Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Barcelona

Intro

Fantastiske Barcelona

Barcelona er en av de mest besøkte storbyene i Europa – og med god grunn. Den er helt perfekt for både en kort og lang ferie. Beliggenheten ved Middelhavet er upåklagelig – du skal lete lenge for å finne en annen storby av Barcelona sitt kaliber med en så fin strand bare minutter fra de mest sentrale områdene. I shoppingområdene ligger internasjonale kjedebutikker vegg i vegg med lokale design- og kunstnerbutikker.

Vandrer du rundt vil du se katalansk kreativitet utfolde seg foran øynene dine, noe som er en opplevelse i seg selv. Byen er kjent for sine mange små restauranter og utsalgssteder som selger kjøttprodukter, så du kommer ikke til å gå sulten under besøket ditt. 

continued

På en lengre ferie har du gode muligheter for transport ut av byen, med tog til pittoreske landsbyer eller med båt til populære Mallorca eller Ibiza. Vil du imidlertid kun fokusere på shopping under oppholdet, er ikke det noe problem – det er nemlig nok butikker i Barcelona til å holde deg gående i ukevis!

Shoppingmulighetene kan nesten virke litt overveldende når du først ankommer byen. Det er så mange butikker i Barcelona at det ved første øyekast kan virke som en umulig oppgave å rekke over alt i løpet av noen få dager – og det er det også. Men den gode nyheten er at de aller fleste butikkene ligger i sentrum av Barcelona og i Gamlebyen. 

Top things to Do

Shopping i Barcelona

Mote for kvinner er spesielt godt representert, med blant annet Mango og Zara – som begge er spanske merker med mye billige klær. Flere store internasjonale merker har butikker i byen, så vel som unge spanske designere. Kort sagt er det store sjanser for at bankkortet brukes mer enn planlagt, og det er lurt å sjekke vektbegrensningene hos flyselskapet du reiser med.

For å få luksusmerkene til en billigere penge, er det lurt å reise ut til La Roca Village, en outlet som ligger omtrent 30 minutter utenfor byen. Her får du opptil 60 % rabatt på designerklær fra både spanske og internasjonale merker, noe som gjør at det svir litt mindre i lommeboken å kjøpe de mest eksklusive merkene.

Shoppingområder i Barcelona

I Barcelona kan du kombinerer shopping med kultur. Mens du vandrer langs shoppinggatene, kan det være verdt å løfte blikket for å se hva som finnes oppover husveggene. Arkitekturen i Barcelona er til tider ganske spesiell, og sterkt influert av Antonio Gaudi, den kjente arkitekten som har designet Parc Güell og La Sagrada Familia – to attraksjoner du virkelig bør få med deg i løpet av besøket ditt i Barcelona.

Den største shoppinggaten i Barcelona er Passeig de Gràcia. Den er lang, bred og plasserer deg midt i hjertet av sentrum i Barcelona. Det er i denne gaten du finner de virkelig eksklusive butikkene, men de rimelige kjedene holder også til her – samt mange små spesialbutikker. De eksklusive butikkene er selvfølgelig åpne for alle, og det er absolutt lov å ta turen inn for å se på varene – selv om betjeningen stiller i dress og hvite hansker! I det øvre sjiktet finner du blant andre Prada, Louis Vuitton og Valentino, samt Barcelonas eldste designhus – Santa Eulalia. Dette designhuset har eksistert siden 1843, og har et navn alle har hørt om på den lokale catwalken. I butikken finner du kjente merker som Balenciaga, Jimmy Choo og Stella McCartney, samt skreddertjenester og bryllupsklær for menn.

Hvis shoppingbudsjettet ikke er så stort, finner du i samme gate en rekke kjente butikker som har et billigere sortiment. Ta for eksempel turen til Mango, Zara, H&M og &Other Stories – alle kjente kjeder som du også finner i Norge. Selv om klærne i disse butikkene er mye billigere, henter de mye av inspirasjonen sin fra de dyrere designbutikkene. Så stilen på klærne du finner her er veldig moderne.

Når du beveger deg mot det Gamlebyen og det gotiske kvartalet, Barri Gotic, vil du finne mange små originale butikker. Det er bare å utforske de kronglete gatene, og du kan ende opp med å oppdage noen skjulte skatter – i form av billige butikker ikke så mange vet om. Apropos skatter – området Raval, og spesielt gaten Riera Baixa, er et skattekammer for alle som liker vintage og retro ting og klær. Mange mener Mies & Felj er den beste butikken for vintage i hele Barcelona! Du finner et meget variert utvalg og spesielt mye bra innen kjoler. Det er også flere andre vintagebutikker rett i nærheten av denne. I Raval arrangeres det dessuten second hand-marked i noen av gatene på lørdager. Ta blant annet turen til Calle del Doctor Dou, Carrer de la Riera Baixa og Carrer dels Tallers – de er alle gater som er vel verdt å besøke en lørdag formiddag.

Det kan være lurt å planlegge litt før du begir deg ut på shopping i Barcelona. Merk deg noen gater eller butikker du helt sikkert vil besøke, og sørg for å ha et bykart for hånden når du forlater hotellet. I det gotiske kvartalet er det lett å gå seg bort, spesielt hvis man blir litt for ivrig på shoppingen.

Barcelona kjøpesenter

Glorier er det største kjøpesenteret i Barcelona, og du finner det på adressen Avinguda Diagonal 208. Finn frem til stedet hvor de tre store veiene Gran Vía de les Corts Catalanes, Avinguda Diagonal og Avinguda Meridiana krysser hverandre, og du vil se Glories. Prisnivået på Glories er en del lavere enn i sentrumsbutikkene, så en tur til kjøpesenteret kan være vel verdt turen. I kjøpesenteret er det hele 250 butikker, så du vil helst sikkert finne det meste du er på jakt etter her.

El Corte Ingles er et annet sentralt kjøpesenter i Barcelona – nærmere bestemt på Placa de Catalunya. Hvis du ikke har funnet det du er på jakt etter når du har gått opp hele La Rambla, kan dette kjøpesenteret være løsningen. I senteret er det mange butikker som selger sko og klær, kosmetikk og sportsutstyr, det meste til moderate priser. Skulle du bli sulten av shoppingen her, ligger det en restaurant i toppetasjen med utsikt over Barcelona.

Did you know that?

Visste du at …

… strendene i Barcelona rett og slett er kunstige? Det var ikke før i 1992 at det ble bestemt at industriområdet som var i havnen måtte vike for strender i forbindelse med at OL skulle arrangeres i byen. Strendene er nå på lister over verdens beste bystrender. Finnes det lengre noen grunn til å ikke besøke Barcelona?

… Antoni Gaudi ikke var den første arkitekten til la Sagrada Familia? Francesco del Villar var den første som begynte tegningen av en kirke på den plassen. Etter et år gav han opp, Gaudi tok over og fornyet designet fullstendig. Kirken ble påbegynt i 1882, men er ikke planlagt å være ferdig før i år 2026!

… fansen til FC Barcelona blir kalt culés, som betyr rompe på norsk? Kallenavnet stammer fra da stadionet klubben spilte på tidligere var så liten at tilskuerne måtte sitte på toppen av stadion med rompene hengende utenfor.

Find things you can do in Barcelona

The local perspective

Spanjolenes favoritter

Innbyggerne i Barcelona holder seg som oftest unna de mest hektiske turistgatene, og oppsøker heller mindre lokale butikker i sidegater rundt om i byen. I disse butikkene er utvalget mye mer unikt, og prisene er en god del lavere. Så hvis du er ute etter å kopiere den spanske stilen, er det disse butikkene du bør være på jakt etter.

 

       ”We crossed spacious streets, with building resembling palaces, in La Rambla promenade;

                          the shops were well illuminated and there was movement and life…

                    I did not decide to go to sleep, even though I wished to, so I could rise early and contemplate,

                                                    in daylight, this city, unknown to me: Barcelona, capital of Catalonia”

                                                                                                                                                                                           - Hans Christian Andersen i 1862

Attraksjoner i Barcelona

For alle fotballinteresserte er det vanskelig å komme unna FC Barcelona, klubben som ble stiftet i 1899 og som er en av verdens beste fotballklubber. Et besøk på fotballstadion Camp Nou er nesten obligatorisk, og dette stadionet er imponerende selv for de som ikke følger med på fotball. Engasjementet, lidenskapen og innlevelsen fansen demonstrerer for laget sitt er unik i verden.

La Sagrada Familia fortjener også et ordentlig besøk – det er tross alt byens største attraksjon. Kirken er som nevnt verket til den verdenskjente arkitekten Gaudi, og arbeidet med den startet i 1882. Det er meningen at kirken skal stå ferdig rundt 2026, men mange hevder det fort kan ta 40 år til før kirken står helt klar.

Du har kanskje hørt om kunstneren Picasso? Vel, i Barcelona har du muligheten til å besøke det flotte Picassomuseet. Det ligger i gaten Calle Montcado, og stiller ut en rekke av Picassos aller viktigste malerier. Foruten La Sagrada Familia er dette museet en av byens mest besøkte attraksjoner.

Dersom du i løpet av din shopping i Barcelona din befinner deg nær Plaça d'Espanya rundt klokken ni på kvelden, bør du få med deg showet til Font màgica de Montjuïc, som betyr Den magiske fontene på norsk. Lysshowet er veldig imponerende, og det starter hver halvtime fra kl. 21 til 23.30 sommerhalvåret. På vinterstid pågår showet fra kl. 19 til 21.