Need Some Inspiration?

Select a Theme
Julemarked
London

Intro

Jul i London

For mange mennesker er det et must å oppleve førjulstiden i London. Det er lite som gir like god julestemning som å besøke et julemarked i London og byens julepyntede butikker! London er en by som har absolutt alt, og i førjulstiden spares det ikke på noe. Her er det julelys, juletrær og julepynt i store mengder. Ikke minst bør du unne deg mulled wine, britenes gløgg, når du først tar en adventsferie i London. Enten du liker det særpregede markedet, hvor du finner spennende produkter både til familie, venner eller deg selv, eller kjøpesentre, med gode tilbud og varer du ikke finner hjemme, så har London noe som passer for deg. På de store kjøpesentrene er det alltid storslåtte juleutstillinger som kan ta pusten fra enhver – her er ikke juleforberedelser noe man tar lett på. Den beste juleutstillingen kan fort trekke ekstra kunder.

continued

En ferietur til London i førjulstiden behøver imidlertid ikke bare handle om jul og julemarkeder, byen har jo også veldig mye annet å by på. Det er utrolig mange flotte attraksjoner og severdigheter i byen du bør få med deg. Hvis du er glad i museer og kunst, har du noen av Europas beste samlinger å utforske. Nedenfor kan du lese mer om de mange forskjellige julemarkedene i London, så du bedre kan planlegge oppholdet ditt. Hvorfor ikke gjøre unna julegavehandlingen mens du er ute på tur, så slipper du stresse med det dagene før julaften. Mulighetene for shopping i London er kjent for å være de beste i Europa, så du kan helt sikkert finne unike gaver som man ikke får kjøpt i Norge. Uansett om du drar til London for shopping eller for å komme i julestemning, er julemarkedene i byen det perfekte stedet å starte.

Top things to Do

Julemarkeder i London - finn noe for enhver smak

London har en rekke populære julemarkeder og mye å by på i en travel førjulstid. Fra det storslåtte tivoliet i Hyde Park til tradisjonelle tyske julemarkeder ved South Bank – London bidrar til å finne den gode julefølelsen. Her kan du kjøpe den unike julegaven eller kanskje noe fint til deg selv? Londons julemarkeder har i alle fall utvalget. En god idé kan være å bestille en overnatting i London i nærheten av markedene eller shoppinggatene, så du ikke trenger å gå så langt med alle julegavene. Da er du også garantert julestemning, ettersom gatene er fulle av blinkende julelys og annen pynt. 

Julemarked London – Winter Wonderland

Julemarkedet Winter Wonderland finner sted i Hyde Park før juletider, og det er et av de mest forseggjorte julemarkedene i London. Det populære julemarkedet byr på boder hvor du kan kjøpe spennende produkter og drikke mulled wine – perfekt julekos! Dette er førjulskos for hele familien, og Winter Wonderland byr i tillegg på utendørs skøytebane, tivoli og The Magical Ice Kingdom, som er en rekke skulpturer laget av is og snø. Det er gratis å besøke Winter Wonderland, men flere av aktivitetene som tilbys koster penger. På kveldstid arrangeres det julekonserter og juleshow – perfekt for å sette deg i julestemning. Det er enkelt å komme seg til Hyde Park, den er lett tilgjengelig fra undergrunnstoppene Marble Arch, Hyde Park Corner, Victoria og Knightsbridge.

Julemarked London – Southbank

Julemarkedet på Southbank, som åpnes hver jul like ved London Eye, det ikoniske pariserhjulet langs Themsen, er et typisk tysk julemarked på britisk jord. Dette markedet minner mer om de typiske julemarkedene andre steder i Europa, som hadde sin opprinnelse i Tyskland. Her serveres bratwurst og glühwein i stor stil. Dette julemarkedet består av en rekke boder laget av tre som selger alt fra spennende juleprodukter til mat. Hit kommer du enkelt ved å ta undergrunnsbanen til Waterloo.

Julemarked London – Covent Garden

Når det nærmer seg jul, lyses Covent Garden opp. Her er ingen lys satt opp tilfeldig, og det fantastiske synet som møter deg er med å på å skape den perfekte julestemningen. Blant lysene finner du flere boder som selger juleprodukter, men også kjente merkevarer setter opp boder i julemarkedet. Så her er det absolutt gode muligheter for å gjøre et kupp, enten det er til deg selv eller en julegave du er på jakt etter. En rekke boder tilbyr gourmetprodukter – så kanskje du finner en skatt til en matglad venn? For å komme hit kan du ta undergrunnsbanen til Covent Garden – og følge lysene derfra.

Did you know that?

Visste du at…

… det første julekortet i England ble trykt i 1843? Kortet var illustrert av John Callcott Horsley. Illustrasjonen var tredelt og viste en rekke mennesker som skålte i midten, mens bildene på siden illustrerte veldedighet gjennom det å gi klær og mat til fattige. Det ble laget 2050 kort med dette motivet. (Kilde) 

… juletreet på Trafalgar Square faktisk er en gave fra Norge? Norge har årlig siden 1947 sendt et juletre til London som takk for hjelpen under andre verdenskrig. 

… Christmas Crackers ble oppfunnet av briten Thomas Smith i 1847? I Norge kjenner vi dem nok best fra kransekaken, men disse små papirkreasjonene man drar i for å få et smell, og kanskje en vits og krone på kjøpet, er blitt en viktig del av britisk juletradisjon. (Kilde)

Find things you can do in London

The local perspective

Innbyggernes favoritter

Britene elsker definitivt julen! Det er ikke uten grunn at man allerede ser juleforberedelsene så fort sommerferien er over. De største og mest populære julemarkedene er allerede nevnt, men det finnes flere mindre julemarkeder som er populære blant Londons innbyggere. Kew Garden tilbyr en tur gjennom parkens fantastiske vinterlandskap i førjulstiden. I tillegg har de satt opp et julemarked hvor du kan kjøpe en rekke juleprodukter, kunst og matvarer. Perfekt for den som er på jakt etter noe spesielt. Et annet populært julemarkeder blant de lokale er Barbican Christmas Market, hvor en rekke designere selger klær, kunst og leker.

Mulled wine, et must i førjulstiden

Mulled Wine er britenes svar på gløgg. Når man går rundt på kalde førjulskvelder og titter i boder, er det deilig å ha noe varmt i hendene. Mulled betyr at noe er laget på et utvalg av krydder – typisk for mulled wine er kanel, stjerneanis, kryddernellik og allehånde blant flere. Det hele varmes og blandes med rødvin. Så tilsetter man rosiner etter eget ønske. Perfekt og populær førjulskos!

Andre ting å gjøre i førjuls-London

Det er ikke bare julemarkeder som popper opp i London før jul. London er også kjent for å pynte opp hele byen med lys. Både Oxford Street og Regent Street er kjente for sine lysdekorasjoner i førjulstiden.

Om du er av typen som synes Londons vinterkulde blir litt i kaldeste laget, så finnes det shoppingsentre som spesialiserer seg på jul. Blant annet lager kjøpesenteret Selfridges en storslått juleutstilling både i vinduer og inne på kjøpesenteret. Hvert år er det et nytt tema, og du vil nok bli både fascinert og imponert over hva de finner på år etter år. Kjøpesenteret Harrods starter juleforberedelsene allerede i juli, med å åpne senterets julebutikk. Blant annet lanserer Harrods hvert år en egen julebamse som kun fås kjøpt på kjøpesenteret. I tillegg har de et stort utvalg av juleprodukter som du neppe finner likens til hjemme i Norge. Selv om kjøpesentrene gjøres flotte med glitter, lys og nisser rundt juletider – så finner du fortsatt et stort utvalg av klær, matvarer og kosmetikk – og kanskje den perfekte julegaven til en du er glad i?