Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Norge

Intro

Nyt en spaferie i Norge

Norge har flere spahoteller som egner seg perfekt for deg som er på jakt etter en ferie bestående av avslapning, hvor du kan lade batteriene og rense kroppen for avfallsstoffer – og hvem kan vel si nei til det? Et populært valg er en spaweekend i den norske fjellheimen, som er kjent for sin fantastiske natur. Som om ikke spa allerede var avslappende nok, vil den vakre naturen få deg til å slappe enda mer av. Eller du kan slå til med et spaopphold med skjærgårdsidyll, for det mangler ikke på vakre skjærgårder i Norge. Spa i Norge finner du spredt over hele landet, som oftest i byer av en viss størrelse. Det bør derfor ikke være noe problem å finne et spahotell som faller i smak for deg, så du kan få drømmeferien du har sett frem til så lenge – for det er lov å drømme om en ferie i sitt eget land!

continued

Norge er verdenskjent for sin fantastisk vakre og ville natur, og ofte er det ikke mer enn en tur ut i skog og mark som skal til for å finne indre ro. Det er imidlertid ikke alle som er like glade i å gå tur i skogen eller fjellet. Som moderne mennesker er det behagelig å nyte norsk natur og tradisjoner sammen med et deilig spaopphold, kanskje på et spahotell i vakre omgivelser med fantastisk utsikt. Når du har bestemt deg for å dra på et spahotell i Norge, anbefaler vi deg å lese alt av informasjon nedenfor. Vi har gjort vårt beste for å hjelpe deg med å ta et best mulig valg. Enten du er på jakt etter spahotell i en mindre by, et luksuriøst spahotell i hovedstaden eller et koselig sted ved kysten – vil du nedenfor få mange gode tips til spahoteller du kan velge for en fantastisk ferie med 100 % fokus på avslapping.

Top things to Do

Spa-hotell Norge

Det finnes en rekke spahoteller i Norge – enten du vil til fjells eller til sjøs. Det spesielle med norske spahoteller, er at spahotellene bruker naturen rundt som en forlengelse av spaopplevelsen – ofte med store panoramavinduer eller mulighet for boblebad eller svømmebasseng utendørs. Her er en oversikt over de mest populære spahotellene i Norge.

Farris Bad ligger i Larvik og er Norges største og mest innholdsrike spahotell. Faktisk er spaet bygget på en mineralholdig kilde. Hver dag fosser det inn vann fra kilden, som har brukt tjue år fra Bøkeskogen til Farris Bad. Her kan du boltre deg i mineralspa, kaldkulp, tropedusj, boblebad, massasjebad og badstue – for å nevne noe. I delikate og moderne lokaler kan du virkelig finne din indre ro. Farris Bad har en rekke behandlinger som reduserer stress, strammer opp kroppen, gir energi og får fart på blodsirkulasjonen. Du kan velge mellom ulike massasjer, innpakninger, skrubb og kurbad. Her er det absolutt noe for enhver smak. Farris Bad har en rekke pakker som inkluderer overnatting og behandling – for deg og din kjære eller for deg og dine venner. Bestill din overnatting i dag og ta tiden tilbake!

The Thief er en hotellperle som ligger på Tjuvholmen. Med kjente navn som Justin Bieber og Rihanna som tidligere gjester, er dette definitivt et luksuriøst og glamorøst hotell. Thief Spa er delikat innredet og har en rekke behandlinger for kropp og sjel. Du kan for eksempel nyte en Thief Hamam, inspirert av tyrkisk bad, hvor kroppen skrubbes. Døde hudceller fjernes og blodsirkulasjonen i kroppen økes. Etterpå føler du deg renere og får en friskere hud. Eller hva med en Thief Rhassoul? Inspirert av marokkanske tradisjoner skrubbes man før man smøres inn i leire som fungerer eksfolierende, mykgjørende og helende på kroppen. Thief Spa har innbydende og moderne interiør inspirert av norsk natur, hvor du kan nyte late timer i bassengområdet eller i badstuen. Dette er spa i Norge på sitt beste!

Quality Spa & Resort Son er kystperlen du alltid lengter tilbake til – så fremt du har vært der. Dette er stedet du drar for å oppleve sørlandsidyllen i delikate og moderne omgivelser. Quality Spa & Resort Son har en to-etasjers spaavdeling hvor du kan sitte i boblebad, svømme i bassenget og få i gang blodsirkulasjonen i varme og kalde kilder. Det hele mens du nyter synet av den vakre fjorden utenfor. Her er det absolutt lagt til rette for at du skal nyte livet og lade batteriene i luksuriøse omgivelser. Quality Spa & Resort Son har en rekke behandlinger som innpakning, kroppsskrubb og massasje. Alle behandlinger har fokus på at du skal koble av og nyte opplevelsen. Og det er ikke vanskelig i så vakre omgivelser!

Britannia Spa og Velvære åpnet i 2009 og tilhører Britannia Hotell i Trondheim sentrum. Her har de egne spa-pakker som inkluderer overnatting med frokost på hotellet. I tillegg får du musserende når du ankommer, treretters middag på Jonathan Mat og Vinkjeller, fri adgang til hotellets spaavdeling og en times behandling med terapeut. Kanskje den perfekte spadagen? Britannia Spa og Velvære tilbyr kurbad, badstue, velværebasseng og mineralbasseng med mineraler fra Dødehavet. Spaavdelingen har eget avslapningsrom, så her kan du være hele dagen og nyte helsebringende vann som får i gang sirkulasjonen, hjelper deg med å stresse ned og nyte livet.

Did you know that?

Visste du at …

… nesten all elektrisitet i Norge kommer fra vannkraft? 99 prosent av all elektrisitet i Norge kommer fra miljøvennlig vannkraft. Dette gjør at Norge er det landet i Europa hvor mest energi skapes av vannkraft. (Kilde)

… Norge har kommet på sisteplass i Eurovision Song Contest hele elleve ganger? Til gjengjeld har vi vunnet Eurovision Song Contest tre ganger, med Bobbysocks i 1905, Secret Garden i 1995 og med Alexander Rybak i 2009.

… Norge er den sjuende største eksportøren av olje i verden? Og vi er verdens nest største transportør av naturgass, etter Russland. Det er godt gjort for et lite land med fem millioner innbyggere. (Kilde

… Norge har ambassader i 85 land? Til gjengjeld er det kun 60 land som har ambassade i Norge. Alle de utenlandske ambassadene ligger i Oslo. 

The local perspective

Nordmenns favoritter innen spahotell

Nordmenn flest er glad i å skjemme seg bort. Det å dra med familie, venner eller kjæresten på Farris Bad eller Quality Spa & Resort Son er populært. Å unne seg en natt eller to på spahotell er perfekt for å finne indre ro og få ny energi. Vinterstid er det spahotellene på fjellet som er populære, siden man kan kombinere det å stå på ski med deilige og avslappende behandlinger senere på dagen. Flere spahoteller i Norge er delikate, luksuriøse og gir det lille ekstra – så det er ingen tvil om at spahoteller er verdsatt blant nordmenn.

Populære spapakker

De fleste spahoteller tilbyr såkalte spapakker, noe nordmenn vet å benytte seg av. Spapakker innebærer at du i tillegg til overnatting får behandlinger og gjerne et måltid eller flere, inkludert i pakken. Ofte kan man velge mellom halvpensjon og fullpensjon. Spapakkene gir deg mye for pengene, og er billigere enn å bestille hotell og spabehandling separat. Med fri tilgang til alle hotellets fasiliteter, i tillegg til behandlingen du får hos terapeuten, er det gode muligheter for å gjøre et kupp på spapakker. Det gjelder å følge med på nettsidene til det spahotellet du ønsker å besøke, og før du vet ordet av det er du på vei til et spa i Norge!

Naturopplevelser og spa

Norge er kjent for vakker natur, og i de senere år har det dukket opp flere luksuriøse spa i landet. La kroppen nyte herlig skjærgårdsidyll, eller foren sjelen med fjell og fjorder – Norges mangfoldige utvalg av spahoteller sørger for at det helt sikker er ett som passer for deg! Norske spahoteller bruker naturen som en viktig del av interiøret, eller innlemmer naturen i behandlingen. Men husk å bestille dine behandlinger i god tid før du skal på spa! Spahotell blir stadig med populært blant den norske befolkningen, så det kan være greit å ha dagen klargjort på forhånd – slik at du kan slappe av og nyte luksusen! Husk at å koble av er både helsebringende, skaper velvære og gir deg økt energi. Det blir nesten for dumt å la være!

Skiferie og spa på Geilo

Dr. Holms Spa på Geilo hører til hotellet Dr. Holms. Her kan du koble av i lekre lokaler. Innredningen er inspirert av japansk minimalisme, og behandlinger utføres basert på Østens filosofi og vestens kunnskap – en perfekt sammensmeltning. Massasje og en rekke behandlinger for kropp og ansikt er perfekt for å få ny energi, bedre hud og for å løse opp spenninger i kroppen. Dr. Holms Spa fremstår som en oase hvor de tilbyr dampbad, boblebad, badebasseng og badstue.