Need Some Inspiration?

Select a Theme
Skiferie
Østerrike

Intro

Skiferie i Østerrike

At nordmenn er født med ski på beina, vet alle. De fleste nordmenn har brukt mang en påskeferie eller vinterferie med ski på beina og appelsin, Kvikk Lunsj og kakao i sekken. Hvem har ikke gode minner om ekstra klister under skiene, klabbing i skisporet og lugging i nedoverbakkene som ville gjort den mest erfarne skiløper ustø. En skiferie i Østerrike kan selvfølgelig by på dette, men også mye annet. Alpene dekker omtrent 60 % av Østerrikes landareal. Da skjønner man at her er det store muligheter for heftige ski- og naturopplevelser. Det legges godt til rette for nybegynnere og familier med barn på de fleste skistedene rundt om i Østerrike, og en nordmann som er gjennomsnittlig god på ski, regnes i Alpene for viderekommen. Så om du tenker at Alpene er litt skummelt, trenger du ikke være bekymret.

continued

Her kan du nyte livet når du kjører ned i mindre bratte bakker, eller kaster deg utfor bratte heng for mer utfordrende kjøring. Og du kan avslutte dagen i bakken med et opphold på et flott hotell eller i en leilighet, og ta en tur innom en av de mange afterski-stedene som finnes. Østerrike har noen av de mest storslåtte naturperlene i verden; når du kommer opp på høydene vil du tenke at du har spasert rett inn i et postkort eller en reisebrosjyre. Fjellkjedene som ruver opp av bakker og daler er mildt sagt imponerende, og grunnen til at folk kommer tilbake til Østerrike, igjen og igjen. I tillegg til et vell av skiresort, har Østerrike også en mengde spa- og massasjetilbud. Hva er vel ikke bedre enn å runde av dagen med en deilig aromaterapibehandling, fotmassasje eller et boblebad? Kanskje kan du også ta med champagneglasset!

Top things to Do

Topp skisteder i Østerrike

Østerrike har et enormt utvalg når det gjelder skisteder. På de største og mest kjente stedene kan prisene på overnatting og heiskort ligge litt i overkant, og man bør undersøke litt for å finne et sted som passer egne ønsker og preferanser. Skireiser i Østerrike er en fantastisk opplevelse for dem som for det meste har kjørt i norske anlegg. Noe du ikke finner i Norge er muligheten til å stå på ski over 3 000 meter over havet, og turen opp dit kan nytes i gondolheiser med oppvarmede seter og eksepsjonell utsikt over Alpefjellene.

Du kan finne alt fra luksushotell til rimeligere overnatting, det kommer an på budsjettet ditt og hva du ønsker å få ut av en skitur i Østerrike. Er ønsket å kombinere Alpene med en billig vinterferie, bør man styre unna de største turiststedene. I tillegg bør man vurdere å legge reisen til utenfor sesongen. Sesongen er hovedsakelig rundt jul og nyttår, og fra februar til mars og påskeferien.

Mayrhofen er en by som ligger i Zillertal-dalen og kan by på priser som ligger under de dyreste stedene. Dette er et skisted som vil passe godt for både barnefamilier og dem som er ute etter uteliv. Du kan booke deg inn på hoteller med høy standard, og som koster deretter. Eksempler er Hotel Rose, Hotel Strolz og Hotel Theresia. Du kan også leie leiligheter eller feriehus i området. Hvis dere går flere sammen, kan det være trivelig å leie leilighet eller hus i Mayrhofen. Et annet alternativ kan være bed and breakfast som for eksempel Landhaus Matthias, et mindre overnattingssted, men også rimeligere enn hotellene. Mayrhofen kan by på kilometervis med skibakker, shoppingmuligheter og flere restauranter og barer som piffer opp kveldslivet i området.

Söll ligger i et av de største skiområdene i Østerrike, SkiWelt. Her kan du også finne rimeligere heiskort og overnatting. Det er også et sted som ligger svært sentralt i forhold til alle bakkene som ligger i området.Så om du virkelig ønsker å prøve ut flere forskjellige bakker i løpet av oppholdet, er Söll et godt alternativ. Schladming er også et rimelig alternativ i Østerrike. Dette er et av skistedene som er godt tilpasset nybegynnere. Her har du kort vei til store fjell med masse bakker.

På de fleste skistedene er det bakker som passer alle, men noen steder er bedre enn andre, også når det gjelder i hvilken grad stedet er tilpasset barnefamilier. Eksempler på skisteder som kan være mer familievennlige enn andre steder er Flachau, Ischgl, Bad Gastein og Saalbach.

Flachau ligger kun én time unna Salzburg, altså ikke langt fra flyplassen. Stedet har også bakker for barn og i tillegg bakker med større bredde, noe som er gunstig hvis dere er flere som kjører sammen – barn og foreldre. Dette er også et godt sted for å oppleve noe som er ekte østerriksk. Bad Gastein har i mange år vært en favoritt blant skistedene i Østerrike hos nordmenn. Dette er et skisted som passer godt for barnefamilier. I tillegg til å passe for barnefamilier, er Saalbach også et sted som er kjent for å tilby heftige afterski.

The local perspective

Høflige østerrikere – lokalt perspektiv

De aller fleste liker å stå på ski i vinterferien. Etter å ha tatt en sydentur i desember, er det godt med en skikkelig skitur. Det er mange grunner til å velge Østerrike – barnevennligheten, det enorme utvalget av skisteder å dra til, mulighetene for et heftig afterski og ikke minst det at Østerrike er et snøsikkert land. Et land som dekkes av så mye alpefjell har alltid et sted med snø på. Her kan du velge mellom ekte østerrikske småbyer, eller mer sesongbetonte steder – stillere om sommeren, men full fart om vinteren. Uansett bør du undersøke i god tid i forveien hvor du ønsker å dra, hvilken type by du vil besøke og hvilke aktiviteter og opplevelser du kan få der. Kanskje valget faller på en liten småby som er genuin østerriksk, der du vil treffe den samme hotelleieren eller den samme restauranteieren år etter år. Eller du ønsker den mer internasjonale varianten med shopping og mer storbypreg. Det at du er godt forberedt, kan gi deg gode priser på overnatting og heiskort, eller kan gjøre at du har mulighet til å legge skiferien utenom sesongen.

Østerrikere karikeres ofte som trauste, konservative og høflige mennesker. Om det ikke er nøyaktig slik, så kan det være gunstig å ha det i tankene om du velger en småby eller et overnattingssted som har mindre internasjonalt preg. Østerrike har en lang og tradisjonsrik historie, og om du en gang velger å besøke landet for en annen grunn enn å gå på ski, så kan du få en helt annen innsikt i landets kultur og befolkning.

Alt du trenger for en vellykket skiferie i Østerrike er innen rekkevidde – fantastiske, snøsikre bakker, helt utrolig natur, enormt utvalg av skisteder og legendariske afterski-steder. Moro blir det helt sikkert!

Afterski i Østerrike

Saalbach er et skisted der du kan oppleve pulserende afterski. Det er nesten slik at du ikke har tid til å sove. Steder som Hinterhag Alm gjør sitt beste for å holde deg oppe til sent på natt ved å gi deg blant annet lokal ompa-musikk og gamle klassikere. Her er det bare å sette fra seg skiene, henge av seg ytterjakka og nyte et sted som av mange kalles Alpenes afterski-sted nummer én. Castello og et titalls andre steder byr også på afterski og muligheten til å slippe seg løs.

St. Anton er et av de mer kjente skistedene i Østerrike. Her finner du også Krazy Kanguruh og MooserWirt, to legendariske afterski-sted. Dette er langt fra det eneste stedet for afterski. I mange år har St. Anton vært et yndet feriemål for alle som ønsker fantastiske skiopplevelser. Med over 280 kilometer med løyper og over 80 heiser kan du kjøre nye løyper hver dag. Spenn på deg skiene, ta på deg hjelmen og sus nedover nydelige nypreparerte bakker og surf deg gjennom dagen. Kvelden tilbringer du på et av de mange afterski-stedene. Om du ønsker å ta en dags pause fra skikjøringen, kan du dra på shopping eller bare nyte en avslappende dag på en av kaféene eller restaurantene. Og hva med kvelden? Etter en rolig dag har du sikkert ladet batteriene nok til å holde ut til afterski. Neste dag bærer det opp i bakken.

Til slutt må Kitsbühl nevnes. Dette er en klassiker og et velkjent skisted med mengder av preparerte løyper å boltre seg i. På blant andre The Hahnenkamm Pavilion kan man dra på afterski. Her er sjansen stor for at det blir ganske livlig, spesielt i helgene. En sikker vinner for de som virkelig vil slå ut håret! Er du av den roligere typen, anbefales det å ta turen til klassiske te-rom på Praxmair og Kortschak café.