Need Some Inspiration?

Select a Theme
Romantisk weekend
Stockholm

Intro

En romantisk helg i Stockholm

De aller fleste nordmenn har besøkt Sverige, og nordmenn som befinner seg én og to timer unna grensen har god kjennskap til grensehandel. I tillegg til å være rimeligere enn Norge på en del varer, noe som forresten er et godt utgangspunkt for en reise hit, har Sverige en vakker by i Stockholm. Det finnes også andre vakre byer, men Stockholm er den største av dem. Å legge en romantisk weekend her har mange fordeler og det å finne et romantisk hotell i Stockholm byr på få utfordringer. Stockholm er en fantastisk by med et stort utvalg av hoteller, restauranter, merkebutikker og severdigheter. Og siden dere nå planlegger en romantisk weekend i Stockholm, har dere svært mye å se fram til. Utelivet er også yrende. En romantisk weekend i Stockholm kan godt inneholde en tur på nattklubb – og danse seg gjennom kvelden og natten sammen.

continued

Det er lett å forstå hvorfor mange er glad i Stockholm. Bare mulighetene for shopping er enorme. I tillegg kommer alle restaurantene. Spisesteder som Mathias Dahlgrens Matbaren, Eriks Bakficka, Un Poco og Papa tilbyr en unik variasjon i matopplevelser. Her kan man finne akkurat det man føler for, og sjansen stor for å finne et favorittsted man gjerne kommer tilbake til. Det trenger heller ikke å koste for mye, dere finner også rimelige alternativer. Beijing 8 er et hurtigmatkonsept som serverer asiatisk mat. Kanskje Meatballs for the People høres fristende ut? Hvorfor ikke vie oppmerksomhet til Sveriges mest kjente varemerke; köttbullen. Dette er en restaurant, bar og butikk der den klassiske köttbullen er i fokus. Hermans er et spisested som ønsker å vise at vegetarmat ikke trenger å være fantasiløst og kjedelig.

Top things to Do

Kos deg og opplev noe av det Stockholm har å by på

Som storby har Stockholm for mye å by på til at dere vil rekke over alt i løpet av én tur. Når dere planlegger en romantisk weekend i Stockholm, så bør heller ikke det være målet med turen. Dere kommer langt med bare litt forberedelse. Etter å ha funnet et hotell dere synes virker bra – med god standard og beliggenhet og overkommelig pris – kan dere tenke litt gjennom hva dere ønsker å få ut av helgen. En romantisk weekend betyr i utgangspunktet at det er dere to som er i fokus. Denne turen skal gi dere en hyggelig opplevelse sammen. Det kan hende det betyr å se mest mulig, eller det kan bety å plukke ut noen få severdigheter, ha noen utvalgte butikker eller restauranter i bakhånd, og ellers bruke tid sammen. Stockholm legger alt til rette for at dere skal få en romantisk weekend.

Gamla Stan, Stockholms bykjerne, er en av byens største attraksjoner. Dette er stedet som byen ble grunnlagt på i 1252. Her finner du det meste, og det er liten avstand mellom severdighetene. Her finner du blant annet Sveriges nasjonalkatedral, Storkyrkan, og Nobelmuseet. Det Kongelige Slott ligger også her, med sine 600 rom. Her kan du få omvisning og besøke slottets flere museer. Midt i Gamla Stan ligger også Stockholms eldste torg, Stortorget.

Skansen, en dyrepark og verdens første friluftsmuseum, viser hverdagen i Sverige på 1800-tallet. Museet ble etablert allerede i år 1891. I Moderna Museet finner du samtidskunst og popkunst, og Andy Warhol dukker naturligvis opp i tankene. Picasso, Salvador Dali og Rauschenberg er også representert her. Skulle dette bli litt for moderne, kan du også se verdens eneste bevarte 1600-talls skip, krigsskipet Wasa, på Wasavarvet. Her fortelles en spennende og interessant historie om skipets virke og det skipet ble utsatt for. En liten perle av et museum i Stockholm. Djurgården er uansett bydelen mest kjent for sine museer, om dere ønsker historiske og kulturelle innslag i ferien.

Skulle dere ha lyst til å oppleve mer yrende liv og se hva shoppingfantastene uhemmet roser Stockholm for, så er Stureplan et godt alternativ. Stureplan forbinder gatene Kungsgatan, Birger Jarlsgatan og Sturegatan, og tettheten av butikker, kaféer og restauranter er svært stor. Her kan du ”shop-till-you-drop” og litt til. Her får dere tilført storbyfølelsen til den romantiske weekenden i Stockholm. Butikker som Louis Vuitton, Gucci, Mulberry, Agent Provocateur, Versace og Nathalie Schuterman ligger som dyre og eksklusive perler på en snor. Videre kan du på Sturegallerian finne butikker som Zara, My Closet og Contacta Eyewear. Den gaten som kanskje vil vinne flest shoppinghjerter, er Biblioteksgatan med sine omtrent 100 meter med butikker. Her finner du Urban Outfitters, By Malene Birger, Thomas Sabo, Whyred, Filippa K og en del andre butikker. På Norrmalmstorg, forbi Biblioteksgatan, ligger blant annet butikkene Acne og Massimo Dutti.

Did you know that?

Visste du at …

Stockholm er bygget på hele 14 øyer som er forbundet av 57 broer. Byen er virkelig et øysamfunn. Du finner også over 70 ulike museer her. Den historieinteresserte har absolutt noe å hente på å ta en tur til Stockholm.

Globen er verdens største bygning som er formet som en kule. Det er ganske imponerende, men noe som er mer spesielt er at Globen representerer solen i verdens største modell av solsystemet vårt. Skalaen er 1:20 milioner, og de andre planetene er hovedsakelig spredt ut nordover fra Stockholm. I modellen ligger Jorden 7,6 km fra globen, og er representert av Naturhistoriska riksmuseet, et biologisk og geologisk museum. Du kan lese mer om denne modellen her.

Verdens største Ikea finner du i Stockholm. Den dekker utrolige 56 301 kvadratmeter. Det er ikke veldig romantisk å legge turen innom her, men det er en interessant faktaopplysning for dem som synes Ikea-sentrene i Norge er store.

Find things you can do in Stockholm

The local perspective

Stockholmere – trivelige og høflige

Svensker er stort sett trivelige og høflige, til og med mot oss nordmenn. Det du kan oppleve, derimot, er at du forstår svensk bedre enn de forstår norsk. Ta deg tid til å snakke rolig og tydelig. Ta deg også tid til å lytte til anbefalinger og tips. Gamla Stan og Stureplan er steder de fleste kan lese seg til et besøk, men det er stedene utenfor som kan være vanskelige å finne. Hør med vertskapet på hotellet, eller servitøren på en trivelig liten kafé, om de kan tipse om et område å besøke, eller hvilken båttur som kan være fin å ta. Stockholm er også kjent for sitt livlige uteliv. Her kan du mingle med lokalbefolkningen og komme i kontakt med andre kilder til anbefalinger om Stockholm. Mange blir ofte mer åpne med en drink innabords. Vær dog forsiktig, og ta forholdsregler. Ikke alle anbefalinger trenger å være gode. Generelt er stockholmere høflige og trivelige, så opptre selv på samme måte – det er et godt utgangspunkt.

Stockholmere selv er svært romantiske, og valentinsdagen blir feiret med stil blant de fasjonable svenskene. En romantisk weekend i Stockholm og et romantisk hotell kan være akkurat den vitamininnsprøytningen du og din partner trenger i en stressende hverdag. Det er lett å drømme seg bort i en romantisk dagdrøm. Den virkelige turen vil inneholde stressende elementer og vil til tider sikkert gjøre dere slitne. Kanskje dere tar noen på ordet og drar til den fantastiske kaféen som dere bare må besøke, kun for å oppdage at den er nedlagt. Eller kanskje partneren din irriterer deg voldsomt med et eller annet underveis. Det er da dere skal tenke som Robin Williams’ rollefigur Sean Maguire i filmen Good Will Hunting: ʺPeople call those imperfections, but no, that’s the good stuffʺ.

Nyt en romantisk helg i Stockholm!

Tips til aktiviteter en romantisk helg i Stockholm!

Det er ikke alltid gøy å stå opp tidlig, men med en hel weekend tilgjengelig kan dere jo starte lørdagen med å stå opp før soloppgang og vandre langs de tomme gatene i Gamla Stan. Husk at solen står opp mye tidligere på sommeren enn på høsten, vinteren og våren! Etter en nydelig soloppgang, kan dere slå dere ned på en av Stockholms sjarmerende kaféer, som for eksempel trendy Kornhamnstorg 53, som kan friste med tradisjonell frokost eller raw food med fransk vri. Formiddagen og ettermiddagen kan dere for eksempel tilbringe på kulinarisk sightseeing, spasertur til Vasamuseet og Djurgården, eller ta en båt langs Stockholms nydelige kanaler. Det finnes få ting som er mer romantiske en å gå tur sammen hånd i hånd og bare nyte hverandres selskap.

Etter en lang dag til fots kommer kveldens første høydepunkt; en avslappende parmassasje på et av Stockholms beste spa, for eksempel Yasuragi, som ligger vakkert til ved sjøen. Etter en behagelig massasje er dere klare for å teste noen av Stockholms beste restauranter, og av alle byens serveringssteder er det spesielt Kryp In i Prästgatan 17 som er et yndet sted for Stockholmere å dra på sin førstedate. Restauranten er intim og med romantisk belysning. Etter en god middag er det helt opp til dere hva kvelden bringer videre. Hva med en stand-up kveld for å dele en god latter? Eller en livekonsert, enten rock eller rolig gitarmusikk? Eller om dere virkelig vil slå ut håret, kan dere innta Stureplan eller Söder og danse inn i de sene nattetimer. Uansett hva dere velger, vil en myk og varm hotellseng vente dere når kvelden er omme, og en ny dag gryr med nye muligheter og enda mer romantikk.