Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Oslo

Intro

Spaferie i Oslo

I en så stor by som Oslo, er det naturligvis et rikholdig utvalg av spa og spahoteller du kan velge mellom. I hovedstaden finner du alt fra billige og luksuriøse spa, til spahoteller – som er perfekt for et avslappende weekendopphold. Det å dra på spa i Oslo gir deg muligheten til å koble av og lade batteriene – noe vi alle trenger i ny og ne. Kanskje foretrekker du kurbad, dampbad og badstue? Perfekte valg for deg som vil få ny energi, rense kroppen og få friskere hud. Eller kanskje er du stiv i nakke og rygg etter en hard periode på jobben. Da er det lite som kan måle seg med en deilig massasje. Du kan selve velge om du vil slå til med spa i Oslo sentrum eller slappe av i vakre omgivelser i utkanten av byen. Begge deler har sine fordeler, og valget faller kanskje på om du vil være nær naturen eller opplevelsene i sentrum.

continued

Når du planlegger den perfekte spaferien, kan det være greit å gjøre litt research på forhånd. Du vil jo gjerne unngå å bli skuffet når du ankommer hotellet hvor du skal tilbringe de neste dagene. Nedenfor har vi derfor sammenfattet en god del informasjon som det kan være nyttig å lese gjennom. Du vil blant annet få vite litt mer om de mest populære spahotellene i byen, slik at du kan ta et så velinformert valg som mulig. Vi har også tatt for oss de mest populære frittstående spaene i byen, for deg som kanskje foretrekker et rimeligere hotell i Oslo, men allikevel vil kose deg med noen spabesøk i løpet av oppholdet. I tillegg kan du lese litt om hva osloboerne selve foretrekker, både når det kommer til spa og andre severdigheter og attraksjoner i byen. Det er tross alt innbyggerne som kjenner byen sin best!

Top things to Do

Spa i Oslo sentrum

Bristol Spa er en perle i sentrum av Oslo. Som besøkende får du fri bruk av sauna, romerkulp, dusj og avslapningsrom. Spaet ligger i samme bygning som Bristol hotell, men er åpent for alle. I delikate omgivelser kan du få behandlinger for både kropp og ansikt. Her kan du få peeling, algebehandlinger og massasje. I tillegg tilbyr Bristol Spa en rekke skjønnhetsbehandlinger, som napping av bryn, manikyr og pedikyr.

Colosseum Spa på Majorstuen har fokus på helse og velvære. Som gjest hos Colosseum Spa får du behandling av eksperter innen velvære og hudpleie. Her kan du få velværemassasje, innpakninger og skrubb. De har ulike behandlinger som skal stramme opp kropp, rense huden og gjøre deg friskere. Nyt deilige behandlinger mens du tar en pause fra en hektisk hverdag.

Artesia Spa tilbyr det meste innen hudpleie og kropps- og ansiktsbehandlinger. Spa- og velværesenteret har to filialer i Oslo: på Majorstuen og på Grand Hotell. Artesia Spa har et internasjonalt tilsnitt og holder seg oppdatert på trender. Behandlingene er tilpasset sesongen, og slik opprettholdes et rikt og variert utvalg av behandlinger. I delikate og lune omgivelser kan du boltre deg i badebasseng, kurbad, kaldtvannskulp, boblebad og badstue.

DaiKai lar deg glemme plikter og bekymringer for en stund. Som et pusterom for deg selv i en travel hverdag er massasje stressreduserende, helsebringende og gir økt livskvalitet. DaiKai bruker både orientalske og vestlige massasjeteknikker. Lyden av rennende vann, dempet musikk og aromatiske dufter gjør oppholdet hos DaiKai til en avslappende affære.

Chill Spa ligger i Bjerregardsgate 70. I behagelige og luksuriøse omgivelser kan du nyte vannets gleder på spa i Oslo. Damene hos Chill Spa har fokus på at du skal få en uforglemmelig opplevelse, og tilbyr en rekke behandlinger. Her kan du skrubbes med varme alger, pakkes inn i alger og få ulike former for massasje – som for eksempel massasje med varme steiner. Chill Spa har flere økologiske produkter i sine behandlinger, og er absolutt et sted hvor du kan stresse helt ned.

Spahoteller i Oslo

The Thief er en hotellperle som ligger på Tjuvholmen. Med kjente navn som Justin Bieber og Rihanna som tidligere gjester, er dette definitivt et luksuriøst og glamorøst hotell. Thief Spa er delikat innredet og har en rekke behandlinger for kropp og sjel. Du kan for eksempel nyte en Thief Hamam, inspirert av tyrkisk bad, hvor kroppen skrubbes. Døde hudceller fjernes og blodsirkulasjonen i kroppen økes. Etterpå føler du deg renere og får en friskere hud. Eller hva med en Thief Rhassoul? Inspirert av marokkanske tradisjoner skrubbes man før man smøres inn i leire, som fungerer eksfolierende, mykgjørende og helende på kroppen. Thief Spa har innbydende og moderne interiør inspirert av norsk natur hvor du kan nyte late timer i bassengområdet eller i badstue.

Scandic Holmenkollen Park ligger i flotte naturomgivelser på Holmenkollen. Velvære og luksus står i høysetet på Holmenkollen Park Spa. Her kan du unne deg fantastiske og deilige behandlinger til kropp og ansikt, og samtidig få økt energi, renere hud og et friskere utseende. I tillegg får du som gjest tilgang til boblebad, svømmebasseng og badstue. I elegante lokaler med en avslappende atmosfære, klarer du fint å glemme hverdagsmaset. Scandic Holmenkollen Park er perfekt for en luksuriøs weekend med spa i Oslo, enten med gode venner eller kjæresten.

Did you know that?

Visste du at …

… Oslo sin mest besøkte attraksjon er Vigelandsparken? Parken inneholder over 212 skulpturer i bronse og granitt. Den er verdens største kulturpark laget av én kunstner. 

… Oslo har elleve hagebyer? Ullevål Hageby er den mest kjente og største. Hagebyene ble planlagt som ”hus for småkårsfolk”, det vil si at arbeidere skulle få sunne boliger med bedre plass og egen hageflekk. I dag er dette en av byens mest populære boligstrøk.

… Botanisk hage i Oslo er Norges eldste? Den er over 200 år og befinner seg på Tøyen. Her finner du over 8500 plantearter fra hele verden. Hagen utgjør et fint grønt område i storbyen og er et yndet rekreasjonsområde for Oslos befolkning.

… Oslo er den byen i Europa som har flest konserter per innbygger? I Oslo er det opp mot 5000 konserter årlig og alltid noe for enhver smak. 

The local perspective

Oslobeboernes spavalg

DaiKai, som allerede er nevnt, er oslobeboernes ubestridte favoritt. De flinkere massørene hos DaiKai har massert seg inn som lokale favoritter. Som osloboer er man også prisgitt hudpleieakademiet. Studentene holder til i Nydalen, og her kan du få en rekke behandlinger til en brøkdel av prisen på ordinære spa- og velværesentre. En billig mulighet der altså!

Få med deg oslobeboernes favoritter

Ønsker du å shoppe i Oslo, er Karl Johan fortsatt Oslos mest populære handlegate. Her finner du en rekke kjøpesentre, som Arkaden og Paleet. Hele veien opp mot slottet finner du en rekke kjedebutikker. Mer eksklusive butikker, som Louis Vuitton og Muberry, finner du i sidegatene til Karl Johan. Om du ønsker å besøke flere nisjebutikker, er Grünerløkka stedet. Her finnes en rekke små butikker med et variert utvalg av klær, sko og interiør.

Når du likevel er i området, er Mathallen absolutt verdt å besøke. I lekre lokaler i Maridalsveien 17 finner du en rekke spesialutsalg, spisesteder og kafeer. Dette er absolutt stedet om du vil ha spennende ingredienser du ikke finner i din lokale matbutikk, eller om du vil innta et bedre måltid. Å prøve en av de fantastiske paiene hos ”Hello Pie” er nesten et must. Her finner du også alltid vegetariske alternativer.

Som hovedstad har Oslo en rekke severdigheter. Et besøk på Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen kan kanskje være noe? Dette private museet har til enhver tid spennende utstillinger av moderne kunst. Ikke minst er bygget i seg selv fantastisk å se på. Arkitekten bak er den kjente og prisbelønte arkitekten Renzo Piano, og Astrup Fearnely-museet er hans eneste verk i Skandinavia.

Matopplevelser i Oslo

Ønsker du å spise et luksuriøst måltid, så har Oslo flere restauranter med Michelin-stjerne. Restauranten Maaemo lager mat med fokus på norske råvarer og eksperimenterer med spennende smaker, uttrykk og teksturer. Her kan du virkelig unne deg et luksuriøst måltid! Statholdergaarden er et annet sted hvor du kan få en av de store matopplevelsene. Restauranten er drevet av Bent Stiansen, kjent for å være første nordmann som vant Bocuse d’Or. Menyen varierer etter årstidene, og du får servert en lekker gourmetmiddag med seks retter.

En liten oppsummering

Så hvorfor ikke ta turen til Oslo? Vår fantastiske hovedstad har et bredt utvalg av spamuligheter med dagspa og spahoteller. Enten du ønsker noen timers avbrekk eller et lengre spaopphold, er spa i Oslo et godt valg! En spaweekend med gode venner eller kjæresten, er et perfekt avbrekk fra en ellers travel hverdag. Å kunne unne seg litt kroppslig luksus må være lov, og Oslo er den perfekte norske byen for de gode spaopplevelsene. Men husk å bestille behandlingene dine på forhånd, ellers risikerer du at behandlingen du ønsker ikke er tilgjengelig når du besøker den pulserende byen.