Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Gøteborg

Intro

Spaweekend i Gøteborg

Gøteborg er langt mer enn det kjente tivoliet Liseberg, selv om tivoliet selvfølgelig er et obligatorisk stopp hvis du reiser med barn eller føler deg ung til sinns. Om du ønsker å gå på spa i Gøteborg, er dette guiden for deg. Vi har mye bra informasjon til deg om det meste du trenger vite før du bestiller deg et spaopphold i Gøteborg. Gøteborg har nemlig et stort utvalg av spahoteller og spa hvor du kan nyte deilige behandlinger, som gjør godt for både kropp og sjel. Du kan velge å bo på et vanlig hotell og besøke forskjellige spa for å få et luksuriøst og deilig avbrekk fra hverdagen, eller du kan velge et spahotell med alt du trenger av fasiliteter på hotellet, så du er sikret en avslappende og deilig weekend. På et spahotell er det i tillegg til spatilbudet ofte også restaurant og bar, så du kan tilbringe hele helgen på hotellet.

continued

Gøteborg er den perfekte byen for deg som er lysten på en spaweekend, men samtidig ikke har lyst til å reise så veldig langt. Det er kort avstand fra Norge til Gøteborg, spesielt hvis du bor på Østlandet, og byen har en veldig hyggelig atmosfære. Vel fremme kan du boltre deg i spaluksus på hoteller og dagspa, hvor design, interiør og kunst tar opplevelsen til et nytt nivå. For å ikke snakke om fantastiske shoppingmuligheter og utsøkte matopplevelser – Gøteborg har noe for enhver smak, så det er bare å glede seg til turen. Nedenfor kan du lese mer om noen av de mest populære spahotellene og dagspaene i Gøteborg. Ved å være godt forberedt kan du sørge for at turen blir nøyaktig som du har forestilt deg, enten du foretrekker et spahotell eller velger et vanlig hotell i Gøteborg med jevnlige besøk på dagspa.

Top things to Do

Spatilbud i Gøteborg

Gothia Towers er som et landemerke i Gøteborg og ligger like ved Liseberg. Hotellet har 704 rom og er moderne og urbant. I 18. til 20. etasje finner du spaanlegget Upper House. Her har de badebasseng med glassgulv, sauna og dampbad. I tillegg tilbyr de en rekke luksuriøse og deilige spabehandlinger. Spaet fremstår som en fusjon mellom det svenske og det orientalske. Her kan du boltre deg i hamam, altså tyrkisk bad, eller nyte spabehandlinger med naturlige ingredienser, som sjøsalt, lyng og bær. I moderne og behagelige omgivelser tilbyr Upper House det beste innenfor spa, og er et perfekt sted både å finne sin indre ro og nyte den flotte utsikten over Gøteborg.

Arken hotell skriver selv på sine hjemmesider at her kan du «sjekke inn i drømmenes verden», og for en drøm dette hotellet er! Hotellet har 149 rom som er delikat innredet i harmoniske fargetoner. Det er lagt vekt på de små detaljene, så dette er absolutt hotellet for deg som foretrekker det lille ekstra. Hotellets spaavdeling har nytelse i fokus, og tilbyr det meste for at du skal få et avbrekk fra en hektisk hverdag. Spaet har badebassenger med ulike temperaturer, flere velværeoaser og mulighet for vitaliserende vannmassasje. Dette er absolutt et perfekt utgangspunkt for en weekend med spa i Gøteborg.

Sankt Jörgen Park Resort befinner seg kun noen minutter fra Gøteborg sentrum. Designhotellet inneholder 82 luksuriøse rom for deg som er kunst- og interiørinteressert. Det lekre hotellet har en stor spaavdeling med badstu, badebasseng og vannkilder, både innen- og utendørs. I fantastiske, moderne omgivelser kan du unne deg deilige spabehandlinger med flinke ansatte som har god kunnskap om det siste innen hud- og kroppspleie.

Dagspa

Om du kun ønsker å besøke et spa i Gøteborg for å tilbringe noen helsebringende timer i vannet og slappe av, er dagspa noe for deg. I Gøteborg finnes det flere dagspa i bykjernen. Dette gjør det enkelt å koble av noen timer, hvis du for eksempel trenger en pause fra shopping i Gøteborg.

Hagabadet er et dagspa som ligger i Södra Allégatan 3, like ved Gøteborgs shoppingstrøk. Siden 1876 har Hagabadet tilbudt deilige behandlinger og behagelig atmosfære for sine besøkende. Her kan du finne roen i delikate og kulturhistoriske omgivelser. Du kan koble helt av med en rekke behandlinger. Hagabadet har sin egen signaturbehandling – Renströms Badkur. Dette er en 80 minutter lang behandling hvor du bades i håndplukket tang, etterfulgt av en innpakning i spirulinaalger. En perfekt behandling hvor havet gir deg energi og nærer kroppen.

Day Spa i hjertet av Gøteborg fremstår som en luksuriøs oase. I harmoniske og behagelige omgivelser kan du stresse ned og finne ny energi. Her kan du boltre deg i kurbad, peelingbehandlinger og boblebad. Day Spa tilbyr en rekke behandlinger for kropp og ansikt, og etterpå vil du føle deg friskere. Sjekk ut denne luksuriøse perlen i Trädgårdsgatan 5, for et hverdagsavbrekk.

Did you know that?

Visste du at …

… byen ble grunnlagt i år 1621 av Gustav II Adolf? Det var et ønske om en godt befestet by nær munningen av Gøta elv. Byggeteknikk ble innhentet fra utlandet, og store deler av befolkningen var fra Holland. Senere ble svensker tvangsflyttet til byen. (Kilde

… byen er den nest største i Sverige og den femte største i Norden? Den har en befolkning på rundt 544 000 og tilbyr alt du forventer av en storby. 

… byen har sin egen fornøyelsespark? Liseberg heter parken, og den åpnet i 1923. Den trekker til seg nærmere 3 millioner besøkende årlig, og ble i 2005 rangert som en av de ti beste fornøyelsesparkene i verden. 

… Gøteborg har en årlig gatefest som tiltrekker seg 700 000 besøkende? Gatekalaset i Gøteborg finner sted i august. Arrangementet strekker over flere dager og er gratis å delta på. Her kan du kose deg med en rekke kulturarrangementer, som musikk, dans, film, kunst og design. 

The local perspective

Gøteborgernes favoritter

Blant de lokale i Gøteborg er Hagabadet et yndet mål for avslapping og velvære. Her møtes venner, kjærester og familier for å slappe av og få en følelse av luksus. Særlig når vinteren er på sitt mørkeste blir Hagabadet et populært sted. Her kan man riste av seg kulden og mørket utendørs, og kjenne på at det kanskje ikke er så mange måneder igjen til solen endelig varmer.

Få med deg det gøteborgerne er mest stolt av

Etter at du har vært på spa i Gøteborg, kan det være greit å oppleve noe annet. Gøteborgs uten tvil mest kjente attraksjon er tivoliet Liseberg. Det åpnet allerede i 1923 og er i dag Sveriges største fornøyelsespark. Med over 40 berg-og-dal-baner og karuseller er Liseberg et must når man først er i denne vakre byen. I tillegg har Liseberg egne konsertscener hvor flere kjente artister, som Michael Jackson og Jimi Hendrix, har opptrådt. Så her er det muligheter for å oppleve kultur i ulike former.

Gøteborg har flere restauranter med stjerner i Michelin-guiden, og disse vet gøteborgerne å benytte seg av. Byen er kjent for fantastisk sjømat, og nærheten til havet har gjort at de lokale kokkene leker seg med smaker og kreative ideer. Michelin-restauranten Thårnströms Kök i Teknologgatan 3, åpnet i 1997, og tilbyr svenske smaker med inspirasjon fra hele verden. Denne elegante restauranten er absolutt noe for livsnytere. Et annet spennende besøk er Feskekôrka. Dette er en markedshall for fisk og skalldyr med gode lunsjmuligheter – eller en «fika», som det heter på svensk. I Rosenlundsgaten 4 finner du Barabicu, som er inspirert av det amerikanske grillkjøkken. Her serveres det nydelig grillmat med amerikansk inspirasjon i store og luftige lokaler. Husk imidlertid på å reservere bord i god tid, siden gøteborgerne er glade i å spise på byens beste restauranter, fylles de fort opp.

Shopping og uteliv i Gøteborg

Dersom du er på jakt etter nye skatter til klesskapet, er Gøteborg en perfekt by for shopping. Gøteborg er stedet hvor flere kjente merker, som Monki og jeansmerket Nudie, så dagens lys. Et besøk i handlegaten Avenyn er nesten obligatorisk, og her finner du en rekke rimelige kjedebutikker og mer eksklusive merkevarer. Dersom du er typen som foretrekker å handle alt under sammen tak, er shoppingsenteret Nordstan stedet for deg. Dette er Skandinavias største kjøpesenter, og det har over 200 butikker.

Gøteborg har et variert uteliv, og du finner en rekke barer og nattklubber i Avenyn. Om du foretrekker mer luksuriøse omgivelser, kan nattklubben Push være noe for deg. I moderne og delikate omgivelser på Avenyn kan du nyte en deilig cocktail på takterrassen varme sommerkvelder, eller danse til blandet populærmusikk til krampen tar deg. Eller du kan ta en tur til Heaven 23, som ligger i Gothia Towers toppetasje. Her kan du kose deg med et deilig glass vin fra vinbaren og nyte utsikten over den vakre byen.

Så hva venter du på? Gøteborg er et mekka for spa, shopping og sjømat. Her kan du finne roen, stresse ned og slappe av i delikate omgivelser. Prisnivået i Sverige ligger en god del lavere enn i Norge, så du kan gjøre kupp på spabehandlinger, shopping og matopplevelser. Spa i Gøteborg er populært, så det kan være lurt å bestille dine ønskede spabehandlinger på forhånd – for å sikre en luksuriøs og deilig spaferie.