Spaweekend i Strømstad

Selv om de fleste nordmenn nok forbinder Strømstad med billige handleturer til Sverige, har denne koselige byen mye mer å by på enn kun det. Hva med å dra på spa i Strømstad neste gang du besøker byen? Strømstad ligger vakkert til ved kysten, og byen er kjent for sine spahoteller og spamuligheter – beliggende i vakre omgivelser. Det er nemlig ikke bare matvarer som er billig i Sverige, det er også gode priser i Strømstad på deilige spabehandlinger, kurbad og massasjer – for å nevne noe. I tillegg til det lave prisnivået, ligger Strømstad veldig nær grensen til Norge. Byens flotte beliggenhet ved kysten gjør den spesielt populær om sommeren, når skjærgården virkelig får vist seg frem fra sin beste side. Det er veldig mange små øyer å utforske, så du har nok å ta deg til når du ikke er på spa!

Allerede for 100 år siden var Strømstad kjent som en kur- og badeby. Den lille, sjarmerende byen, som ligger på vestkysten av Sverige, har hatt kurbad i over hundre år. Folk dro hit for å slappe av og bli friskere. I tillegg har havet utenfor Strømstad høyt saltinnhold og inneholder flere mineraler, noe som skal ha helsebringende effekter. Dette er noe av det som har gjort Strømstad til en populær by for både nordmenn og svensker som ønsker å dra på et spaopphold, men byen har også mye annet spennende å by på. Nedenfor kan du lese mer om et av de aller mest populære spahotellene i Strømstad, Quality Spa & Resort Strømstad, samt noen av de andre mulighetene du har. Husk å få med deg en krepskveld i løpet av oppholdet, for er det noe kystbyene til Sverige er kjent for, så er det fantastiske krepsmåltider!

Quality Spa & Resort Strømstad

Det mest kjente spahotellet i Strømstad er uten tvil Quality Spa & Resort Strømstad. Siden åpningen i 2007 har dette stedet vært nordmenns førstevalg når de skal over grensen til Sverige. Quality Spa & Resort Strømstad ligger perfekt til langs vannkanten. Et moderne og lekkert skjærgårdsspa hvor du blir en del av den mektige naturen, kan nyte velgjørende spa og spise deilige retter fra hotellets smaksrike kjøkken.

Decléor Aroma Spa er navnet på hotellets spaavdeling. På 2000 kvadratmeter kan du virkelig nyte vannets gleder i spaets delikate innredning og lune atmosfære. Spaet byr på saltvannsbasseng, utendørs boblebad med fantastisk havutsikt og badstue. I tillegg kan du nyte dampbad eller ta et snøbad. Spaet har et eget sparituale hvor du gjennom åtte steg beveger deg mellom de ulike bademulighetene og får utvalgte Decléor-produkter. Dette er med på å øke velværet, og det renser og gir huden en ny, frisk glød.

Spaet har tretti behandlingsrom hvor du kan nyte fantastiske behandlinger. Her finner du en rekke behandlinger for kropp og ansikt. La deg koble helt av mens en av spaets terapeuter gjennomfører behandlingen. Her kan du få peelingbehandlinger, massasjer og fish-spa. Sistnevnte går ut på at føttene plasseres i en fisketank hvor tannløse garra rufa-fisker spiser føttenes døde hudceller og gir deg silkemyke føtter.

Andre spa i Strømstad

Foruten det sagnomsuste spahotellet, har Strømstad flere varianter av spa.Her kan du nyte noen deilige timer i helsebringende vann – og kjenne hvordan en hektisk hverdag vaskes bort og gir deg ny energi. Å kunne ta noen timers avbrekk fra hverdagen, slappe av i basseng eller boblebad, eller spandere på deg en luksuriøs behandling er som balsam for kropp og sjel.

Strømstad Badanstalt åpnet allerede i 1909. I dag er Strømstad Badanstalt et moderne spa- og velværesenter i hjertet av Strømstad. Denne oasen for kropp og sjel tilbyr en rekke behandlinger som kurbad, leireinnpakning og massasje med aromaoljer. En opplevelse for sansene som får deg til å se friskere ut, fjerner spenninger i kroppen og gir deg den luksusen du fortjener. Her finner du en egen avslapningsavdeling hvor du kan nyte den lune atmosfæren og kjenne stresset slippe taket. Strømstad Badanstalt streber alltid etter å gi sine kunder en uforglemmelig opplevelse, så kanskje du skal ta turen hit neste gang du er i Strømstad?

Kallbadhuset ligger langs strandpromenaden i Strømstad. Dette er et flytende hus som ligger i vannkanten. Her tilbys badstuer med panoramautsikt mot havet, varm og kald dusj, og du kan hoppe rett ut i sjøen. Som tidligere nevnt har havet utenfor Strømstad høyere saltinnhold enn vanlig, noe som medfører at det er en rekke mineraler og mer alger – som visstnok skal ha en helsebringende effekt på kroppen. Kallbadhuset kan leies til spesielle anledninger, så kanskje det er hit du skal ta med deg utdrikningslaget eller gode kollegaer for en frisk dukkert?

Visste du at …

… Strømstad ble opprinnelig opprettet så nær grensen for at svensker ikke skulle reise til Norge for å handle? Nå er det heller omvendt, og nordmenn drar i store tall for å handle i Strømstad.

… Strømstad er regnet som «Norges» tredje største handleby? Byen har kjøpesenteret Nordby som årlig har cirka 7 millioner besøkende, og  over halvparten av omsetningen kommer fra Norge. 

… rett utenfor Strømstad ligger Kosterøyene? Det er to øyer, Nord-Koster og Syd-Koster. Dette er Sveriges vestligste bebodde øyer. Det er en veldig populær lokasjon for båtturister, og innbyggertallet øker fra cirka 300 til rundt 8000 daglig i sommermånedene. Det sies at disse øyene har mer sol enn resten av Sverige. 

… Strømstad har sin egen stein- og blomsterpark? Denne ble påbegynt i 1930 av Hilma Wounsche som returnerte fra å ha prøvd lykken som gullgraver i Yukon, i en alder av 60 år. I dag er det et yndet reisemål for dagsturer i Strømstad.

Gjør som innbyggerne i Strømstad

Strømstad er ingen stor by, og de lokale bruker i stor grad de spa- og velværetilbudene som er nevnt overfor. Innbyggerne i Strømstad bruker også å bade i havet, og det går rykter i byen om at dette skal ha en helsebringende effekt. Strømstad Badanstalt har et utebasseng som er populært – hele året rundt. Selv når gradestokken kryper nedover mot minusgrader, er ikke Strømstads befolkning redd for å ta en forfriskende dukkert. Det er noe herlig forfriskende med å ta et kort bad i iskaldt vann. Ellers er innbyggerne flinke til å benytte seg av de mange kafeene og restaurantene du finner rundt om i byen. Selv om de fleste nordmenn nok forbinder Strømstad med store kjøpesentre hvor man kan handle billig mat, velger innbyggerne i Strømstad i stedet å besøke de sjarmerende handlegatene – som har et godt utvalg av butikker. Så hvorfor ikke gjøre det samme neste gang du er i Strømstad? Kanskje ender du opp med å se denne koselige byen i et nytt lys!

Ting du kan gjøre og se i Strømstad

Strømstad er kjent for å være byen hvor nordmenn drar på svenskehandel. Å handle i Sverige, og Strømstad spesielt, er populært blant nordmenn, siden prisene er adskillig lavere enn i Norge. Nærheten til Norge gjør at Sverige og Strømstad er perfekt også for dagsturer. Det velkjente shoppingsenteret Nordby Shoppingcenter er på hele 80 000 kvadratmeter, og her finner du et rikholdig utvalg av mat, klær, sko og interiør. Alle de gode tilbudene er samlet under ett tak, og det er sjelden man drar herfra uten et nytt funn til klesskapet. Og du må for all del ikke glemme å handle inn godis til helgen!

Kosterøyene er noen av Strømstads vakreste perler. Disse øyene har visst flest soltimer i løpet av året og er et yndet reisemål for nordmenn og svensker som ønsker seg skjærgårdsidyll. Du kan ta båten ut til Kosterøyene fra Strømstad, den går fra nordre havn i Strømstad. Turen tar ikke mer enn 30-40 minutter, og turen er absolutt verdt det om du er i området. På Kosterøyene kan du besøke naturreservatet, kose deg i vakre omgivelser og spise på for eksempel Kosters Trädgårder. Det finnes også muligheter for å leie sykkel, slik at du kan sykle langs de smale og bilfrie veiene.

Dersom du spiller golf, kan Strømstad by på en stor golfbane med 18 hull i fantastiske naturomgivelser. Dette er Sveriges vestligste golfbane, og den er omgitt av vakker skjærgårdsnatur. Her holdes det åpent fra tidlig vår til sent på høst. Strømstads milde klima gjør dette mulig, så her kan du spille golf lenge før norske golfbaner er inne på tanken om å åpne for våren. I tillegg til hovedbanen med sine 18 hull, er det også en treningsbane med tre hull. Så her kan du spille enten du er dreven eller nybegynner innenfor golfsporten. Dra rett fra golfbanen til et spa i Strømstad for å pleie musklene som har vært i sving.

Hva venter du på? En avslappende weekend på spahotell i Strømstad er perfekt for den travle og gir kroppen et velfortjent avbrekk fra en hektisk hverdag. Gode priser og nærheten til Norge gjør Strømstad til et yndet reisemål for tusenvis av nordmenn årlig, så hvorfor ikke ta turen du også? Det eneste som kan være lurt å huske på før du pakker kofferten, er å bestille spabehandlinger på forhånd. Spa er populært og du vil nødig ta turen for å oppdage at populariteten gjør det vanskelig å få time til spabehandling. Skjærgårdsidyll, herlige spabehandlinger og lukten av salt sjø – Strømstad har alt.