Need Some Inspiration?

Select a Theme
Romantisk weekend
Paris

Intro

La romantikken blomstre i Paris

Paris, byen svært mange tenker på når det er snakk om en romantisk weekend, byen som i filmer og bøker er beskrevet som en kjærlighetens og romantikkens krybbe, og byen som så mange drømmer om å besøke. Det er svært mange grunner til å dra til Paris, ikke bare Eiffeltårnet, og om du planlegger en romantisk weekend, er Paris et godt og solid valg. Det er ikke uten grunn at mange tillegger byen romantiske egenskaper, og det å finne et romantisk hotell i Paris er ikke vanskelig. De ligger på rekke og rad for å tilby deg og din kjære et romantisk opphold. Dere kan velge store, flotte og luksuriøse hoteller, eller mindre hoteller med personlighet og sjarm. Kanskje dere kommer over et hotell som er både luksuriøst og sjarmerende og akkurat passelig stort, et hotell helt perfekt for dere. Uansett, valgmulighetene er store.

continued

Det dere må vurdere er om det er et spesielt område eller en bydel dere ønsker å bo i, eller om det ikke har så mye å si akkurat hvor dere bor. Tross alt er det jo hverandres selskap som er hovedpoenget med turen. Har dere vært sammen i Paris tidligere og har gode minner fra et sted, er det kanskje det som vil avgjøre hvor dere velger å tilbringe nettene. Paris er alltid en sikker vinner når du planlegger en romantisk weekend med kjæresten. Det er derfor kombinasjonen romantisk hotell, Paris og gode minner som regel slår an. Byen er utrolig innholdsrik, men på samme tid passer den godt til en weekendtur. Plukk ut noen ting dere ønsker å se eller oppleve, og undersøk om det er noen restauranter dere ønsker å nyte et romantisk måltid mat hos. Det vil utvilsomt bli en helg med nye gode minner. La romantikken blomstre i Paris.

Top things to Do

Romantiske steder i Paris

Paris har blitt skildret i mang en film og bok, og det kan hende dere har egne forventninger og ønsker til byen. Har dere et sted dere gjerne vil se? En bygning å se på eller ut fra? En romantisk tur kan gå mer smidig for seg om dere på forhånd har tenkt ut hva dere ønsker å få ut av reisen. En helg kan være over på et blunk, så et tips kan være ikke å fylle dagene med severdighetsjakt over hele byen. På den måten går mye av tiden bort i reising. Husk å nyte hverandres selskap og noe av det Paris har å by på, ikke nødvendigvis så mye som mulig. Det vil helt sikkert gjøre opplevelsen bedre og redusere stresset.

Latinerkvarteret er et område som kan by på fredelige parker og små koselige steder. Her finner du Sorbonne, Paris’ kanskje mest kjente universitet, den enorme domen Pantheon og en velfrisert hage, Luxembourghagen. Å rusle gjennom denne hagen og nyte parken eller ta et avbrekk på Place de Sorbonne er vel anvendt tid. Mange studenter oppholder seg i Latinerkvarteret på grunn av universitetene og høyskolene her, så her er det mulig å til å ta med seg en god bok og blande seg inn i mengden. Alternativt kan dere rusle gjennom Rue de Montparnasse og nyte en pannekake, eller stikke innom byens ʺChinatownʺ og smake på litt orientalsk mat.

Champs-Élysées er en enorm gate med det meste av butikker, restauranter og kaféer. Har dere derimot lyst til å prøve en litt annerledes shoppingopplevelse, er Montmartre et godt valg. Det er her den kjente hvite kirken Sacre Cour ligger, og det er her dere finner trendy og hippe butikker. Et forslag er å komme til kirken tidlig på morgenen, før de fleste andre har kommet dit, i åtte-tiden. Går dere av på metrostasjonen Lamarck Goulaincourt,kan det hende dere kjenner stedet igjen fra den franske filmen ʺDen fabelaktig Amelieʺ. Området er full av kunstnerhistorie, og her kan dere gå i fotsporene til kjente franske kunstnere – Picasso, Renoir og Degas. Etter hvert kommer det flere mennesker hit – selgere og turister – og da kan dere bare rusle videre mot Rue Lepic. Her kan dere finne noe av det fineste Paris har å by på når det gjelder mat, og restauranten Amelie jobbet på, Café des 2 Moulins.

Passasjen fra Rue du Fauborg-Montmartre og til Palais Royal er en interessant strekning med gamle butikker og mye historie. Slike passasjer kan ses på som forgjengere til dagens kjøpesenter. Her kan du finne originalitet og noe helt spesielt. Kanskje det er nettopp her du finner den perfekte gaven du kan gi din kjære under kveldens restaurantbesøk.

Did you know that?

Visste du at …

Montmartre er Paris’ høyeste område med sine 130 høydemeter. Det er derfor mange besøker nettopp dette stedet og den hvite kirken Sacre Cour, for å nyte utsikten over byen.

Katakombene i Paris er underjordiske ganger og sjakter som til sammen utgjør en lengde på 300 km. Noe av ʺpyntenʺ som befinner seg i deler av katakombene er hodeskaller og ben. Flere steder er de nøyaktig plassert for å danne ulike mønstre. En noe makaber estetikk. Store deler av katakombene er avstengt og ulovlig å vandre i, men det stopper ikke enkelte i å arrangere forskjellig type happenings, eller drive restaurantvirksomhet her. Det er mange farer knyttet til katakombene, blant annet en svært reell fare for å gå seg vill i de mørke, smale og lave gangene som åler seg gjennom Paris’ undergrunn. Guider må ofte bruke kart for å holde styringen på retningssansen sin. Katakombene er en del av Frankrikes rike historie og kan for enkelte være en opplevelse. Er du engstelig for trange plasser under jorden, kan det være best å heller nyte en cappuccino på en trivelig og lys kafé mens du venter på følget ditt.

Én ting Paris og London har til felles er at de begge ble grunnlagt av romere. Paris het opprinnelig Lutetia, og byens begynnelse var i området man i dag finner Notre Dame, i bydelen Ile de la Cité.

Find things you can do in Paris

The local perspective

Pariserne

Pariserne er stolte av byen sin, og det med god grunn. Paris er fylt til randen av historie, vakre steder, moderne butikker og hoteller, gamle bygninger og mye mer. Forslagene om å besøke Latinerkvarteret og mingle blant studentene med en god bok under armen, kan gi deg en følelse av hvordan det er å være student. Se filosofisk ut i luften, eller start en samtale der dere lever dere inn i hvordan det var å være student i tiden før revolusjonen i 1789. Slike små stunder vil gjøre dagen innholdsrik og morsom.

Pariserne, som de fleste franskmenn, er også stolte av sitt franske språk. Å lære seg noen franske gloser og setninger kan gjøre det enklere å få kontakt med folk utenom hotellet og butikkene. Forsøk å spørre på en kafé etter at dere har nytt en café au lait. Det kan være vanskelig i en så stor by som Paris å komme utenom de stedene og restaurantene som de aller fleste kjenner til. På denne måten kan dere kanskje få noen innsidetips om hvor det kan være fint å rusle, eller hvor dere kan finne en god, lokal restaurant. Parisere setter også etikette høyt, og det blir ansett som uhøflig å starte en samtale, eller et spørsmål, uten å innlede med et høflig «Bonjour!» først.

Uttrykket "flâner à Paris" betyr å rusle i Paris; en av parisernes favorittaktiviteter. Det tar kun 2 timer å gå fra nordenden til sørende, så gjør som pariserne og ta en rolig gåtur hånd i hånd med kjæresten. Dette er en av få aktiviteter der du virkelig tar en pause fra hverdagens stress, og ikke trenger å tenke lenger enn ditt neste skritt. Pariserne er også kjente for å ta seg tid til å nyte en god lunsj, så finn en romantisk café og sitt en time eller to med en klassisk fransk baguette.

Romantisk hotell i Paris

Hotel Du Jeu De Paume ligger nesten ved dørterskelen til Notre Dame de Paris. Bydelen hotellet ligger i er Paris’ eldste og ligger ʺmidtʺ i Seinen. Dette er et område med flott arkitektur, kunst og ikke minst historie. Men det er på langt nær unikt for denne bydelen. Kunne dere tenkt dere skikkelig Paris-inspirerte rom, er Design Hotel Secret de Paris et alternativ, med rom som er inspirert av bygninger og steder i byen. Hotellet ligger svært nær det kjente kunstneriske området Montmartre, med sine små gater, romantiske steder og høyder. Er dere ute etter sentral beliggenhet, så er alltid hotellene sentralt plassert i forhold til noe. Og når det gjelder Paris, er byen så stor og personligheten så fargerik, at deres preferanser og ønsker avgjør hva som er byens mest interessante elementer.