Need Some Inspiration?

Select a Theme
Julemarked
Gøteborg

Intro

Julestemning i Gøteborg

Gøteborg kalles ofte Nordens juleby – og det er ikke uten grunn. Når det nærmer seg jul, blir Gøteborg pyntet med vakre lys, julepynt og glitter – som samlet utgjør et fantastisk skue og bidrar til å få deg i julestemning. Julemarked i Gøteborg er det på ingen måte noen mangel på, og ikke minst omvandles tivoliet Liseberg til et juleeventyr. Gøteborg er den perfekte by for deg som er på jakt etter julestemning! Med de mange julemarkedene og kjøpesentrene er det nok å velge i for deg som er på jakt etter den gode førjulsfølelsen. Enten du ønsker å vandre langs brosteinsbelagte gater, gå langs promenaden eller nyte et fantastisk lysshow, eller foretrekker julepyntede kjøpesentre, så har Gøteborg noe for deg! Drøm deg bort fra julestresset, mens du drikker gløgg og spiser pepperkaker i julebyen Gøteborg!

continued

Julemarkeder er imidlertid ikke alt Gøteborg har å by på, så sørg for at du også får med deg noen av byens kjente severdigheter og attraksjoner i løpet av oppholdet ditt, innimellom besøkene av de forskjellige julemarkedene du går innom. Gøteborg er en intim og koselig by, så du vil helt sikkert har en fantastisk førjulsferie i byen. Det er gode muligheter for shopping i Gøteborg, så få unna de fleste av julegavene i god tid før jul, så du kan ta det helt med ro og slappe av dagene før julaften. Se om du finner julegaver som er unike, det er tross alt morsommere å gi gaver som man ikke kan gå på butikken i Norge å kjøpe selv. Nedenfor kan du lese litt mer om byens forskjellige julemarkeder, så du kan legge opp besøket ditt i byen på best mulig måte. Reiser du med barn, starter du med en dag med julemarked og moro i Liseberg.

Top things to Do

Julestemning i Gøteborg

Et av Sveriges mest populære julemarkeder finner du i tivoliet Liseberg, men i tillegg er hele byen fylt til randen av spennende julemarkeder som tilfredsstiller alle sansene. Lukten av gløgg, brente mandler og pepperkaker, sammen med et prangende og fantastisk lysdesign, har gjort det vanskelig å ikke nyte førjulstiden i Gøteborg.

Julemarked Gøteborg –Liseberg

Siden det første julemarkedet i Liseberg ble åpnet i 2009, har det utviklet seg til å i dag ha over en halv million besøkene i førjulstiden. Starter du i julegaten, en tre kilometer lang promenade fra havnen til Liseberg, får du et lysshow uten like på vei mot Gøteborgs mest populære julemarked. Julemarkedet i Liseberg byr på over 80 boder hvor du kan shoppe julepynt, julegaver og smake på deilig mat. Her kan du spise kandiserte epler, møte reinsdyret Rudolf, stå på skøyter og se et forrykende isshow. Noen av tivoliets karuseller er åpne i førjulstiden – så her er det duket for en perfekt oppladning til julen! Og får du ikke julestemning av å gå rundt i den fine parken med en kopp gløgg i hånden, så er det neppe noe annet som kan gi deg julestemning.

Julemarked Gøteborg – Haga

I Gøteborgs gamle arbeiderstrøk finner du et julemarked langs Nygatan lørdag og søndag fra midten av november. Dette koselige julemarkedet byr på mat, design og mye spennende julerelatert pynt. Nyt den gode førjulsstemningen langs brosteinsbelagte gater, og gå gjerne innom en av de omkringliggende kafeene for å ta en ”fika”, en svensk lunsj med kaffe og en godbit – gjerne en lussekatt eller kanelbolle.

Julemarked Gøteborg – Kronhusbodarna & Kronhuset

Kronhusbodarna og Kronhuset ligger i Vestre Nordstaden, litt gjemt fra byens travel gater. Blant de gamle husene og bodene bys det på hyggelig julehandel hvor du kan kjøpe alt fra julepynt til julegodteri. Et steinkast bortenfor finner du Gustav Adolfs Torg, som ligger langs store hamnekanalen. Blant lysdekkede trær og torgets juleboder inviteres du inn i en behagelig atmosfære som gir den gode følelsen av jul. Lukten av gløgg og brente mandler stimulerer sansene, og man kan kjenne litt av det typiske julestresset forsvinne. La deg fascinere og inspirere av bodenes mange varer – enten du vil ha julepynt, julegodterier eller julegaver til dine kjære.

Julemarked Gøteborg – Nordstan

Nordstan er et stort kjøpesenter i Gøteborg. Hver jul gjøres deler av senteret om til et julemarked, hvor det selges kunst og delikatesser. Her kan du absolutt gjøre et kupp på oster, skinker eller hva som enn måtte friste i de mange bodene. I tillegg er det jo et shoppingsenter, med gode muligheter for å gjøre et kupp eller tre innen klær, sko og interiør. Det beste er at det hele er innendørs, så du slipper unna vinterens kalde gufs.

Did you know that?

Visste du at...

… Liseberg hver jul lyses opp av 5 millioner lyspærer? I tillegg er det over 900 juletrær som skaper en perfekt julestemning under julemarkedet i Liseberg.

… at Gøteborg er hjembyen til Nordens største kjøpesenter? Nordstan, med sine 200 butikker, restauranter og kafeer, gjør det til et av de største kjøpesentrene i Norden. Med så mye samlet under samme tak, er det nesten umulig å ikke finne en julegave eller to her.

… at hvert år er det like spennende å se hva kjøpesenteret NK har som juletema? I november hvert år avduker NK i Östra Hamngatan 42 sin juleutstilling, til stor glede for skuelystne. I tillegg er det her gode muligheter for å møte julenissen! 

The local perspective

Innbyggernes favoritter

Det er liten tvil om at lysløypen fra havnen til Liseberg blitt en folkekjær favoritt blant Gøteborgs innbyggere. Å vandre i de lysbelagte gatene når vintermørket faller er med på å gi den gode julefølelsen. Og en tur innom julemarkedet i Liseberg er et must. På julemarkedet kan hilse på reinsdyr og nyte en god kopp gløgg. Mange av Gøteborgs innbyggere liker også å ta en førjulstur til Gunnebo slott og trädgårder, som ligger cirka ti minutters kjøretur utenfor Gøteborg sentrum. Den historiske bygningen fra 1700-tallet, med tilhørende hage, skaper en perfekt ramme for julestemning. Her finner du blant annet et julemarked hvor du kan kjøpe lokalproduserte matvarer og kunsthåndverk – kanskje du finner den perfekte gaven til den av vennene dine du aldri helt vet hva du skal kjøpe til i gave? Det serveres lunsj på stedet, og det er perfekt å ta en fika i disse lekre og julepyntede omgivelsene. Gunnebo Slott er spesielt kjent for pepperkakene sine, så kanskje det er det du skal unne deg til kaffen?

Gøteborgs Lucia

Siden 1935 har det vært en tradisjon å kåre Gøteborgs Lucia. Konkurransen går ut på at sju deltakere konkurrerer om å bli årets Lucia. Når man stemmer, bidrar man også til å støtte gode formål. Vinneren kåres 12. Desember, og vinneren synger en rekke julekonserter med fullt band. Konkurransen skaper stort engasjement blant innbyggerne, og den er blitt en kjær tradisjon gjennom snart 80 år.

Hyggelige juleaktiviteter i Gøteborg

Det syngende juletreet på Drottningstorget, like ved Gøteborg Sentralstasjon, må du rett og slett få med deg. Et kor som står oppstilt slik at de danner et juletre synger daglig julesanger i desember. Liker du film, kan du på fasaden til kunstmuseet hver kveld se Gøteborgs julefilm med tilhørende musikk. Det å gå på julemarked i Gøteborgs, se de mange juletilbudene, gjerne med gløgg og pepperkake i hånden, gjør det enkelt å komme i julestemning. Vinterstid er det mulig å stå på skøyter midt på Heden, midt i Gøteborg. Tilbudet er gratis for barn under sju år, og her er det muligheter for å låne både skøyter og hjelm for en billig penge. Perfekt førjulsaktivitet for hele familien!