Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
Oslo

Intro

Vandrerhjem og Hostel i Oslo - hovedstaden på budsjett

Du har helt sikkert fått med deg at Oslo er en av verdens dyreste byer, men sannheten er at Norges hovedstad faktisk er en flott by å besøke for de som reiser med et stramt budsjett. Det finnes en rekke hosteller rundt om i Oslo, hvor du kan overnatte for en rimelig penge, gratis museer og attraksjoner, og mange billige restauranter med god mat. Det er også veldig enkelt å komme seg rundt i byen. Det kollektive transportsystemet er veldig bra, men byen er ikke større enn at du også kan gå til de aller fleste kanter av den. Det er flere forskjellige vandrerhjem i Oslo, og de fleste ligger sentralt til. Spesielt sentralt er Anker Hostel i Oslo, som ligger midt i begivenhetenes sentrum. Dette gjør at det er enkelt å utforske Oslos mange spennende gater, uten at det trenger ikke bli spesielt dyrt.

continued

Det fine med å spare penger på overnatting, er at du har mer penger til overs du kan bruke på andre spennende ting – og i Oslo mangler det ikke på ting du kan bruke penger på. I en så stor by som Oslo er mulighetene nærmest uendelige for hva du kan finne på, og selv om mange attraksjoner og severdigheter koster litt penger, er det også mange alternativer som ikke koster en eneste krone – perfekt for deg som reiser på budsjett. Om sommeren kan du kose deg i parken eller reise ut til en av øyene i skjærgården, mens du om vinteren for eksempel kan ha det hylende morsomt på akebrett i Korketrekkeren – en svært populær akebakke i Holmenkollen hvor du kan ta T-banen fra bunnen og helt opp til toppen. I Oslo kan du med andre ord både bo billig og oppleve mye flott helt gratis, noe som er til stor hjelp når du prøver å spare penger.

Top things to Do

Bo på budsjett i Oslo

Oslo har noe for enhver smak, både innen overnatting, uteliv og attraksjoner. Bestill deg inn på et hostel i Oslo sentrum, og bruk det som base når du går på oppdagelsesferd i denne varierte byen. Et godt tips for å gjøre overnattingen ekstra billig i Oslo, er å ta med egne håndklær og sengetøy. Det koster ofte litt å leie dette på vandrerhjemmet. Du kan også spare penger ved å kjøpe inn ingredienser til frokost og lunsj på forhånd, og tilberede dette på kjøkkenet til hostellet. De fleste hosteller tilbyr kjøkkenfasiliteter der du kan lage, spise og forberede mat til en dag ute i byen.

Vandrerhjem i Oslo

Vanligvis kan du velge blant flere typer rom når du skal bo på vandrerhjem i Oslo. Prisen på en enkeltseng i en sovesal er som regel en del lavere enn det du må betale for å bo på et mindre, men privat rom. Avhengig av reisesituasjon passer gjerne det ene bedre enn det andre, men hvis du vil bo på privatrom, er det viktig å bestille tidlig. Spesielt i sommerhalvåret blir gjerne privatrommene fylt opp raskt, siden familier både fra inn- og utland kommer for å besøke Oslo. I sommerhalvåret er det også spesielt mye som skjer i byen, og under Norwegian Wood- og Øya-festivalen kan det bli trangt om plassen på både hosteller og hoteller i hovedstaden.

Et godt tips for billig overnatting er å sjekke flere mulige datoer. Hvis du har mulighet til å være fleksibel i forhold til reisetidspunkt, har du gode muligheter til å få ordnet billig overnatting. Under store arrangementer og i langhelger er overnatting gjerne dyrere enn når det er en vanlig helg eller ingen arrangementer som trekker folk til byen.

Flotte opplevelser på budsjett

Oslo er en by med stor variasjon i de ulike bydelene. Det er spennende å oppdage forskjellene mellom øst og vest, og det går fint å vandre fra den ene delen av byen til den andre – med mange fine opplevelser på veien. Over hele byen finnes det billige eller gratis aktiviteter. Kollektivtilbudet er godt utviklet i Oslo. Kjøper du et dagskort eller ukeskort for kollektivtransport, kan du enkelt komme deg mellom steder, og dessuten et stykke utenfor bykjernen.

For å spare penger på restauranter i Oslo, er et godt tips å enten ta med seg egen lunsj ut i en park. Et pizzastykke fra en kiosk smaker godt selv om det ikke er rykende varmt. Mange restauranter har også lunsjtilbud, som det kan være lurt å benytte seg av. Hvis du har lyst til å gå ut i Oslo, er det fint å vite at det finnes flere billige puber, studentpubene som tilhører Blindern, BI og Høyskolen har gode tilbud både i helgene og på ukedagene. Hvis du er i Oslo en ukedag, er det godt mulig du slipper å betale inngangspenger på byens nattklubber også.

Attraksjoner og severdigheter til en rimelig penge

Det trenger ikke å koste all verden å være på besøk i Oslo. Mange fine aktiviteter er helt gratis å oppleve, og hvis du bor på vandrerhjem i Oslo er det et godt utgangspunkt for å spare penger. Når du er innkvartert på vandrerhjemmet og etter hvert skal utforske byen, kan du for eksempel starte nede ved havnen. Der finner du de interessante byggene i Barcode. Dette er Oslos ”skyline”, og skiller seg veldig ut fra resten av bybildet. Like i nærheten finner du operaen, med sin spesielle arkitektur. Du kan både gå opp på taket og inn i selve bygget helt gratis.

Fra operaen kan du gå opp mot Ekeberg og besøke den litt annerledes skulpturparken der oppe. Over et stort område finner du interessante installasjoner, og ved noen av dem har du i tillegg fantastisk utsikt over Oslofjorden.

Did you know that?

Visste du at …

… det finnes 40 øyer i Oslofjorden? Mange av disse er tilgjengelige med båt året rundt. Dette er helt nødvendig, siden det bor folk fast på noen av dem. En varm sommerdag i byen kan du dra på øyhopping rett utenfor bysentrum, og nyte både strand og svaberg.

… Vigelandsparken er en av verdens største skulpturparker der én skulptør står bak alle skulpturene? Gustav Vigeland har installert 212 skulpturer av bronse og granitt i parken, som er Oslos mest besøkte turistattraksjon. På broen alene, som er 100 meter lang, står det hele 58 skulpturer. Den mest populære av dem alle, Sinnataggen, står omtrent midt på broen, og hans finger er stadig i skinnende kobber – fordi så mange vil holde ham i hånden når de tar bilde. 

… Oslo ble i følge Snorres Kongesaga grunnlagt i år 1048 av Harald Hardråde. Tidlig på 1000-tallet er det i alle fall påvist bystruktur. Domkirken Sankt Hallvardskatedralen ble reist på begynnelsen av 1100-tallet, og Oslo Katedralskole ble grunnlagt i 1153. Det ligger mange minner om et gammelt Oslo rundt i byen. Akershus Festning antar man ble påbegynt i 1290-årene, og den troner stolt over havnen den dag i dag. (Kilde)

Find things you can do in Oslo

The local perspective

Osloborgernes favoritter

Oslo er en by rik på ting å gjøre som innbyggerne setter pris på. Byen har tydelige sesonger, og hver årstid er det populært med forskjellige aktiviteter.

Byen er omringet av skog og mark. Ved første snøfall nærmest hiver halvparten av innbyggerne på seg skiene og trekker inn i marka. Der venter det mange mil med preparerte skiløyper, samt vaffel og kakao for de som kommer helt frem til en av hyttene. Hvis du liker å gå på ski og er budsjettbevisst, er Oslo supert å besøke på vinterstid. Det å gå på ski koster ikke en krone – vel og merke hvis du har med skiene selv. Du kan også gå på skøyter på vannene i marka hvis det er kaldt nok. Skogen ligger et stykke over byen, så selv om det er plussgrader nede i Oslo-gryta, kan det være mer enn kaldt nok for ski oppe i høyden.

Om våren trekker innbyggerne ut av hiene sine og byen våkner til liv. Parkene fylles av folk som gjerne vil få litt sol på vinterhuden, og restaurantene setter ut bord så folk kan drikke pilsen sin med vårsola skinnende i ansiktet. Selv om det fortsatt kan være kaldt om våren, er ikke det til hinder for å sitte ute og nyte livet, noe Oslos borgere er flinke til.

Det hender sommeren kommer snikende tidlig – noen ganger allerede i april – men den kan også komme ganske sent. Men når den først kommer, er Oslo-folk veldig glade i å bruke byen, og parker og øyer er populære reisemål for rekreasjon, grilling, soling og bading. Du finner både strender og svaberg både i og utenfor sentrumskjernen. Pakk en kurv med lunsj, lei en bysykkel, og tråkk i vei ut til Bygdøy. Huk-stranden er et av de mest besøkte stedene ved vannet i Oslo om sommeren.

Høsten er en fin årstid i Oslo, siden byen er full av parker som farges gule og røde etter hvert som høsten strekker seg mot vinter. Beboerne drar også gjerne ut i marka for å plukke sopp og blåbær, eller bare for å nyte frisk høstluft.