Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Dubai

Intro

Dubai - et shoppingeldorado

Dubai er en av verdens mest raskest voksende by, en pulserende verdensmetropol og den største av de syv arabiske emiratene. Landets geografiske beliggenhet, dets økonomiske utsikter og tax free-muligheter har gjort storbyen Dubai til et sentrum og en område for business, turisme og underholdning. En av byens største attraksjoner er faktisk nettopp shopping.

Om du har tenkt deg til Dubai for shopping, vil du derfor kunne oppdage et shoppingeldorado her utenlike.Det er et stort utvalg av varer og butikker i Dubai, både innendørs og utendørs kjøpesentre, i tillegg til en mer tradisjonellsouk og større designeroutlets.

continued

Dersom du planlegger å dra på shopping i Dubai, vil du ikke bare kunne oppleve verdens største kjøpesenter og den årlige shoppingfestivalen, men også kunne få med deg en rekke andre spennende attraksjoner. Du kan blant annet ta turen til toppen av verdens høyeste bygg. I bygget er det et bredt utvalg av gode og trendy restauranter. Det finnes et stort antall hoteller av ulike prisklasse og nivå. Det er for eksempel her i Dubai verdens eneste 7-stjerners hotell er bygget.

For å oppleve den beste shoppingen i Dubai, finner man det beste utvalget i de mange kjøpesentrene rundt om i Dubai. Om ikke annet så bare for å oppleve kjøpesenteret med alle butikkene. For bare inne i Dubai Mall finnes hele 12-1300 butikker. Det er nesten umulig å rekke over alt, men en smart planløsning hjelper deg å finne det du skal ha. Alle butikker av samme slag samlet i samme gate, med egne gater dedikert barnebutikker, til dameklær, til interiør, sport og elektronikk, for å nevne noe.

Top things to Do

Shoppingguide Dubai

Kjøpesenter Dubai

Mall of the Emirates er kanskje det mest kjente av de mangekjøpesenter i Dubai. Dette bygget rommer 520 butikker, foruten skibakke og fornøyelsespark, 85 restauranter og kafeer, samt hotell. Et annet stort kjøpesenter er Ibn Batuta. Her kan du handle varer fra flere land, i ulike avdelinger. Her selges kinesiske varer, persiske, egyptiske, tunisiske, samt varer fra India. I Deira City Center finner du kjente, internasjonale merkevarer og dette er et av de mest populære kjøpesentrene i emiratene. Wafi City er egyptisk inspirert og rommer rundt 200 butikker, og er blant de mer elegante stedene å shoppe i Dubai. Nede i kjelleren finnes en arabisk-inspirert souk, som er ordet de bruker for marked.

Designshopping

Chanel, Dior, Hermes – er du ute etter designshopping i Dubai, kan du finne det du måtte ønske deg. Uansett hva du er ute etter, eller hvilket designmerke du måtte være på jakt etter, kan du finne det på shopping i Dubai. Det gjelder selvsagt ikke bare klær, men alt hva hjertet begjærer av klokker, smykker, sko, vesker og andre assesoarer. Og har du lyst å bli kjent med nye merkevarer, har Dubai også en arena for nye, lokale motedesignere.

Billige alternativer

For billig shopping i Dubai, kan du dra tilKaramaSouk. Her finner du for eksempel rimeligere skinnvarer, og man kan gjøre gode kjøp på gull, diamanter, tekstiler og krydder. Dubai Outlet Mall ligger ved Dubailand. Det er mange kjente butikker med designer outlet og muligheten for gode kjøp. Men det aller heteste tipset for den som vil shoppe i Dubai, er den store shoppingfestivalen. Shoppingfestivalen arrangeres i januar hvert år. Da er det mange konserter og andre opplevelser som man kan få med seg, i tillegg til shopping. Men for den shopping glade vil tilbudet med 70 – 80 % rabatt på varer i hele Dubai friste aller mest. Festivalen varer en hel måned til ende, hver januar, så du har god tid til å finne det du vil ha.

Et annet shoppingtips til Dubai er å dra til The Walk Dubai. Dette er den eneste utendørs shoppinggaten i Dubai. Hele to km er dedikert til butikker, kafeer og restauranter.

Did you know that?

Visste du at …

… én av fire kraner verden over befinner seg i Dubai?

… den falskt oppbygde halvøya Palmen har importert nok sand til å fylle Empire State 2,5 ganger?

… Dubai produserer nok olje til å fylle rundt 4,5 olympiske svømmehaller hver dag?

Find things you can do in Dubai

The local perspective

Innbyggernes favoritter

Innbyggerne i Dubai er veldig glade i byens mange markeder, og besøker hyppig markedene for å handle inn forskjellige varer de trenger. Markedene er mye rimeligere enn butikkene i byen, som ofte er mer rettet inn mot turister. På markedene kan du finne nesten alt mellom himmel og jord, fra matprodukter til klær og elektronikk. Det er lov å prute på prisene, og pruting kan hjelpe deg med å komme i kontakt med noen av de lokale selgerne.

Attraksjoner og shopping i Dubai

Å dra på shopping i Dubai er en attraksjon i seg selv, men kjøpesentrene i Dubai kan by på enda mer enn butikker og shopping. På Dubai Mall kan du også få med deg et besøk i et av verdens største akvarium.

Akvariet rommer 10 million liter og 140 arter og er dermed et av de største akvarium i verden. En 48 meter lang tunnel til å gå gjennom gir besøkende 270 graders sikt. Besøkende kan også dra på tur i rundt i akvariet i en båt med glassbunn. På denne måten kan man få en unik opplevelse av vannet under seg. Det er til og med mulig å dra på snorkling og hai dykking i akvariet.

På kjøpesenteret Dubai Mall kan barna også ha det moro på skøytebanen eller de kan besøke et gigantisk dinosaurskjelett. Men kanskje den største attraksjonen av dem alle, er muligheten til å dra opp til toppen av verdens høyeste bygg, Burj Khalifa. Bygget er på hele 828 meter. Her kan du ta heisen opp til observasjonsdekket ”At the Top”. Det lønner seg å bestille billetter på forhånd. Gå heller ikke glipp av den imponerende fontenen utenfor på gateplan. Hver halve time er det show med musikk og vann i fontenen.

Den mest kjente kjøpesenterattraksjonen er nok fortsatt skibakken inne på kjøpesenteret Mall of Emirates. Her kan man leie skiklær og skiutstyr, og leke seg i snøen innimellom shoppingen. Skibakken er altså en del av kjøpesenteret, men også regionens største innendørs fornøyelsessenter. Her kan man også bowle, spille biljard og kjøre gocart.

For et innblikk i den kulturhistoriske siden ved Dubai, kan et besøk på Dubai Museum være et fint alternativ. Her får man lære mer om hvordan Dubai har gått fra å være en beduin-landsby til et globalt senter for finans, handel og turisme. Det er også mulig å besøke byens største moské, JumeirahMosque. Bygget i seg selv er et godt eksempel på islamsk arkitektur, og det tilbys guidede visninger flere ganger i uken.

Dubai Marina er en falsk kanal, og er et fint sted å dra for å se den mer moderne siden av Dubai. Her er det gangvei, mindre butikker, kafeer og hotell. Her ligger også muligheter for shopping i DubaiMarina Mall, med 140 butikker og flere gode muligheter for shopping. Både turister og innbyggere drar til Dubai Marina for å slappe av og hygge seg.

Den berømte halvøya The Palm er en oppbygget ny del av Dubai,hvor du finner noen av Dubais hotteste hotell, trendyrestauranter, bra shopping, vannparker, nattklubb og barer, og mye, mye mer.

Opplevelser i Dubai

I tillegg til gode tilbud om shopping i Dubai, er det også mye fristende badeliv i Dubai. Strendene i Dubai er mange, lange og bærer preg av storbyen. Shopping, restauranttilbud og andre opplevelser ligger og frister i bakgrunnen. Innimellom dukker en kameleier opp og tilbyr rideturer langs strandkanten.

Dubai er også den beste golf-destinasjonen i Midtøsten. Til tross for beliggenheten og klimaet, er golfbanene et syn, med vakkert landskap og flotte klubbhus. Golfbanene i Dubai er ikke bare for golferne – dette er noe alle besøkende bør få med seg.

Vil du oppleve en mer tradisjonsrik side ved Dubai, kan du dra til Dubai Creek. Her kan du se mer av den gamle delen av Dubai. Du kan ta deg en tur på elven, gjerne i kombinasjon med et besøk i souken, på jakt etter gull, diamanter eller krydder.

Har du lyst å oppleve ørkenen utenfor storbyen, finnes en rekke turoperatører som tilbyr utflukter og ulike pakker. Da kan du dra med jeep ut i sanddynene, oppleve ørkensafari, ri på kamel, eller nyte solnedgangen.

Utelivet i Dubai

Etter en lang dag med shopping i Dubai, kan det være greit å slå seg litt løs. Ettersom det er hotellene i Dubai som har alkohollisens, foregår det meste av utelivet nettopp her. En rekke hotell tilbyr trendy barer og livlige nattklubber. Baren 360 ligger ytterst på en pir, er et populært sted å se solnedgangen, og gir utsikt til Dubais Jumeirah Beach Hotel og Burj Al Arab.

MadinatJumeirah har flere barer, restauranter og nattklubb. Her kan du gå fra bar til bar, eller bli fraktet i gondol. N’Dulge nattklubb på Atlantis Hotel er en av Dubais mest populære nattklubber. Her kan man henge i baren eller danse på takterrassen under åpen himmel.

Fredagsbrunsjen er en populær opplevelse i Dubai. For innbyggerne er fredagen som vestens søndag – en dag for hvile. Denne dagen prøver også restaurantene å overgå hverandre med flotte brunsjer og trekker til seg flokker med familier og venner som drar ut for å spise lang lunsj i godt lag. Mange steder tilbyr brunsjbuffet med høyt nivå. Fredagsbrunsj finner du på de fleste hotellene, og det kan være lurt å booke bord på forhånd.