Need Some Inspiration?

Select a Theme
Romantisk weekend
Romantisk weekend Romantiske hotell

Intro

Et romantisk hotell - Skap en drøm

Romantikk er en stemning som skapes av sterke følelser gjennom et bånd mellom deg og en annen person. Denne andre er ofte en helt spesiell person, og romantiske følelser fører ofte med seg kjærlighet, enten det er til en person du nettopp har møtt, eller til en du har kjent lenge. Romantiske omgivelser gir deg kjærlige følelser og er det motsatte av hverdagsrealisme. Her er det ikke rom for å tenke på den rotete kjøkkenbenken, kontoret med datamaskinen og huskelappene, barnas lekser og aktiviteter, hundens mosjon eller bilens EU-kontroll. Du skal finne et sted som er lengst mulig borte fra det du kjenner ut og inn. Borte som i betydningen noe annet, du behøver ikke nødvendigvis å reise til andre siden av kloden. Og nettopp derfor er romantiske hotell så ettertraktet at man kan si at hotellet i seg selv er det du bare må ha.

continued

Det er altså atmosfæren som teller for at romantikk skal oppstå. Det betyr ofte vakre omgivelser fra en svunnen tid, men det kan også bety moderne omgivelser, som for eksempel et ishotell eller en hytte langt inn i skogen. Det kan være luksus eller enkelhet, by eller landlige omgivelser. Det kan bety en moderne destinasjon, eller en rolig, avslappende landsby. Uansett vil et romantisk hotell legge vekt på detaljene og sine gjesters velvære. De vil ha innredning, beliggenhet og service spesielt med tanke på et romantisk opphold for to. Ekstra god romservice med sjampanje, blomster og delikatesser, stort bad med badekar plass til begge. En romantisk spaweekend gir deg og din kjære velvære og pleie for både kropp og sjel. Her kan dere kan skjemme hverandre bort. Parmassasje, avslappende bad sammen, vakker belysning, forfriskninger med himmelske smaker, og vennlige mennesker som diskret gjør alt for at dere skal ha det så behagelig som mulig. Slik oppnår dere det dere ønsker - å kun ha øyne for hverandre!

Types

Romantiske hoteller - Hva slags typer finnes?

Legg bort mobiler, lesebrett og andre distraksjoner. Ta med noe fint å ha på – fra innerst til ytterst. Om dere har lesestoff, del det med hverandre, det har vært en klassisk romantisk syssel i uminnelige tider å dele et vakkert dikt, eller en god kjærlighetshistorie ved å lese høyt for hverandre. Del hverandres drømmer og tanker under deres opphold på et romantisk hotell.

Av romantiske hotell-typer finnes det alle slags variasjoner, enten du ønsker spahotell, skiresort, sjarmerende B&Bs, 5-stjerners luksus eller en egen leilighet, vil du kunne finne akkurat det du søker på en lettvint og enkel måte. Begynn i god tid å se på de forskjellige typene overnatting, og les andres anmeldelser før du bestemmer deg for hvor nettopp du og din kjære skal tilbringe noen velfortjente netter, langt unna stress og mas. En romantisk middag for to er garantert i Paris. De små bakgatene har bortgjemte restauranter med rutete duk à la “Lady og Landstrykeren”. I nærheten av Rue du Faubourg Saint-Antoine er det flere hete tips, hold øynene åpne for små passasjer ... Etterpå anbefales det å vandre ned samme gate i retning Bastille, ta til høyre i Rue Charonne. Her finnes sjarmerende, lokale barer, “avec terrasseˮ, for en drink før man slentrer hånd i hånd tilbake til drømmerommet deres. Eller kanskje dere vil danse tango ved Seinens bredder? Etter solnedgang samles erfarne og nye tangoentusiaster for å danse på de små amfiene langs Seinen i distrikt, eller arrondissement om du vil, nummer 5.

Suggestions/Where

Romantiske hotell - hvor er de?

Paris og London er lett å reise til for nordmenn. En romantisk weekend i Paris er en tidløs klassiker. Dere kan ikke bomme her, bare søk på ”Paris and romanceˮ i en filmdatabase, så vil du få inspirasjon og mange, mange timer med hjertebank og følelser i perfekte kulisser. Du er kanskje en av de mange som sammen med den utkårede har hengt sin egne symbolske hengelås på en av kjærlighetslås-broene over Seinen. Det har gått så langt at en del broer ikke lenger har tålt vekten av alle hengelåsene. Og det kan bli aktuelt med forbud. Men dette sprer seg som en farsott til byer og broer på alle kontinenter, se treffene du får ved å søke etter ”Love Locksˮ eller ”Locks of Loveˮ.

Et strøk som anbefales for de elskende er å rusle langs Canal Saint-Martin. Det er en fire kilometer lang kanal hvor tidligere fabrikkbygninger er omgjort til kunstgallerier, trendriktige boliger og spisesteder. London står ikke tilbake, Europas verdensmetropol har alt. Store kontraster og alltid en overraskelse rundt neste hjørne! Kvarterene skifter karakter raskere enn noe annet sted i verden, London er ikke noe for dem som liker orden og full oversikt. Parkene er fantastiske! Ta en piknik på Hampstead Heath, dere kan ta en svømmetur i utendørsbadene hele året. Ellers er Notting Hill med Portobello Road, Pimlico, Mayfair, Knightsbridge noen få områder som er stemningsfulle og romantiske både når det gjelder overnatting og utforsking av omgivelsene og hverandre.

Skandinavia

Stockholm og København er lett og komme til, og enkelt å forholde seg til for forelskede nordmenn som vil ha en romantisk weekend for to. Ikke noe stress, og nettopp det er jo helt vesentlig for at deres romantiske tur skal bli en suksess! Søk gjerne etter pakketilbud på romantisk weekend i Stockholm eller romantisk hotell i København. Vandring langs kanalene og sjøen, en båttur ut i skjærgården, piknik i en park, romantisk middag for to. Stemningsfulle kvelder, lyse netter man ikke kan sove bort!

Romantisk weekend Norge

Sist, men ikke minst, har vi Norge og vår Tigerstad, Oslo. Vi har tross alt de lyseste sommernetter, men også de lengste vinternetter hvor vi behøver varmen fra hverandre. Kanskje en romantisk weekend i Oslo i forbindelse med en konsert, et besøk på en av byens gourmetrestauranter, eller et av Oslos mange gode teater? Det finnes mange romantiske hotell i Norge, de familiedrevne, ærverdige hotellene fra 1800-tallet som for eksempel Hjelle Hotell i Stryn, Nordfjord er sjarmerende og stemningsfulle. De tilbyr ofte pakkeløsninger for en romantisk weekend i Norge i likhet med alle overnattingssteder med vakker beliggenhet i norsk fjell- eller fjordlandskap.

Find things you can do

Tips

Tips til en vellykket romantisk ferie

Ordet romantikk, eller romance på engelsk, skal visstnok stamme fra betydningen av noe som er foreldet, altså ikke brukbart eller praktisk. Det er noe som ikke hører hjemme i fornuftens eller realismens hverdag. Romantikk leder til helt egne verdener som eventyr fra middelalderen med sine riddere på hvite hester som redder en prinsesse i nød. Billedkunst, musikk og litteratur har sine romantiske perioder. Det dreier seg om det objektive, hvordan du ser det, det er dine emosjoner som lar deg se alt i et vakkert lys. Den virkelige verden, om du vil, hører ikke hjemme i romantikken. Derfor, om det er noen du elsker, eller noen du vil lære å elske, la følelsene løpe løpsk, ikke vær redd for å overdrive. Romantikk og kjærlighet er kanskje menneskets dypeste lengsel og behov - det er et universelt og tidløst fenomen som alle behøver å oppleve minst en gang i livet!

Når du planlegger din romantiske ferie og lurer på hvilket hotell du skal velge, er det lurt å sette seg ned med en liste over ting å ta med i vurderingen. Har dere hatt mange år sammen, eller har dere nettopp møttes? For de som har kjent hverandre i mange år allerede, er det deilig å ta et lenger avbrekk fra hverdagen. Men har dere derimot nettopp truffet hverandre, kan det bli et lite minefelt å plutselig skulle tilbringe flere uker sammen. Hva med en helg i Paris? Eller en oval weekend på et spa-hotell i Norge? Hold det enkelt, så reduseres sjansene for at noe går galt!

Hvor mye tid skal dere tilbringe sammen? Noen ganger skaper litt alenetid en fantastisk forventning som gjør den romantiske ferien enda bedre. Kanskje du tar deg en times joggetur, mens hun gjør yoga? Når dere møtes igjen, har dere fått tid til å savne hverandre og kan glede dere over å ha hele resten av dagen sammen.

Lag et budsjett! Økonomiske disputter kan ødelegge en hel ferie, så finn ut på forhånd hvordan dere løser det hele. Dersom dere drar på en all inclusive romantisk ferie, blir det med ett mye mindre å tenke på!

Did you know that

Visste du at...

... forskning viser at når en person føler en romantisk tilknytning til en annen, lar de blikket hvile på den andre personens ansikt. Dersom de kun føler en seksuell tiltrekning, har blikket en tendens til å vandre over hele kroppen. 

... en god måte å lære mer om daten din første gang dere treffes, er ved å legge merke til hva han eller hun ler av. Det sier mye om personen. 

... du øker sjansene dine for å treffe noen du vil elske dersom du drar til steder du blir opprømt over, for forskning viser at engasjerte mennesker oppleves som mer attraktive. 

(Kilder)