Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
Trondheim

Intro

Trondheim vandrerhjem

Trondheim er en perfekt by å reise til for deg som har stramt budsjett. Byen er full av studenter, og dette har ført til at mange steder i byen har studentvennlige priser – også for ikke-studenter. Det er også muligheter for å overnatte billig der, da det finnes flere hosteller og vandrerhjem i Trondheim. Og siden sentrum er så lite, kan du gå eller sykle rundt i byen mens du nyter flere av attraksjonene til en billig penge. Trondheim var landets første hovedstad, og byen er også i dag et senter for handel, industri og ikke minst utdanning og forsking – med kjente NTNU i spissen. Trondheim er også hjem til Norges beste fotballklubb, Rosenborg BK, og Lerkendal stadion ligger i ytterkanten av bykjernen. Det koster ikke så mye for en billett til en hjemmekamp, så hvorfor ikke støtte det lokale laget når du først er på besøk?

continued

Overnatting på vandrerhjem, hostel eller et rimelig hotell i Trondheim gjør at budsjettet ditt kan strekkes litt lenger, noe som igjen betyr mer penger til annen moro når du er i byen. Hvis du i tillegg bruker kjøkkenfasilitetene som gjerne finnes på vandrerhjemmene, kan du gjøre oppholdet enda billigere. Det er en kjent sak at det koster en del å spise ute på restaurant i Norge, selv om det selvfølgelig også finnes rimeligere alternativer, og ved å kjøpe det meste av maten på dagligvarebutikk og tilberede den selv kan du fort spare tusenlapper. Om sommeren kan du pakke med deg det du trenger til en piknik, og slå deg ned på ett av de mange grøntområdene i byen, noe som både er billig og koselig. Du vil helt sikkert ikke være den eneste i parken, og kanskje blir du kjent med noen trondheimere i løpet av måltidet.

Top things to Do

Bo på budsjett i Trondheim

En reise til Trondheim kan være billig av flere grunner. En av dem er at utvalget av vandrerhjem i Trondheim er bra. Du finner vandrerhjem både sentrumsnært og utenfor sentrumskjernen. Kanskje det kan være aktuelt å bo i en av regionene rundt og reise inn til Trondheim med tog? Når du bor på vandrerhjem i Trondheim er det aller billigst å ha en seng i en sovesal som du deler med flere. Er du alene eller sammen med venner, kan det å overnatte på en sovesal være en fin anledning til å bli kjent med andre i samme situasjon. Vil du helst bo på privatrom, er dette noe dyrere, men reiser du med familien kan det være veldig greit. Uansett er overnatting på vandrerhjem veldig ofte en billig affære, selv i et relativt dyrt land som Norge.

Når man bor på vandrerhjem eller hostel i Trondheim, er det sannsynlig at man møter på andre som er på samme type tur som en selv. På flere av hjemmene har du kjøkkenfasiliteter til fritt bruk. Det er bare å handle inn maten selv og lage den. På kjøkkenet på et vandrerhjem skal du ikke se bort fra at du kan møte noen nye venner under felles matlaging eller i felles matsaler. Flere vandrerhjem har også fasiliteter som sofaer i fellesarealer, TV, spill og annen underholdning man kan hygge seg med. Bor du på et vandrerhjem sentralt i Trondheim, er det kort vei til interessante severdigheter og uteliv, og ved å bo sentralt sparer man inn på transportbudsjettet.

En annen ting som kan gjøre en tur til Trondheim billig, er det store utvalget av rimelige aktiviteter. Du vandrer praktisk talt rett inn i historien når du besøker Trondheim. Byen er Norges nasjonale pilegrimsby, og er over 1 000 år gammel. Trondheimerne er stolte av byen sin og viser den gjerne frem. Du kan bli med på en guidet tur rundt i byen til de viktigste severdighetene sammen med en kunnskapsrik guide. Dette koster litt, men er vel verdt pengene. Mange severdigheter er like fine på utsiden som på innsiden, så det er penger å spare dersom du ikke absolutt føler at du også må se innsiden.

Siden Trondheim er en veldig populær studentby, er tilbudet for studenter stort. Dette kan du som ikke er student også nyte godt av når du besøker byen. Siden prisene for studenter generelt er lave, kan dette prege prisene totalt sett, og det er for eksempel lurt å holde utkikk etter tilbud på lunsj og middag. Trondheim har mange restauranter, og ikke sjelden finnes det et utvalg med rimelige måltider å velge mellom. Det er også mange grøntområder i Trondheim der du kan nyte medbragt lunsj. Ta en tur innom den lokale matbutikken og kjøp noe godt som du kan kose deg med på en benk eller et teppe utendørs.

En billig dag i Trondheim

Trondheim er en by med mye vær, men det betyr ikke at beboerne ikke liker å være utendørs. Når du besøker byen, gjør du det aller billigst ved å finne på ting å gjøre utendørs. Det er interessant å gå på museer, men de tar gjerne inngangspenger. I tillegg kan man lære masse om en by ved bare å vandre rundt.

Start dagen med egenkjøpt frokost på et vandrerhjem i Trondheim. Spiser du deg god og mett her, tenger du kanskje ikke kjøpe dyr snacks med en gang du har kommet deg ut døra. Trondheim er full av bakker, og du trenger energi når du skal oppover, for eksempel opp til Kristiansten Festning, som vokter over byen fra en høyde. Du kan gå opp hvis du føler deg sprek, eller leie bysykkel og ta sykkelheisen Trampe opp den bratteste bakken.

Etter et besøk på Kristiansten Festning, kan du vandre nedover igjen til Bakklandet. Bakklandet er kjent som et av de mest sjarmerende områdene i Trondheim, med gammel trehusbebyggelse, smale brosteinsbelagte gater, markeder, konserter på de små torgene, koselige kafeer og unike butikker. Her kan du tilbringe minst et par timer med å se på folkelivet og utforske det gamle Trondheim.

Did you know that?

Visste du at …

… skjebnen til Bakklandet i Trondheim en stund lå i hendene på lokalbefolkningen? Bydelen er full av sjarmerende og gammel trehusbebyggelse fra perioder etter det tidlig 1600-tallet. På 1960-tallet skulle det bygges motorvei inn til Trondheim og politikerne ville ofre bydelen. Dette til store protester fra lokale, studenter og andre ildsjeler, som til slutt overbeviste politikerne om at det var en dårlig idé. I dag er Bakklandet umåtelig populært både blant lokalbefolkningen og turister som et område fullt av hyggelige butikker og kaféer. 

… ordet ”klar” kan føre til mye forvirring i Trondheim? Er du ikke vant til dialekten i byen, eller trøndersk språkbruk generelt, bør du være oppmerksom på dette: Sier en trønder ”æ e klar”, betyr det ikke at vedkomne er klar for noe, men at personen er sliten! Kakskiv er et annet ord du bør vite hva er – en skive brød med pålegg. Og hvis du får tilbud om karsk, er det greit å vite at dette er en trøndersk drikke som kan skape mye ”hodebry”. 

… Trondheim har en sykkelheis? Konstruksjonen har fått mye oppmerksomhet, også internasjonalt, og frakter alle som ikke vil tråkke opp en av de bratteste bakkene i Trondheim for egen maskin. Den heter offisielt Trampe, men blir også kalt Krampe. 

The local perspective

Gjør som trondheimerne

Hvis det er én ting som er sikkert, så er det at det alltid er gratis å ta beina fatt – og trondheimerne liker å bruke den flotte byen sin. Kristiansten festning, Nidarosdomen og Bakklandet er alle attraksjoner og severdigheter de lokale benytter seg av jevnlig – og da sier det seg selv at du også bør prøve å få dem med deg i løpet av oppholdet. Trondheim byr også på en rik natur ikke langt fra bykjernen. Bymarka, Strindmarka og Lade er flere områder som inviterer til turer året rundt, og sjansen er stor for at du vil treffe mange trondheimere i marka. Nidelva brukes også flittig av lokalbefolkningen, både til bading, kajakk og mye annet moro. Og hvis du vil prøve fiskelykken, er det bare å følge elven til Bjørsjøen, hvor den har sitt utspring. I denne sjøen er det rikelig med laks, noe som har gjort den populær blant fiskere.

I sommerhalvåret blir det aldri helt mørkt når det går mot kveld og over i natt – noe som skaper en helt spesiell stemning i byen. Dette merkes på alle beboerne, som trekker ned mot Nidelven og Solsiden, hvor du finner det meste av utelivet i byen – i en herlig blanding av nytt og gammelt. Rett i nærheten finner du Nordre gate, som er en gågate med mange gode restauranter og koselige kafeer. Spesielt på dagtid er denne gaten veldig populær, både blant turistene og trondheimerne. Hvis du ikke vil bruke så mye penger, bør du se etter tilbud på skiltene utenfor restaurantene. Mange av restaurantene har for eksempel lunsjtilbud, hvor du får servert de vanlige rettene i litt mindre posisjoner – selvfølgelige til en rimeligere penge! Et annet alternativ er å gå innom en av dagligvarebutikkene i nærheten av Solsiden, kjøpe deg litt ferske reker og deretter sette deg i solen på bryggekanten.