Need Some Inspiration?

Select a Theme
Julemarked
Europa

Intro

Julestemning i Europa

Når det nærmer seg jul og snøen legger seg, er det mange nordmenn som sverger til julemarkeder for å finne den gode julestemningen. I en stressende hverdag er det en flott opplevelse å kunne tre inn i det som nærmest er en eventyrverden – fylt med boder som sprer julestemning gjennom tingene de selger. Enten du er på jakt etter julegaver til familien, fantastiske råvarer til julemiddagen eller julepynt, kan du være sikker på at du vil finne det du er på jakt etter på et av de mange julemarkedene rundt om i Europa. Det er nemlig ikke bare i Norge du finner mange flotte julemarkeder. Rundt om i Europa er det julemarkeder i så å si hver eneste by – det ene koseligere enn det andre. For nordmenn er det en del julemarkeder som skiller seg ut, og som det er mer populært å besøke. Blant disse er julemarkedene i London, København og Göteborg.

continued

Nedenfor kan du lese litt mer om de største julemarkedene som det er enkelt å reise til for oss nordmenn, så du får et bedre bilde av hva julemarkedene tilbyr, og hvilket som ser ut til å passe best for deg og turen du har i tankene. Det må imidlertid sies at alle julemarkedene vi tar for oss nedenfor er fantastiske, og at byene de ligger i fort kan bli avgjørende for hvilket julemarked du til slutt velger å reise til. Hvis du er lysten på en ordentlig storbyferie med fantastisk shopping, er det ikke mange byer i Europa som er i nærheten av opplevelsene London kan by på. Men kanskje vil du heller dra til en by nær Norge, som du kan kjøre til, og da er Göteborg det perfekte valget. København er en av nordmenns favorittbyer, og er et fint valg for deg som gjerne vil dra til en storby, men som synes London kan bli litt for hektisk.

Top things to Do

Beste julemarked i Europa

Vi nordmenn er glade i å reise, så hvorfor ikke kombinere juleshoppingen med en liten ferietur til Europa? Det er mange flotte julemarkeder du kan besøke rundt om i Europa, og noen er mer populære enn andre. Nedenfor kan du lese litt mer om tre av de mest populære for nordmenn å besøke, nemlig i London, København og Göteborg. En fordel med alle disse tre stedene er at det går veldig fort å reise dit, så du får utnyttet tiden til det som virkelig gjelder – å finne den gode julestemningen.

Julemarked i Europa – London

I London er det mange populære julemarkeder som byr på mye spennende i førjulstiden. Start med en tur til Winter Wonderland Hyde Park, som kanskje er Europas beste julemarked. I parken er det mange boder som selger spennende varer, mat og drikke. Når du er ferdig med å se i bodene, kan du prøve deg på den utendørs skøytebanen, more deg på tivoli eller se The Magical Ice Kingdom, en stor samling skulpturer laget av is og snø. Dersom du blir værende til kvelden, er sjansen stor for at du kan få med deg en julekonsert eller et juleshow. Vil du oppleve en annen type julemarked, tar du turen til Southbank. Dette julemarkedet ligger rett ved London Eye, og det er et typisk tysk julemarked på engelsk jord. Avslutt runden med å besøke julemarkedet i Covent Garden.

Julemarked i Europa – København

København er en fantastisk by som har mye spennende å by på for nordmenn. Mange reiser til København for shopping og gode restaurantopplevelser. Vinterstid kan du kombinere flere av disse tingene ved å dra på julemarked. Det er flere forskjellige julemarkeder rundt om i byen, men det klart største av dem er i Tivoli. Tivoli er Københavns største attraksjon, og har en rekke karuseller, berg-og-dal-baner og mange andre opplevelser for store og små. Når julen nærmer seg forandres Tivoli til et stort juleeldorado – med julelys, nisser og juletrær. Det er juleboder, show og konserter fra tidlig i november. Et annet populært julemarked i byen, er i Nyhavn. Det åpner i midten av november, og langs den flotte trehusbebyggelsen er det boder med julevarer, mat og andre spennende ting. Vil du oppleve et alternativt julemarked, tar du turen til Christiania. I Den Grå Hal settes det opp et julemarked hvor det selges kunst og andre ting fra rundt om i verden.

Julemarked i Europa – Göteborg

Göteborg omtales ofte som Nordens juleby, og det er ikke uten grunn. Rundt juletider pyntes hele byen opp med flotte lys, julepynt og glitter, og det arrangeres en rekke flotte julemarkeder. Et av de mest populære julemarkedene finner du i Liseberg. Julemarkedet i fornøyelsesparken ble arrangert for første gang i 2009, så det er et ganske nytt julemarked. Får du ikke julestemning av å gå rundt i parken med en gløgg i hånden, så er det neppe noe annet som vil gi deg julestemning. I Haga er det et annet julemarked. Du finner det langs Nygatan på lørdager og søndager fra midten av november. For et litt annerledes julemarked kan du ta turen til Nordstan – et massivt kjøpesenter i Göteborg. Når det nærmer seg jul, gjøres senteret om til et julemarked, hvor det blant annet selges kunst og delikatesser.

Did you know that?

Visste du at

… juletreet på Trafalgar Square faktisk er en gave fra Norge? Norge har hvert år siden 1947 sendt et juletre til London som takk for hjelpen under andre verdenskrig.

… julemarkedet i Tivoli ble arrangert for første gang i 1994? Det var så populært at førjulstiden i Tivoli nærmest har blitt en dansk tradisjon, og mange turister besøker byen utelukkende i julemånedene for å oppleve julemarkedet. 

… Liseberg hver jul lyses opp av hele fem millioner lyspærer? I tillegg til disse er det over 900 juletrær som er med på å skape en perfekt julestemning under julemarkedet i Liseberg. 

Find things you can do in Europa

The local perspective

Innbyggernes favoritter

Selv om julemarkeder rundt om i de europeiske byene er populære blant turister, er det i all hovedsak byenes innbyggere de retter seg mot. I de store byene er det imidlertid ofte flere forskjellige julemarkeder, der noen er mer turistfokusert enn andre. Selv om samtlige julemarkeder er svært populære blant lokalbefolkningen, og besøkes flittig gjennom hele julen, er det ofte på de mindre julemarkedene, som turistene ikke vet om, at du finner de virkelig unike gjenstandene. Mange handler også inn julematen sin på forskjellige julemarkeder, siden de vet kvaliteten på varene ofte er bedre enn kvaliteten du får på maten i vanlige dagligvarebutikker. Julemarkedet er også en ypperlig mulighet for deg som ønsker å kjøpe mer personlige gaver, og mange handler julegaver til familie og venner på julemarkedene. Du finner også suvenirer på julemarkedene, hvis du trenger en liten reisegave til noen som venter hjemme.