Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Kiel

Intro

Utforsk shoppingdestinasjonen Kiel

Kiel er en populær destinasjon for nordmenn som vil på shoppingferie. Shopping i Kiel er synonymt med et stort utvalg av internasjonale butikkjeder, vintagebutikker, luksusbutikker, stilfulle motebutikker og tyske butikkjeder med billige klær, sko og tilbehør. Kiel byr på store kjøpesentre hvor du finner det meste du trenger og sjarmerende handlegater.

Frister det med en helg i en flott havneby? Kiel er en oversiktlig by hvor man lett finner det man ønsker innen shopping, kjøpesenter og spennende butikker. I Kiel er det lett å finne fram blant kjøpesentre og småbutikker. Så én ting er i alle fall sikkert, du reiser garantert fra Kiel med kofferten full av gode kjøp! Her er din guide til hvordan du sikrer deg den beste shoppingopplevelsen i Kiel!

continued

Kiel er en by som byr på my annet enn butikker og kjøpesentre, i mellom shopping-slagene kan for eksempel ta deg en tur langs standen og promenaden. Er det sommer og fint vær er det faktisk utmerkede bademuligheter både i Falckenstein og Shilksee. Langs stranden i Strande, kan du oppleve fantastiske seilbåter og sitte å nyte en kopp kaffe på en nærliggene kafé mens du ser på surferne leke seg på bølgene. 

Tilbake til shopping - når man skal på handle i Kiel, en by som på ingen måte er liten, kan det være greit å lese litt om de mange mulighetene i byen. Nedenfor får du noen gode tips, som bidrar til at du får mer ut av shoppingturen din til Kiel.

 

Top things to Do

Gode tips for shopping i Kiel

Kjøpesenter i Kiel

Dersom du foretrekker nærhet mellom butikker og å handle under tak, er kjøpesenter i Kiel perfekt for deg. Det er en rekke kjøpesentre med et stort utvalg av butikker i Kiel. Her finner du det hjertet måtte begjære av klær, sko og tilbehør. Men vær obs, ofte kan det være vanskelig å bruke bankkort i Kiel, så for å få fullt utbytte av shoppingen kan det være lurt å ta ut kontanter. Åpningstidene på butikker og kjøpesentre er tilsvarende som vi kjenner fra Norge. Det er ikke vanlig med søndagsåpne butikker, men én gang i måneden holder de fleste butikker søndagsåpent – det er imidlertid unntak. Kjøpesenteret på sentralbanestasjonen holder åpent hele året og tilbyr shopping og mat til shopping- og reiseglade.

Det kan være et greit utgangspunkt å starte shoppingen i kjøpesenteret Sophienhof. Dette shoppingsenteret ligger i Sophienblatt 20, midt i hjertet av Kiel. Her finner du 120 butikker som byr på det meste du skulle trenge. Kjøpesenteret har internasjonale butikker med kjente merkeklær og tyske kjeder, som Rossmann, som selger det du skulle trenger av sminke og toalettsaker – til en billig penge. Kjøpesenteret har i tillegg interiørbutikker, et godt utvalg av sko og tilbehør. I andre etasje av kjøpesenteret finner du en stor elektronikkbutikk, og kjøpesenteret har en liten torghall kalt ”Sophies” hvor du finner en rekke delikatesser.

Om du går videre så finner du det typiske varehuset Karstadt på høyresiden. Her finner du et bredt utvalg av parfyme, sminke og tilbehør. I kjøpesenterets underetasje finner du flust av klær og sko. Karstadt har et godt utvalg av både tyske merkevarer og internasjonale merker, så her bør det være noe for enhver smak og lommebok.

Et annet kjøpesenter i Kiel som er verdt din oppmerksomhet, er Citti Markt Kiel i Mülhendamm 1. På 35 000 kvadratmeter kan du boltre deg i over 80 butikker, som selger alt fra moteklær, sko, interiør og elektronikk til leker. Kjøpesenteret ligger litt utenfor bykjernen, og det er enklest å komme seg hit ved å ta taxi. Fra bykjernen i Kiel tar denne turen rundt 10-15 minutter og koster ikke mer enn cirka € 10. Men husk at de færreste taxier i Kiel tar kort, så det kan være lurt å ta ut kontanter på forhånd. Citti Markt er et typisk tysk kjøpesenter hvor du finner et godt utvalg av matbutikker, sportsbutikker og klesbutikker. Dette er et yndet sted blant de lokale, med lave priser og stort utvalg. Her kan du garantert gjøre noen kupp!

Gågaten i Kiel

Holstenstrasse er en populær handlegate i Kiel. Fra kjøpesenteret Karstadt går det en rulletrapp til gågaten, så her ligger alt til rette for at du skal finne fram. Holstenstrasse byr på en koselig atmosfære. Her kan du tusle rundt blant en rekke spesialforretninger, skobutikker og klesbutikker. Dersom du ønsker å ta en pust i bakken kan en av de mange kafeene i gaten være perfekt. Her kan du nyte den avslappende atmosfæren, se på mennesker og ikke minst unne deg et stykke kake – Kiel har nemlig en rekke konditorier som byr på fantastiske kaker.

Dersom du er interessert i vintage og secondhand shopping i Kiel bør du besøke Welt Gewand Vintage-Wear, som ligger i Küterstrasse 7-9. Butikken finner du ved å ta til venstre ved kirken i Holstenstrasse, går til neste veikryss og tar dernest til venstre. Her finner du et gedigent utvalg av klær, sko og tilbehør. Her kan du finne designerklær til en billig penge eller plagg som ingen andre har. Dette er et skattekammer uten like så her bør du sette av god tid til å gå gjennom rekkene av stativer.

Om du går videre nedover Holstenstrasse kommer du til Däniche Strasse. I begynnelsen av gaten finner du et stort parfymeri. Her har de et godt utvalg av parfymer fra både kjente merker og merker som ikke selges overalt. Så her er det gode muligheter for å gjøre et godt kjøp! Videre består Däniche Strasse av en rekke eksklusive luksusbutikker med designerklær av høy kvalitet. Denne gaten i gamlebyen av Kiel er et absolutt høydepunkt. Her går du mellom gamle vakre bygninger i fantastisk utførelse med mange detaljer. Om du liker klær og varer av høy kvalitet er dette absolutt et shoppingområde for deg!

Dersom du fra Holstenstrasse går til venstre gjennom byparken kommer du til Die Arkaden på Holtenauer Strasse. Dette er et shoppingområde med mange butikker på hver side av passasjen. Her finner du en rekke butikker som selger moteklær, sko, smykker og annet tilbehør. En butikk som er verdt å trekke frem er den fantastiske te- og keramikkbutikken Jasmine, som har et stort utvalg av ulike tetyper – så her vil du garantert finne te for enhver anledning og i enhver smak.

Did you know that?

Visste du at …

… Kiel har Tysklands eldste gågate? Siden 1953 har Holstenstrasse tilbudt tyskere og andre besøkende et rikt utvalg av butikker, kafeer og restauranter i en bilfri gate.

… Kiel årlig arrangerer seilregatta? Kieler Woche er en seilregatta og folkefest som arrangeres den siste uken i juni hver år. Regattaen har blitt arrangert årlig siden 1882, med unntak av årene med krig. Seilregattaen har årlig 5000 regattadeltakere som fordeler seg på rundt 2000 seilbåter. Årlig besøkes den ukes lange festen av tre millioner skuelystne.

… Kiel er fast tilholdssted for skoleskipet ”Gorch Fock”? Dette er en seilbåt som har vært på sjøen siden 1958 og tilhører den tyske marinen. Skipet er gjennom sine reiser i verden blitt en ambassadør for Tyskland, og var blant annet representant for Tyskland under verdensutstillingen i New York i 1964. Gallionsfiguren som pryder skipets baug er en stilisert albatross.

… Kiel har en av verdens mest trafikkerte skipskanaler? Kielkanalen som binder sammen Østersjøen ved Kiel til Elben i Brunsbüttel gjør det enklere for skip å komme ut i Nordsjøen. Kanalen ble ferdigstilt i 1895 og innviet av daværende keiser Vilhelm I. Tidligere het kanalen Kaiser-Vilhelm-kanal, men etter andre verdenskrig ble navnet endret til Kielkanalen eller Nord-Ostsee-Kanalen på tysk. Kanalen er 98 kilometer lang og tillater skip med opptil 32,5 meters bredde å passere. (Kilde)

The local perspective

Tips fra innbyggerne

Dersom du er ute etter typisk tyske ting uten å måtte betale for mye, bør du ta turen innom butikkene som ligger i de mange små sidegatene. I disse butikkene finner du ofte unike plagg til en fornuftig pris, og det er dette som gjør disse butikkene så populære blant innbyggerne i Kiel.

Kiel er en vakker havneby som det er lett å få oversikt over. Den er perfekt for deg som liker shopping og det maritime. Shopping i Kiel byr på en rekke kjøpesentre og småbutikker, som er populære blant lokalbefolkningen, hvor du kan finne unike varer og suvenirer til å ta med deg hjem til Norge. Tyskerne er både hyggelige og kan mye om god mat og øl, så det er absolutt verdt å smake hva de har å by på!

Strender og andre aktiviteter i Kiel

Dersom du trenger litt rekreasjon i Kiel, anbefales det å gå en tur langs stranden og promenaden eller sette seg ned i en strandstol langs sjøkanten. Er det sommer og fint vær er det utmerkede bademuligheter både i Falckenstein og Shilksee. Begge er populære blant barnefamilier siden det er langgrunt noe som gjør badingen til en tryggere fornøyelse. Fra Falckenstein har du panoramautsikt mot Kiels innseiling, så du kan se skipene som kommer inn til havn på nært hold.

Å gå langs stranden i Strande byr på et flott syn. Langs havnen står en rekke fantastiske seilbåter og fiskebåter. Ved godt og vindfullt vær er stranden et yndet minglested for surfere, og du kan slappe av på en nærliggende kafé mens du ser dem surfe på bølgene. En gåtur langs promenaden tar deg til Fyret i Bülk. Dette er et vernet område som det er verdt å få med seg i løpet av shoppingoppholdet.

Om du er interessert i krigshistorie bør du få med deg Marine Ehrenmal Laboe, som på norsk betyr ”marineminnesmerket i Laboe”. Dette er et minnesmerke for tyske marinesoldater som falt under første verdenskrig. Tilhørende er et 72 meter høyt minnetårn. Å ta turen opp i tårnet er absolutt verdt det, og fra toppen har du fantastisk utsikt over Kiel og innseilingen. I etterkant av andre verdenskrig er det blitt et minnesmerke for alle tyske sjømenn som falt under både første og andre verdenskrig. Like ved finner du ubåten U995 som tjenestegjorde under andre verdenskrig og i etterkrigstiden ble brukt av den norske marinen. Her kan du lære mer om livet på ubåten og besøke det tilhørende museet.