Need Some Inspiration?

Select a Theme
Romantisk weekend
London

Intro

Romantisk helgetur til London

Dere har kanskje akkurat truffet hverandre, eller har delt livet en stund. Ønsket om å tilbringe tid sammen er akkurat like sterkt hos begge. Dere vil gjerne oppleve noen spesielle øyeblikk sammen i vakre omgivelser, skape verdifulle minner på en reise der dere kun er til for hverandre. En romantisk weekend i London har så mange muligheter at forholdet kan vare lenge før dere får weekender og tid nok til å prøve alle alternativene. Å utforske London kan ta et helt liv! Av alle weekend-destinasjoner i verden er London noe ganske unikt. Så geografisk nær, og samtidig så fullstendig annerledes fra vår hverdag. London pulserer av liv på hvert gatehjørne. Når det gjelder denne fascinerende byen, er det derfor lurt å finne ut av hvilke romantiske opplevelser man vil utforske sammen med en spesiell person før dere drar!

continued

London stiller virkelig i særklasse når det gjelder størrelse som metropol i Europa, hvis man ser bort fra Russlands hovedstad, Moskva. Her finner man alt hjertet begjærer, pluss alt det du ennå ikke vet du har lyst på. Det er for eksempel langt flere romantiske hotell i London enn i alle andre Europeiske hovedsteder til sammen. Og siden London er godt dekket med flyvninger fra alle større flyplasser i Norge, er det et naturlig valg for en romantisk weekend i London. Du finner også flere restauranter med Michelin-stjerner, stemningsfulle lokale restauranter, trendy in-steder, kulturelle tilbud, historiske strøk og bygninger og stemningsfulle plasser enn noe annet nærliggende sted. Sannsynligheten er altså stor for at alle par, uansett preferanser, smak og behag, vil få oppleve sitt romantiske eventyr i London.

Top things to Do

Londons mest romantiske aktiviteter

Londons store parker, elven Thames og kanalene har mange muligheter til en romantisk utflukt. Det er en god ide å leie en ”Boris-bike”, en bysykkel, til en billig penge. Ta med en piknik-kurv med noe godt i og sykle til nærmeste park. I Richmond Park kan dere kanskje få øye på en hjort, på Parliament Hill kan man fly drager hvis vinden passer. Ta en tur med kanalbåt fra Little Venice til Camden eller besøk Holland Park som har en imponerende vakker Kyoto Japanese Garden, Barbican Conservatory har tropiske planter, trær og fisk, Hampton Court Palace har en labyrint dere bør prøve å finne veien ut av sammen. Dette er bare noen få eksempler. Generelt er det flere parker som tilbyr rideturer, leie av båt for en romantisk rotur, og til slutt: gå ikke glipp av Royal Botanic Gardens i Kew eller Chelsea Physic Garden. I Thames Barrier Park kan dere beundre det imponerende synet av Thames Barrier.

Londons markeder

Har dere mulighet til å være i London en søndag, har byen et fantastisk utvalg av morsomme markeder. Blomstermarkedet i Mayfair og det kulinariske Maltby Street Market har den rette romantiske stemningen. Ellers er spennet stort – alt fra antikviteter, håndverk og brukskunst, designermarkeder der nye designere selger sine produkter, til etniske markeder med eksklusive varer rett fra tidligere koloniers basarer. Søk på London Markets.

Teater i London er i verdensklasse, med store internasjonale stjerner og et enormt bredt utvalg. Dere finner det dere begge vil se, enten dere foretrekker en storslagen musikal, opera, ballett, Shakespeare, eller stand-up-show. Gallerier og museer er uovertrufne, og dere vil få uforglemmelige inntrykk. Søk etter den artisten eller type kunst dere ønsker å se. Tate Modern og Tate Britain er hete tips. London har nydelige katedraler, og i Westminster Abby kan dere selv se stedet der Kate og William giftet seg, eller St. Paul’s Cathedral der dere kan si ”jeg elsker deg” i Whispering Gallery. Greenwich er et vakkert område langs Thames' sørlige bredd. Sjarmerende spisesteder og puber ligger side om side ved elvebredden, og her ligger også lengdegraden som er utgangspunktet for inndelingen av jordens tidssoner – Greenwich Meridian Line. Dere kan oppleve stjernehimmelen i Royal Observatory Greenwich – anbefales!

Undergrunnen, Londons romantiske åsted...

Under Dronnning Victoria, den såkalte Victoriatiden fra 1837 til 1901, var London større enn alle andre kjente metropoler i verden. Byen vokste så raskt at den var et kaos av kloakk, røyk, kriminalitet, overklasse og borgerskap. Dickens' romaner fanger Londons sjel på dette tidspunktet. På noen måter preges London den dag i dag av en moderne versjon av dette kaoset, som gir utslag i eksentriske og morsomme opptrinn. London Tube, undergrunnsbanen, er fra Victoriatiden og et åsted for flere kjente romantiske komedier. Den 79 år gamle statsministeren, som fikk den første undergrunnsbanen bygget, nektet selv å bruke den, med begrunnelsen at: ”I hans alder var det tilrådelig å holde seg over jorden så lenge som mulig.” (Judith Flanders: Victorian City, 2012)

Did you know that?

Visste du at...

...det snakkes flere språk i London enn i noen annen by i verden? London er kjent for å være en multikulturell vugge, og dette beviser det virkelig! 

...det er mygg på T-banen! Mygg eksisterer egentlig ikke i Storbritannia, men det antas at de har reist gjennom undergrunnsbanene fra Heathrow flyplass, der de kom med fly.

...og apropos T-banen; på T-banen i London blir det funnet gjenglemte gjenstander hver dag, men noen av de mest – skal vi si pussige – funnene som er blitt gjort, inkluderer blant annet et samuraisverd, en utstoppet kulefisk, en hodeskalle fra et menneske og en kiste...

(Kilder)

Find things you can do in London

The local perspective

Local Londoners in love

Hva gjør de lokale i London når de skal skape romantikk? Som innbyggere i den romantiske filmenes vugge, er de utvilsomt både genuin og varme. Levende lys, hvit duk, og diskrete kelnere. Michelin-restaurantene er som nevnt mange og utsøkte i London. Det finnes også andre, enklere alternativer for en hjertevarmende kulinarisk opplevelse. Naturligvis til en mer overkommelig pris. Clos Maggiore har nok god mat, men berømt er den blitt som byens mest romantiske restaurant. Plysj og ringeknapp for sjampanje er Bob Bob Richards spesialitet. De som vil ha middag med utsikt over Londons ikoniske (mange sier også sexy) skyline, kan velge en av de mange som ligger på toppen av metropolens høye bygninger.

I London finner man restauranter med kjøkken fra alle verdens mattradisjoner, fra helt lokale spesialiteter til mer generelle menyer fra et land, eller en større region. Uansett hvor i verden menyen har sitt utgangspunkt, vil dere som regel få måltider av uovertruffen kvalitet. Tradisjonelle britiske tradisjoner som afternoon tea, er en måte å dra tilbake i tid på, og har derfor sin helt egne romantiske sjarm – anbefales! Det finnes også et spesielt spisested som lar dere ledes inn i stummende mørke, menyen blir hvisket til deg og beskrevet av kelnere du ikke kan se, så får du servert maten og skal spise den i mørket. Dere må med andre ord bruke helt andre sanser enn synet, ved et besøk på Dans Le Noir. Etter sigende skal dette være en uvanlig, erotisk og sexy opplevelse!

For å finne steder med hjemmekoselig stemning, inspirerende og interessante forelesninger og forestillinger, guidede vandreturer med filosofer og deilige hjemmelagede, klassiske middager ved langbord – alt på ett sted – anbefales herved Sunday Papers Live på det varmeste!

Romantisk hotell London, et hav av dem

Romantiske hotell i London vil du mest sannsynlig finne i områdene Mayfair, Green Park, Belgravia, Covent Garden, Clerkenwell, Picadilly, Knightsbridge og Pimlico. Men selvfølgelig er ikke dette noen fullstendig liste over hvor du kan finne romantiske hotell i London. Spennet av hotell i London som spesialiserer seg på å gi par en romantisk opplevelse er stort, både når det gjelder pris og særegne fasiliteter. Slike hotell ligger ofte i spesielle bygninger, gjerne historiske. Noen har innredning i stil med en spesielt vakker historisk epoke, ofte med moderne innslag. Innredningen vil være særegen og ha høy kvalitet, er ofte spesiallaget for hånd, eller har antikke, helt unike gjenstander. Alle romantiske hotell i de høyere kategoriene vil tilby kvalitet og toppmoderne fasiliteter. De vil alle legge spesiell vekt på personlig service, og tilgjengelig hele døgnet. Mange har en egen stjernekokk og tilhørende Michelin-kreditert restaurant. Hotellspesialiteter som sigarrom, et klassisk britisk tea room, spa, vinterhage, individuelt innredede rom og suiter, store bad med badekar for to, peisild, sjampanje, blomster og små delikatesser – er bare noen eksempler.

Mange hoteller som ønsker å fremstå som romantiske, vil nok tilby spa, og flere av de mest kjente hotellene har en egen kategori, eller spa-type, som tilhører et eget konsept eller navn som er kjent fra luksuriøse spa-resorts over hele verden. En slags kvalitetsgaranti, om du vil. Terapeutene på disse stedene er nøye utvalgt fra øverste hylle, og de tilbyr kombinasjoner av behandlinger spesielt tilpasset kundens ønsker. Her vil det være lagt spesiell vekt på at omgivelsene er utsøkte – ned til minste detalj. Behandlingene tilbys for begge samtidig som par, belysningen er dempet, atmosfæren avslappende og utvalget av massasjer og skjønnhetsbehandlinger vil være stort.

I London kan hvert par få sin helt unike opplevelse!