Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
New York

Intro

Vandrerhjem i New York

New York er byen som har absolutt alt – enten du er på jakt etter fantastisk shopping, storslåtte attraksjoner, interessante musser, fascinerende gallerier eller et livlig uteliv. Byen kan besøkes når som helst på året, og du går ikke tom for ting å gjøre med det første. Den første turen din vil du sannsynligvis ikke rekke å se stort mye mer enn de aller største attraksjonene, men byen har mye annet spennende å by på etter hvert som du blir kjent med den. New York er ikke den billigste byen å feriere i, men hvis du forbereder deg og gjør litt research før du reiser, er det mulig å spare en del penger både på overnatting, mat og aktiviteter. Det å overnatte på hostel i New York er spesielt populært blant yngre turister, siden pengene de sparer på overnatting i stedet kan brukes på opplevelser i byen.

continued

At så mange forskjellige mennesker besøker New York, gjør overnattingstilbudet veldig variert. Du finner alt fra fantastiske luksuriøse hoteller i byen, til små og enkle hoteller. Budsjettilbudet er også meget godt, men vær klar over at det koster en del med overnatting i New York – uansett om du går for budsjettvarianten. Du finner vandrerhjem i New York spredd over hele Manhattan og i Brooklyn, så det er nok å velge mellom. Hvis du vil bo supersentralt, er det ingenting som slår Manhattan. Vandrerhjemmene ligger i de mest populære områdene, så du har kort vei til alt det New York har å tilby. Vil du imidlertid bo i litt roligere omgivelser, hvor det også er billigere, er Brooklyn et godt alternativ. Det går T-bane fra Brooklyn til New York, så du bruker ikke lang tid på å komme deg inn til Manhattan.

Top things to Do

Opplev New York på budsjett

Bo rimenlig på hostel i New York

Det første du bør gjøre når du har bestilt flyreisen til New York, er å sjekke hvor det er billig å bo. Prisene kan variere etter når det er mest populært å være i New York, og vær obs på at før jul, rundt nyttår og rundt nasjonaldagen, 4. juli, er byen full av turister – noe som betyr høye priser. Har du mulighet til å reise en helt vanlig helg, eller kanskje mandag til fredag, kan du spare mye. På mange hosteller kan du spare penger ved å ta med deg eget sengetøy og håndklær, siden dette er noe du ellers må leie. Det vil også lønne seg å ta i bruk kjøkkenfasilitetene der du bor, for å spare penger. Mange hosteller lar deg bruke kjøkkenet så mye du vil, bare du holder det ryddig. Mat er ofte billigst når du kjøper den i butikken og lager den hjemme. Tilbered en ordentlig frokost på hostellet, smør en god niste og du er klar for å oppleve byen billig.

Når du skal velge hostel i New York, er det lurt å tenke på hva du vil oppleve. Hvis hovedmålet ditt er å vandre blant skyskrapere og i store parker, shoppe i internasjonale kjedebutikker og enkelt kunne skue utover byen fra en av skyskraperne, er Midtown og Upper East Side eller West Side stedet for deg. I Grenwich Village, Chelsea og på Lower East Side kan du shoppe vintage-klær, ta en kopp kaffe på unike kafeer, spise gatemat og nyte stillheten, som faktisk finnes noen steder i New York. Har du sans for dette, bør du satse på et hostel i disse strøkene. I Brooklyn finner du de aller billigste hostellene, og for deg som liker avslappet stemning, utsikt til lysende skyskrapere og kort vei til små bryggerier, er dette stedet å bo. Ved å spare penger på hostel i New York, kanskje spesielt ved å bo i Brooklyn, har du gode muligheter til å få maksimalt ut av resten av ferien din.

Aktivitetstips for en billig reise til New York

Det er helt gratis å ta beina fatt i New York, men avstandene, nesten hvor enn du går, er store. Gode sko er derfor veldig viktig. Heldigvis er metroen billig, så skulle du bli sliten, er det aldri langt til nærmeste stasjon. Kontrastene mellom høye skyskrapere i Midtown og den nesten landlige stemningen i Greenwich Village, er spennende å utforske. Eller du kan sette deg i en av de mange parkene du finner i byen, for å se på menneskene og de mange hundene som leies rundt i byen.

For å studere Manhattans skyskrapere, uten å måtte betale for å gå opp i en av dem, kan du ta deg en tur til Williamsburg i Brooklyn. Ved bredden av Hudson River kan du se New Yorks berømte skyline i all sin prakt. Det er like vakkert å se solen gå ned blant skyskraperne som i havet. Du kan også oppleve en storslagen skyline fra Brooklyn Bridge.

Did you know that?

Visste du at …

… 25 prosent av verdens gullbeholdning befinner seg på Manhattan? Nærmere bestemt hos The Federal Reserve Bank på Wall Street. Gullet er ikke i lokalene du kan gå inn i fra gaten, men nesten 25 meter under bakken. Ryktene sier at det finnes en mann som jakter på gull gatelangs. Han kan visstnok tjene mer enn 3 000 kroner i uka. Det er kanskje gull den berømte oksen på Wall Street vokter over? (Kilde)

… mer enn 47 prosent av de som bor i New York og er over 5 år, snakker et annet språk enn engelsk hjemme? Det er kanskje ikke så rart med tanke på at New York er byen med flest kinesere utenfor Asia. Det er også en større befolkning av puertorikanere enn i noen annen by i verden. (Kilde)

… det bor så mange forskjellige nasjonaliteter i New York, at det snakkes rundt 800 språk i byen? Dette gjør New York til byen med mest språklig mangfold i verden. I tillegg til flest kinesere utenfor Asia og flere puertorikanere enn i noen annen by, er New York den største polske byen utenfor Polen.

… Manhattan tidligere var befolket av indianere? I 1626 ble det som nå er denne yrende bydelen, kjøpt av indianerne for ca. 1 000 dollar i dagens valuta. (Kilde)

Find things you can do in New York

The local perspective

Newyorkernes favoritter om høsten og sommeren

Du kan spare mye penger ved å gå utenom de typiske turistområdene. De mest populære områdene er alltid litt dyrere enn stedene der lokalbefolkningen går. Det kan være snakk om så lite som å velge neste gate, før miljøet i New York fortoner seg annerledes. Avhengig av når på året du reiser til New York, er det ulike ting du bør få med deg.

Reiser du til New York om sommeren, er det greit å vite at alle som bor i New York gjerne må ta en tur i berg-og-dalbanen i Brooklyn for å komme i den rette sommerstemningen. Dette er en bane av den svært gammeldagse typen i tre og ikke for de med sensitiv nakke, dårlige knær eller rygg, men det er altså en tur mange av de lokale bare må kjøre for at sommeren skal begynne på ordentlig. Sommeren er også en tid for å oppleve utendørs kino som en newyorker. På varme kvelder samles de på gamle fabrikktak i Brooklyn eller i en litt bortgjemt park på Manhattan.

Høsten i New York er fargerik, med de mange grøntområdene som etter hvert farges røde, gule og brune. Gå en tur i Central Park, New York Botanical Garden eller på Wave Hill for å bli kjent med newyorkerne, samtidig som du ser naturen forandre seg. To av de mest kjente amerikanske festene finner sted på høsten; Thanksgiving og Halloween. Bor du på hostel i New York under noen av disse høytidene, bør du prøve å få med deg en fest sammen med noen som bor i byen.

Jul og høst i New York

Når det nærmer seg jul og vinter, fylles New York opp med glitter og stas. Det er helt gratis å gå rundt å titte på utstillingene i vinduene til de store kjøpesentrene. Det liker amerikanerne å gjøre også, siden det er en fin måte å komme i julestemning på. Nyttårsfeiringen er også stor i New York, og på nyttårsaften samles newyorkere, andre amerikanere og turister side om side for å telle ned til et nytt år.

Våren i New York er like spennende som høsten, med naturforandringene. Våren er et perfekt tidspunkt å reise på, siden de lokale innbyggerne da trekker ut på fortauene med en kaffe eller øl i hånden – noe som gjør det lett å komme i prat med dem. Får du øye på et sted der ingen har med seg store kameraer og kart, vet du at du har funnet et sted newyorkerne liker.