Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Stavanger

Intro

Spaferie i Stavanger

Ønsker du å dra på spa i Stavanger? Byen byr på flere muligheter for spa- og velværebehandling, luksuriøs skjønnhetspleie og eksklusiv massasje.

Om du er villig til å dra litt utenfor sentrum, finner du flere spahoteller som tilbyr det ypperste innen behandlinger, service og det lille ekstra når det kommer til overnatting. Her kan du nyte deilig spabehandling, basseng, dampbad og badstue. Et opphold på spa er som balsam for sjelen, hvor du virkelig får slappe av og glemme den hektiske hverdagen for en stund.

continued

Stavanger sentrum er en kompakt og sjarmerende by med særpreg. Her finnes en rekke muligheter for de som ønsker å boltre seg i kroppslig luksus i form av deilige spabehandlinger.

Så hva venter du på? Spa i Stavanger byr på en rekke muligheter for deg som ønsker å pleie kropp og sjel med deilige behandlinger. Enten du befinner deg i sentrum eller velger å ta turen utenfor bykjernen, burde du finne et tilbud som passer deg. Ikke minst har Stavanger et stort utvalg av restauranter og utesteder hvor man kan nyte et bedre måltid eller et glass med luksuriøse bobler. Nedenfor finner du gode råd for an avslappene helg i Stavanger. 

Top things to Do

Spa i Stavanger og omegn

Stavanger Spa Clinique ligger i Løkkeveien 35 like ved Breiavatnet, midt i sentrum. I delikate lokaler blir du ivaretatt av autorisert helsepersonell som vet hvordan de skal hjelpe deg å stresse ned, løse opp spenninger og sørge for at du får slappe av. Høres algepeeling, algeinnpakning og aromamassasje fristende ut? Stavanger Spa Clinique har en rekke behandlinger som øker blodsirkulasjonen i kroppen, gir bedre hud og økt energi. De ansatte har fokus på ditt velvære, så her er det bare å lene seg tilbake og nyte behandlingen. Og for deg som ønsker det lille ekstra har de luksuriøse heldags-spa hvor du i tillegg får bevertning.

Stokka Velvære ligger i underetasjen på Radisson Blu Royal Hotel midt i sentrum av Stavanger. Her tilbys en rekke behandlinger for kropp og ansikt som gjør deg friskere, mer energirik og avslappet. I vakre omgivelser, med lun atmosfære, kan du nyte behandlingene og for et øyeblikk glemme hverdagsstresset. Som gjest hos Stokka Velvære står du også fritt til å benytte deg av hotellets badebasseng, badstue og dampbad – så her kan du absolutt unne deg selv en luksuriøs heldag.

Stavanger Spa Klinikk kaller seg selv for ditt fristed i en hektisk hverdag. Alt hverdagsmaset kan virke negativt på kropp og sjel, og Stavanger Spa Klinikk har en rekke behandlinger for å motvirke dette. Gjennom å tilby en rekke spabehandlinger, massasje og skjønnhetspleie skjemmer de deg bort etter alle kunstens regler. Her kan du virkelig legge fra deg stresset og maset ved døren og komme ut igjen med ny energi og en deilig følelse av velvære.

Frafjord Spa ligger også en times tur utenfor Stavanger sentrum. Dette stedet er som balsam for sjelen, med vakker natur og herlige omgivelser. Frafjord Spa tilbyr både heldags- og halvdagsspa, i tillegg til ”bli ny”-dag. Spaet har infrarød badstue som både forbrenner kalorier, renser huden og lindrer muskelsmerter. Her får du en rekke behandlinger som gir mer energi og pleier huden. I tillegg har de finsk badstue med utsikt til lakseelven i Frafjord – kanskje en dukkert i elven også frister?

Spa i Stavanger regionen

Om du ønsker å tilbringe en hel helg med spa i Stavanger i lun atmosfære, har Stavangerregionen flere spahotell som kan passe deg og dine ønsker. Her kan du være i ett med naturen, kjenne på roen og få luksuriøse behandlinger. En spaweekend gjør godt for kropp og sjel!

Sola Strandhotell er et historisk hotell som ligger på Solastranden, cirka 15 minutters kjøring fra Stavanger sentrum. Dette særegne hotellet ligger perfekt til langs Norges kanskje fineste strand,. Mens du nyter synet av sanddynene utenfor, kan du kose deg på hotellets tilhørende spa. Norsjøbadet Spa er et luksuriøst spa med moderne fasiliteter. I fantastiske omgivelser kan du boltre deg i badebassenget, motstrømsbassenget, kaldtvannskulpen og ulike avslapningsområder. Her kan du virkelig koble av og nyte en frydefull opplevelse. Norsjøbadet Spa tilbyr en rekke spabehandlinger. Mineraliserende terapibehandlinger, leirebehandlinger og ulike økologiske skrubbehandlinger er alle å anbefale. I lekre omgivelser kan du lindre verkende muskler og blir kvitt spenninger i kroppen, friske opp huden og få ny energi. Hotellets egen signaturbehandling heter ”Hilsen fra havet”, og består av en helkroppsskrubb etterfulgt av algeinnpakning og nakke- og hodemassasje. En fantastisk behandling som renser kroppen og gir ny energi. En sikker vinner på spamenyen!

Spa-hotell Velvære ligger på Hjelmeland, en times kjøring fra Stavanger. Dette fantastiske hotellet ligger i vakre omgivelser ved sjøen. Spahotellet fokuserer på rekreasjon og velvære, så her kan man virkelig oppleve underverker for kropp og sjel. Med nærhet til naturen og med en behagelig atmosfære kjenner man straks skuldrene senke seg. Som gjest har man fri adgang til spabadet, en stille sone hvor man kan kjenne på vannets helsebringende effekt. Her byr de på boblebad, kaldtvannskulp, dampbad og badstue. Her kan du få skrubbet bort stresset med velgjørende peelinger, og har en rekke kroppsinnpakninger mot både stive muskler og hudproblemer. La tankene fly når du koser deg på dette flotte stedet.

Did you know that?

Visste du at …

… Stavanger regnes som Europas olje- og energihovedstad? Norges første oljefelt ble funnet utenfor Stavanger i 1969, og Stavanger ble en naturlig by å plassere store deler av oljevirksomheten i på grunn av nærheten til oljefeltet. Petroleumssektoren er sektoren som sysselsetter flest mennesker i Stavangerregionen. 

… folk fra Stavanger kalles siddiser? Ordet ble første gang brukt i en avisartikkel i 1927, men ble først et vanlig ord i dagligtalen på 1950-tallet. Det diskuteres hvorvidt opphavet kommer fra det engelske ”citizen” (borger på norsk) eller ”iddis” som var merkelappen på hermetikk fra Stavanger. Uansett, så er dette i dag et velkjent begrep både blant lokale og omtale av folk fra Stavangerregionen. 

… Vestlandets første jernbane gikk mellom Stavanger og Egersund? Jærbanen, som den ble kalt åpnet i 1878 og var hele 76 kilometer lang. 

… Domkirken ble påbegynt allerede i tidlig på 1100-tallet? Det er i dag det eldste stående domkirkebygg i Norge og er den kirken i Norge som har beholdt sitt middelalderske uttrykk i størst grad.

The local perspective

Lokalbefolkningens favoritt

Lokalbefolkningen bruker ofte tilbudene ovenfor når de er på utkikk etter en avslappende atmostfære, men de tar også gjerne en tur ut i marka for å nyte de naturlige omgivelsene. Befinner du deg i Stavanger, er du aldri langt i fra nydelig natur samt sunn og frisk luft, som for noen er en annen form for velvære. Så hvorfor ikke snøre turskoa og ta en avslappene tur ut i naturen. Stavanger har både korte og lange turer som er veldig populære og de trenger ikke være anstrengene, Prekestolen er nok en av de mest kjente med sin flotte utkikt ut mot Lysefjorden. Etter en lang dag ute, vil det nok passe perfekt med et deilig boblebad på ditt spahotell. 

Rundt om i stavangerregionen finner du også gode vareutsalg som byr på økologiske produkter - alt fra frukt og grønt til lokale bakevarer. Dra innom for eksempel Grønvik Gård og kjøp med deg den lokalproduserte eplemosten.