Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
Lillehammer

Intro

Vandrerhjem Lillehammer – oversikt

Lillehammer har virkelig blitt satt på det internasjonale kartet de siste tiårene. Først gjennom OL i 1994, deretter gjennom tv-serien Lilyhammer. Spesielt OL i 1994 skapte behov for å bygge ut Lillehammers evne til å ta imot gjester, noe som er gode nyheter for deg som skal på besøk. Lillehammer er også en kompakt liten by, så de fleste overnattingstilbudene finnes i sentrum eller innenfor rimelig gangavstand av sentrum. Ett av disse er Stasjonen Vandrerhjem, som gir deg billig, enkel og sentral overnatting. Kanskje kommer du med tog? I så fall kan du bare gå noen få meter fra perrongen og sjekke inn omtrent så sentralt som det blir i Lillehammer. Stasjonen har også fått veldig gode omtaler fra brukere av tilbudet, så du gjør lurt i å bestille tidlig – her kan det nemlig være rift om sengeplassene.

continued

Det er ikke mange vandrerhjem i Lillehammer, men jevnt over finnes det mange rimelige overnattingstilbud. Det er mange fordeler ved å bo på vandrerhjem i Lillehammer. For det første bor du bra, samtidig som du kan frigjøre penger til det som virkelig betyr noe – opplevelser. Lillehammer er i det hele tatt et veldig fint sted å besøke for budsjettreiser. Den fremste attraksjonen i området er gratis, og som du sikkert har gjettet er det naturen. Lillehammer har en innlandsbeliggenhet som gjør at det ofte blir målt varmerekorder her om sommeren, mens det om vinteren blir tilsvarende kaldt. Det betyr fine turforhold om sommeren og gode skimuligheter om vinteren. Lillehammer er også en svært sjarmerende by, og hvis du bor på vandrerhjem i Lillehammer sentrum, kan du unne deg helt gratis sightseeing.

Top things to Do

Bo og opplev Lillehammer på budsjett

Uansett hva slags type tur du tar til Lillehammer, er det mulig å komme rimelig fra det. Reiser du sammen med familien, finnes det flere muligheter til å overnatte billig. Et av de mest populære tilbudene er Birkebeineren Hotel & Apartments i nærheten av gågata. Med en leilighet her kan du organisere en selvstyrt ferie, mens du til enhver tid kan aktivisere barna med noe, innenfor trygge rammer. Hør også med hotellet om rabatter på attraksjoner og opplevelser. Reiser du alene eller med venner, er kanskje hostellet ved togstasjonen et bedre alternativ. Er du student, kan du i tillegg få rabatt! Merk også at selv om overnattingstilbudet er enkelt, serveres det deilig og rimelig mat.

Et generelt tips for å gjøre reisen billigere er å reise når ikke ”alle andre” også er på tur. Har du mulighet til å reise på noen av ukedagene, vil i alle fall noen av nettene på vandrerhjemmet bli ekstra billige. Spesielt i vinterhelgene er det populært å bo i Lillehammer på grunn av nærheten til skiløypene og alpinanleggene. Det kan også lønne seg å spekulere i å hoppe mellom overnattingssteder – ofte vil ledige rom på inneklemte dager være billigere. Siden Lillehammer er en såpass liten by, skal det heller ikke være noe problem å forflytte seg raskt mellom overnattingssteder, selv om det gjøres til fots.

Det er nesten alltid billigst å reise med egen bil hvis man er flere sammen på ferie i Norge. Det samme gjelder for Lillehammer, men det er også greit å vite at togforbindelsen er utmerket. Samtidig får du en fin reisevei med mye vakker natur underveis og bedre plass til beina. Når du først har ankommet Lillehammer, kommer du veldig langt bare ved å bruke beina. Når det er sagt, finnes det også gode bussforbindelser hvis du ønsker å utforske området rundt selve bykjernen.

Siden overnatting og mat gjerne spiser mye av budsjettet når man er på tur, er det lurt å se på hva du kan gjøre for å spare penger. Vandrerhjem i Lillehammer er alltids en mulighet, men du bør også undersøke forskjellige bed & breakfast-tilbud eller hytter og pensjonater i nærheten av Hafjell. Ønsker du å spare enda mer penger, er det heller ikke noe i veien for å benytte seg av en campingplass. Her kan du også leie hytter og bli kjent med mange andre som mest sannsynlig har gode sparetips. Apropos sparetips – Lillehammer er en pulserende studentby, og er det noen som vet å spare penger, er det studenter. Det kan derfor være lurt å forhøre seg om hvor studentene pleier å dra for å spise eller – om du er student selv – sjekke ut hvilke steder som gir studentrabatt. Det er garantert mange steder. Det kan også være lurt å undersøke mulighetene for å smøre med deg matpakke fra frokostbufféten, hvis du bor på hostel, vandrerhjem eller et billig hotell i Lillehammer.

Andre opplevelser i Lillehammer og omegn

Ved siden av det vakre og estetiske aspektet ved Lillehammer, er det også mulig å nyte noe som ikke helt gir deg hvilepuls. Lillehammer og omegn er nemlig sentrum for mange adrenalinfylte aktiviteter, både om vinteren og sommeren. Ikke langt unna finner du for eksempel Sjoa, som er kjent for å være et av Norges beste steder for elverafting. Hafjell kan gi deg spenning i massevis om vinteren, men om sommeren forvandles bakken til en av verdens beste arenaer for downhillsykling. Ta stolheisen opp og sykle ned – tempoet bestemmer du i hvert fall delvis selv. Ved Hunderfossen finner du en bob- og akebane også egnet for adrenalinjunkies. Om sommeren kan du kjøre hjulbob eller bobkraft, og om vinteren kan du prøve såkalt skeleton.

I Heidal finner du også muligheter for klatring, til og med rappellering og sjansen til å utfordre de tekniske ferdighetene dine maksimalt. Hvis du ønsker enda mer spenning, men på en annerledes måte, kan også Heidal by på utforsking av grotter. Bare veien mot grottelandskapet er en attraksjon i seg selv, med fossefall og nydelig innblikk i Rondanes fjellprakt. Så får du hjelm og hodelykt og kan utforske det mystiske grottelandskapet i følge med guide. Dette er derimot ikke noe for dem med klaustrofobi – her blir det åling, kryping og krabbing. Likevel vil det være verdt det for dem som tør, og selve grottebesøket varer ikke lenger enn en times tid. Hvis du nå tenker at dette blir dyrt, kan du ha rett i at de mest ekstreme opplevelsene gjerne koster litt. Likevel har du kanskje råd til nettopp slike opplevelser, hvis du har sørget for å innkvartere deg billig på et vandrerhjem eller hostel i Lillehammer!

Did you know that?

Visste du at …

… Lillehammers byvåpen forestiller birkebeineren fra den berømte ferden over fjellet med kongebarnet i Håkon Håkonssons saga? Som følge av dette arrangeres det årlig noen av verdens største arrangementer innen terrengsykling, langrenn og løp – Birkebeinerarrangementene – hvor alle deltakerne må bære en sekk på 3,5 kg, til minne om vekten av det lille kongebarnet. 

… OL i Lillehammer i 1994 ble utpekt som historiens beste vinter-OL av daværende president i IOC, Juan Antonio Samaranch? Lillehammer Olympiapark gir deg i dag muligheten til å besøke og oppleve OL-anleggene i regionen. I dag brukes anleggene daglig til trening, konkurranser, arrangementer og aktiviteter. 

… Lillehammer er en veldig populær turistdestinasjon, med mer enn 1,2 millioner besøkende hvert år? Det er selvsagt mange ganger innbyggertallet i byen og en pekepinn på at du bør være tidlig ute med bestillingene dine. Lillehammer har rett og slett blitt et internasjonalt reisemål. 

… Lillehammer ofte blir kalt ”dølabyen”? Dette er på grunn av byens beliggenhet ved inngangsporten til Gudbrandsdalen. 

… Lillehammer huser Norges mest prestisjetunge filmskole, Den Norske Filmskolen? Dette er bare en av mange grunner til at Lillehammer er en ettertraktet studentby. Kanskje vil du også være såpass heldig at du får bevitne en filminnspilling i gatene? 

The local perspective

Innbyggernes favoritter

Det er mange fordeler ved å bo i en by hvor vinteren varer fra november til april. I Lillehammer er det over 2 000 km med langrennsløyper, noe som både store og små vet å benytte seg av på vinterstid. Innbyggerne vet også hvordan de kan finne varmen og samtidig holde seg aktive om vinteren. Badelandet i Fron er et eksempel på dette. Her finner du terapibasseng, stupebasseng, barnebasseng, steambad og sauna. Det finnes også andre muligheter for aktivitet og rekreasjon om vinteren, på Jorekstad Fritidsbad, Karlsvogna Fjellbad eller Nordseter Fjellpark Svømmebasseng. Når det gjelder shopping, er det mange som samles på Strandtorget kjøpesenter. Her finner du 65 spennende butikker, bare 15 minutters gange fra sentrum.

Lokalt uteliv

Lillehammer sentrum er fullt av liv, spesielt i helgene. Studentene setter virkelig farge på byen, og du har flere alternativer å velge mellom. Vær obs på studentvennlige konsertarrangementer, quizer, standup, happy hours og lignende. Følger du studentene, blir kvelden din både billig og veldig morsom! Brenneriet Nattklubb er veldig populært, og tilbyr både servering og fest i flere avdelinger. I sportsbaren Nikkers samles ofte lokalbefolkningen til sportssendinger i helgene, og stemningen er til å ta og føle på. Ønsker du noe litt annerledes, kan du også feste med de lokale på de forskjellige afterski-stedene ved Hafjell eller Kvitfjell. Vorspiel og nachspiel? Jo, det kan du organisere fra ditt billige hostel i Lillehammer sentrum!