Need Some Inspiration?

Select a Theme
Romantisk weekend
Oslo

Intro

En romantisk weekend i Oslo

Nordmenn er kanskje kjent for sin noe stille og private natur. Man skal helst ikke si for mye, for høyt, og i alle fall ikke mens man sitter på kollektivtransport. Aller helst skal man også regelmessig ut på ski. Er det mulig å finne romantikk i et land som dette? Ja! Dere kan oppleve en romantisk weekend i Oslo, en storby med kulturelle, kulinariske og naturskjønne tilbud. Det er kanskje ikke overraskende at stillferdige mennesker kan være romantiske. Et ordtak sier: ʺStille vann har dypest grunn.ʺ Det kan ligge dyp romantikk i Norges byer. Oslo kan sørge for romantisk overnatting på fine hoteller og flotte kvelder på fine restauranter. På dagtid kan dere nyte alt det Oslo har å by på innen natur, butikker, og kaféer. Oslo er en liten storby, sammenlignet med verdens metropoler, men det kommer mange fordeler i kjølvannet av å være en liten storby.

continued

I Oslo kan du oppleve det urbane og det naturlige på samme tid. Det urbane finner du i sentrum i handlegater som Karl Johan og Bogstadveien, og i bydeler som Grünerløkka, Majorstuen og Grønland. Her kan dere rusle fra kafé til kafé, butikk til butikk og fra park til park. Shoppingmuligheter er det masse av med butikker som Zara, H&M, Louis Vuitton, Vic og Gucci, for å nevne noe. Og kjøpesentre som Eger, Steen & Strøm og Paleet, som ligger langs Karl Johan. Nevnte Grünerløkka kan by på individuelle og mindre butikker med nisjepreg, og Grønland er Oslos multikulturelle bydel med internasjonale småbutikker. Internasjonale i den forstand at eierne kommer fra overalt i verden. Her er det mest sannsynlig å finne søndagsåpne butikker, forresten.

 

Top things to Do

Romantikk i Oslo

Du finner svært mange moderne hoteller i Oslo, både med sentral beliggenhet og plassering i utkanten av selve bykjernen. Oslos høyeste hotell er Radisson Blu Plaza Hotell med sine 117 meter over bakken. Det ligger helt inntil Oslo Sentralstasjon, Oslo City og starten på Karl Johan – svært sentralt med andre ord. Standarden er høy, men kanskje ikke like spennende. Et annet luksuriøst alternativ er The Thief på Tjuvholmen. Dette er Oslos mest moderne, trendy og eksklusive strøk, og er nærmeste nabo til Aker Brygge. Hotellet byr på flott beliggenhet ved vannet og romantiske rom. Dette vil absolutt gjøre oppholdet minneverdig og luksuriøst. Vil dere ta enda et steg opp på luksusstigen, kan dere se på First Hotel Grims Grenka. Dette designhotellet med 65 rom er på toppen når det gjelder standard. Hotellet ligger rett ved Akershus festning, Norges Bank og Michelin-restauranten Statholdergaarden. Området rundet er fredelig, men svært sentralt. Det omtales som tumleplass for kjendiser, men det er kanskje ikke av interesse for alle. Skal dere slå på stortromma, og gjøre mest mulig ut av en romantisk helg i Oslo, bestiller dere rom på Grims Grenka.

Hotell Bastionen kan også skilte med svært sentral beliggenhet i Kvadraturen. Har satser de på en hjemmekoselig stil for å få dere til å trives.

På den andre siden kan det være svært så behagelig å parkere kofferten i utkanten av Oslo, i et litt roligere strøk, blant eneboliger og leiligheter. Hotel Gabelshus ligger få minutters gange fra Bygdøy Allé i et fint strøk på Oslos vestkant. Hotellet har en flott atmosfære og lang historie som varer helt siden det ble bygget i år 1912, før første verdenskrig! Dette hotellet kan med rette sies å ha en klassisk stil.

Uansett hva dere bestemmer dere for er regelen at det er rimeligere overnatting lenger ut fra sentrum. Men det kan kanskje passe dere bedre.

Se Oslo gjennom romantiske øyne

Det urbane liv i Oslo er variert og med stort utvalg, noe som skal høre med i en storbysetting. Den naturlige biten kommer gjennom alle parkene som ligger i byen. Overalt er det mulig å ta med seg et pledd, en kurv med litt ost og kjeks, et smil og sin kjære og sette seg ned på en gresskledd bakke og nyte hverandres selskap og de flotte omgivelsene. Frognerparken er den mest kjente, og inneholder Vigelandsparken. Her finner du de kjente statuene laget av Vigeland. Det er ofte mange turister her, men det er nok plass til å finne en rolig flekk å sette seg. Andre parker som Stensparken, Birkelunden og St. Hanshaugen er gode alternativer. Oslo har også en botanisk hage somligger på Tøyen. Her finner du avdelinger som Urtehagen, Fjellhagen, Osloryggen, Dufthagen som viser planter av forskjellig slag. Oldemors hage tar sikte på å bevare gamle, norske hageplanter og spre disse til andre hager. Botanisk hage er virkelig et flott sted, og passer godt inn i tanken om en romantisk utflukt.

En annen park noen kan føle seg hjemme på er Idioten, et friområde nær Bislet og Adamstuen. Parken er kanskje noe upraktisk siden den stort sett er en nedoverbakke, men navnet gjør den verdt å nevne. Det hender at i et forhold noen oppfører seg som en idiot. Parken kan minne oss på at vi alle gjør dumme ting en gang i blant.

Did you know that?

Visste du at …

… romantisk kjærlighet, den første følelsen av kjærlighet til en person, avtar med tiden. Denne kjærligheten kjennetegnes ofte av svette håndflater, en følelse av eufori, sommerfugler i magen og en følelse av å være helt avhengig av sin partner, varer i noen år. Det som følger etter dette, betegnes som en ʺcommited loveʺ, en mer stabil kjærlighetsforbindelse.

... du har sikkert erfart hvordan det er å ha sommerfugler i magen. Det du kanskje ikke vet er at sommerfuglene er ekte! De er ekte på den måten at det ikke er en innbilt følelse. Når du forelsker deg, eller kjenner en følelse av forelskelse, er det adrenalin som skaper følelsen av sommerfugler i magen. Samme funksjon gjør at du øyeblikkelig flykter fra en farlig situasjon, eller som kan få deg til å reagere med unaturlig stor styrke – en ʺflight-or-fightʺ-reaksjon.

... Oslo har en direkte tilknytning til romantikk i navnet – OsLove. Det må være et godt tegn.

Find things you can do in Oslo

The local perspective

Gjør som Oslo-folket

Når været er fin strømmer folket ut av hus og leilighet. Nordmenn er generelt ikke bortskjemt med lang og fin sommer, så når sommeren først kommer skal den nytes. Parkene i byen er flittig brukt til soling, volleyball, frisbee, grilling og generell avslapning i sola. Ellers er det mange som tar båten ut i fjorden til øyene der – blant andre Hovedøya og Langøya. Høyhopping er populært om sommeren med god grunn. Sol, sommer, båt, hav og vakker natur er en uslåelig kombinasjon.

På den andre siden er Nordmarka et populært område. En gåtur i marka for å nyte naturen er noe mange setter pris på. Kanskje kan man planlegge det slik at man opplever en måneskinnstur en sommerkveld.

Ellers er Oslo-folk glade i kafélivet og restaurantbesøk. Det finnes et vell av kaféer som serverer svært god kaffe – for eksempel Tim Wendelboe på Grünerløkka. Det virker som at med en kopp kaffe i hånda er dagen bedre. Prøv dere også, kanskje en romantisk helg i Oslo kan bli enda bedre!

En romantisk vinterdag i Oslo

Dere våkner uthvilte i sengen i hotellet. Dere tenker at en romantisk weekend i Oslo ikke kunne ha starte bedre. Dere våkner ganske tidlig siden dere har en konkret plan med dagen. Frokosten inntas på The Nighthawk Diner på Grünerløkka, som åpner tidlig om morgenen. Etter en rolig, lengre frokost står dere ovenfor to valg, skøyter i Spikersuppa langs Karl Johan, eller en tur til Frognerseteren for å gå en liten skitur i Nordmarka. Begge virker innbydende, men dere velger Frognerseteren siden skisekken er pakket med blant annet en liten flaske champagne, i tillegg til en appelsin og kvikk lunsj. Etterpå drar dere tilbake til hotellet. Dagen skal avsluttes på en av Oslos fine restauranter, og her har dere mange valgmuligheter – Statholdergaarden, Bølgen & Moi eller Dr. Kneipps Vinbar. Valget faller på Klosteret, en romantisk kjellerrestaurant med masse tente stearinlys. Her nyter dere gourmetmiddagen mens dere kjenner sommerfuglene i magen vokse.