Need Some Inspiration?

Select a Theme
Romantisk weekend
København

Intro

Romantisk helg i København

København, Kongens by, er det perfekte sted å legge en romantisk tur til for deg og din kjære. Det er en by der enhver smak blir tilfredsstilt og der alle vil trives. Her kan dere velge og vrake i ulike overnattingssteder som vil gjøre oppholdet romantisk. Planlegg en romantisk weekend i København og byen vil bistå med vakre omgivelser, trivelige kaféer, et mangfold av butikker og romantiske restauranter og hoteller. Det er mange romantiske hoteller i København, og turen starter med å booke et av dem. Søk blant utvalget og finn ett som passer dere når det gjelder både pris og stil. Ønsker dere full ekstravaganse, eller et sjarmerende B&B? Plassering trenger ikke å bety for mye, siden København sentrum er et overkommelig område å dekke til fots eller på sykkel. Ordene romantisk weekend, København og suksess passer perfekt sammen.

continued

Det er også verdt å merke seg at rundt valentinsdagen er det mange av Københavns restauranter som tilbyr spesielle romantiske menyer og tilbud. To av Københavns kinoer, Empire og Falkoner, har dessuten klassiske doble "kjærlighetsseter" for par som ønsker å sitte ekstra tett sammen under en romantisk storfilm. København har også den romantiske "Bryggebroen"; en bro der par skriver sine navn på hengelåser og låser dem fast i broen som et tegn på evig kjærlighet. Kanskje blir et besøk til Bryggebroen i København en årlig begivenhet? HC. Andersens Havfruen er en annen romantisk severdighet i København, og av alle Københavns storslåtte parker er Fredriksberg Have desidert en av de mest romantiske for forelskede par å rusle gjennom! Uansett hvor du velger å ta turen i København, er det én ting som er sikkert; du vil finne romantikk hvor enn du går.

Top things to Do

Romantiske hoteller i København

København er en storby med alt det en storby kan by på – butikker, kaféer og restauranter. I tillegg finner dere flere romantiske hoteller i København, noe som vil danne et godt utgangspunkt for oppholdet. Å starte reisen med å sjekke inn på et fint hotell gir en god begynnelse på noe som er ment å være en kosetur mellom to kjærester. Unngå skuffelser og negative tanker ved å gjøre forberedelser og undersøkelser på hotellfronten. Finn ut hva som vil passe dere når det gjelder pris, beliggenhet, oppholdets lengde og stil. For noen kan et femstjerners hotell være det som gjør reisen perfekt, for andre kan det være et enklere og rimeligere hotell som gjør det mulig heller å bruke litt mer penger på et restaurantbesøk eller på shopping. Det kan være smart å tenke over hva dere ønsker å prioritere, utenom dere selv, selvfølgelig.

Kurhotel Skodsborg byr på velvære og avslapning i sitt spaområde. Dette firestjerners hotellet ligger litt nord for København sentrum, helt ute ved havet. I nærheten ligger Bellevue Strand, en golfbane og et slott, Eremitageslottet. Dette kan være et godt alternativ om dere ønsker fred, ro og kroppspleie under deres romantiske opphold. På den andre siden kan dere få litt mer fart og moro om dere velger Nimb Hotel, som ligger på Tivoli-området. Hotellet har fem stjerner og kan by på fine rom midt i København og masse yrende liv rett utenfor dørene.

På den hippe siden kan dere vurdere Skt Petri i hjertet av København. Hotellet er et flott designhotell som ligger ved latinerkvarteret og er omringet av butikker, kaféer og spisesteder. Hotel D’Angleterre er et historisk hotell med eleganse og luksus. Her finner du spaavdeling, basseng og rom med klassisk stil, som vil bidra til å gjøre et romantisk opphold til noe spesielt. Rett i nærheten ligger Kongens Nytorv, Amagertorv og Gammel Torv. Om dere ønsker muligheten for å spise champagne-frokost i senga og litt mer plass for privatliv, kan leilighetshotellet Stay Copenhagen være et godt alternativ.

Did you know that?

Visste du at …

Bare det å se på et bilde av en du er svært glad i kan gjøre at du føler mindre smerte. Det samme gjelder om du holder hånden til denne personen. Forskere ved University of California gjorde et forsøk på 25 frivillige kvinner som ble utsatt for mild smerte i form av varme, og de følte mindre ubehag og smerte når de fikk se på et bilde av kjæresten sin. Så et opphold på et av de mange romantiske hotellene i København kan gi positive fysiske utslag på mange områder.

Husk at på en slik romantisk reise, kan du i større grad være utsatt for å bli lurt. I hvert fall ifølge forskerne, som har funnet ut at utskillelsen av stoffet oksytocin fører til at man blir mer tillitsfull. Oksytocin frigjøres blant annet når man klemmer eller kysser på noen man er glad i. Det kan hende at dere kommer hjem mer forelsket enn da dere dro, men uten lommebok og klokke. I den store sammenhengen gjør kanskje ikke det noe?

En bonde i General Levalle, Argentina, har konstruert en enorm gitar rundt huset ved å plante rundt 7 000 trær. Grunnen er mer romantisk enn man skulle tro – den er laget til minne om hans hustru som døde i 1977, bare 25 år gammel. Piloter som flyr over landskapet blir imponert hver gang de ser dette presist konstruerte minnesmerket formet som en gitar. Kanskje dette kan fungere som inspirasjon for andre par, og minne dem på å ta vare på tiden man har sammen og verdsette hverandre fullt ut.

(Kilde 1, kilde 2)

Find things you can do in København

The local perspective

Romantisk weekend København - Hva gjør københavnere når de skal være romantisk?

Det er et godt tips å høre med de som bor i København om de har noen anbefalinger. Hør med ansatte på hotellet deres, eller der dere leier sykkel, om de vet av en flott rute dere kan følge. Over halvparten av københavnere buker sykkelen daglig, så om det er noen som vet hvor dere bør ta turen, så er det dem. Det er flotte sykkelruter langs nesten hele kysten, langs Strandvejen og Kystvejen, med naturskjønne områder og fine attraksjoner.

Det er mange turister i København, og det er ikke rart. Men av den grunn kan det hende at dere ønsker å ferdes litt utenom turisttråkket – Strøget, Nyhavn og lignende. Selv om det er trivelige steder med storbypreg, kan det hende at på en romantisk weekend så ønsker dere litt mer fred og ro. Turistkontoret kan sikkert være behjelpelig med gode tips, men ikke vær for blyg til å spørre andre som dere treffer på veien. Kanskje dere finner et lite sted å ta en kaffe, benytt sjansen til å høre med servitøren om hun eller han vet av et fint område, eller en konsert, eller en bar dere kan besøke om kvelden. En del av deres romantiske weekend kan være å utforske de forskjellige delene av København – for eksempel Kødbyen, Christiania, Øst Amager, Østerbro eller Nørrebro. Det kan være at det å ha et mål med reisen, om enn bare et lite mål, kan gi oppholdet et løft. Jules Verne skrev en gang: ʺReality provides us with facts so romantic that imagination itself could add nothing to them.ʺ Det er kun to personer som skal til for å gjøre en romantisk weekend i København til virkelighet – dere to. Det første steget er å booke seg inn på et av de mange romantiske hotellene i København, alt det andre vil falle på plass etter hvert.

Tips til en romantisk dag i København

Det var en gang en romantisk dag i København. Dere våkner uthvilte i myke senger med solen som stråler gjennom gardinene. Et blikk og et kyss og dere gjør dere klar til å nyte en god frokost. Dere kan selvfølgelig spise hotellfrokosten, men i dag har dere lyst å prøve en av de mange spisestedene i København som tilbyr frokost – for eksempel Aamanns Deli, Restaurant Schønnemann, eller Slotskælderen hos Gitte Kik. Etter et nydelig dansk smørrebrød, rusler dere ut på gaten og til en sykkelutleier. Dere leier hver deres sykkel og bestemmer å gjøre som så mange københavnere, sykle rundt i storbyen. Hos sykkelutleieren får dere et tips om en fin sykkeltur dere kan ta. Å sykle langs Strandvejen til Charlottenlund, en småby ved havet, og til Klampenborg, hvor dere kan se en funkisbydel designet av Arne Jacobsen. Når der ankommer de forskjellige stedene, kjenner dere at en dukkert hadde vært deilig, og Bellevue Strandbad i Klampenborg virker særlig innbydende.

Etter en lettere lunsj, sykler dere inn mot København sentrum igjen for å levere tilbake syklene. Her vurderer dere om dere skal stikke innom Nationalmuseet, Botanisk Have eller Statens museum for Kunst, før dere skal opp i Tårnet i Christiansborg Slot og nyte utsikten over byen. Dagen har vært innholdsrik, og latt dere få bruke tid på hverandre. På kvelden har dere bestilt bord på en av de mange Michelin-restaurantene i København, kanskje på Noma, Relæ eller Formel B. Her får dere kost dere med et utsøkt måltid mat og drikke. Blikk og ord utveksles, og dagen er fullendt. I morgen skal dere bare rusle rundt i Nørrebro, kikke i butikker og kanskje prøve en av naturvinene på Manfreds og Vin. Tilbake på hotellet venter den myke sengen, et blikk og et kyss og dere faller tilfredse i søvn.