Need Some Inspiration?

Select a Theme
Fotball
England

Intro

Fotballtur til England

Vi nordmenn er svært lidenskapelige når det kommer til engelsk fotball og Premier League. Hver helg setter titusenvis av nordmenn seg ned foran TV-en for å se favorittlaget sitt spille kamp. Men hvorfor si seg fornøyd med å se kampen på TV, når du kan enkelt reise til England å se kampen live? Lagene i Premier League holder til i en rekke forskjellige byer i England. De mest populære byene å besøke for nordmenn, er Manchester, Liverpool og London – siden ligaens beste lag spiller i disse byene, som for eksempel Arsenal

Skal du på fotballtur til England er det også andre aktiviteter som er morsomme og ikke minst relevante til fotballturen, enten om du drar med vennegjengen eller kjæresten. 

continued

Som å dra på omvisning på favorittlagets stadion, men også en tur på puben kan være veldig morsomt når du er på tur med vennegjengen. Når de mest kjente lagene spiller kan du være sikker på at det vises på nærmeste pub. Her er det allsang, og god stemning, både før, under og etter kampen.

Mange drømmer om å reise på fotballtur til England, og heldigvis er dette en drøm det ikke behøver koste så mye å oppfylle. Dersom du tar kontakt med de ulike supporterklubbene for å skaffe billetter, kan man komme seg tur/retur England og få kjøpt kampbillett for under 2000 kroner – og det er ikke ille! Start med å spare i dag, og bruk Expedia.no når du er klar for å bestille fly og hotell. Du vil stå på stadionet og heie før du vet ordet av det!

Top things to Do

Fotballreiser til England

Når du har tenkt deg på fotballtur til England, kan det være greit å starte med å undersøke pris på flybilletter til byen du har tenkt deg til. Det er enklest å komme seg til London, siden mange flyselskaper flyr fra Norge til London. Det er direkteruter fra flere av de større flyplassene i landet. Også til Manchester kan du fly direkte, men bare fra Oslo. Skal du til Liverpool, må du regne med en mellomlanding i London. Et alternativ er å ta tog fra London til Manchester eller Liverpool, en tur som koster rundt 200 kroner. Det er mulig å få veldig billige billetter til London hvis du er ute i god tid. Noen flyselskaper som flyr fra de mindre flyplassene utenfor Oslo, kan du være så heldig å bare måtte betale noen hundrelapper for flybilletten.

Fotballbilletter England

Prosessen med å skaffe billetter til kampen eller kampene du vil se, er ofte det vanskeligste når du skal arrangere fotballtur til England. Så å si samtlige kamper på hjemmebane til de største klubbene i England er utsolgt hver eneste kamp. Det beste tipset for å få tak i billetter, er å ta kontakt med den norske supporterklubben til favorittlaget ditt. Supporterklubbene får tildelt et visst antall billetter hver eneste kamp, som de selger videre til medlemmene sine. Det er imidlertid ofte mange som er interessert i billetter, så etterspørselen er nesten bestandig større enn antallet billetter som tilbys. Mange supporterklubber benytter seg derfor av loddtrekning når de skal fordele billettene. Du må med andre ord ha litt flaks. For å øke sjansen til å få tak i billetter, kan du vurdere å se en kamp mot et av de svakere lagene i ligaen. Det er ofte færre som reiser for å se Manchester United mot Sunderland enn Manchester United mot Arsenal.

Kampbilletter fra andre forhandlere

Skulle du ikke klare å skaffe deg kampbilletter til favorittlaget ditt gjennom supporterklubben, kan du sjekke om du finner billetter hos et av de mange selskapene som driver med kjøp og salg av billetter. Dette er på ingen måte den mest økonomiske måten å gjøre det på, siden du ofte vil måtte betale iallfall dobbel pris for billetten her, men sjansen for at du får tak i billetter er mye større. Vær imidlertid litt forsiktig når du kjøper fotballbilletter i dette markedet, siden mange av nettstedene er useriøse.

Fotballtur til Manchester

Manchester United er det laget i Premier League som har flest norske supportere. Den offisielle norske supporterklubben har over 40 000 betalende norske medlemmer, og det sier vel alt om hvor populær denne klubben er blant nordmenn. Hjemmebanen til United heter Old Trafford, og ligger et lite stykke utenfor Manchester sentrum. Stadionet har plass til over 75 000 tilskuere, så på kampdagen er det bare å følge strømmen med røde United-drakter for å finne frem. Dra til Old Trafford i god tid, så du rekker en tur innom The Bishop Blaize før avspark. Denne puben er beryktet blant United-supporterne for sin fantastiske stemning på kampdagen.

Fotballtur til Liverpool

Holder du med Liverpool FC, er det bare å sette kurs mot byen Liverpool. Liverpool er den klubben i Premier League med nest flest supportere i Norge – i overkant av 38 000. Rivaliseringen mellom United- og Liverpool-supporterne går mange tiår tilbake i tid, og et av de største oppgjørene i sesongen for Liverpool-supporterne, er når Manchester United kommer på besøk til Anfield. På Anfield er det plass til i overkant av 45 000 tilskuere, og stadionet ligger sentralt plassert i byen.

Fotballtur til London

Et titalls klubber i Championship og Premier League holder til i London, men det er Chelsea, Arsenal og Tottenham som er de tre klart største. Det er også disse klubbene i byen som har flest norske supportere – selv om de ikke er i nærheten av tallene til Manchester United og Liverpool. Dersom målet ditt kun er å se fotball, er det en av disse klubbene du bør reise for å se spille på hjemmebane. Ikke bare er det veldig billig å komme seg til London, men sjansen for å få billetter er mye større enn for de to klubbene lenger nord.

Omvisninger på fotballtur til England

Selv om du selvfølgelig hovedsakelig reiser til England for å se fotballkamp, kan det være interessant å få med seg en omvisning på stadionet til laget du heier på. De aller fleste klubbene med et stadion av en viss størrelse tilbyr daglige omvisninger. Omvisningene koster noen hundre kroner, men varer gjerne i godt over en time og tar deg med inn i selve hjertet til favorittklubben din. Hvordan skal du ellers få muligheten til å sitte på benken spillerne sitter på i garderoben, stå i tunellen der spillerne står før de entrer banen eller sitte i stolen til manageren på indre bane? Omvisningen inkluderer også nesten alltid en tur innom klubbens museum, hvor du kan se alle trofeene klubben har vunnet, draktene klubben har spilt i opp gjennom årene samt lære mye om klubbens historie. Guidene er stort sett veldig kunnskapsrike, og det er bare å stille dem spørsmål underveis – de svarer så godt de kan!

Did you know that?

Visste du at …

… fotball utviklet seg i Londons berømte Newgate Prison tidlig på 1800-tallet? Det var fanger som hadde fått hendene kappet av grunnet tyveri som fant opp sporten. Resten er historie. (Kilde)

… en tradisjonell fotball har 32 paneler. 

… den brasilianske fotballegenden Pelé egentlig het Edson Arantes do Nascimento? Han fikk kallenavnet Pelé, som betyr seks føtter på brasiliansk portugisisk, fordi han ble født med seks tær på hver fot. 

… fra 1994 til 1998 hadde engelske Premier League røde, gule og blågrønne kort? De blågrønne kortene ble gitt for mulige forseelser, som skulle dobbeltsjekkes ved å se reprisen. 

… en profesjonell fotballspiller i gjennomsnitt løper 11 kilometer i en vanlig fotballkamp? 

 

Find things you can do in England

The local perspective

Engelskmennenes favoritter

Engelskmenn er minst like lidenskapelige som oss nordmenn når det kommer til Premier League, og de liker å vise sin støtte til laget de holder med ved å gå på kamp. I de lavere divisjonene ser mange alle hjemmekampene til laget de heier på, siden billettprisen tillater det. De som heier på topplagene i Premier League, kan imidlertid ikke bestandig unne seg den samme luksusen. Det koster gjerne 40 pund eller mer for en billett til disse kampene, og da sier det seg selv at det fort blir dyrt i lengden. Men engelskmennene vet råd – dersom du ikke får dratt på stadionet for å se kampen live, kan du i det minste få med deg den gode stemningen på puben før kamp!

I nærheten av alle de større stadionene er det som regel kjente puber hvor supporterne samles før avspark. Her er det topp stemning hele dagen, med allsang og fullt fokus på den kommende kampen. Det er ofte veldig fullt på puben frem til 30 minutter før kampen starter, men da drar veldig mange for å se kampen. Alle disse pubene viser selvfølgelig kampen på TV eller storskjerm, og dette er det perfekte stedet å se kamp hvis du ikke har råd til billett.