Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
Gøteborg

Intro

Vandrerhjem i Gøteborg

Ønsker du å dra til trendy og trivelige Gøteborg på budsjett? Da er du ikke alene. Byen er et populært reisemål for nordmenn, både på grunn av byen i seg selv og fordi den ligger såpass nær Norge at man kan kjøre dit, ta buss eller sette seg på toget. Et hostel eller vandrerhjem er et perfekt alternativ for deg som reiser på budsjett. Det å bo billig for å holde overnattingskostnadene nede er praktisk når man ønsker å bruke pengene sine på opplevelser i Gøteborg i stedet. Hostel og vandrerhjem i Gøteborg er ikke lengre forbundet med å bo skittent blant fulle ungdommer – hosteller er i dag moderne og delikate overnattingsplasser for deg som liker det enkle. Det har blitt stadig mer populært å velge denne typen overnatting når man er ute å reiser, og derfor kan det være lurt å bestille rom eller sengeplass i god tid.

continued

I tillegg til å være billig, er overnatting på hostel og vandrerhjem veldig sosialt. Når du overnatter på et sted som dette, er sjansen stor for at du kommer i snakk med andre gjester i fellesområdene. Reiser du alene, er det en ypperlig måte å komme i kontakt med andre som reiser alene på. Kanskje ender du opp med en venn for livet, og hva er vel bedre enn det? Gøteborg har en rekke sentralt plasserte hosteller og vandrerhjem, som er praktisk hvis du vil være innen gangavstand til det meste som foregår i sentrum. Det er imidlertid også mulig å bo ute i Gøteborgs skjærgård, noe som er en helt annen opplevelse med fokus på natur og skjønne omgivelser. Høres det ikke deilig ut å ha vannkanten i nærheten om sommeren? Uansett hva du bestemmer deg for, er det veldig mange billige alternativer å velge mellom i byen.

Top things to Do

Bo på budsjett i Gøteborg

Statistikk viser at flere og flere velger å bo på vandrerhjem eller hostel når de er på ferie, derfor blir de beste overnattingsstedene tidlig fulle i fellesferien. Det kan derfor være lurt å bestille hostel eller vandrerhjem i Gøteborg på forhånd.

Med populariteten har standarden på vandrerhjem og hosteller blitt adskillig bedre. Selv om nordmenn liker å bo enkelt, ønsker vi ikke å bo stygt eller skittent. Og dette forstår innehaverne! I Gøteborg kan du velge mellom en rekke hosteller og vandrerhjem. Du gjør dermed lurt i å sjekke flere hosteller og vandrerhjem for å finne et som passer for deg.

Vandrerhjem Gøteborg

Ønsker du å bo sentralt i Gøteborg, byr byen på flere vandrerhjem med sentral plassering. Her får du enkle og delikate rom, men samtidig anledning til å bruke felles oppholdsrom, som stue og velutstyrt kjøkken. Hva med et besøk på Gothenburg City B&B? Dette hostellet består av to leiligheter sentralt i Gøteborg, hvor man kan leie rom av ulike størrelser. Leiligheten bærer preg av å være fra slutten av 1800-tallet, og stukkaturer og vakre paneler er vedlikeholdt – en perfekt fusjon mellom gammelt og moderne!

Gøteborgs Vandrarhem ligger like ved tivoliet Liseberg. Dette vandrerhjemmet er lyst og moderne, perfekt for deg som liker det rent og billig! Her kan du velge mellom to-, tre- og åttemannsrom. I tillegg har vandrerhjemmet en stor terrasse hvor du kan nyte frokost eller ligge å sole deg – perfekt for late sommerdager!

På Slottskogens Youth Hostel kan du bo bra og billig. Vandrerhjemmet ligger på populære Linnéstaden, med kultur, mat og arkitektur rett utenfor døren. Her kan du bo på tomannsrom eller på sovesal. Slottskogen Youth Hostel har fokus på miljøvennlige løsninger – selv frokosten du tilbys er miljøvennlig.

Billige hoteller i Gøteborg

For deg som ikke ønsker å dele toalett og dusj med fremmede på et vandrerhjem, finnes det en rekke billige hoteller i Gøteborg. Flere av dem er en kombinasjon av hotell og vandrerhjem hvor du betaler litt mer for å bo bedre, men fortsatt får tilgang på fellesarealer som stue og kjøkken – perfekt!

Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem ligger rett ved Slottskogen og botanisk hage. Hotellet er lekkert innredet i lyse farger, og frokostbufféen er inkludert i prisen. Er du ekstra heldig får du også egen balkong når du sjekker inn. Et innholdsrikt kjøkken er tilgjengelig for alle gjester, enten de bor på vandrerhjems- eller hotelldelen av Linnéplatsen. Perfekt for deg som synes det er dyrt å spise ute.

Hotell STF Göteborg City Vandrarhem er et moderne og urbant budsjetthotell i sentrum av Gøteborg tilhørende den svenske turistforening. Bare tre minutter fra sentralstasjonen finner du dette lekre hotellet – og rett utenfor har du det pulserende og livlige Gøteborg sentrum. Interiøret og innredningen er utformet av arkitekter og er inspirert av Sveriges turistforenings historie.

Did you know that?

Visste du at …

… avstanden mellom Oslo og Gøteborg ikke er mer enn 320 kilometer? Dette betyr at Gøteborg ikke er mer enn fire timer unna Norges hovedstad med bil, noe som har gjort Gøteborg til en yndet storbydestinasjon blant østlandsbefolkningen i Norge.

… det svenske bandet Ace of Base er fra Gøteborg? Popgruppen ble dannet i Gøteborg i 1990 og opplevde stor suksess gjennom hele 1990-tallet. 

… Gøteborg har en årlig gatefest som tiltrekker seg 700 000 besøkende? Gatekalaset i Gøteborg finner sted i august, og er en heidundrende fest. Arrangementet går over flere dager, og det er gratis å delta. Her kan du kose deg med en rekke kulturarrangementer, som musikk, dans, film, kunst og design. Folkefesten er et årlig tiltak og byr på et yrende folkeliv utenom det vanlige. 

… Liseberg er en av de mest besøkte fornøyelsesparkene i Norden? Med opp mot tre millioner besøkende årlig er det ingen tvil om at fornøyelsesparken Liseberg er populær.

 

The local perspective

De lokale innbyggernes favoritter

Gøteborgs innbyggere liker å være sosiale, så hvorfor ikke ta en ”fika” – som betyr en sosial kaffepause på svensk. Bar Centro er en populær kafé i sentrum, hvor du kan kjøpe deg en fantastisk kaffe og muligheter for smörgåsar, eller smørbrød, som vi kaller det på norsk. På kveldstid blir Bar Centro omgjort til en herlig pub hvor det spilles jazz og soul – perfekt for en rolig kveld når man bare vil nyte folkelivet og kose seg med en god drink.

Lokalbefolkningen er også glade i øl. Det finnes flere barer i Gøteborg som fokuserer på lokalt øl og mikrobryggerier – en trend som virkelig har fått vind i seilene de siste årene. Så hva med en tur til koselige Ölstugan? Her varierer tilbudet etter hva de lokale mikrobryggeriene produserer. La gjerne bartenderne velge en lokal favoritt for deg. Ellers har du også Ölrepubliken, som har et bredt utvalg av lokale og importerte øl – noe for en hver ølhund!

Så hva venter du på? Rett utenfor Norge ligger den pulserende og trivelige storbyen Gøteborg. Du kan bo billig på en rekke vandrerhjem i Gøteborg, samt hosteller og budsjetthoteller – enten du vil ha byluft eller sjøluft utenfor døren. Gøteborg har spennende arkitektur, god mat og fantastiske shoppingmuligheter – for du har jo mer å bruke penger på når du bor billig!

Ting å se og gjøre på budsjett i Gøteborg

Enten du er backpacker eller bare liker å spare noen kroner når du kan, har Gøteborg et rikt utvalg av ting å gjøre for en slikk og ingenting. Et besøk på Liseberg er et must når man besøker trivelige Gøteborg. Her kan man kjøre prisvinnende berg-og-dal-bane eller karuseller.

Når det gjelder shopping i Gøteborg, har byen et stort utvalg av muligheter. Særlig hvis den svenske kronen er lavere enn den norske, er det mulig å gjøre noen billige kupp til klesskapet her. Byen, som er hjemsted til merker som Monki og Nudie-jeans, har både en rekke lavpriskjeder og mer eksklusive butikker – alt en shopoholiker kan drømme om. Ta turen til handlegaten Avenyn eller Skandinavias største kjøpesenter Nordstan.

For deg som liker å sitte på kafé og nyte folkelivet, anbefales en tur til Haga. Dette er den eldste delen av Gøteborg, og her finner du en rekke koselige kafeer og vintagebutikker. Og i samme slengen, hvorfor ikke ta turen opp til Skansen Kronan? Herfra er det fantastisk utsikt over hele byen.

Arkitektur og mat i byen

Gøteborg er kjent for sin vakre arkitektur. Byen byr på alt fra historiske til moderne bygninger. Ta en tur langs Lille Bomman hamn, og du kan se den vakre Gøteborgsoperaen eller skyskraperen som på folkemunne kalles ”leppestiften”, på grunn av sin merkverdige form og rødhvite farge. Lindholmen er og kjent for sine moderne bygninger, hvor du kan se den fargeglade ”Kuggen” eller Radisson Blu Riverside, med sin spennende og moderne arkitektur. Et annet spennende besøk er Feskekôrka. Bygget ligner en kirke, og arkitekten var inspirert av norske stavkirker. Dette er en markedshall for fisk og skalldyr med gode lunsjmuligheter.

Gøteborg regnes som en spennende matdestinasjon, så hvorfor ikke stikke innom en av byens mange foodtrucks? Noen har faste plasser, mens andre ber deg om å holde deg oppdatert i sosiale medier for å finne ut hvor de har plassert foodtrucken. Dette amerikanske konseptet er stort i Gøteborg, og du kan velge mellom hamburgere, tex-mex eller det lokale svenske kjøkken. Perfekt for deg som liker gatemat! Eller du kan gå innom en tradisjonell pølsebod. Disse finner du nesten på ethvert gatehjørne, og du kan jo kanskje forsøke deg på den lokale favoritten tunnbrödsrullen? Tunnbrödsrullen består av pølse innpakket i potetmos og et mykt flatbrød.