Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Bergen

Intro

Kos deg med spa i Bergen

Bergen er kanskje ikke den første byen du tenker på når du skal på spaopphold. Byen er nemlig kjent for sine mange regnværsdager, men den har også et variert utvalg av luksuriøse spa- og velværemuligheter. Spa i Bergen byr på alt fra nordiskinspirerte enkle, naturlige og rene spaopplevelser, til orientalskinspirerte behandlinger og massasjer. Du kan med andre ord velge mellom mange forskjellige opplevelser som aller lar sansene og kroppen få roe ned. Samtidig finnes det mange andre muligheter for deg som ønsker å tilbring en langweekend eller uke i byen. Bergen er kjent for å være en av de vakreste byene i Norge, så du kan også se frem til vakker natur og flott arkitektur i løpet av besøket ditt. Det er jo greit å få med seg mer av byen enn bare spamulighetene, når du først har tatt turen.

continued

Bergen er som nevnt kjent som regnbyen i Norge, og spa betyr helse gjennom vann – så en tur til Bergen kan på mange måter nesten anses som en spaopplevelse, siden det regner såpass mye der! Men fra spøk til alvor – Bergen er virkelig en by hvor du kan få et avbrekk fra en hektisk hverdag og slappe av mellom de sju fjell som omkranser byen. Nedenfor har vi sammenfattet en god del informasjon som det kan være greit å lese gjennom for alle som har tenkt seg på spatur til Bergen. Finn ut litt mer om spahotellene som er mest populære i byen, så du kan ta et så velinformert valg som mulig. I tillegg kan du lese litt om hva bergenserne selve foretrekker, både når det kommer til spa og andre severdigheter og attraksjoner i byen. Det er jo ingenting som å få noen gode råd fra innbyggerne selv!

Top things to Do

Spa i Bergen sentrum

Det er flere spa i Bergen hvor du kan finne roen, slappe av og prioritere deg selv med fantastiske behandlinger. Sentrum har et variert utvalg av spa hvor du kan få behandlinger som gjør godt for kropp og sjel. I tillegg er det flere muligheter om du beveger seg litt utenfor bykjernen.

Hammam Spa ligger på Ole Bulls plass 4, i underetasjen på Radisson Blu Hotell Norge. Hammam kan oversettes til tyrkisk bad og signaliserer et sted hvor man gjennom vann, damp og varme rengjør kroppen og fjerner stress. Hos Hammam i Bergen får du en rekke behandlinger for kropp og ansikt, som peeling, massasje og skjønnhetspleie. I en behagelig atmosfære vil du få følelsen av velvære ved å bli kvitt spenninger og hverdagsstress.

Wahwah på Exhibition tilbyr en rekke spabehandlinger som gjenoppretter balansen og gir ny energi. I delikate og moderne lokaler blir du tatt imot av ansatte med mye kunnskap. Her finnes en rekke behandlinger til kropp og ansikt som skal gjøre deg friskere og mer opplagt. Et bredt utvalg av behandlinger, som massasje med varme lavasteiner, mineralsalter og fruktessenser, er bare noe av det Wahwah har å by på.

Anne Hudpleie & Spa holder til på Engen og har siden 1988 vært stedet bergenserne foretrekker for velvære. I orientalske omgivelser kan du nyte behandlinger som vitaliserer, renser, balanserer og får deg til å stresse ned. Anne Hudpleie & Spa bruker ledende merker, som Dermalogica og BareMinerals. Spaet har hammam, et tyrkisk dampbad som fjerner stress og får i gang sirkulasjonen i kroppen. I tillegg har de flere skjønnhetsbehandlinger, som voksing, hårfjerning og permanent make-up.

Spa Bergen ligger litt utenfor sentrumskjernen og har som filosofi at oppholdet skal være en nytelse fra du kommer til du drar. Spa Bergen har behandlinger som strammer opp kroppen, aromaterapi, massasje og hydroterapi – hvor vann er en viktig del av behandlingen. Det er også mulig å sette sammen sin egen velværepakke i samarbeid med spaet – så her kan behandlingen tilpasses ditt behov.

Dersom du er villig til å dra litt utenfor bykjernen, er Vannkanten Spa & Bodycare på kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord å anbefale. Spaet ligger cirka ti minutters kjøring utenfor sentrum. Her tilbys alt fra avslappende og luksuriøse spabehandlinger til massasjer og ansiktsbehandlinger. Her kan du la flinke terapeuter ta vare på deg, mens du kjenner stresset forlater kroppen. I delikate og moderne omgivelser vil du få en følelse av velbehag og nytelse som gjør deg klar til å møte en hektisk hverdag igjen. Siden du likevel er i området, hvorfor ikke ta en tur innom Relax-avdelingen i badeanlegget? Her kan du kose deg i inne- og utebasseng og slappe av i dampbad, boblebad og badstue.

Nr.1 Fitness i Fyllingsdalen ligger cirka 10–15 minutter utenfor Bergen sentrum. Stedet er et fullverdig spa i Bergen med eget velværeområde. Her finner du boblebad, badstue og dampbad. I tillegg tilbys en rekke behandlinger, som klassisk massasje, massasje med varme lavasteiner og aromamassasje. De har mange behandlinger som renser, øker sirkulasjonen og hjelper mot stress. Det høres vel ikke feil ut som et luksuriøst hverdagsavbrekk? Her får du garantert mer enn bare en behandling, her får du en luksuriøs opplevelse. Og som alle vet, er det viktig å prioritere seg selv innimellom.

Did you know that?

Visste du at …

… Bergen sentrums høyeste fjell er Ulriken? Med sine 643 meter over havet er Ulriken fjellet som rager høyest over byen. Årlig arrangeres Ulriken opp. Dette er et motbakkeløp for de sprekeste. Rekordtiden er per dags dato på 22 minutter og 23 sekunder. Er du sporty nok til å ta utfordringen? 

… Bergen har rundt 240 nedbørsdager i året? Når skyene fra havet kommer inn mot Bergen, løftes skyene opp og blir kaldere. Dette fører til at skyene ikke klarer å holde på fuktigheten, og dermed faller regnet ned på byen. Men husk at det alltids finnes paraplyer. 

… bryggen i Bergen står på UNESCOs verdensarvliste? Bryggen er Norges tredje mest besøkte turistattraksjon og ble allerede i 1979 plassert på verdensarvlisten. Området består av 61 bygninger og er arven etter den hanseatiske handelsvirksomheten.

… Lerøy Seafood Group som holder til i Bergen har verdensrekord i sushimosaikk? Rekorden bestod av 16 089 sushibiter som dannet et bilde av logoen til det lokale fotballaget Brann, og var hele 31,59 kvm. For å lage sushimosaikken ble det bruk omkring 300 kilo ris og 165 kilo fisk.

The local perspective

Bergensernes favorittspa

Bergenserne er både urbane og sporty, og deres definitive favoritt er kjeden Wahwah. Med sentral plassering i sentrum og flere delikate og moderne velværesentre i bydelene, er dette et førstevalg når det kommer til spa, peeling og skjønnhetspleie. For å ta seg en dukkert drar bergenserne til AdO arena, som har badebasseng, badstue og en kulp som holder 37 behagelige varmegrader.

Bruk en dag på å se bergensernes favoritter

Om du ønsker en pause fra spa i Bergen og vil ut på shopping, er det flere kjøpesentre og spennende butikker i det kompakte bysentrumet. Like ved Torgalmenningen ligger flere kjøpesentre, som Sundt, Galleriet og Exhibition. Her finner du en rekke kjente kjedebutikker og mer unike butikker som du ikke finner andre steder i Norge. Et eksempel på en slik butikk er skobutikken Tennis. Her selges det alt fra sportssko til finsko. Dersom du ønsker å handle mer luksuriøse merkeklær, finner du merkebutikken Vincci ved enden av Torgalmenningen. Denne butikken fører en rekke kjente internasjonale merkevarer, som Prada, Louboutin og Burberry. Langs hele gaten holder flere eksklusive butikker til, som Tiger of Sweden, Pepper Store og den danske interiørbutikken Illums Bolighus. Så her tilbys det meste til shoppingglade bergensturister.

På restaurantfronten har Bergen i de senere år fått flere spisesteder av høy kvalitet. Colonialen, som holder til i Kong Oscars gate 44, er en gourmetrestaurant som er populær blant bergensere. Her serveres en kombinasjon av tradisjonelle og kreative retter basert på årstidens råvarer. Videre er restauranten BARE på Ole Bulls Plass en kreativ nykommer med fokus på lokale varer med smaker som utfordrer og overrasker. Sist, men ikke minst er Lysverket, som ligger ved Lille Lundgårdsvann, en delikat innredet restaurant med fokus på sjømat og gode råvarer. På kveldstid omdannes Lysverket til et utested hvor du kan velge i et hav av velgjorte cocktails og høre noen av Norges fremste DJ-er bak platespillerne.

Et siste ord

Bergen har et stort utvalg av spa, fra det mer klassiske til det moderne. Her kan du få både nordisk og orientalsk inspirerte behandlinger som får deg til å stresse ned, gir deg en økt følelse av velvære og gjør deg klar for en hektisk hverdag igjen. Omgitt av flott natur og verneverdig bebyggelse er Bergen et godt utgangspunkt for å finne roen. Ikke la deg hindre av regnet, bergenserne tåler det jo!