Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotball
London

Intro

Fotballtur til London

Er det noe nordmenn virkelig liker, så er det engelsk fotball og Premier League. Hver helg sitter titusenvis av nordmenn foran TV-en for å følge med på favorittlaget sitt spille kamp. Men hvorfor se kampen på TV, når du kan reise til England å se kampen live? Det er ikke noe problem å komme seg til London, og i byen holder hele tre av de store klubbene i Premier League; Arsenal, Chelsea og Tottenham. Dersom du holder med Manchester United, Liverpool eller et annet lag, kan du sjekke når disse lagene har bortekamp mot et av lagene i London.

Det å se fotballkamper i London er en drøm for mange, og heldigvis er det en drøm det ikke koster alt for mye å oppfylle.

continued

Enten dere er en kompisgjeng som reiser til London på guttetur sammen, eller du tar turen sammen med familien for å heie på favorittlaget deres, trenger ikke det å se en fotballkamp i London koste så mye. Dersom du tar kontakt med de ulike supporterklubbene for å skaffe billetter, kan man komme seg tur/retur London for ikke så mange kronene.

Husk at det er ikke bare selve kampen som gjør London til en yppelig by å besøke om du er interressert i fotball. London byr på utallige puber og restauranter hvor du virkelig kan kjenne på spenningen i luften når det er snakk om en stor kamp. Det kan være flere ting du lurer på når du skal på din første fotballtur, enten om det er anskaffelse av billetter eller ting å gjøre utenom kampene,  vi har derfor tatt for oss noen av de viktigste temaene nedenfor.  Når du har lest ferdig denne artikkelen vil det være enklere for deg å bestille en fotballtur til London.

Top things to Do

Fotballtur til London

Reisen til London

Når du planlegger en fotballtur til London kan det være greit å starte med å sjekke ut pris på flybilletter til London. Fordelen med å skulle reise til London, er at det er veldig mange flyselskaper som flyr fra Norge til London, noe som fører til at prisene presses. Fra de fleste større flyplassene i Norge kan du fly direkte til London, men reiser du fra en mindre flyplass må du først innom Oslo. Flyreisen tar i overkant av to timer, og det er mange daglige flyvninger. Det er mulig å få veldig billige billetter hvis du er ute i god tid, og flyr du med Ryanair fra en av de mindre flyplassene utenfor Oslo vil du ofte slippe unna med noen hundrelapper for flybilletten.

For å finne de beste tilbudene på flybilletter til London, lønner det seg å bruke Expedia.no. Vi hjelper deg med å bestille billige flybilletter, så du i stedet kan bruke pengene dine i denne flotte byen.

Fotballagene i London

London er, som du helt sikkert vet, hovedstaden i England, og er en by fylt med attraksjoner, severdigheter, museer og fotballag. Det er den største fotballbyen i England, siden byen kan skryte av å huse hele tre av topplagene i Premier League. Det er selvfølgelige også en rekke mindre klubber i London, og disse holder stort sett til på nedre halvdel av Premier League-tabellen eller i Championship. Blant disse lagene er det mange kjente navn for nordmenn, som Queen Park Rangers, Crystal Palace, Fulham og West Ham. De fleste nordmenn reiser imidlertid for å se ett av de tre topplagene som holder til i byen, men det kan være fint å krydre turen til London med en tur til hjemmebanen til en av de mindre klubbene – hvor det ofte er lett å få billett til en rimelig penge.

Komme seg til stadionene

Det er viktig å vite hvor man skal når man skal se fotball i London. Alle de tre største klubbene i byen holder til på den nordlige siden av elven Themsen. Hjemmebanen til Chelsea og Arsenal er de mest sentrale av stadionene. Fra London Eye til Stamford Bridge, som er hjemmebanen til Chelsea, bruker du omtrent 30 minutter med kollektivtransport. Skal du til Emirates Stadium, for å se Arsenal spille kamp, må du regne med rundt 40 minutter. Du må også bytte T-bane underveis. White Hart Lane, hjemmebanen til Tottenham, er den som ligger lengst unna. Du reiser videre nord forbi Emirates Stadium, og hele turen fra London Eye tar 50 minutter.

Billetter til Chelsea-kamp

Dersom du reiser på fotballtur til London for å se Chelsea, kan du prise deg lykkelig over den gode avtalen Chelseas norske supporterklubb har med Chelsea. Dersom du er medlem i supporterklubben, får du mulighet til å bestille billetter til Chelseas kamper før de legges ut for åpent salg. Dette gjør at du har svært god sjanse til å få billetter til hjemmekampene. Det kan imidlertid være litt vanskelig å få billetter til sesongens siste kamper, siden pågangen da ofte er ekstremt stor. Vær også oppmerksom på at hvert medlem bare kan bestille én billett.

Billetter til Tottenham-kamp

Tottenhams Venner er navnet på den norske supporterklubben til Tottenham Hotspurs. Det er gjennom supporterklubben du har størst sjanse til å få billetter. Fordelen med dette er at det ikke er noen loddtrekning av kampbillettene, her er det rett og slett førstemann til mølla som gjelder. Kamppakkene består av kampbilletten og to eller tre netter på hotell i London. Reisen må du ordne selv, men bruker du Expedia.no finner du enkelt billige flybilletter til London.

Billetter til Arsenal-kamp

Emirates er et av Premier Leagues største stadioner, med en kapasitet på imponerende 60 000 tilskuere. Det betyr imidlertid ikke at det er enkelt å skaffe billetter til Arsenals hjemmekamper. De billigste billettene skaffer du via den offisielle supporterklubben til Arsenal i Norge. På hjemmesiden kan medlemmer søke om billetter både til hjemme- og bortekamper. Merk deg at du må være medlem for å søke, og et medlemskap koster vanligvis et par hundre kroner i året. Klubben har et eget poengsystem når det kommer til fordelingen av billetter. De som kjøper og bruker billetter har større sjanse til å få ettertraktede billetter enn andre. Et tips for å øke sjansen til å få billetter, er å søke på billetter til kampene mot de dårligere lagene i ligaen. Selv på disse kampene er stemningen på stadionet svært god, og du får mye av den samme opplevelsen som du ville fått mot et av storlagene i Premier League.

Kampbilletter fra andre forhandlere

Dersom du ikke klarer skaffe deg kampbilletter til laget du vil se gjennom supporterklubben, kan du sjekke om du finner billetter hos et av selskapene som kjøper og selger billetter. Disse selskapene tjener pengene sine på å skaffe billetter og selge dem videre med fortjeneste. Du vil som oftest måtte betale iallfall dobbel pris hos disse selskapene, men sjansen for å få billetter er mye større. Du bør imidlertid være litt forsiktig i dette markedet, siden mange av nettstedene er useriøse.

Omvisninger på stadioner i London

Selv om hovedgrunnen til reisen din er å se fotballkamper i London, kan det være interessant å dra på omvisning på de store stadionene i byen en av dagene det ikke er kamp. Både Tottenham, Arsenal og Chelsea tilbyr guidede omvisninger av stadionanleggene sine, og disse omvisningene inkluderer ofte en tur innom klubbens museum. På museet kan du blant annet se alle trofeene klubben har vunnet, draktene klubben har spilt i samt lære mye om klubbens historie. Omvisningene varer stort sett fra 60 til 90 minutter og koster gjerne fra 100 til 200 kroner.

Did you know that?

Visste du at …

… Emirates Stadium kostet hele £ 390? Anlegget sto ferdig i juli 2006, og tok da over for Arsenals gamle hjemmebane, Highbury. (Kilde)

… White Hart Lane har vært hjemmebanen til Tottenham Hotspurs i mer enn 100 år? Under første verdenskrig måtte Tottenham spille kampene sine på Highbury, siden White Hart Lane ble gjort om til en gassmaskefabrikk. (Kilde)

… tilskuerrekorden på Stamford Bridge er 82 905? I dag har stadionet 41 798 sitteplasser, men rekorden ble satt i 1935, da store deler av stadionet var ståplasser. Rekorden ble satt i en ligakamp mot Arsenal.

Find things you can do in London

The local perspective

Innbyggernes fotballfavoritter

De fleste som bor i London og er fotballinteressert har ikke råd til å gå på hver eneste hjemmekamp Chelsea, Tottenham eller Arsenal spiller. Mange velger derfor å se kampene på en av supporterpubene i nærheten av stadionet. På den måten får de med seg den gode stemningen før kamp, uten å måtte betale mangfoldige hundre kroner for kampbillett hver hjemmekamp. De drar også ofte for å se på lagene i byen som spiller i lavere divisjoner, siden billettprisene er lavere og enklere å få tak i lavere divisjoner i byen, siden bilelttprisene ofte er mye lavere ampbillett hver hjemmekamp. Det hender også ofte de drar for.