Need Some Inspiration?

Select a Theme
Pensjonat
Bergen

Intro

Pensjonat i Bergen – en hyggelig opplevelse!

En ferie på pensjonat eller gjestehus passer for barn og voksne i alle aldre som ønsker enkel og rimelig overnatting, både i bygd og by, eller nær naturen. Hvorfor ikke prøve et opphold på et vaskeekte pensjonat neste gang du er i Bergen? Det vil garantert ikke skuffe. Et pensjonat har tradisjonelt vært en form for innkvartering som ligger i tilknytning til en families hjem. Her leies det ut alt fra noen få rom til opp mot 40-50 rom, og boenhetene er gjerne enkelt innredet med kun det mest nødvendige du trenger til et behagelig opphold. I moderne tid har imidlertid definisjonen av et pensjonat blitt vesentlig videre, og man kan nå finne alle slags pensjonater og gjestehus rundt omkring i hele verden. Bare i Bergen er det utallige typer pensjonater, og her kan man virkelig finne noe for enhver smak!

continued

Det finnes en rekke forskjellige pensjonat og pensjonattyper, i tillegg til et vell av aktiviteter i området rundt der du bor. Uansett om du er på ferie i en liten by eller en større, kan som regel eierne av pensjonatet ditt gi deg mye bedre tips og råd til hvor du skal dra, enn ansatte på et stort hotell. Husk at de som driver pensjonatet ditt sannsynligvis er født og oppvokst på stedet, og kjenner det bedre enn sin egen lomme. Her er det mye god informasjon å hente, i tillegg til at mange pensjonat tilbyr hjemmelaget frokost og generelt en autentisk og åpen velkomst for alle sine gjester. Bergen er en unik by, som med sin historie og unike arkitektur, og en perledestinasjon for folk som ønsker å bo på pensjonat

Top things to Do

Severdigheter i Bergen

Hvis du bor på gjestehus i Bergen, har du mange valg når det gjelder aktiviteter du kan drive med i denne Norges nest største by, som ligger mellom de syv fjell. Nedenfor finner du informasjon om fire av de mest besøkte turistattraksjonene, men ikke glem at det finnes mange flere i vestlandets hovedstad.

Fløibanen

Som en av Norges mest kjente turistattraksjoner er en tur opp til Fløyen med Fløibanen obligatorisk hvis du er gjest på pensjonat i Bergen. Den skinnegående kabelbanen starter ved Vetrlidsalmenningen, kun 150 meter fra Fisketorget, og tar deg opp til Fløyen på cirka 5-6 minutter. En fantastisk friluftsopplevelse som passer for alle! På toppen kan du skue utover hele Bergen og omegn, og hvis du vil kan du på vei opp gå av på en av de tre mellomstasjonene Promsgate, Fjellveien eller Skansemyren. Selve Fløyen ligger 320 meter over havet, og er du sporty kan turen opp dit til fots bli en flott mosjonsøkt.

Bryggen i Bergen

Bergen ble grunnlagt på 1000-tallet under navnet Bjørgvin og var på et tidspunkt Norges største og viktigste by. I middelalderen yret det av utenlandske handelsmenn, sjømenn og andre på Bryggen i Bergen, og det var eksport av tørrfisk og korn som ga de beste inntektene. På grunn av sin godt bevarte trehusbebyggelse og spesielle arkitektur er Bryggen i Bergen til og med blitt oppført på UNESCOs verdensarvliste, og stedet ligger så sentralt at det kan nås til fots fra de aller fleste pensjonatene i Bergen. Like i nærheten ligger Fisketorget, der du kan gjøre et kupp på dagens ferske fangst eller nøye deg med å observere det travle hverdagslivet i sentrum av byen.

Troldhaugen

Er du interessert i musikk? Da kan et besøk på ærverdige Troldhaugen være noe for deg! Som hjemmet til Norges mest berømte komponist, Edvard Grieg, og hans kone Nina, er det et yndet turiststed for Grieg-elskere i alle aldre og fra alle deler av verden. Eiendommen ble ferdigstilt i 1885, og Grieg bodde der de siste 22 årene av sitt kunstneriske liv. Han omtalte selv boligen som sitt beste opus, og foruten selve villaen består området i dag av komponisthytten og ekteparets gravsted. Av nyere dato er Troldsalen, et konsertlokale med plass til 200 tilhørere der man kan lytte til mange forskjellige oppføringer av kammermusikk, med et selvfølgelig fokus på Griegs musikk. Troldhaugen er en turistmagnet av de sjeldne og vel verdt et besøk under et opphold på pensjonat i Bergen.

Akvariet i Bergen

Reiser du med barn, eller er du interessert i dyreliv? Da kan Akvariet i Bergen være et godt alternativ for deg. Akvarieanlegget er fra 1960, men er de senere årene blitt pusset kraftig opp og fremstår nå som et moderne akvarium som tiltrekker seg tusenvis av turister hvert år. Her finner du fisk, vannlevende dyr og pingviner, men Akvariet i Bergen har også en egen avdeling for tropiske dyr der du kan finne blant annet slanger, edderkopper og krokodiller. Akvariet er åpent fra kl 10.00 til 18.00 hver dag, og du finner det i Nordnesbakken sentralt i Bergen.

Did you know that?

Visste du at …?

… hvis du er glad i å bestige fjell garantert vil nyte et opphold på pensjonat i Bergen? Her kan du ta den tradisjonelle Syvfjellsturen og bestige de syv fjellene som ligger rundt Bergen by. Fjelltoppene ligger fra 317 til 643 meter over havet, og vil være en god fysisk utfordring for alle som liker å holde seg i form og nyte den vakre, norske naturen. Hvert år bestiger over en halv million mennesker disse fjellene, så du blir garantert ikke gående alene, men kan slå av en prat med andre turister og lokalbefolkningen på din vei fra topp til topp.

… svært mange av Norges kjente og kjære artister kommer fra Bergen? Noen eksempler er Rune Larsen, Tor Endresen, Kurt Nilsen, Gabrielle, Sondre Lerche og Lars Vaular. Bergen er kjent for sitt rike kulturliv, og er du interessert i film, musikk og kunst finnes det en rekke begivenheter og institusjoner du kan besøke for å lære mer om dette i bergensk sammenheng.

… bergensere er kjent for å være svært patriotiske når det gjelder hjembyen sin? Av alle nordmenn er nok kanskje de som kommer fra Bergen mest stolt av byen sin, og de er ikke redde for å vise det!

… fotballaget Brann er byens stolthet, både i medgang og motgang? Det siste året har Brann gjort det mindre bra på fotballbanen, men har likevel tusenvis av tilhengere som støtter dem i gode og onde dager. Siden laget heter Brann, er det jo naturlig at fargen på drakten deres er rød!

… det bor rundt 275 000 mennesker i Bergen i dag? Det er under halvparten av Oslos befolkning på 650 000, men godt over befolkningstallet i Norges tredje største by, Trondheim, med litt under 180 000 innbyggere.

… Bergenssangen ble diktet av Johan Nordahl Brun på 1800-tallet og fortsatt synges i festlig lag i Bergen den dag i dag? Den har hele ni vers og er en solid hyllest til Bergens mange vakre steder og tradisjoner: ”Jeg tok min nystemte Cithar i hende, sorgen forgikk meg på Ulrikens topp ...”

… den bergenske dialekten skiller seg vesentlig ut fra dialektene i de omkringliggende områdene? For det første bruker man skarre-r, noe som ellers kun er vanlig på Sørlandet. Det bergenske bymålet har i tillegg kun to grammatiske kjønn, som eldre norsk riksmål. Interessant er det også at bergensdialekten for over hundre år siden ble ansett som en velegnet dialekt med positiv påvirkning på urolige barn! Å ansette en barnepike fra Bergen var svært populært blant overklassen, da man antok at barna oppførte seg bedre hvis hun snakket bergensk.

The local perspective

Bergen på bergensk vis

Om du anser deg selv som en kravstor turist som ønsker det ypperste innen luksus og fasiliteter, er neppe en ferie på gjestehus i Bergen noe for deg. Da kan et standard hotellopphold være mer passende. Men om du setter pris på det enkle og hjemmekoselige, og om du i tillegg ønsker å bli bedre kjent med lokalbefolkningen og den lokale kulturen for en rimelig penge, bør du ikke være i tvil – pensjonat i Bergen er helt perfekt! Her kan du ta med deg familie, din elskede eller nyte et opphold helt for deg selv – du bestemmer. Uansett hvor du velger å innkvartere deg er det viktig å reise med et åpent sinn som er rede for nye inntrykk og opplevelser.

Det kan være lurt å bestille opphold på pensjonat i Bergen i god tid, uansett årstid, for denne innkvarteringsmåten er blitt mer og mer trendy de siste årene og til tider kan det være mange om benet. Husk at tradisjonelle pensjonater ikke har like mange rom som vanlige hoteller og at det derfor i høysesongen kan være vanskelig å få plass på enkelte pensjonater i Bergen. Undersøk på forhånd, og ta deg god tid til å finne ut hva du ønsker å få ut av din reise til gjestehus i Bergen før avreise. Med litt planlegging får du god oversikt over hva du ønsker å gjøre med tiden du har til rådighet, og slik kan du enkelt unngå unødvendig stress i forbindelse med oppholdet på gjestehus i Bergen.