Theme Name

Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Bergen

Intro

Handelsbyen Bergen

Bergen har lange tradisjoner som et handelsknutepunkt, derfor er det også lett å komme seg dit – både med bil, buss, båt eller fly. Kystbeliggenheten og posisjonen som Norges nest største by tilsier at du kan beregne å finne alle mulige butikker i Bergen. Fra unike designbutikker til store kjøpesenter i Bergen eller omegn, som formidler merkene du allerede kjenner og er glad i. Bergen er også interessant som en historisk by.

Du kan glede deg over at Bergen sentrum er et eneste stort shoppingeldorado. I selve hjertet av byen finner du Torgallmenningen, som kan lokke med to store kjøpesentre kalt Galleriet og Exhibition, så vel som mange små butikker. I umiddelbar nærhet finner du også Strandgaten, som har sitt eget kjøpesenter: Kløverhuset. 

continued

Fem minutters gange herfra finner du Bergen Storsenter, og dessuten busstasjonen, som kan ta deg til Lagunen, sør for sentrum, som er et av Norges største kjøpesentre. Det finnes både billig shopping i Bergen og noe for en mer eksklusiv smak. Ønsker du bare å vindusshoppe, er det også mye interessant å se på. Bryggen er et slikt sted som tar deg flere hundre år tilbake i tid, samtidig som du kan finne små suvenirskatter.

Hvis du er på utkikk etter autentisk håndverk med historie, er Bergen stedet. Bysentrum er også forholdsvis lite, så det er fullt mulig å bare bruke beina eller enkel kollektivtransport mellom kjøpesentre, butikker og outlets i Bergen.

Top things to Do

Det beste av shopping i Bergen

Kjøpesenter Bergen

Det kan være et bra utgangspunkt å starte med kjøpesentrene i Bergen. Det største kjøpesenteret i sentrum er Bergen Storsenter, med nærmere 70 butikker. Her finner du herre- og damemote, mange forskjellige servicetilbud, vinmonopol og apotek. Det er også mange muligheter for å stille sulten underveis, noe du kan komme til å trenge hvis du for eksempel tar turen innom impulskjøpsmekkaet Clas Ohlson. Helt i sentrumskjernen finner du Galleriet, som er et allround-kjøpesenter med over 70 butikker. I tillegg til å dekke de fleste impulser og behov, kan du til og med ta en pause på deres eget kunstgalleri!

Nedover mot Bryggen finner du Kløverhuset, som i tillegg til å være Bergens eldste kjøpesenter også går for å være Bergens fremste motehus. Vær derfor forberedt på både eksklusivitet og ekspertise. Exhibition, også i sentrum, er Bergens ferskeste tilskudd av kjøpesentre. Det vil du merke på både utforming og arkitektur. Exhibition byr på mange gode tilbud innen opplevelser, velvære, merkevarer og nisjebutikker. Restauranten i toppetasjen er også en opplevelse, innimellom oppdagelsesferden fra butikk til butikk. Hvis du derimot virkelig ønsker å svømme i utvalg, bør du foreta en tur til Lagunen, rett sør for Bergen sentrum. Bare husk å beregne god tid, for her vil du komme til å finne alt du trenger og ikke trenger av klær og sko, hjem og hobby, mat og drikke, sport og fritid, helse og velvære og servicetilbud.

Selv om det ikke er langt å reise, er Lagunen typisk verdt en dagstur, eller i hvert fall en formiddagstur. Hvis du nå tenker at Bergen bare har kjøpesentre, tar du feil. Fortsatt innen gangavstand i sentrum, har du utallig mange forskjellige nisje- og designbutikker, suvenir- og gavebutikker og forskjellige markeder som popper opp med jevne mellomrom. Du bør virkelig ta deg god tid i sentrum, og utnytte de korte avstandene. Følg intuisjonen og oppsøk de trange smauene, parallellgatene og tverrgatene. Gå til du tror du har mistet sporet, så dukker det plutselig opp en butikk som kommer til å gjøre at VISA-kortet formelig hopper ut av lomma!

Design, kunst og håndverk i Bergen

Selv om Bergen har et rikt og spredt utvalg av originalt håndverk, kunst og design, er det vanskelig å komme utenom Bryggen som det absolutte episenteret for denne slags virksomhet. Ikke bare finner du unike skatter her, men arkitekturen, pulsen og stemningen kommer til å henføre deg. Klarer du likevel å holde fokus på shoppingen, kommer du til å oppdage minne- og gavebutikker, håndstrikket design, treskjæring, håndlaget tinn og interiørartikler. For å nevne noe. Bryggen er et stolt utstillingsvindu av den norske folkesjela, så vær forberedt på at varene ofte kommer med en porsjon patriotisk ånd. Det er også meget mulig å finne mindre nasjonalbundne artikler, hvis du ønsker å fornye smykkeutvalget ditt for eksempel, vil du kunne finne håndslipte smykker og steiner, klokker og annet tilbehør. Vil du pynte opp ditt neste middagsselskap, eller bare stua, bør du også lete etter designerkeramikk og forskjellige gassblåserprodukter. Tar du mange fine bilder på reisen til Bergen, kan du også finne de perfekte måtene å ramme inn disse på. Nøkkelordene for Bryggen i Bergen er stolt håndverk, kunst og design, med noe for ethvert behov og enhver smak. En bonus kan også være pop-up-markeder hvor du kan finne spesialtilbud og ekstra personlig service. Let, og du vil finne.

Bergensmarkeder

Fisketorget i Bergen er selve episenteret av markeder. Selv om klimaet ikke alltid er til å stole på i Bergen, kan du stole på at du alltid vil finne ivrige selgere og et yrende liv på Fisketorget. Om ikke annet gjemt under paraplyer. Er du nysgjerrig på smaksprøver og den ferskeste fisken som finnes i Norge – da har du kommet til rett sted. Prøv ferdiglagede små fiskeretter rett fra salgsbodene, eller hent med deg råvarer hjem og imponer alle i ditt neste middagsselskap. Selv om navnet Fisketorget vekker veldig spesifikke assosiasjoner, kan du komme til å oppdage langt mer enn det som har en distinkt lukt. Området er riktignok noe turistifisert, så vær forberedt på at du må lete litt mellom alle suvenirene og gaveartiklene. Med jevne mellomrom dukker det likevel opp salgsboder som byr på alt fra vintage LP-er til bøker, kunst og design. Er du heldig, dukker det også opp musikanter som holder høy kvalitet, og som kan gi deg et sjarmerende shoppingsoundtrack i bakgrunnen.

Did you know that?

Visste du at …

… Bergen i år 2000 fikk status som europeisk kulturhovedstad? Dette er et initiativ fra EUs kulturministre og formålet er å bringe Europeere sammen gjennom kultur.

… Bergen hevder å ha Norges største tre? I Hestebergveien ved Fløyen kan du gå på tre-sightseeing å finne det!

… det er såpass mye hjort sentralt i Bergen at lokale myndigheter driver storstilt jakt for å holde nede bestanden

The local perspective

Shopping i Bergen der bergenserne handler

Bergen er ikke stort. Derfor bør du – som mange blant lokalbefolkningen – unne deg en gåtur, både i sentrum og litt i utkanten av selve sentrumskjernen. Da øker du oddsene dine dramatisk for å finne de helt spesielle nisjebutikkene. I området oppover mot Nygårdshøyden, vil du kunne snuble over mange design- og klesbutikker som gir deg muligheten til å bære plagg ingen andre gjør. Samler du på LP-er eller band-rekvisita, er Nygårdsgaten også et sted hvor du finner noen av de eldste og mest tradisjonsrike platebutikkene. Etter du har vært på den obligatoriske turen med Fløybanen, bør du også sørge for å orientere deg litt ekstra i disse traktene. Nedover mot Korskirkeallmeningen, for eksempel i Skostredet, finner du – ja – skobutikker og andre butikker i Bergen som ikke bærer mainstream-stempelet. Oppover mot Sandvikstorget er det også flerfoldige små nisje- og designbutikker, som ikke er verken mainstream eller preget av å blidgjøre turister. Witchy Bitchy ved foten av Stølegaten for eksempel, er en av Norges mest unike konseptbutikker innen alternativbransjen. Her kan du tilbringe lang tid bare ved å kikke, men det er også muligheter for å sikre seg alt fra smykker til tarotkort og Ouija-board. I det hele tatt er denne butikken en odyssé inn i det bisarre, alternative og forunderlige. En bonus ved å gå på skattejakt i denne delen av Bergen, er også at omgivelsene er svært billedskjønne. Brostein og små hvite hus danner basis for den perfekte idyllen. Dessuten er butikkene akkurat så langt unna turiststrømmen at det er mulig å få personlig service og svar på alle dine spørsmål.

Et annet område egnet for å finne nisjebutikker er Strandgaten. Den begynner ved Torgallmenningen, og på veien kan du stikke innom Kløverhuset, for å finne deg et nytt antrekk. Deretter kan du gå helt til Nordnes og nyte havutsikten, mens du sørger for å få med deg alt hva som skjer i butikkvinduene. Langs Strandgaten kan du blant annet finne sport- og fritidsbutikker, klær- og designbutikker og musikkinstrumentforhandlere.

Hvorfor velge shopping i Bergen fremfor andre byer?

Bergen har sine helt særegne forhandlere og kjente merkevarer. Den etter hvert verdenskjente Friele-kaffen har for eksempel sitt utspring i Bergen, og reiser du til Midttun, vil du ha muligheten til å ta fabrikkutsalget nærmere i betraktning. Litt utenfor Bergen, i Mjølkeråen, finner du Grindheim Kjøtt AS, som formidler kjøttdelikatesser og sauser til en hyggelig pris. Enda litt lenger fra Bergen, i Godvik, finner du Nordic Caviar, som formidler assorterte fiskeprodukter og selvfølgelig – kaviar. La oss heller ikke glemme Bergens krumtapp; Hansa Borg Bryggerier, som ligger i Kokstad. Her vil du kunne finne alt fra mineralvann til sider, øl og juice. Bergen er også et flott utstillingsvindu av erkenorsk design på den ene siden, og nisjebutikker med internasjonal appell på den andre siden. Når det i tillegg er gangavstand mellom stort sett alt av shopping og ditt hotell i Bergen, så er du vel kanksje solgt? Så hvorfor ikke se til handelsbyen Bergen, neste gang du er ute etter en shoppingtur.