Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Trondheim

Intro

Trondheim som shoppingdestinasjon

Trondheim er ikke bare en historisk og arkitektonisk interessant by, den er også et spennende reisemål for de som er interesserte i bruke tid på shopping i Trondheim. Byen har blant annet flere kjøpesentre og et stort utvalg av butikker å by på, og uavhengig av om du er ute etter klær, sko, møbler, elektronikk, antikviteter eller noe annet vil du lett kunne finne noe for deg og din smak i Trondheim. Det som i tillegg er så fint med Trondheim, er at byen ikke bare er svært sjarmerende, men den er dessuten liten i utstrekning, slik at du lett kommer deg rundt til fots. Du trenger dermed ikke å bruke mye tid på å ta offentlige transportmidler fra ett shoppingområde til et annet eller fra ett kjøpesenter i Trondheim til et annet. Og skulle du likevel bli sliten i føttene på veien, er det bare å sette seg ned på en av de mange hyggelige kafeene og samle kreftene før du fortsetter shoppingrunden i sentrum av denne flotte byen eller i områdene rundt.

continued

Har du tid og krefter til overs i løpet av eller etter en lang dag med shopping i denne hyggelige byen, kan du dessuten utforske noen av Trondheims mange interessante severdigheter. Du kan for eksempel ta deg en tur innom Nidarosdomen på veien tilbake mot Torvet fra Bakklandets forretninger. Rett ved denne majestetiske kirken fra 1100-tallet ligger dessuten Erkebispegården fra middelalderen, som også er vel verdt et besøk. I tillegg kan du ta turen innom Stiftsgården fra 1700-tallet, som ligger like ved de mange butikkene i Nordre gate. Har du et enda mer energi igjen, kan du ta med deg handleposene dine og sette deg på en båt fra bryggen til den sjarmerende Munkholmen, hvor det har ligget både et kloster og et fengsel. Her kan du slappe av, ta deg en dukkert i havet og nyte et bedre måltid og noe godt å drikke før du drar tilbake til butikkene i Trondheim sentrum. Det er liten tvil om at du vil sove godt etter en hel dag fylt med både shopping og sightseeing i en av Norges flotteste byer!

Top things to Do

Utforsk populære og spennende butikker i Trondheim

Nordre gate er Trondheims viktigste handlegate og et godt startsted for utforskningen av byens shoppingtilbud. Langs denne sentrale gaten og i sidegatene finner du en rekke klesbutikker og andre typer butikker i tillegg til flere steder hvor du kan ta deg noe å spise eller drikke. Er du mest interessert i de rimeligste og mest kjente kleskjedene, kan du for eksempel ta turen til den vestlige delen av Thomas Angells gate, mens noen av de mer eksklusive klesforretningene i byen befinner seg i den østlige delen av samme gate. Det er uansett de mest kjente merkevarene du finner i disse gatene, og om du er ute etter noe mer spesielt, bør du heller sette kursen mot andre områder.

Ett av disse områdene er Mellomveien, som ligger øst for sentrum, og hvor du blant annet finner den unike klesforretningen Kamelones, som byr på flotte klær og tilbehør som du ikke finner maken til andre steder i byen. Er du opptatt av miljø og gjenbruk, er dette det rette stedet for deg.

På den andre siden av Nidelva og i sentrum finner du en annen spennende og spesiell forretning: Tante Isabel. Her kan du få kjøpt brukte klær og mer eller mindre alt mulig annet. Dette er som et lite skattkammer hvor du kan gjøre mange kupp.

Ikke langt unna finner du dessuten Husfliden Trondheim, som passer utmerket for deg om du er ute etter tradisjonell norsk design. Forretningen byr på alt fra strikkede plagg til tilbehør til bunaden og er vel verdt et besøk, selv om du bare vil kikke.

Er du mer opptatt av interiør og design, bør du ta deg en tur innom Norway Designs, som byr på et variert utvalg av nordiske designvarer. I samme gate, Olav Tryggvasons gate, og i områdene rundt denne og Fjordgaten finner du også en rekke andre interiørbutikker som byr på alt fra store varer til mindre tilbehør til hjemmet.

Mer spesielle interiørbutikker og antikvitetsforretninger finner du i det trendy området Bakklandet, som ligger øst i byen, og som i tillegg er fylt med en rekke spennende design- og vintagebutikker som det gjerne er flere designere som står bak i fellesskap. Nedre Bakklandet og Øvre Bakklandet er i den forbindelse noen av de mest interessante gatene, og du kommer deg til disse ved å spasere over Gamle Bybru.

Har du dessuten behov for å kjøpe en eller flere elektroniske artikler mens du befinner deg i Trondheim, finner du noen butikker som kan være av interesse i Fjordgaten. Ellers ligger det også ulike elektronikkforretninger spredt rundt omkring i byen, og de største butikkene befinner seg ofte på et kjøpesenter. Har du en spesiell eletronikkforretning i tankene, kan det lønne seg å søke opp denne på Internett på forhånd for å se hvor eksakt i byen den befinner seg.

Trondheim er forsåvidt en liten by så du kan enkelt nå de fleste butikkene fra ditt hotell i Trondheim, noe som er veldig greit når du har vært ute å handlet hele dagen.

Mat- og drikkerelaterte butikker i Trondheim

Det finnes naturligvis en rekke spise- og drikkesteder i Trondheim hvor du kan sette deg ned og nyte et lekkert måltid eller en forfriskende drink eller øl. Du kan imidlertid også kjøpe med deg mat og drikke fra ulike utsalgssteder i byen. Du kan for eksempel dra til Ravnkloa Fiskehall i Munkegata, hvor du kan få tak i fersk fisk og andre delikatesser som kjøttprodukter og ost, i tillegg til at du kan spise ferdig lagede retter på stedet.

Er du glad i søtsaker og sjokolade, bør du i tillegg ta deg en tur innom butikken Cielo, som har flere utsalgssteder i byen, og som byr på nydelige sjokoladebiter i ulike fasonger. I Thomas Angells gate finner du også en butikk som selger deilige søtsaker.

Fra tid til annen arrangeres i tillegg Bondens Marked på Torvet i byen. Dette markedet kan by på et interessant innblikk i norske produkter og er noe du absolutt bør få med deg om du har muligheten til det. Om sommeren kan du dessuten oppleve Trøndersk Matfestival i byen. Dette er en lokalt rettet festival som tilbyr mat og drikke produsert i Trøndelag, i tillegg til en god stemning og mye liv og røre.

Sommeren 2015 fikk Trondheim dessuten sin egen mathall som ligger i Bøndenes Hus, hvor du kan kjøpe en rekke ulike mat- og drikkevarer fra Trøndelag og resten av landet. Det tilbys dessuten servering her, slik at du kan nyte noen av de lokale delikatessene på stedet.

 

Did you know that?

Visste du at ...

...Trondheim var landets første hovedstad og i dag er det viktigste handelssentret i Sør-Trøndelag?

The local perspective

De lokale innbyggerne foretrekker gjerne byens kjøpesentre

Selv om det er hyggelig å traske rundt fra butikk til butikk i gatene i Trondheim sentrum, foretrekker mange av de lokale innbyggerne i Trondheim å handle på et kjøpesenter. Der har man alt på ett sted, slik at man slipper å gå så langt og bli altfor sliten i føttene, og shoppingopplevelsen hemmes heller ikke om det skulle regne ute.

Trondheim har nok av spennende kjøpesentre i ulike størrelser, og i sentrum av byen kan du for eksempel ta turen til Trondheim Torg. Dette store senteret har alle de mest populære klesforretningene i tillegg til flere elektronikkforretninger, spisesteder, kafeer med mer. Det ligger dessuten i kort avstand fra shopppinggaten Nordre gate, slik at du kan utforske sistnevnte hvis du ikke finner det du er på utkikk etter på senteret.

Litt utenfor sentrum i østlig retning ligger det et annet interessant og nyere senter som også er populært blant de lokale innbyggerne: Sirkus Shopping. Her finner du ikke bare en rekke klesforretninger for enhver smak og ethvert behov, men også mange andre typer butikker, spisesteder og helsefasiliteter.

Like i nærheten av dette befinner dessuten et av denne regionens største kjøpesentre seg: City Lade. Dette store senteret , som nylig stod ferdig som byens shoppingsentrum, passer utmerket for deg hvis du vil ha det beste utvalget på ett og samme sted. Du kommer deg dessuten enkelt og greit hit med bil eller buss fra sentrum av byen, eller du kan spasere de få kilometerne hit.