ledelse gjennom århundrer. I dag huser det landets parlament. Og ved enden av slottet finner du tårnet Pikk Hermann. Det artige navnet kan oversettes til høye Hermann, og rager 46,5 meter over bakken. Tar du turen opp de 215 trappetrinnene i tårnet får du en fantastisk utsikt over Tallinn.

Så hva venter du på? Tallinn er fantastisk på spa, mat og uteliv. Med et prisnivå som ligger langt under hva vi er vant med hjemme, er det her muligheter for en spaweekend som gjør godt for både sjel og lommebok. Det er anbefalt å bestille behandlinger på spa i Tallinn før du reiser, for her er det så populært at du kan risikere at det er fullbooket dersom du ikke forhåndsbestiller. Tallinn er perfekt for weekendtur enten med vennegjengen eller kjæresten.