Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
Paris

Intro

Nyt en storby på budsjett - Hostel i Paris

Paris er for mange kjent som kjærlighetens by, og det er selvfølgelige ikke uten grunn. Byen er kjent for sin romantiske stemning, og er derfor det perfekte stedet å reise med sin kjære. Paris har alltid vært et populært reisemål for nordmenn, og byen er en av nordmenns desiderte storbyfavoritter. Mange forbinder også Paris med med eksklusiv shopping og staselige museer, og det stemmer selvfølgelig, men byen har mye mer å by på enn bare dét – også for deg som reiser på stramt budsjett. For å få gjort mest mulig i løpet av oppholdet, kan det være greit å spare så mye du kan på boutgiftene, og da er det en stor fordel at det er mange vandrerhjem i Paris å velge mellom. Disse tilbyr overnatting til en rimelig penge, noe som gjør at pengene rekker litt lengre når du drar på storbyferie til Paris.

continued

Det er ingen mangel på luksushoteller i den fransk hovedstaden, men du vil heller ikke ha problemer med å finne et hostel i Paris – som passer bedre for deg som vil bruke mindre penger på boutgiftene og mer på å kose deg i byen. Paris er bygget opp av arrondissementer, hver med sin spesielle sjarm og særegne atmosfære. De aller fleste hostellene ligger sentralt til, noe som er praktisk for deg – enten du er på helgetur eller skal være i Paris en stund. En av de store fordelene med et hostel eller vandrerhjem, som man ofte ikke tenker over, er det sosiale aspektet. Enten du reiser alene eller sammen med noen, ender du fort opp med å få nye venner når du bor på et av disse stedene. Mange er i samme situasjon som deg, og tilbringer du litt tid i fellesarealene, får du kanskje en ny venn i tillegg til en flott ferie!

Top things to Do

Bo på budsjett i Paris

Det å reise til Paris krever gjerne mindre planlegging hva gjelder reisetidspunkt og lengde enn mange andre byer. Paris er lett tilgjengelig, en kort flyreise fra de fleste byer i Norge. Dette gir rom for å kunne være spontan – du kan slenge deg med et fly når det er spesielt gode priser på billetten, eller hvis du finner et overnattingstilbud som er for godt til å si nei til. Mange vandrerhjem i Paris ligger i nærheten av der ting skjer, så hvis du er ekstra spontan og kjøper en flybillett uten å sjekke hostel i Paris først, kan du likevel være nesten sikker på at du vil ha enkel tilgang til en metrostasjon eller en severdighet.

For å gjøre overnattingen ekstra billig, er det lurt å ta med seg eget sengetøy og håndklær. På et typisk hostel i Paris er det vanlig å måtte leie dette, men tar du med eget på reisen din kan du spare en del penger.

Det franske kjøkken er legendarisk, men det er ikke spesielt billig å spise alle måltider på restaurant. Mange hosteller har kjøkkenfasiliteter til fri bruk, så lenge du sørger for å holde det ryddig. Supermarkedene i Paris bugner av spennende matvarer, som du kan tilberede på vandrerhjemmet. Lag deg gjerne en frokost på vandrerhjemmet eller smør med deg en liten matpakke, så slipper du å sprenge budsjettet på mat.

Et godt overnattingstips, som gjelder mange steder, men spesielt i en så populær by som Paris, er å reise når ikke ”alle andre” også er i byen. Ved å unngå massene, kan du spare mange penger. Den 14. juli er det nasjonaldag, og mange er i Paris for å oppleve den stolte feiringen. Dagene rundt målgang for syklistene i Tour de France er også en periode hvor Paris fylles opp av folk, og da kan skorte på virkelig billig overnatting.

Attraksjoner og severdigheter på budsjett

Shopping i Paris er en drøm for mange, og byen er kjent som verdens motehovedstad. Butikkene til de kjente designerne er nesten severdigheter i seg selv. Men det er ingen grunn til å blakke seg ved å shoppe her. Byen er full av vintage-butikker, og disse butikkene er populære blant franskmennene. Frankrike har fostret verdensberømte merker som Chanel, Saint Laurent, Louis Vuitton, Dior, Balenciaga og Givenchy, og i mange av vintage-butikkene kan du gjøre kupp på ikoniske plagg fra disse designerne. Markeder er også attraksjoner, og et godt sted for å gjøre motekupp og kjøpe god mat. I helgene arrangeres det mange markeder rundt om i byen, med alt fra antikviteter til foie gras, som du kan få smake på.

Did you know that?

Visste du at …

… den eldste broen i Paris ironisk nok heter ”Den nye broen”? Pont Neuf krysser elven Seinen, og er et historisk monument i byen. Broen er bygget mellom 1685 og 1689 og er altså egentlig ganske gammel, til tross for navnet.

… det tidligere var forbudt for kvinner i Paris å ha på seg bukser? Først i 2013 ble den 214 år gamle loven formelt opphevet. Som verdens motehovedstad skulle det jo bare mangle. Loven skulle i utgangspunktet forhindre kvinner å gå med bukser, slik mange av rebellene i Paris gjorde under revolusjonen. 

… det finnes et fenomen som heter ”Paris syndrome”? Det har ingenting med mat å gjøre, ikke kjærlighet heller, som byen er så kjent for. Det er en tilstand som rammer japanske turister når de kommer til Paris, og byen ikke lever opp til forventningene. Omtrent én million japanere besøker Paris hvert år, og mange har et veldig glorifisert bilde av byen. I møte med en hard virkelighet der noen franskmenn kan være ganske arrogante, ikke alle gatene er brosteinsbelagte og ikke alle kvinnene er like vakre, kan bli for mye for noen av de mange japanske turistene. (Kilde)

Find things you can do in Paris

The local perspective

Parisernes favoritter

Start dagen med en god og næringsrik frokost på ditt hostel i Paris. Du kan handle mat på et supermarked i nærheten av hostellet, og bruke kjøkkenfasilitetene om morgenen. En god frokost gjør deg rustet til en lang dag på oppdagelsesferd i Paris.

Et fint sted å besøke tidlig på morgenen, er området Montmartre og katedralen Sacre Coeur, som ligger på toppen av byen og tilbyr fantastisk utsikt. Dette er et populært turistmål, men kommer du tidlig nok, kan du ha utsikten nesten for deg selv. Gatene i Montmartre er veldig koselige å vandre rundt i, og utpå dagen setter mange kunstnere opp staffelier på et lite torg rett i nærheten av katedralen. Det er helt gratis å titte på kunstverkene!

Parkene i Paris er velholdte, og en av de fineste, Jardin des Tuileries, ligger rett i nærheten av Louvre-museet. Ta metroen hit etter besøket på Montmartre, kjøp med deg bagetter og chévre fra en butikk, og nyt medbragt lunsj i parken. Museumsområdet Louvre er like imponerende som museet i seg selv, og det er gratis å se den berømte pyramiden i glass som befinner seg på plassen foran museet.

En fin og ganske så romantisk ting å gjøre i Paris, er å gå langs gatene i Latinerkvarteret. Dette er et av de eldste områdene i Paris, og gir et lite innblikk i det bohemske Paris. Like i nærheten ligger Notre Dame, den berømte gotiske katedralen, på en liten øy midt på Seinen. I området finner du også flere broer, og noe par i det ekstra romantiske hjørnet ofte gjør, er å feste hengelåser med initialene sine på rekkverket langs broene.