Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Harrods

Intro

Det sagnomsuste kjøpesenteret

Harrods er et nærmest sagnomsust kjøpesenter i Knightsbridge, vest i London. Harrods vestlige beliggenheten indikerer at dette er et eksklusivt varemagasin, likevel er eksklusivt nesten en underdrivelse. Her snakker vi pompøs, barokk arkitektur og overdådig utsmykning. Bygget ble påbegynt allerede i 1849, men da var det bare en enkel kolonialbutikk. I dag er Harrods en shoppingfavoritt blant turister som besøker London. Etter hvert ble flere og flere eiendommer innlemmet under navnet og virksomheten Harrods, og det er vanskelig å si om Harrods vokste sammen med nabolaget eller om det var nabolaget som vokste sammen med Harrods. I 1901 ble fasaden gjenstand for en storslått ombygging, og Harrods ble stolt innehaver av Storbritannias første heis. Mye har skjedd siden den gang, og i dag er området et av de beste shoppingområdene i London.

continued

Harrods i London er et nærmest myteomspunnet shoppingmekka for alle med eksklusiv smak og vilje eller evne til å betale ekstra for det. Fra øyeblikket du går inn fra gaten med alle turistene, forbi de stramme vaktene og inn i himmelportene, føler du deg spesiell. Hvis du vil føle deg ekstra spesiell, kan du booke din egen personlige shoppingassistent, og dermed være i godt selskap med Londons internasjonale A-lag av kjendiser. Selv om du bare har kapasitet til å vindusshoppe, vil du aldri glemme opplevelsen. Kanskje ser du en kjendis som prøver å gjemme seg bak mørke solbriller, eller kanskje blir du bare stående og beundre interiøret, arkitekturen eller helt enkelt størrelsen på denne enorme kjøpskatedralen. Ikke bare kan du starte en bli-ny-prosess fra innsiden-ut, men du kan også oppgradere hjemmet ditt. Og samtidig være sikker på at alt du kjøper, vil være av ypperste kvalitet, med de beste garantier.

Top things to Do

Harrods London

I dag er Harrods sin grunnflate på hele 18 000 m2, mens salgsarealet er faktisk i overkant av 80 000 m2. Syv etasjer og 330 avdelinger lokker med varer fra absolutt øverste hylle av luksusgoder. Assortimentet strekker seg fra eksklusiv klesdesign til hjemartikler og det nyeste innen teknologi. Underveis i shoppingen kan du velge mellom 28 forskjellige restauranter i toppklasse eller avkobling i The Penthouse: en toppsuite som byr på ro, luksus og vakre omgivelser. Harrods rommer med andre ord mye, og Harrods er heller ikke bare et spektakulært kjøpesenter, du har også Harrods Bank, Harrods Estates, Harrods Casino, Harrods Aviation og Air Harrods, som faller inn under Harrods Group.

Det beste fra Harrods

Harrods oser av stil, kvalitet og finesse. Det er kanskje innen mote- og tilbehørsseksjonen du kan forberede deg på å finne de beste kjøpene. Harrods favoriserer heller ikke noen av kjønnene – butikkene er jevnt fordelt mellom han og henne. Ønsker du for eksempel en ny dress, med belte, skjerf, solbriller og matchende mansjettknapper og armbåndsur? Da er du en drømmekunde for Harrods. Velg mellom merker som Armani, Versace, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren og Burberry. Gå ut igjen og se like posh ut som David Beckham, og hvis du ikke skulle klare å bære med deg alle nyervervelsene – ja, da kan du kjøpe en ny koffert på veien ut. Misforstå rett: du trenger ikke komme ut igjen og se ut som verken en businessmann eller som David Beckham, du finner noe for nesten enhver smak på Harrods. Det er likevel mest utvalg for målgruppen ”gentlemen”. Når det er sagt, kan du gjøre mange kupp innen ”casual”- og ”streetsmart”-segmentet også. Badetøy er omtrent så sporty som det blir på Harrods, så du bør derfor ikke forvente å finne mye sports- og fritidstøy, med mindre du er villig til å tøye litt på konseptet.

Er du en ung eller eldre kvinne på Harrods, er det heller ingen hemmelighet at du vil komme til å trives ekstremt godt. Alle jenters bestevenner, som sko, smykker, parfyme og designerkjoler er såpass godt representert at du vil bli nødt til å komme tilbake, igjen og igjen. Uansett hvor mye tid eller budsjett du har til rådighet. Harrods tilbyr en komplett makeover fra innerst til ytterst, fra topp til tå. Start for eksempel med å finne nytt undertøy, akkompagnert av det beste innen makeup, kosmetikk, negler- og hårprodukter. Eller hva med et nytt ankelsmykke? Fortsett deretter bli-ny-prosessen med å finne nye bukser, et frekt skjørt eller en kjole. Velg en jakke eller egnet cardigan, før du runder av med å finne en ny veske til dine kjæreste eiendeler på Harrods.

Du bør naturligvis også sørge for å lete litt etter de helt unike skattene, og det skal i hvert fall ikke stå på utvalget når det kommer til tilbehør. Hatter, vesker, klokker, belter, skjerf, solbriller, hansker, lommebøker. Med merker som Victoria Beckham, Burberry, Stella McCartney, MAxMara, Michael Kors og Armani vil du i tillegg bli et levende skilt på god smak og romslig budsjett. Harrods tilbyr også det aller beste, siste og hotteste innen skjønnhetsprodukter, og hvis du vil ta varige grep på skjønnheten, kan du også kjøpe med deg den riktige maten. Alt fra helsebringende te, til patéer og kaviarer er å finne innen varehusets vegger. Mat er faktisk såpass viktig for Harrods at de arrangerer jevnlige matbegivenheter og legger ut månedens oppskrift på hjemmesidene sine. Frykt ikke: Du kan også finne de fineste dråpene å skylle ned maten med. Eller oljen til brødet ved siden av, for den saks skyld. Handler du mat som du ikke helt vet hva du skal gjøre med, kan også Harrods være behjelpelig med å gi deg alt du trenger av kjøkkenredskaper og artikler til hjemmet. Trenger du å oppgradere forut for ditt neste middagsselskap, kan du også finne alt du trenger av praktiske artikler og pynteartikler til hjemmet. Hvis mannen din begynner å kjede seg underveis, og han kanskje er mer opptatt av teknologi, er det også noe å glede seg over. Om ikke utvalget er stort, kan han i hvert fall finne et nytt designer-headset eller nye skinnetuier til iPaden eller iPhonen sin. Du kan også oppfordre han til å finne en ny skjeggbalsam, en ny parfyme eller en fuktighetskrem. Harrods differensierer nesten ikke på kjønnene, til og med ikke når det kommer til skjønnhetsprodukter. Her er det helt ok å være metroseksuell og kjøpe selvbruningskrem.

Did you know that?

Visste du at …

… det på gode dager kan være såpass som 300 000 kunder på Harrods?

… Harrods har 5000 ansatte fra over 50 forskjellige nasjoner? (Kilde)

… Harrods har solgt alligatorer og løver?

Hvorfor velge Harrods fremfor annen shopping i London

Merkevarekonkurransen er såpass sterk på Harrods, at du kan også være sikker på at selgerne og de butikkansatte vil yte service til fingerspissene. Det er en ære og et privilegium å få være representert hos Harrods, denne stoltheten vil du også kunne se hos de ansatte. Samtidig er ikke Harrods bare et utsalg, de tar shopping – som en opplevelse – helt på alvor. I toppetasjen er det mulig å slappe av i en luksussuite underveis i shoppingen, slik at du kan samle krefter for det som kanskje blir ettermiddagens siste kjøpsfremstøt. I motsetning til kantinematen du blir tilbudt på andre kjøpesentre, konkurrerer de nesten 30 forskjellige restaurantene kontinuerlig om å gi deg den perfekte matopplevelsen. Det er noe helt annet å shoppe i fem timer hvis du kan nyte en utsøkt tre-retter underveis, og samtidig bli forbløffet over smak, garnityr og estetikk. Som turist blir du også ivaretatt. På veien ut kan du gå innom Harrods egen suvenirbutikk, for Harrods handler tross alt ikke bare om shopping, men om en opplevelse for livet.

Praktisk info om Harrods

Det er nesten like mange ute i gatene som knipser bilde av Harrods som det er mennesker inne. Det forteller litt om statusen Harrods har, både blant innfødte og turister. Varehuset ruver majestetisk over deg, og alle de barokke ornamentene fanger interessen din gang på gang. Du vil kanskje føle deg fremmed, nesten ikke verdig et besøk, men vit at Harrods ønsker de fleste velkommen.

Husk også på åpningstidene, som er fra 10.00–18.00 fra mandag t.o.m. tirsdag og fra 10.00–19.00 t.o.m. lørdag. Sommer- og vintersalget er verdt å merke av med store kryss i kalenderen, men det er fullt mulig å gjøre gode kjøp ellers i sesongen også.