Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotball
Manchester United

Intro

Fotballtur til Manchester

Vi nordmenn er svært glade i fotball, og mange av oss har drevet med fotball siden skoledagene – både gutter og jenter. Dette har ført til en helt spesiell interesse for fotball i landet vårt, noe antallet fotballturer vi drar på årlig beviser ettertrykkelig. I tillegg til at de aller fleste heier på et lag i vår hjemlige Tippeliga, støtter man ofte også det lokale laget sitt, kanskje litt lenger ned i divisjonene. Men lidenskapen kommer først virkelig til syne når diskusjonen dreier seg mot engelsk fotball og Premier League. Det er lite som fascinerer fotballglade nordmenn like mye som fotballag og -spillere i Premier League. Det er kanskje ikke så rart, siden det har blitt enkelt å reise til England for å se kamp. Flere byer har store lag, men ingen lag kan måle seg med Manchester United.

continued

Manchester United er det klart største laget i England, og klubben har veldig mange tilhengere i Norge og resten av verden. For mange er det en drøm å dra på fotballtur til Manchester, og en av de mest populære kampene å få med seg, er byoppgjøret Manchester United mot Manchester City. Den aller mest populære kampen er imidlertid mot Liverpool. Skal man skaffe billetter til Manchester United-kamp, er denne kampen den vanskeligste. Det krever enten en god dose flaks, gode kontakter eller en fet lommebok å få sett denne kampen på Old Trafford. Heldigvis er det 38 kamper hver sesong, og mange av disse er det forholdsvis enkelt å få tak i billett til. Nedenfor finner du informasjon om det aller meste du trenger vite når du planlegger en fotballtur til Manchester, så les videre!

Top things to Do

Reisen til Manchester

Det første man må finne ut av når man har tenkt seg på fotballtur for å se Manchester United spille på Old Trafford, er hvordan man skal komme seg til Manchester. Det enkleste alternativet er fly, men det er også mulig å ta ferge. Fergen tar imidlertid lang tid, og det er ikke mye å spare på det. Det er, med andre ord, fly du bør sikte deg inn på, og det mangler ikke på flyavganger til byen. Fra Oslo er det daglige direkteruter til Manchester, og også fra Bergen kan du fly direkte visse dager. Reiser du fra en av de andre flyplassene i Norge, må du regne med mellomlanding enten i Oslo eller i London – eller kanskje begge steder. Flyturen fra Oslo til Manchester tar rundt to timer, men dersom du må mellomlande dobles reisetiden fort. Det billigste alternativet er ofte å fly til London, og så ta toget derfra til Manchester. Togbilletten koster bare i overkant av 200 kroner per vei.

Når du skal finne flybilletter til Manchester, lønner det seg å bruke Expedia.no. Vi hjelper deg med å finne de aller billigste billettene på strekningen, så du i stedet kan bruke pengene dine på Manchester United-effekter.

Manchester United billetter

Det som ofte krever mest planlegging når man tenker seg på fotballreiser til Manchester, er å få skaffet billetter til Old Trafford – Manchester Uniteds hjemmebane. Selv om kapasiteten på stadionet er over 75 000 tilskuere per kamp, er så å si hver eneste kamp utsolgt. For å betale minst mulig for billettene, er det beste å skaffe billetter via Manchester United offisielle supporterklubb i Norge. Supporterklubbens hjemmeside finner du på www.united.no, og her kan du søke på billetter til både hjemme- og bortekamper. Klubben selger både billetter og billettpakker, der fly og hotell, eller bare hotell, er inkludert. Det er imidlertid rundt 45 000 United-supportere i Norge, så det sier seg selv at du neppe er den eneste som prøver å skaffe billetter på denne måten. Klubben foretar derfor loddtrekning når flere søker enn det er billetter tilgjengelig. Dersom du er så heldig å bli trukket ut, betaler du stort sett det billetten faktisk koster.

Det er imidlertid andre måter å skaffe seg kampbilletter på, det er nemlig flere selskaper som tjener gode penger på å skaffe billetter og selge dem videre. Prisen er naturligvis en god del høyere, men sjansen for å få billetter er mye større. Dersom selskapet har billetter og du er villig til å betale, er billettene dine. Du bør imidlertid være litt forsiktig i dette markedet, siden det er flere useriøse nettsteder. Blant de du kan stole på, er Steve Perryman Sport Travel og Reiseshop.no gode alternativer.

Did you know that?

Visste du at …

… de fem mest kjente spillerne fra Uniteds ungdomsakademi, Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham, Gary Neville og Nicky Butt, til sammen spilte over 3000 ganger for United? 

… Ryan Giggs er spilleren som har spilt klart flest kamper for United? Hele 963 kamper har spilleren fra Wales spilt for United, og det er over 200 kamper mer enn nestemann på listen, nemlig Bobby Charlton. (Kilde)

… Manchester United er det laget som har vunnet Premier League flest ganger? De har vunnet Premier League hele 13 ganger, og var også den første klubben som vant ligaen – i sesongen 1992-1993. (Kilde)

The local perspective

The Bishop Blaize – de lokale supporternes favoritt

Dersom du virkelig vil få med deg hele opplevelsen på kampdagen under en fotballtur til Manchester, er det på The Bishop Blaize du starter dagen. Uansett om kampen begynner klokken 13.00 eller 17.00, bør du være på plass rundt klokken 10-11 på formiddagen for å unngå den verste køen. Dette er nemlig samlingsstedet for de største United-supporterne hver hjemmekamp. Her det det allsang og god stemning dagen lang, og stedet er stappfullt av United-supportere. Noen kommer innom for å ta en pint på vei til Old Trafford, mens andre fester her hele dagen, før de beveger seg til stadionet når det nærmer seg avspark. Det vises United-intervjuer, gamle United-kamper og annet United-stoff på TV-skjermene dagen lang.

Det beste med The Bishop Blaize er at puben bare er tre minutters gange fra stadionet. Dette, sammen med sanglegende Pete Boyle, har gjort puben til den mest populære i området. Den er ganske stor, med kapasitet til rundt 300-400 personer. Det er også et uteområde, hvor man kan nyte solen – selv om den ikke alltid skinner i Manchester!

Omvisning på Old Trafford

Noe annet du bør skaffe deg er billetter til Old Trafford – og da mener vi ikke til fotballkamp, men til en omvisning. Inne på stadionet er det blant annet et flott museum med alle trofeer klubben har vunnet, draktene laget har hatt opp gjennom årene og mye annet interessant. Billettene til museet er en del av omvisningen på stadionet, så det er bare å glede seg. Men det er nok selve stadionet de aller fleste er mest interessert i å se. I løpet av omvisningen får du sett spillergarderoben, der hver enkelt spillers plass er markert. Du blir også tatt med til tunellen, som er stedet spillerne stiller seg opp før de entrer gressmatten. Det eneste du ikke får lov til, er å springe ut på gressmatten. Det hadde ført til for stor slitasje på matten dersom alle på omvisning skulle løpt ut på matten og tatt med seg en liten gresstust. Selve omvisningen varer rundt 80 minutter, og det er omvisninger hver eneste dag fra kl. 09.40 til 16.30, med unntak av kampdag.

Megastore

Når man skal heie på United på tribunen, er det viktig å vise hvem du holder med. Heldigvis har gigantiske Megastore på Old Trafford alt du måtte tenke deg av supportereffekter. Her kan du kjøpe alle de tre draktsettene til laget – både til herrer, kvinner og barn. Når du kjøper en drakt kan du selv velge om du vil få trykt navnet til en spiller, eller kanskje ditt eget navn, på drakten. Dette gjøres når du betaler for drakten, og tar ikke så lang tid. Over 1 million mennesker er innom Megastore hvert år, og det sier litt om hvor populær Manchester United er. Megastore er stengt på kampdager, men holder ellers åpent fra 09.30 til 18.00 fra mandag til lørdag, og fra 11.00 til 17.00 på søndager.

Få et glimt av United-spillerne

Har du drømt om å ta en av United-spillerne i hånden, eller kanskje slå av en liten prat med en av dem? Denne drømmen kan faktisk gå i oppfyllelse – helt gratis – under besøket ditt i Manchester, du må imidlertid ha litt flaks. Det er når spillerne kommer til stadionet før kamp og forlater stadionet etter kamp at sjansen byr seg. Det settes naturligvis opp gjerder fra spillernes inngang/utgang og til parkeringsplassen, hvor de har bilene sine, men er du tidlig ute kan du få plass helt fremme ved gjerdet. Det hender ofte at United-spillerne skriver autografer, hilser på eller slår av en prat med supporterne som har stått og ventet i timevis på dem.