Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
København

Intro

Hostel i København - Storby på budsjett

København er et av nordmenns absolutte favorittreisemål, og selvsagt elsker vi nordmenn København! Byen er akkurat passe stor, det vil si omtrent dobbelt så stor som Oslo. Danskene er avslappede og gjestmilde, og stemningen i København er alltid god. Her har folk det litt mindre travelt enn i mange andre storbyer, flere smiler og folk stresser litt mindre. For om det er det noe dansker kan, så er det å kose seg, om det skulle være med lange frokoster, kalde pils eller pølser av alle mulige sorter. Så hvorfor ikke bestill en helgetur til våre danske naboer? Du finner nemlig rimelig overnattingsmuligheter på hostel i København. Det kompakte sentrum og de mange gågatene gjør at København er ypperlig å utforske til fots, og byen er også veldig barnevennlig. Flere hoteller er skreddersydd for barnefamilier, særlig de som ligger nært Tivoli

continued

Utvalget av hosteller, vandrerhjem og billige hotell i København er stort, og flere har ofte gode tilbud. En god ide er ofte å kjøpe en pakkeløsning med fly og hotell, det lønner seg som regel. Flyplassen Kastrup er bare en kjapp og billig metrotur fra sentrum, så København er både lett og billig å komme seg til og fra.

De siste årene har København opplevd en hotell-boom, og antallet rom har økt de siste fem årene. I dag er det rundt 14 000 hotellrom i Danmark. Den største økningen har vært i mellomsjiktet, men det har også vært voldsom vekst i budsjettmarkedet. Det betyr at København er en billigere by og bo i enn for bare noen år siden.

Top things to Do

Bo og opplev København

Rimelig overnatting på hostel

Siden sentrum er såpass kompakt, ligger svært mange av byens overnattingssteder sentralt, Mange ligger rundt Rådhusplassen, Tivoli og sentralbanestasjonen. Budsjetthotellene og de billigste stedene ligger gjerne på vestsiden av sentralstasjonen, i området rundt Istedgate på Vesterbro. Dette gikk tidligere for å være et av de mer belastede strøkene i byen, med Istedgate som Københavns svar på «Red Light District», men i dag er det et levende byområde med mange kafeer og restauranter. Selv om det er livlig ved nattetider, føles det ikke skummelt. Vesterbro, med det nye området rundt de gamle kjøtthallene, “Kødbyen”, er blitt Københavns svar på Meatpacking District i New York. Med andre ord: hipt, kult og hyggelig. Det er mange fine restauranter og kafeer her, og på kveldstid foregår det mye. Et flott sted å bo for livsnytere, og et sted med flere hosteller og vandrerhjem.

Rundt Rådhusplassen blir rommene litt dyrere igjen, og de dyreste stedene i byen ligger øst, ved Kongens Nytorv og i Nyhavn. Men det finnes billige alternativer flere steder. Vandrerhjemmet Danhostel har flere filialer i København, i Brønshøj, litt utenfor sentrum, på Amager og ett i sentrum. Her kan du få en seng på sovesal for en rimelig penge. Danhostel Copenhagen City kan dessuten skilte med designermøbler fra danske Gubi, og er et superpopulært sted for både unge og familier. Her kan du få et familierom for fire med eget bad uten å måtte betale skjorta. Men vær ute i god tid! Andre anbefalte vandrerhjem i København er Urban House og Generator.

Vandrerhjem og hostel i København

Men hva skal du velge? Hvis prisen er det viktigste, så velger du vandrerhjem eller hostel der du overnatter på sovesal eller deler rom med andre. Det finnes flere alternativer i og rundt sentrum av København. De fleste vandrerhjemmene har flere forskjellige sovesaler, både egne for kvinner eller menn, eller delt for dem som foretrekker det. Noen steder har rom med plass for fire, mens andre har store saler for opptil tjue personer eller mer. Et godt tips for en vennegjeng – eller en familie – er å bestille sitt eget rom. Bad og toalett er delt, og det er ofte såpass mange av dem at man unngår lange køer. De aller fleste hostel og vandrerhjem i København har Internett, men noen steder kun i felleslokalene. Mange serverer også gjestene en enkel frokost, og mange steder er denne frokosten inkludert i prisen. Det sparer du fort penger på, siden frokost på kafé fort koster en hundrelapp med juice og kaffe.

Er du backpacker, og vil treffe og bo med andre backpackere, så er det nok av steder du kan velge mellom – søk deg fram på nett. Et hostel er en slags mellomting mellom vandrerhjem og hotell, ofte mindre, med både delte rom og muligheter til private rom. Et hostel kan være vel så hyggelig som de store hotellene, og mange steder får du du et fint, enkelt dobbeltrom til en pris langt under det du må betale for et hotellrom. København har også hyggelige gjestehus, som kan være et billig alternativ til hosteller og vandrerhjem.

Billighoteller

I det siste har det poppet opp stadig flere budsjetthoteller i København – hoteller med enkel standard, stor grad av selvbetjening, ikke frokost, men rene og pene rom. Wakeup Copenhagen har to hoteller i sentrum, og begge får svært gode skussmål fra gjestene. Er du heldig får du et rom med eget bad for en grei pris. Andre bra billigsteder er Cabinn City og Zleep Hotel. Ikke forvent romservice eller ekstragoder, men ofte trenger man jo bare et rom, og her får du eget bad.

Før du bestemmer deg er det lurt å gjøre research – se på bilder og på Expedia kan du lese vurderingene til de andre gjestene før du bestiller. De beste og ærligste tilbakemeldingene kommer ofte fra andre gjester. Hvis du har et bestemt område du ønsker å bo i, så søker du der. Flere av hotellene rundt Tivoli, for eksempel Tivoli Hotel, er veldig barnevennlig, men ikke billigst i byen.

Hva bør du se og gjøre?

Det er masse å se på i den danske hovedstaden, og mye er gratis – som å besøke en av byens parker, for eksempel Kongens Have der Rosenborg Slott ligger. Botanisk hage er også flott. Andre hyggelige steder å slappe av og nyte livet på er Islands Brygge, særlig om sommeren. Her er det nemlig både strand og bademuligheter. Amager strandpark er også et supert sted om sommeren. Når du først er på Christianshavn, bør du ta turen til frihavnen Christiania – kanskje mest kjent for sitt salg av narkotika, men også et gammelt hippieparadis der livet er adskillig roligere enn inne i byen.

En båttur koster ikke all verden, og er en fin måte å oppleve byen på. Hvis du vil se og oppleve noen av byens mange attraksjoner og museer, vil det fort lønne seg å kjøpe et Copenhagen Card, som gir fri kollektivtrafikk, inngang til over 70 museer og severdigheter, og rabatt på flere restauranter. Én voksen kan dessuten ta med to barn opptil ti år gratis

Fine gratis severdigheter er Den lille havfrue, Frihedsmuseet, Bymuseet, Statens Museum for Kunst og flere kirker, som flotte Vor Frelsers Kirke. Her kan du gå 400 trinn opp til 95 meter – utenpå tårnet. En rusletur i Strøget og de mange små gågatene rundt er obligatorisk – vindusshopping er jo gratis. Skal du kjøpe klær, så husk at dansk design er billigere her enn i Norge, så flere merker lønner det seg å kjøpe her – særlig hvis du drar på salg i januar!

Gode tips

København har mye å by på for hele familien, og passer for både kjærestepar, vennegjenger og familier. Reiser du med barn bør du nesten unne deg en tur i Tivoli. Kjøp en billett med alt inkludert på nett på forhånd, da får du både inngang, pass til karusellene, inngang til akvariet, et foto og et måltid på en av restaurantene på billigst mulig måte. Da går det fort en hel dag i Tivoli, for det er så mye å finne på for både små og store. I Tivoli er det dessuten flere daglige teateroppsetninger for hele familien.

 

Did you know that?

Visste du at …

… København i 2013 ble kåret til verdens lykkeligste by av World Happiness Report? (Kilde).

… København er en av få byer i verden der indre havn er så ren at man kan bade i den? (Kilde)

… Strøget er Skandinavias lengste gågate?

… København er den best besøkte byen i Skandinavia? (Kilde)

Find things you can do in København

The local perspective

Dette liker de lokale

København er en ypperlig by for livsnytere, og å kose seg trenger ikke koste all verden. Gjør som de som bor i byen, ta på deg joggesko eller lei sykkel, opplev de forskjellige bydelene, ha en piknik i parken, med mat kjøpt fra den nye mathallen Torvehallerne, og ta en pause i Nyhavn for å se på livet.

De lokale unge og hippe vanker gjerne på Nørrebro, og her er det fint å rusle rundt, gå på kafé, ta en øl eller en matbit. Prøv for eksempel Røde Roses kaffebar på Balders Plads. Selv om København er en berømt – og ganske dyr – restaurantby, er det fullt mulig å spise rimelig på mange av de små kafeene og restaurantene på Nørrebro. Populære spisesteder blant de lokale er den spanske tapasbaren Eat – masse god mat for pengene – eller den hipps musikkrestauranten Bodega.

Billig transport

Flere flyselskap flyr direkte fra en rekke byer i Norge til København, og både SAS og Norwegian har mange daglige avganger. Derfor er det ofte lett å finne billige flybilletter, særlig midt i uka. Har du god tid kan du ta tog eller buss, eller leie bil – fra Oslo kjører du på ca. sju timer.

Vel framme i København kommer du langt med et par gode sko og kanskje et kart. Eller lei en sykkel og opplev byen fra sykkelsetet som danskene. København er ekstremt tilrettelagt for sykling, og å leie sykkel eller bysykkel er billig – og ikke minst hyggelig. Reiser du med små barn leier du sykkel med vogn foran, hvor du kan plassere ungene – mye morsommere enn å styre med barn på buss eller trikk.