Need Some Inspiration?

Select a Theme
Hostel og vandrerhjem
Gjøvik

Intro

Vandrerhjem i Gjøvik

Gjøvik er en sjarmerende by i Oppland med en god miks av urbanitet, dalfører og fin natur. Ikke minst er nærheten til Mjøsa både et livgivende og karakteristisk trekk ved byen. Gjøvik er også den mest folkerike kommunen i Innlands-Norge, noe de fleste kanskje ikke vet. Det er i det hele tatt mye ved Gjøvik som gjør det verdt å besøke byen, uavhengig av budsjett og reisefølge. Gjøvik har noe for alle. Ønsker du å bo ekstra billig, kan du peile deg inn mot Gjøvik Hovdetun Hostel, som også har fått utmerkede omtaler av tidligere gjester. Her får du også et gratis frokosttilbud, Wi-Fi og parkering, noe som burde passe perfekt for en budsjettreise. Hostellet har også umiddelbar nærhet til skiløyper om vinteren, eller turterreng om sommeren. Som du skjønner, kan det lønne seg å bo på vandrerhjem i Gjøvik.

continued

Tatt i betraktning at hostel- og vandrerhjemtilbudet i Gjøvik er noe begrenset, bør du være tidlig ute med å bestille. Her kan pågangen nemlig bli stor, ettersom du får såpass mye for pengene. Det å bo på hostel eller vandrerhjem i Gjøvik vil kunne bidra til at budsjettet ditt ikke sprekker, så du i stedet kan bruke penger på andre ting enn innkvartering. Hvorfor ikke heller prioritere å utforske byen og området rundt, eller bli kjent med nye mennesker? På vandrerhjem eller hostel er ofte terskelen lavere for å komme i prat med andre likesinnede. Hvis du ønsker å leve billig ellers under oppholdet ditt i Gjøvik, er det også godt mulig å oppleve mye uten å betale mye. Når det er sagt, kan det jo også hende at fordi du bor billig på vandrerhjem eller hostel i Gjøvik, kan du endelig unne deg litt ekstra i ferien.

Top things to Do

Opplev Gjøvik

Hvordan bo rimelig i Gjørvik

Uansett hva slags profil du har på reisen din til Gjøvik, vil det være mulig å gjøre turen rimelig. Reiser du sammen med familien, finnes det flere muligheter for å overnatte billig. Dere kan bestille ett stort privat rom eller flere små rom på et vandrerhjem i Gjøvik. Er du i en gruppe med flere venner som reiser sammen, kan det være morsomt å møte flere i samme situasjon i en sovesal. De fleste vandrerhjem har sovesaler hvor gjester kan overnatte veldig billig. Ønsker du å gjøre det enda billigere for deg selv, kan du til og med sjekke ut lokale bed & breakfast-innkvarteringer eller pensjonater. Her er prisene gjerne enda lavere enn på vandrerhjemmene, for ikke å snakke om campingplasser eller tilhørende hytter. Noe unikt for Gjøviktraktene er at du også kan overnatte på forskjellige gårder. Gjør litt research og bestill i god tid, så øker du sjansene dine betraktelig for å komme unna med symbolske overnattingsutgifter. Er du bevisst på disse tingene og våger å spørre, kan du spare forbløffende mye penger!

Et generelt tips for å gjøre reisen billigere, som også gjelder for Gjøvik, er å reise når ikke ”alle andre” også er på tur. Det er alltid lettere å finne ledige senger i ukedagene, med mindre det skjer noe helt spesielt i byen. På den ene siden er det lurt å bestille tidlig, men du kan også være heldig å få tilgang på billige overnattingsmuligheter hvis du har is i magen og venter med å bestille til helt i siste liten. Det spørs litt hvor fleksibel du er – egentlig er alt du trenger et telt, i hvert fall som en nødløsning.

Det er nesten alltid billigst å reise med egen bil hvis man er flere sammen på ferie i Norge. Leier du bil gjennom Expedia.no, kan du også få billigere overnatting, noe som er verdt å tenke på. Gjøvik og omegn er veldig godt egnet for bilturer, og det er en helt spesiell ferieglede å kunne bestemme når og hvor selv. Hvis du derimot ønsker å oppholde deg i nærheten av sentrum, kan du likeså godt bruke beina. Det er aldri snakk om store avstander i Gjøvik, kanskje du til og med opplever ting du ikke ville opplevd ellers, hvis du tar beina fatt.

Siden overnatting og mat gjerne spiser mye av budsjettet når man er på tur, er det lurt å se på hva man kan gjøre for å spare penger her. Vandrerhjem i Gjøvik er som nevnt en mulighet, og det å reise litt utenom de store feriene og langhelgene kan også gjøre turen mye billigere. Ellers er det ingen skam å forhøre seg i resepsjonen om hvor det går an å få mye mat for pengene. Et annet tips er å følge i studentenes fotspor. Disse er vant til å bruke hver krone fornuftig, og hvis du er student selv, bør du jo uansett sørge for å benytte deg av studentrabattene!

Opplevelser på vinterstid

Om vinteren er også Skiforeningens oppmerkede løyper svært populære blant lokalbefolkningen. Ønsker du å kombinere ferien med mye skigåing, kan du til og med undersøke mulighetene for å overnatte på skiforeningens hytter. På Gran finner du også Lygna skisenter, et moderne ski- og skiskytteranlegg for deg som ønsker proffe forhold. For deg som foretrekker alpint, kan du legge turen til alpinanlegget Hovdebakken – en sentrumsnær slalåmbakke som holder åpent hver kveld hele sesongen, så lenge snøforholdene tillater det. Det er ikke det største anlegget, og bakken er bare på 380 meter med to traseer, noe prisene også reflekterer. Her får du kjøpt kveldskort for 100 kroner og dagskort, som selges i helgene, vinterferien og påskeferien, for 150 kroner. Det er med andre ord et ypperlig tilbud for deg som reiser på budsjett.

Sykkelferie på Gjøvik

Landskapet i Gjøvik og omegn er også velegnet for sykling. Et nettverk av nesten bilfrie småveier på kryss og tvers i regionen gir variasjon og naturopplevelser for liten og stor. Det finnes løypekart for asfalterte veier gjennom by, skog og kulturlandskap som for eksempel Gjøvikmarka–Åslendet. I tillegg finnes det en rekke rutekart i serien Landsbytråkk, hvor man har innlagt stopp på setre og stuer som serverer mat eller tilbyr severdigheter og museer for den som også vil lære noe på turen.

Gå for all del ikke glipp av dresinsykkel på Valdresbanen. Det er en helt egenartet opplevelse. Om du trår alene eller i tandem, så går det ut på å drive små dresinvogner frem langs togskinnene, gjennom tunneler og over broer og fosser – stadig lenger opp på fjellet.

Did you know that?

Visste du at …

… Mustad fabrikker, en av verdens største fiskekrokprodusenter, ligger på Gjøvik? Andre viktige og fremstående næringer i Gjøvik inkluderer HOFF Norske Potetindustrier og Hunton fiber. 

… Gjøvik har både sykehus og høgskole? Da er du på den ene siden trygg, og på den andre siden sørger høgskolen for at det er mye ungt kulturliv i byen. 

… i eldre tid utgjorde Gjøvik bare én enslig gård i Vardal sogn? Året var 1801 og da bodde det til sammen 19 personer på Øvre og Nedre Gjøvig gård. Gjøvik by vokste så frem rundt Gjøvik Glassverk, som ble grunnlagt i 1807. Gamle Gjøvik gård hedres i dag som et viktig kultursenter for byen. 

… Gjøvik er knutepunkt og samferdselssentrum for et befolkningsområde som teller drøyt 100 000 mennesker? 

… den berømte hjuldamperen DS Skibladner, også kalt ”Mjøsas hvite svane”, har sin hjemmehavn i Gjøvik?

… Gjøvik blir også kalt ”Den hvite by ved Mjøsa”? 

The local perspective

Lokale favoritter

Når Gjøvikfolket skal shoppe, samles de gjerne på CC Gjøvik. Helt siden åpningen i 1986 har dette vært Gjøvikregionens fremste handleknutepunkt. Her finner du et godt utvalg av kjente og kjære kjedebutikker, men samtidig også mindre spesialbutikker. Du finner også supermarked med stor ferskvareavdeling, vinmonopol og apotek. Som en bonus finner du også hele seks forskjellige spisesteder på senteret. Med andre ord: et komplett tilbud for deg som vil gå på skattejakt i butikker. Gjøvikfolket er også glad i friluftsliv, noe som er forståelig, ettersom naturen er en av de fremste attraksjonene i Gjøvik-området. Vi kan anbefale for eksempel Jarenvannet, Vigga og Jevnakermarka, både som turterreng og fiskeplasser. Her er det til og med mulig å få gjedde på kroken! På Østre Toten kan du prøve Fjellsjøen og Store Klattertjern – begge går for å være blant de fineste fiskevannene i Lunner.

Helt gratis gleder finner du i den flotte marka i Gjøviktraktene. Kulturlandskapet rundt Gjøvik, Hadeland og Ringerike har turmuligheter for alle og enhver; fra familier til den erfarne turgåeren. Pilegrimsleden går for eksempel gjennom store deler av regionen, og på denne ruten kan du også finne kirker og andre spennende landemerker. Drar du på høsten, står du også fritt til å plukke sopp og bær fra naturens skattekiste. En annen populær turdestinasjon er toppturen til Spåtind, hele 1404 meter over havet. Utsikten gjør at det verdt å ta med det aller beste fotoapparatet ditt! Ønsker du noe mer eksotisk, kan du utforske Naturklatreparken i Evjua, hvor det er fullt mulig å kjenne på adrenalinet i trygge omgivelser. Skogheim Hest- og Friluftssenter gir deg blant annet opplevelser på hesteryggen, noe som kan være spennende for små som store. Bjerkeli Villmarksopplevelser tilbyr også kjøring med hundespann, uavhengig av sesong. Uansett om du er av det aktive eller urbane slaget – Gjøvikregionen tilfredsstiller enhver smak!